×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • В Окръжния съд стартира процесът срещу Омар Аднан, обвинен в убийството на полицейските служители Атанас Градев и Йордан Илиев, очаквайте подробности
  • Велико Минков ще се опита да докаже днес пред Бургаския окръжен съд, че е баща на едно от децата на убийцата Габриела Славова, очаквайте подробности във Флагман
  • 12 май е Международен ден на медицинските сестри
  • В Атина и Солун протестираха в подкрепа на палестинците в Газа
  • Официално: Байдън забрани вноса на руски обогатен уран
  • Новата помощ от САЩ за Киев вече е на фронтовата линия
  • Вдигат пенсиите с 11% от 1 юли
  • 985 случая на коклюш у нас, 57 деца под една година са в болница
  • Пуснаха нод държавен дълг за 200 млн. лв.
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Харесвате ли тези инсталации в Бургас


25 Ноември 2020, Сряда, 11:44 ч.
Автор: Флагман.БГ

Целта им е да заострят вниманието на водачите на моторни превозни средства и да повишат безопасността на пешеходците

 

Община Бургас монтира пътни инсталации на няколко места в центъра на града. Целта им е да заострят вниманието на водачите на моторни превозни средства и да повишат безопасността на пешеходците. Освен това, чисто конструктивно те представляват и велостоянки, където можете да паркирате велосипеда си, докато свършите някаква работа или докато сте на училище, ако сте ученик (една от тях, например, е до оградата на ППМГ/ГРЕ "Раковски").

Идеята за монтирането на тези инсталации е на инициативата "Бургас харесва младите" и свързаната с нея Младежка академия за доброТворци. Тя е вдъхновена от датския архитект Ян Геел - едно от водещите имена в градското планиране и създаването на привлекателни, качествени и зелени публични пространства - и неговата книга "Градове за хората".

Именно екип от бургаски младежи идентифицира няколко конфликтни точки, където пешеходци, велосипедисти и шофьори комуникират ежедневно, но има предпоставки за пътно-транспортни произшествия. Всичките се намират в непосредствена близост до пешеходни пътеки.

Впоследствие проектът бе реализиран съвместно с транспортните и специалистите по пътна безопасност в Община Бургас.

Инсталациите представляват конструкции във формата на автомобил от едната страна, която гледа към пътя и автомобилното движение. Отзад те са велостоянки. Конструкциите се намират на метри от пешеходни пътеки, възпрепятствайки паркирането в непосредствена близост до тях, и са в яркожълт цвят, за да заострят вниманието на преминаващите шофьори.

С въвеждането на такива добри практики Община Бургас се стреми да повиши безопасността на движението, стартирайки от централна градска част и продължавайки към други зони. Целта е осигуряване на спокойното и сигурно преминаване на пешеходци по пешеходните пътеки, обезпечаване на допълнителни паркоместа за велосипеди на логични за велотрафика локации с видеонаблюдение, стимулиране на активния начин на живот чрез употребата на безмоторни превозни средства - политика, която да се отрази качествено върху намаляването на карбоновия отпечатък върху климата.

Първите инсталации са монтирани на:

- Бул. "Стефан Стамболов" и ул. "Васил Левски";

- ул. "Оборище" и ул. "Генерал Гурко";  

- ул. "Цар Симеон I" и ул. "Юрий Венелин";

- ул. "Адам Мицкевич".

Ще има още една на Славянска" - "Св. св. Кирил и Методий", но след приключване на ремонтните дейности в тази част на града, където в момента се обновява подземната ВиК инфраструктура, а после Общината ще изгради ново пътно покритие. 

 


В категории: Бургас


18
Коментара
Рецепта за пай с кайма и картофи
Рецепта за пай с кайма и картофи 13/05/2024, Понеделник 21:00 0
18
Коментара по темата
18.
======
27.11.2020 17:38:36
0
0
Много ни хареса .... Всички бурги и гъзлии получиха душевен оргаъм...Макар ,че пред иновациите по бул.Демокрация , това е като изветряло кафе. Йоанката може само да завижда с неговите градинки и фонтанчета
17.
АЗ
26.11.2020 16:07:10
0
2
ПОРЕДНАТА ГЕРБАДЖИЙСКА ИДИОТЩИНА
16.
Харчете харчете че може да ви е за последно
26.11.2020 13:34:38
0
2
Щом и епидемията не ви спира да харчите нашите пари за откровени глупости значи ние сме виновни....Харесва ми "инсталацията " и вниманието ми се изостри до степен вбесяване...
15.
Байдън
26.11.2020 11:23:28
0
2
Някой наркоман ще ги отнесе, само да няма пострадали деца, всичко друго е измет ;)
14.
Коментатор
25.11.2020 17:32:30
2
9
Струва ми се много тъпо да сложиш макет на кола точно там, където спирането е забранено!
13.
11111
25.11.2020 17:22:23
1
5
Някой може ли да намери тоя отчет, където е записано, че са по 8000лв. тия глупости?
12.
Бургас
25.11.2020 17:08:33
1
6
А тези големи казани? Пълно безхаберие!
Излизаш от ул. "Александър Стамболийски" /която е еднопосочна/ на ул. "Гладстон" и на кръстовището един голям кютук. Трябва половината кола да е на ул. "Гладстон" за да видиш идва ли кола...
Някой абсолютен малоумник е казал/написал/препоръчал/заповядал и т. н. да го изплющят тоя казан там! БЕЗХАБЕРИЕ! И не само там е така!
11.
?!?!?!
25.11.2020 16:49:30
2
7
А сандъците с някакви храсти в тях, поставени на надлезите на Трапезица и до х-л Мираж, те колко струват? Също и пейките от мозайка, 8 на брой, наредени от Солниците до Сарафово, те на каква цена са и за какво служат? Алеята до Сарафово правена , недоправена, а успоредно с нея и още една недоправена, свършваща в храстите! На серсеми ни обърнахте!
10.
savetnik
25.11.2020 15:16:03
2
9
Тези инсталации струват 8000 лв бройката, можете да проверите в отчетите на общината! Много са евтини и са много хубави! Да са ви честити, Бургазлии, знаете че за вас даваме всичкО!
9.
Ив
25.11.2020 13:59:28
4
6
НЕ!!!
8.
АДМИНИСТРАТОРА
25.11.2020 12:50:34
3
4
ЩО БЛОКИРАШ ВОТА БЕ ПОДЛОГО ААААААА???????ПЛАЩАТ ЛИ ТИ ИЛИ ПО ЛЮБОВ ГО ПРАВИШ ?????????ЩОТО ПЪРВОТО СИ Е ОТКРОВЕННА ПРОСТИТУЦИЯ ЗНАЙШ ЛИ?????????
7.
община
25.11.2020 12:22:23
2
33
Гледайте безумията който се творят на Демокрация!Това тук си е весело направо.
6.
АЛО ОБЩИНАТА
25.11.2020 12:11:54
5
8
""КОЙ"" ИМА ИЗГОДА БЕ ???????????ДО ТУК ОТ КОМЕНТАРИТЕ ИЗЛИЗА ЧЕ НАПРОТИВ ПРЕЧИ !!!!!!!!!!!!"""КОЙ ""БЕ """КОЙ ""ИМА ИЗГОДА БЕ ???????????ФЛАГМАН СТАНЕТЕ РАЗСЛЕДВАЩИ ЖУРНАЛИСТИ И СЪОБЩЕТЕ ФСИЧКИ ФАКТИ ОКОЛО ТОВА ""НЕДУРАЗОМЕНИЕ""
5.
ало ало ОБЩИНАТА
25.11.2020 12:05:26
4
22
КВА Е ЦЕНАТА БЕ ЩО НЕ НИ ПИТАХТЕ ПРЕДИ А"" СЛЕД ДЪЖД КАЧУЛКА """""""""А БЕ ХИТРЕЦИ!!!!!!!!ЩОТО И В МОРСКАТА ГРАДИНА ПОД ФЛОРАТА ФИДАНКИ ТЕ СА УКРЕПЕНИ С ПО ТРИ КОЛА С НАШТЕ ПАРИ ЩО БЕ ???????""КОЙ""ИМА ИЗГОДА ОТ ТОВА ???????????ВИЕ ГРАЖДАНИТЕ ЗА ОВЦЕ ЛИ ГИ ИМАТЕ ААА???????ТЕ ВИЖДАТ И ПРЕЦЕНЯТ КАК ИМ ХАРЧИТЕ ПАРИТЕ ЗА ЩЯЛО И НЕЩЯЛО!!
4.
Значи...
25.11.2020 12:02:05
1
36
След огромните контейнери скриващи пешеходците сега нацвъкаха и тия л.....а пред пешеходните пътеки.
Само откровен малоумник може да постави каквото й да е пред пешеходна пътека!
ТВЪРДО ПРОТИВ!

П.П: Флагман проверете и кажете колко струва 1бр. от тая инсталация? За осветление и кърпене на малки квартални улички пари няма, но за глупости винаги се намират!
3.
Май пак някой не е разбрал?
25.11.2020 12:00:23
0
34
Тези инсталации закриват част от видимостта към пешеходните пътеки и създават предпоставки за възникване на инцидент! Ако бяха с тънки рамки ,които не скриват видимостта ,щеше да са добре.
2.
Да
25.11.2020 11:58:09
0
16
Само дето са паркирани на места забранени за паркиране. Сега ония изедници с лепенките да им напишат по една зелена лепенка 50 лв. Има един чиновник Тюли Бели или нещо такова в общината дето пише глобите. Той да се заеме с проблема!
1.
АКО Е БЕЗВЪЗМЕЗДЕН ПОДАРЪК ДА??????????????????
25.11.2020 11:56:36
5
28
АКО НЕ Е БЪДЕТЕ ТАКА ДОБРИ ДА СЪОБЩИТЕ КОЛКО ЩЕ СТРУВА НА ГРАЖДАНИТЕ ТАЗИ ОТКРОВЕННА ""ДАЛАВЕРА""С НАШИТЕ ПАРИ??????????????????????????????????????????????
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Вдигат пенсиите с 11 % Бременната съпруга на руски опозиционер подала молба за закрила в Бургас, но се оказа без документи Бременната съпруга на руски опозиционер подала молба за закрила в Бургас, но се оказа без документи Докато се бори със системата, семейството чака Андрей - младши  Президентът Румен Радев се отказа от ветото върху Закона за хазарта Президентът Румен Радев се отказа от ветото върху Закона за хазарта Промените настъпиха в момент, в който една от националните телевизии е на пазара  Мислите си, че в България имотите поскъпват бързо? Вижте това място - 48 % за година Мислите си, че в България имотите поскъпват бързо? Вижте това място - 48 % за година Огромен интерес към лускозни имоти в Дубай Феноменалният Влади Зомбори спечели "Капките" Феноменалният Влади Зомбори спечели "Капките" Той е победителят в 12-ия сезон на шоуто за имитации "Като две капки вода" Веско грубо нареди тази певица: Ти показа, че можеш и да мислиш Веско грубо нареди тази певица: Ти показа, че можеш и да мислиш Фолкаджийката получи висока оценка за певческите си възможности и интелекта си 4 начина да разберете дали партньорът ви крие нещо от вас 4 начина да разберете дали партньорът ви крие нещо от вас Ето кои са те  4 малки неща, които всеки мъж иска в една жена, без съмнение 4 малки неща, които всеки мъж иска в една жена, без съмнение Истинските мъже искат жена, която ги вдъхновява, защото в живота ѝ се случват страхотни неща Зодиите, които карат родителите си да се гордеят с тях Зодиите, които карат родителите си да се гордеят с тях Кои знаци имат безмилостен стремеж майка им и баща им да се гордеят с тях Представители на европейската комисия ще заседават утре в Бургас и ще пътуват с електрическите ни автобуси Представители на европейската комисия ще заседават утре в Бургас и ще пътуват с електрическите ни автобуси Ще има и празничен концерт с ефектно шоу от дронове, за да се види какво е постигнато от по Оперативна програма "Транспорт"
Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Бишимбаев не се призна за виновен и заяви в съдебната зала, че съпругата му е починала от самонараняване 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка Съдействат за разкриване на измами в големи размери Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Актьорът е бил приет в болница 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани Звучи невероятно, но според украински анализатори, руснаците сами са си го взривили, а в същото време Путин уволни военният министър  Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Хороскоп за деня – 13 май 2024, понеделник Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Американското списание „Форбс“ пише, че руската офанзива била фалшива, но шест села паднаха за 24 часа в ръцете на окупаторите Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Поради объркването на жената вече не се изплащали обезщетения, за да се грижи за своя съпруг с увреждания Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония  Пътят към ЕС минава през изпълнение на Преспанското споразумение, напомниха в Атина на Скопие след гафа на Гордана Силяновска Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина 62-годишният мъж страдал от тежко бъбречно заболяване Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим  Григор Димитров обаче изстрада победата си, след като стъпи накриво още в първия сет и доигра мача на куц крак
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Докторе, кажете как съм? Умирам от любопитство.
- Спокойно... не е от любопитство.
Виц на деня Виц на деня Две блондинки си говорят:
- Най-много мразя тайните. Трябва на всеки един поотделно да разказваш.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Какво е жизнен опит?
- Отново настъпваш мотиката, но вече си с каска.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори