×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Bild: Западът заплашил да остави Украйна без ракети "Пейтриът" след атака по цел в Русия
  • Олимпийският рекордьор в овчарския скок Тиаго Браз отпадна за игрите в Париж това лято заради допинг
  • Времето днес, прогноза за сряда, 29 май: Отново краткотрайни валежи с гръмотевици
  • Гари Конил беше назначен за нов премиер на Хаити вчера
  • Русия вдига данъците на богатите
  • Ремонт променя движението по АМ "Струма"
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Голяма стачка в сряда – спират международни, междуградски превози и таксита


Голяма стачка в сряда – спират международни, междуградски превози и таксита
Недоволни представители на сектора се заканиха да дадат "червен картон на държавата", но похвалиха ГЕРБ и Борисов, а разкритикуваха БСП и Радев
23 Ноември 2020, Понеделник, 11:11 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Вдигат и солиден протест в центъра на София заради одобреното вето на президента върху криминализацията на сивия сектор

На 25 ноември – сряда, частни превозвачи обявяват голяма стачка в страната. Те спират, засега само в този ден, междуградските и международните превози, стана ясно на пресконференция в БТА-София.

Призовани са да не работят и всички таксиметрови водачи. Ще спрат и линии на градския транспорт между 9 и 11 ч., които се осигуряват от частни фирми. 

Не е ясно обаче дали всички дружества от сектора ще се присъединят към протеста. В пресконференцията участваха Конфедерацията на автобусните превозвачи, Камарата на автобусните превозвачи, Съюз "Такси", Национален съюз на превозвачите, Браншовата камара на таксиметровите водачи и превозвачи, Федерация на таксиметровите водачи и превозвачи, Асоциация на таксиметровите водачи и превозвачи, Асоциация на таксиметровите синдикати и Национален таксиметров синдикат. 

Повод за недоволството е ветото на президента върху инкриминирането на незаконните превози, което бе одобрено от парламента миналата седмица.

Ще има и протест на пл. Батенберг в столицата от 10 до 12 ч. Заканата е по три лъча там да бъдат стоварени 100 автобуса и 2000 таксиметрови автомобила. 

Такситата, превозващи безплатно лекари и учители, обаче нямало да спрат работа, уточниха недоволните.

Заканата е да се покаже „червен картон на държавата“.

Любопитното е, че представителите на бранша благодариха на ГЕРБ и на премиера Бойко Борисов, които били единствените, които се борили със сивия сектор. Всъщност именно партията на Борисов успя да прокара инкриминирането на нерегламентирания обществен превоз. При ветото обаче ГЕРБ на практика остана сама при гласуването на трето четене, затова и не бяха събрани нужните 121 гласа, за да може то да бъде преодоляно. 

Превозвачите днес отправиха критики най-вече към основната опозиционна партия БСП. Именно "червените" атакуваха остро поправките в Наказателния кодекс (НК), които бяха прокарани през "задната врата" - на второ четене с промени в Кодекса за търговското корабоплаване. 

От бранша не видяха проблем в начина, по който изменението е било имплементирано. Това било обичайна практика, включително и при управления на БСП. 

Според тях криминализирането бил единственият начин за справяне с нерегламентираните превози. 

След въпрос на "Флагман" - дали има друга държава, в която това да е престъпление, отговорът бе, че в останалите страни законите се спазвали. Освен това при нас били инкриминирани и незаконният дърводобив, риболов, въгледобив, както и търговци с мерилки.

Превозвачите обясниха, че промените в НК не се отнасяли за споделеното пътуване, при което нямало печалба, а само компенсация на разходите на шофьора. От БСП обаче заявиха, че текстовете могат да се тълкуват двузначно. Т.е. под ударите на закона можело да попаднат и споделените пътувания. 

По правило, след като ветото на президента успее, промените в закона се връщат за още едно преразглеждане. Надеждата на бранша е криминализацията на нерегламентираните превози все пак да бъде въведена. 

 


В категории: Животът


Любовен хороскоп за юни
Любовен хороскоп за юни 28/05/2024, Вторник 20:59 0
15
Коментара по темата
15.
Ааа
23.11.2020 21:56:24
0
0
си ловя влака,бе


дей ба ма ма ви проста ,шофьо рска

дреме ми
14.
даве
23.11.2020 18:06:39
0
2
Голям праз! Не може да се удисва на всякакви малоумщини и всякакви глупости да се водят престъпление, само защото някой- в случая ДАИ не си върши работата, а само гледа да огъне някой лев вместо да глобява нелегални превозвачи.
13.
======
23.11.2020 15:14:10
3
5
Тия явно са развили Стокхолмски синдром....Ми отидете да му целувате г.за на Тиквата , като сте толкова доволни от него и калинките му. Викам си тоз път Лисичката няма да манипулира лайковете ама не познах !
12.
333
23.11.2020 15:08:50
1
2
Предпочитам да се возя с кола и с познати.Не искам да ползвам обществен превоз.Насила ли ще ме качват в техните автобуси? Що за малоумници.Убийците на пътя не са в затвора, те искат хората, които возят съселяните си да влизат в затвора.Да продават автобусите.Сега в цял свят има криза и всеки се спасява.
11.
патрона
23.11.2020 14:55:49
2
2
То таксиметровите фирми по малко от организациите , откъде толкоз много? И почти всички управници в тия организации нямат и 2 часа стаж като шофьори в професията. Шофьорите хал хабер си нямат за всичко това. Освен това споделените пътувания и нерегламентирани превози засягат извънградските превози на дълги растояния. Такситата си карат предимно градско.
10.
до 7
23.11.2020 14:09:18
1
3
Не е минало заради едноличното вето на президента, което е негово право да ползва. Сега просто пак ще мине повторно. В този случай малцинството (радев) го е върнал.
9.
ko
23.11.2020 12:37:54
4
17
"Любопитното е, че представителите на бранша благодариха на ГЕРБ и на премиера Бойко Борисов", ами оближете му онова с трите букви тогава. Като сте доволни защо ще стачкувате, нали той управлява, властта е в него.
8.
хахаха
23.11.2020 12:32:35
5
20
Докато в Германия масови транспортни стачки се правят за БДИГАНЕ НА ЗАПЛАТИ, българските "умници" стачкуват срещу опозицията, която и без това хия я няма. Хахаха, няма такива неадекватни хора по света.
7.
Куриоз !!!
23.11.2020 12:28:31
4
26
Невероятна новина! Само в България може да се случи такъв абсурд и тъпизъм - да стачкуваш срещу опозицията (независимо коя е тя)!!! Предполага се, че яом са доволни от управляваяите, те са мнозинство и могат да прокарат каквито си искат закони. Къде е логиката? Няма такава! Това ако се преведе и се пусне в чуждите медии чужденците ще разберат какви ид..ти сме като народ и защо не вървим напред в развитието си.
6.
Лост
23.11.2020 12:08:20
4
21
Сега да видим дали ще стачкуват. А после да не видят среден пръст от клиентите?
5.
111
23.11.2020 12:01:28
7
32
Не знам защо не пуснат UBER в БГ че да им изпушат картуните на гадните бакшиши
4.
!
23.11.2020 11:57:05
6
11
Лекарите добре, а даскалите от какъв зор ще ги карат? Я да манифестират пеша, че ше олежаха!
3.
до демократ
23.11.2020 11:49:35
24
12
Протести не се правят срещу партии, а срещу политиките им. В този случай нямат проблем с нея и я подкрепят. С личности не се управлява, колкото и да му се иска на Радев и шефа му Божков.
2.
демократ
23.11.2020 11:45:04
9
35
УНИКАЛНО ! Стачка в подкрепа на Управляващата партия и Бойко Борисов срещу опозицията, Президента и ...клиентите си !?! Га че целият сектор е на собственост на политици от ГЕРБ и ДПС ! Не е ли ? АБСУРДИСТАН !
1.
Реалист
23.11.2020 11:36:52
8
37
Хм, много умно ще наказват клиентите си, защо? Защото нямали клиенти. Много мозък е нужен за такова решение, ще откажат и малкото си клиенти от услугата която предлагат.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Младеж преби майка си, докато тя шофира Младеж преби майка си, докато тя шофира 19-годишният е задържан до 24 часа в РУ - Монтана Ексклузивно! Флагман разкри коя е следващата булка от сватбата на Мани - звезда от Плейбой е! Ексклузивно! Флагман разкри коя е следващата булка от сватбата на Мани - звезда от Плейбой е! Марина Байчева очаква втората ѝ рожба да се появи на бял свят през лятото, бебчето е плод на любовта ѝ с щастливеца Жоро Строят нова спортна зала в бургаския жк „Меден рудник” за 1.8 млн.лв. Строят нова спортна зала в бургаския жк „Меден рудник” за 1.8 млн.лв. Обществената поръчка вече е в ход, очаква се да бъде избран изпълнител до края на юни Ужас на Централна гара: Два влака се помляха, има много пострадали (СНИМКИ) Ужас на Централна гара: Два влака се помляха, има много пострадали (СНИМКИ) Топ бисерите от матурите по БЕЛ: След покръстването си княз Борис възприел титлата кмет Топ бисерите от матурите по БЕЛ: След покръстването си княз Борис възприел титлата кмет Вижте още фрапиращи изцепки на зрелостниците  Не е шега! СЕМ разследва "Ергенът" за дискриминация на жени по възраст Не е шега! СЕМ разследва "Ергенът" за дискриминация на жени по възраст Сигналът е подаден от българска платформа, бореща се за равенство между половете и заставаща срещу всички форми на насилие срещу жените Незабравимо 5G лято с 20 000 MB бонус в предплатените пакети Free2Go от Vivacom Незабравимо 5G лято с 20 000 MB бонус в предплатените пакети Free2Go от Vivacom Предимства на предплатените пакети са, че няма такса при презареждане и включват мегабайти в роуминг за пътувания в чужбина Поморие бе част от Националното шахматно турне „Асеневци“, с надслов „Развиваме естествения интелект“ Поморие бе част от Националното шахматно турне „Асеневци“, с надслов „Развиваме естествения интелект“ Близо 140 деца изпълниха градинката до НЧ „Светлина 1939“ в квартал „Свети Георги“ Кървав ужас на бал! Банда непълнолетни налагат абитуриенти Кървав ужас на бал! Банда непълнолетни налагат абитуриенти На родителите на непълнолетните лица са съставени актове за административно нарушение Жестока трагедия на пътя Жестока трагедия на пътя Товарен и лек автомобил са се сблъскали челно при разклона за село Ралево на пътя Плевен-Ловеч
Сметоизвозване ли? Северна Корея праща балони с фекалии и боклук към южната съседка Сметоизвозване ли? Северна Корея праща балони с фекалии и боклук към южната съседка От години южнокорейски пък активисти изпращат балони с блистовки към Северна Корея, критикуващи нейните лидери и USB памети с клипове на Kей-поп музика Защо всички в Италия са срещу Мелони Защо всички в Италия са срещу Мелони Битката е всички срещу един Знаете ли колко струва къщата на Кевин от "Сам вкъщи" Знаете ли колко струва къщата на Кевин от "Сам вкъщи" Запазено е стълбището, по което Кевин се спускаше с шейна Жена се натъкна на нещо зловещо в дома на братовчедка си (СНИМКИ/ВИДЕО) Жена се натъкна на нещо зловещо в дома на братовчедка си (СНИМКИ/ВИДЕО) В една от стаите тя видяла малка врата, която се намирала на височина метър от пода Светът скърби: Почина един от най-известните рокаджии (СНИМКА) Светът скърби: Почина един от най-известните рокаджии (СНИМКА) Ингъл бе вокалист и органист на групата, която е основава през 1966 г., и изпява 17-минутния им хит „In-A-Gadda-Da-Vida" Превърнаха резиденцията на президента в хотел Превърнаха резиденцията на президента в хотел Състои се от 6 просторни стаи, от които се разкрива зашеметяваща гледка към природата Унгария е блокирала 41% от решенията на ЕС за Украйна Унгария е блокирала 41% от решенията на ЕС за Украйна Въпреки натиска Будапеща ще продължава да блокира военната помощ за Украйна   Макрон притеснен от възхода на крайната десница, била зъл вятър Макрон притеснен от възхода на крайната десница, била зъл вятър Заедно трябва да изградим нова концепция за обща сигурност, каза той 300 000 души без ток в САЩ след торнадо и бури 300 000 души без ток в САЩ след торнадо и бури  През уикенда лошото време отне живота на най-малко 23 души Ирландия, Норвегия и Испания признаха палестинската държава Ирландия, Норвегия и Испания признаха палестинската държава Израел веднага обяви, че отзовава своите пратеници в Дъблин и Осло
Калин СТОЯНОВ, вътрешен министър: Калин СТОЯНОВ, вътрешен министър: Няма да допуснем намеса и дезинформация в изборите Виц на деня Виц на деня - Ех, колко е хубава пролетта, ама лошото е, че започват да излизат гадините. Днес например видях змия и гущер.
- Аз пък видях бившия си!
Виц на деня Виц на деня - Тате, може ли да гледам Евровизия?
- Не! Пусни си порно, като всички нормални деца!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Болшинството българи считат, че болшинството българи са идиоти!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори