×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Караянчева се оправда за „ходи пеша, бе“ - казала го на политическо събрание и в неработен ден


Караянчева се оправда за „ходи пеша, бе“ - казала го на политическо събрание и в неработен ден
На Караянчева й било много обидно като жена и политик от коментара на Светослав Иванов по bTV
30 Септември 2020, Сряда, 13:28 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Трябвало да се разграничава институционалното говорене от това на партийните срещи

Председателят на парламента Цвета Караянчева се оправда за думите си за „магистралите на Борисов“ и за метрото на „лошия Бойко“. Според нея било нормално да се говори така на политически събрания, още повече когато е неработен ден.

През последните дни клип с нейно изказване на сбирка на ГЕРБ взриви социалните мрежи и предизвика множество критични коментари, включително и на водещия на „120 минути“ по bTV Светослав Иванов.

Клипът, който разбуни обществото:

Думите на Караянчева от клипа са следните: „Ми инфраструктурата, която се прави! Щото някои си пътуват с хубавите коли по магистралите на Борисов и викат „ама те не стават“. Ми що не ги направихте вие, като не стават, бе?! Що не ги направихте, а сега критикувате?

Метрото! Отиват, протестират срещу лошия Бойко, качват се на метрото и се прибират вкъщи! Ходи пеша, бе! Ходи пеша! Това е положението. И затова няма да подадеме оставка, защото сме отговорни по това, което правиме.“

Днес на брифинг в парламента Цвета Караянчева коментира темата след въпрос на журналист: „Нека да разграничаваме начина на говорене, когато говорим институционално, когато говориме в Народно събрание и когато говорим на партийни срещи. Това беше една партийна среща, на която аз се явявах като член на Изпълнителната комисия (ИК). Вижте и другите партии как говорят по своите партийни срещи и тогава ще разберете начина на говорене на всички народни представители и партийни лидери и участници в управлението на партиите.“

По отношение на коментара на Светослав Иванов от bTV, който също придоби широка популярност, Караянчева обясни: „Но мен друго много ме заболя, защото в едно предаване, говоря човешки, - беше изрязана тази моя реплика, която, повтарям, аз казах като член на ИК, участвайки на политическо събрание, в съботен ден, неработен ден и беше сложена тази реплика до изказвания на предни председатели на Народното събрание, които говорят институционално. Мисля, че не беше коректно по този начин да се представи моето говорене, защото аз имам много институционални изказвания; изказвания в Европейския парламент, изказвания в парламентарното измерение, когато България председателстваше Съвета на Европа (бърка със Съвета на Европейския съюз – б.а.); когато тук на 140-годишнината от Учредителното събрание и Търновската конституция... мисля, че беше коректно да се вземе абзац от тези мои изказвания. А политическите изказвания можеха да бъдат наредени и до други политически изказвания на предни председатели.

Аз никога не съм си позволявала да се меся в работата на медиите. Никога няма и да го направя, но чисто човешки, като жена, като политик – беше много обидно. Защото това наистина, така... предизвика съвсем друг отзвук.“

Коментарът на Светослав Иванов:

Иначе основна тема на брифинга бе недоволството на парламентарните репортери и двете петиции, с които се настоява журналистите да имат достъп до депутатите в кулоарите на бившия Партиен дом, където вече се провеждат пленарните заседания. 

Караянчева обяви, че от днес ще бъде даден достъп на репортерите в зона под пленарната зала, "където се води като клуб на народни представители". Това обаче не успокои особено журналистите, тъй като въпросният клуб представлява място с няколко фотьойла и маси, където депутати на практика не ходят. Причината е, че там просто няма кафене или лавка, каквото представляваше "Клуба на народния представител" в старата сграда на Народното събрание. 

Цвета Караянчева призова журналистите за разбиране и да се види каква ще е реакцията на депутатите с новата мярка. По думите й това е първа стъпка и може да се направят и други промени в организацията. 


В категории: Политика


Автор
9
Коментара
Този поп певец се ошишка
Този поп певец се ошишка 16/06/2024, Неделя 19:20 1
От 8 години не е спал с мъж
От 8 години не е спал с мъж 16/06/2024, Неделя 19:00 0
Край на "Ергенът"
Край на "Ергенът" 16/06/2024, Неделя 18:00 2
9
Коментара по темата
9.
Таз е върховна
30.09.2020 18:25:17
1
2
ама цветоооооо
детт вика един от вашите

тя,цвета си е

ПКП,

знаете се,ей
шушумиги
8.
До Митко
30.09.2020 17:46:16
1
3
Единственият неграмотно написан коментар е твоят!!! Спомних за поговорката, дето краставите магарета се надушвали!! Че и твоята работа.....
7.
AzotBurgas
30.09.2020 16:25:12
0
5
С гащи, без гащи, с бельо без бельо- ТКП се е ПКП
6.
митко
30.09.2020 16:22:16
6
2
в тая телевизия на божков само жълтини харесвах предаването на иванов но явно и той пое курса на хекимян и другите това си е партийно събрание там може да си кажат всичко та нима нинова на сбирки говори като университетски преподавател в аудитория какво като е председател на народното събрание изказването й не е нито в залата на парламента нито в официално изказване по медии или обществено място а на сбирка на партийни членове където се критикува опозицията мунчо като излезе на площада и извика мутри вън това по приемливо ли е и го каза пред събрали се хора а не вътре в кабинета хайде стига с тия глупости на божков тв удариха дъното
5.
?
30.09.2020 15:19:28
3
15
Боклука е боклук, където и да го захвърлиш, все тая!
4.
Шмиргела
30.09.2020 14:35:49
6
27
Заемаш един от най-висшите държавни постове (Председател на Народното събрание) и нямаш никакво извинение да се държиш и говориш по различен начин в парламента,на политическо събрание,на площада,пред дома си или където и да е другаде освен в банята,в спалнята пред съпруга и децата си! Такъв "гьон суратлък" е присъщ само и единствено глупавите и безсъвестни хора.
Политиката си е мръсна работа и не е за всеки! За да бъдеш уважаван и авторитетен човек ,трябва малко или много да си двуличен и хладнокръвен. Звучи много гадно, но си е самата истина.
Всъщност кой ѝ е кумир,че се чудим на акъла ѝ?
3.
аз
30.09.2020 14:07:34
6
21
Като слушам лидера им какви изказвания прави,изобщо не се учудвам на думите на Председателя на народното събрание!Срам,срам,срам!
2.
ТКП
30.09.2020 14:03:24
6
23
Мнението за нея е изказано от премиера в извънработно време...прав е човека, поне за това е прав. ТКП...о, ставай и си заминавай...пеш!
1.
Антон
30.09.2020 13:39:56
5
36
Според мен човек или е възпитан или е прост, независимо дали е почивен ден :)
Срам ме е мен, че сме допуснали такива хора да бъдат на върха в държавата и да определят моето бъдеще и бъдещето на децата ми.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Този поп певец се ошишка Този поп певец се ошишка Неотдавна Костадинов разкри, че с жена му стягат къща край София Познават ли бургазлии депутатите си Познават ли бургазлии депутатите си Вижте какво показа социалният експеримент на Флагман.бг От 8 години не е спал с мъж От 8 години не е спал с мъж Наско Месечков е останал само "на жени" Чиновническите заплати догониха депутатските Чиновническите заплати догониха депутатските Това сочи Докладът за състоянието на администрацията за 2023 Над 5 хил. непалци вече работят в България Над 5 хил. непалци вече работят в България Масово млади непалци и индийци между 20 и 30-годишна възраст избират България, но пътят дотук не е лесен Край на "Ергенът" Край на "Ергенът" Въпреки че риалитито като цяло се радва на добър рейтинг, за подготовката му отиват няколко милиона, които трябва да се избият с реклами Мария ще съди до дупка, чака извинение Мария ще съди до дупка, чака извинение Спорът между двете изпълнителки е за авторските права на песента, която преди 13 г. излезе в изпълнение на колежката й под името „Моят номер“ Важно е кого ще предложи ГЕРБ за премиер, може да е някой успешен кмет Важно е кого ще предложи ГЕРБ за премиер, може да е някой успешен кмет Борисов се опитва да прави хибрид от двете неща - експертен кабинет с ясна доминация на ГЕРБ Как Мария Илиева прецака Ивана за "Гласът на България" Как Мария Илиева прецака Ивана за "Гласът на България" Певицата на народа е била фаворит за ментор в предстоящия сезон, но е отпаднала заради поп звездата Румен Петков: Марков от "Величие" е осъден и няма място в парламента Румен Петков: Марков от "Величие" е осъден и няма място в парламента "Избирателите внимателно трябва да си направят анализ и да си дадат сметка какви хора искат да ги представляват в парламента, отбеляза той
30-метрово цунами и мегаземетресение от 9 по Рихтер заплашват САЩ 30-метрово цунами и мегаземетресение от 9 по Рихтер заплашват САЩ Трудно е да се знае точно кога ще се случи, но със сигурност, ако сравните това с други зони на субдукция, е доста късно, алармира учен Ужас, тази певица остава без нос Ужас, тази певица остава без нос Певицата не е споделяла да се е подлагала отново на ринопластика в скоро време, макар преди 3 години да се показа в компанията на турски хирург Рени живее в страх, че синът й ще избяга от нея Рени живее в страх, че синът й ще избяга от нея Припомняме, че Борис се изнесе преди 2 години и половина от жилището на майка си и не желае да общува с нея по никакъв повод Ужас в Хамбург! Запалянко сече с брадва футболни фенове, застреляха го Ужас в Хамбург! Запалянко сече с брадва футболни фенове, застреляха го  Чули се четири изстрела, с които полицията е неутрализирала нападателя Чувствах се така, сякаш някой е пробил дупка в гърдите ми, каза Шакира за Пике Чувствах се така, сякаш някой е пробил дупка в гърдите ми, каза Шакира за Пике Страданието, което изпитах, беше може би най-голямото, което някога съм изпитвала през живота си, споделя колумбийската суперзвезда Сензационни разкрития за Зона 51! Много интелигентни същества живеят във вътрешността на Земята Сензационни разкрития за Зона 51! Много интелигентни същества живеят във вътрешността на Земята Бившият полковник американските ВВС Бейли Удуърд проговори за тайното съоръжение Тя заключи приятеля си в куфар и го остави да умре в мъки Тя заключи приятеля си в куфар и го остави да умре в мъки Разследващите открили видеозапис на мобилния й телефон, показващ какво наистина се е случило Той беше бащата на секс телефона "Бялата лисица", но го разстреляха с 4 куршума Той беше бащата на секс телефона "Бялата лисица", но го разстреляха с 4 куршума Дълги години Толев работи в сферата на телекомуникациите – първо в БТК, после в първия частен мобилен оператор „Цитрон” Зеленски е най-великият търговец сред политиците, живели някога, обяви Тръмп Зеленски е най-великият търговец сред политиците, живели някога, обяви Тръмп Всеки път, когато идва в страната ни, той я напуска с 60 милиарда долара, а връщайки се иска още толкова, отсече бившият US президент "Ислямска държава" взе заложници руски полицаи "Ислямска държава" взе заложници руски полицаи Обвиняемите, които са взели заложници, са обвинени в тероризъм
Румен Радев Румен Радев за партията: Не коментирам паник атаките на лидерите, думата има медицината Виц на деня Виц на деня - Започваш много да ми харесваш, толкова си смешен и забавен...
- Ааа, т'ва е нищо. Ти гол да ме видиш...
Виц на деня Виц на деня - Защо казват на родния език "майчин"?
- Защото бащата не може да вземе ДУМАТА!...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Делфинът е може би едно от най-интелигентните животни в света, но комарът все още е най-аплодиран!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори