×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Как ДПС осигури кворума на властта благодарение на „Атака“


Как ДПС осигури кворума на властта благодарение на „Атака“
Депутатите от ДПС нахлуха в залата почти на бегом, за да осигурят кворума и отново да се изявят като незаобиколим фактор
09 Септември 2020, Сряда, 17:02 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка: Авторът)

Депутатите от партията на Сидеров мистериозно се оказаха извън залата в ключов момент

ДПС обича ролята на вечния балансьор в българската политика. За да може да е незаобиколим фактор, партията на Доган и Пеевски използва различни инструменти. Един от тях през годините е формацията на Волен Сидеров „Атака“. Днес депутатите на Сидеров, изглежда, отново бяха употребени за целта.

Припомняме, че в петък парламентът не успя да събере кворум, което провали пленарния ден. Управляващите тогава обещаха да се мобилизират за следващото заседание, така че да не допуснат нова издънка. Което е особено важно в настоящата невралгична ситуация на протести и криза на властта.

Въпреки усилията им обаче днес ситуацията бе напът да се повтори. ГЕРБ успяха да осигурят 88 от 95 депутатски гласа за регистрацията. „Обединени патриоти“ дадоха 19 от 21. „Воля“ на Марешки също се опита да помогне – 9 от 12 гласа, но и това не бе достатъчно.

Какво показва справката за депутатите от „Атака“? Те са шестима и се подвизават като „независими“ след изключването им от групата на „Обединени патриоти“.

При първоначалната регистрация „Атака“ са дали два гласа – на Явор Нотев и Николай Александров. При втория опит за събиране на кворум Александров се е „изпарил“ и е останал само Нотев.

Поведението на „Атака“ е нелогично. Тя фактически продължава да е част от управлението, макар и да поддържа партньорски отношения само с ГЕРБ. Депутатите на Волен Сидеров би следвало да полагат усилия за осигуряване на кворума.

Всъщност именно липсата на депутатите от „Атака“ днес се оказа ключова, за да може ДПС да нахлуе в залата при втората регистрация и да спаси заседанието на парламента във важен за властта момент.

Дали хората на Волен Сидеров обслужиха партията на Доган и Пеевски случайно?

Справката показва, че малко след осигуряването на кворума в залата вече са се появили зам.-председателят на „Атака“ Десислав Чуколов и съпартийците му Павел Шопов и Николай Александров. Тогава тримата са дали гласа си за одобрение програмата на Народното събрание за тази седмица. След това те повече не са участвали в гласуванията за деня – общо 47 на брой.

Според правилата в парламента дори и еднократен вот на депутат е достатъчен той да получи надник и да не бъде наказан. Но това е друга тема.

Справката с гласуванията показва, че двама депутати от „Атака“ изобщо не са били на днешното заседание – това са Маргарита Николова и Станислав Станилов.

Изводът е, че хората на Сидеров днес помогнаха на ДПС да се изяви като „златен пръст“ и да спаси кворума в ключов момент. И това не изглежда да е било случайно.


В категории: Политика


Флагман.БГ Гърците ни завиждат за евтиния бензин Гърците ни завиждат за евтиния бензин 12/05/2024, Неделя 09:20 2
10
Коментара по темата
10.
*********
10.09.2020 06:37:49
4
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
9.
Хасане,
10.09.2020 01:26:26
0
2
Да не се мислиш за турчин ве? Я си погледни квадратната глава в огледалото. Майка ти и баща ти са брат и сестра, затова си човекоподобие. Турците в Турция се обръщат към мен,, комшу,,...., а на такива безродници като теб им казват,, гявури,,
8.
ванко
09.09.2020 22:54:42
0
2
Стига ве хора ДПС,БСП,ГЕРБ каквито и да сте роми, българи, турци чернокожи в момента ако се чуствате българи работете за българия ако се чуствате други отивайте си там. Съединението прави силата. някой от вас да си вдигне главата и да види каво пише отпред на народното събрание или вие само си гледате в краката.
7.
Хасан
09.09.2020 21:43:07
7
0
Времето ви изтече, гявури. Скоро територията ще е нашо.
6.
Митко Палаузов
09.09.2020 20:46:33
1
4
"Как ДПС осигури кворума на властта благодарение на „Атака“..."

Как ли? Ами ето така: т.нар. "патриотични формации" винаги са били оглавявани от хора, свързани с комунистическото минало на България, т.е. с проклета (според Г. Раковски) Русия. Генезисът на ДПС (Ахмед Доган) също произхожда от Русия. И нещата си идват на мястото...
А как Доган, главатарят на ДПС, настоява за създаване националистическа партия още в зората на сбъркания и неосъществен български преход може да научите от тук: https://www.youtube.com/watch?v=bLO3y22L25k&ab_channel=EnchoB_
5.
Корава
09.09.2020 19:26:23
3
1
Мозъчна дрисня бе гъзодаре!ЗАСРАМИ СЕ бе нещастен гъзолизецо!
4.
Зрител
09.09.2020 19:00:22
3
5
Лисицов,викаш атака са виновни,затова че герб и оп са се навели на дпс,за да им осигури кворум?Твойте хора ооне информираха ли те дали атака им е свалила гащите или сами са го направили за пореден път?
3.
Пипи Чорапчето
09.09.2020 17:47:21
2
10
Ама по се набива на очи постоянното присъствие на патрЕотите за осигуряване на нефелния кворум.;)
2.
Щил
09.09.2020 17:44:38
4
12
Лисичков, не Атака крепи Герб, а твоят гуру-Валери Симеонов
1.
Аха
09.09.2020 17:25:02
2
18
Подвеждащо заглавие
Благодарение и на Патреотите не споменавате ... атака НФСБ и ВМРО всички играят дайкиното хори с ДПС
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шоу на „Тройката“! Жечо Станков и доц. Ивайло Иванов учат младите бургазлии на народни хора Шоу на „Тройката“! Жечо Станков и доц. Ивайло Иванов учат младите бургазлии на народни хора Стотици бургазлии се хванаха на хората и си припомниха българските традиции Учени разкриха как да блокираме гените на стареенето Учени разкриха как да блокираме гените на стареенето Вижте как можете да удължите живота си... Продават легендарен завод от соца, направил България № 1 в индустрията Продават легендарен завод от соца, направил България № 1 в индустрията Съдбата на завод "Бронз" става ясна на 16 май Всяка трета медсестра е над 65 години, годишно по 1000 напускат системата Всяка трета медсестра е над 65 години, годишно по 1000 напускат системата Едно от решенията - достойно заплащане Този певец хвърли над 1 милион в баровски имот край София Този певец хвърли над 1 милион в баровски имот край София След 4 месеца Миро от "Каризма" и неговата съпруга ще се преместят в новия палат Мангъров за мерките срещу коклюш: Промените във ваксинационния календар, са като тези в Конституцията Мангъров за мерките срещу коклюш: Промените във ваксинационния календар, са като тези в Конституцията Специалистът намира стриктното ваксинирането на децата по сега утвърдения календар за най-ефективно Федерацията по вдигане на тежести е на червено 80 дни преди Олимпиадата Федерацията по вдигане на тежести е на червено 80 дни преди Олимпиадата Спортисти и треньори не са получавали заплати от декември Тя спря инжекциите „Оземпик“ и пак стана дебела Тя спря инжекциите „Оземпик“ и пак стана дебела Мила Михова неотдавна успя да се стопи до под 50 кг. Ето как да почистим щорите, без дори да ги сваляме от прозореца: лесен лайфхак Ето как да почистим щорите, без дори да ги сваляме от прозореца: лесен лайфхак Ако пластмасовите щори са пожълтели или имат упорити петна, използвайте сода бикарбонат Цените отново тръгнаха нагоре, по-скъпи са сиренето, брашното Цените отново тръгнаха нагоре, по-скъпи са сиренето, брашното Повечето плодове и зеленчуци на борсите се продават с увеличение
Откриха рекордни количества фекалии и ешерихия коли 10 пъти над нормата в Темза Откриха рекордни количества фекалии и ешерихия коли 10 пъти над нормата в Темза Как англичани приемат случващото се с любимата река Гърците ни завиждат за евтиния бензин Гърците ни завиждат за евтиния бензин У нас литър А-95 струва средно 2.72 лв., при съседите гони 4 лева 24-годишен и небинарен: Този певец спечели "Евровизия" 24-годишен и небинарен: Този певец спечели "Евровизия" Конкурсът премина под сянката на протести заради участието на Израел Любопитно проучване: Всеки пети млад човек не смята, че изборите във Великобритания са честни Любопитно проучване: Всеки пети млад човек не смята, че изборите във Великобритания са честни Това е най-високият дял на недоверие по този показател сред всички възрастови групи и е двойно по-висок, отколкото при хора на възраст над 70 г. Шофьор загина при тази тежка катастрофа Шофьор загина при тази тежка катастрофа Инцидентът стана на пътя Велико Търнонов-Русе На тази световна знаменитост му писна, погна измамниците, печелещи на негов гръб На тази световна знаменитост му писна, погна измамниците, печелещи на негов гръб Дейвид Бекъм е в битка за 1 млрд. паунда  Какво се случва с тях двамата. Не са се виждали от месеци Какво се случва с тях двамата. Не са се виждали от месеци „Това нищо не значи“, коментира майката на Валери – двукратната олимпийска шампионка по стрелба Мария Гроздева Тези естрадни звезди станаха земеделци Тези естрадни звезди станаха земеделци Като истинска лейди Катя е поела по-леката, креативна и аристократична работа – градинския дизайн и цветарството Защо Швеция цензурира „Евровизия“ и какво общо има с това Палестина Защо Швеция цензурира „Евровизия“ и какво общо има с това Палестина Телевизията в Стокхолм довечера ще заглуши звука от залата и ще пусне изкуствени аплодисменти, докато се излъчва израелската песен Почина най-известният инвеститор за всички времена Почина най-известният инвеститор за всички времена Американският милиардер, родом от Масачузетс, основава инвестиционната компания Renaissance Technologies през 1982 г., а също така използва математически алгоритъм за търговия на фондовата борса
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори