×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес Бургас чества Летния Никулден, ще има богата програма
  • Днес е 9 май е обявен за Ден на Европа, н тази дата през 1950 г. в Париж е направена първата стъпка към създаването на Европейския съюз
  • Испански министър заговори за "геноцид" в Газа, Израел се ядоса
  • Жертвите на наводненията в Южна Бразилия станаха 100
  • Отново обстреляха с ракети граничния пункт "Керем Шалом"
  • Времето днес, прогноза за четвъртък, 9 май: Остава облачно, валежи на запад
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ОбС-Айтос уволни управителя на „Генгер“. Съветници в лют спор кой превърнал комплекса в кръчма


ОбС-Айтос уволни управителя на „Генгер“. Съветници в лют спор кой превърнал комплекса в кръчма
Договорът се прекратява предсрочно заради невярна информация за финансовото състояние на дружеството и лошо управление, Теодор Янев (вляво) предаде щафетата на Димо Димчев
28 Август 2020, Петък, 17:30 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимки: авторът

Вие с какво сте допринесли за развитието на етнографския комплекс, обърна се кметът Васил Едрев към общинския съветник Георги Янев, който обвини администрацията в слаб контрол

Общинският съвет в Айтос освободи управителя на етнографския комплекс „Генгер“ Теодор Янев. А на негово място бе назначен счетоводителят на дружвството – Димо Димчев, който ще заема поста до провеждането на нов конкурс. Това трябва да се случи в срок до 3 месеца. Докладната записка беше приета без гласовете на опозицията.

Искането за предсрочното прекратяване на договора му бе на председателя на местния парламент Красимир Енчев, а мотивите му бяха, че Янев е предоставил невярна информация за финансовото състояние на общинското търговско дружество. На 7 май т.г. на разширено заседание на Председателския съвет и членовете на постоянната комисия по финанси на управителя е възложено да изготви оздравителен план и да представи всички задължения на "Генгер" ЕООД, с цел вземане на информирани решения. "В представения на 13.05.2020 г. от управителя отчет е посочено задължение към счетоводна фирма в размер на 4800 лв. В справката за разходите за м.юни е отразено плащане на 10.06.2020 г. на задължението от 4800 лв., а в задълженията към 30.06.2020 г. са посочени оставащи задължения към същата тази фирма в размер на 5760 лв., т.е. реално дължимата сума е 10560 лв.", сочи фактите Красимир Енчев. След погасяване на по-голяма част от задълженията с общински средства дружеството е трябвало да покрие задължения към доставчиците. В отчета, представен от Теодор Янев на 13.05.2020 г., задълженията към доставчици са посочени общо в размер на 8394.86 лв. Към 30.06.2020 г. задълженията вече са 15 795.75 лв., а към 31.07.2020 г. – 16 042.91 лв. 

Председателят на Общинския съвет Красимир Енчев припомня и мерките, предприети от ОбС-Айтос за извеждане на общинското търговско дружество от тежкото финансово състояние. На заседанията на местния парламент през април, май и юни т.г. взети са решения за предоставяне на временна финансова помощ, веднъж на стойност 85 хил.лв., втори път на стойност 55 хил.лв, а управителят на дружеството беше задължен ежемесечно да внася доклад пред Постоянната комисия по финанси и бюджет към Общинския съвет за състоянието на дружеството.

Теодор Янев беше назначен на поста през май 2018 г. Тогава той заяви пред съветниците, че има план за обновяване на комплекса, за да може мястото да привлече повече посетители.

„Айтос-Автотранспорт" и „Генгер“ получават общо 250 хил. лв. от Общината заради коронакризата
 

Кметът Васил Едрев пита съветника Георги Янев с какво е допринесъл за развитието на етнографския комплекс

"Докладната, която съм внесъл се основава на фактическото състояние на "Генгер" ЕООД. А фактите се съдържат в отчетите, които е предоставил управителя пред Общинския съвет. От м. април ОбС-Айтос се занимава със финансовото състояние на дружеството. Независимо от многото разговори нещата не се получават. Дружеството не само не може да задели средства за предстоящия зимен сезон, но едва му стигат за посрещане на разходите през летните месеци. Т.е. доверието между Общинския съвет и управителя е изчерпано“, коментира Енчев. 

Новият управител на Генгера в Айтос иска 30 хил.лв. от Общината, за да стабилизира дружеството
 

Докладната записка предизвика доста спорове на днешното заседание.

Бранимира Николова от най-голямата група - тази на ГЕРБ, направи доста емоционално изказване по темата. Тя заяви, че за нея мястото не е просто „Генгер“, а етнографски комплекс – с история, с бит и култура. 

„Това не е само механа, не е и само кафе. Но ми е болно да видя в какво се превърна през последните две години. Не знам скоро дали там се е състояло културно събитие. Всеки ден ходя на парка, но прескачам етнографския комплекс, защото нямам сърце да вляза вътре. Абсолютно занемарено място“, каза тя. 

"Генгер" не е кръчма или кафене, "Генгер" е етнографски комплекс. Болно ми е за състоянието му, каза Бранимира Николова

Не само Николова била на това мнение. Тя е разговаряла с занаятчиите в комплекса, които също били разочаровани от управлението. От туристическото дружество в града пък са се оплакали, че нямало е кой да посрещне туристи от Чирпан. 

„Няма я онази енергия, която я имаше преди години. Нямам против хората, които работят там, но аз смятам, че управителят трябва да даде всичко от себе си, за да съживи това място. Ако трябва и да спи там, денонощно да работи. Това е емблема не само на Айтос, но и на България. Малко са етнографските комплекси в страната“, добави тя. 

Теодор Янев получава немалко възнаграждание, дори много по-висока заплата от кмета – около 3 хил. лв., но не работи за развитието на комплекса, коментираха в кулоарите на залата членовете на местния парламент. 
Изказване по темата направиха почти всички от съветниците, сред които и тези от ДПС. От партията на Доган гласуваха с „Въздържал се“. 

 

„Напълно подкрепям колежката Николова, че това място не е просто кръчма. Концепцията на етнографския комплекс е грешна“, каза Ружди Хасан. 

Той обясни, че смяната на управителя в момента няма да допринесе с нищо за развитието на дружеството и че трябва да се почака. 

Зад думите на колегата си застана и Ивелин Йорданов. 

„В крайна сметка какво търсим – развитие на културно историческа дейност под някаква форма, или търговската дейност? Цифрите в управлението на това търговско дружество и мотивите, така написани в тази докладна, не са издържани. Не са точни и ясни. Ако ще се иска оставката на управителя, да не бъде на база цифри, а на база невъведената програмата за управление“, каза съветникът от ДПС. 

Георги Янев обяви, че няма да подкрепи докладната записка

В изказването си Герги Янев от МК "ВОЛЯ" ("Български демократичен център" – БДЦ) също заяви, че няма да подкрепи докладната записка. Той предложи да се създаде общинско предприятие по туризъм, тъй като градът има потенциал. Янев обвини и Община Айтос, че не е упражнил контрол над общинското дружество. „Аз не помня някой от този бранш да ни е събрал, за да мислим какво да правим. Всички си действаме. Тук се изказват хора, които нямат представа какво е ресторантьорски бизнес. Няма да подкрепя докладната, принципалът да си носи отговорност за назначенията“, заяви той.

Кметът Васил Едрев обаче не остана длъжен на Янев.

„Когато взимате отношение, трябва да каже с какво вие сте допринесли като общински съветник за развитието на етнографския комплекс, с чиста ръка на сърцето!“, каза разпален градоначалникът.
В крайна сметка 8 съветници гласуваха „Въздържал се“, а 16 бяха за и така Теодор Янев беше освободен предсрочно от шефското място. 

Как Теодор Янев отговори на обвиненията - очаквайте по-късно във Флагман.бг!
 




В категории: Айтос


46
Коментара по темата
46.
Б
01.09.2020 06:57:05
3
3
Ще видим какви ще ги опапа този от Евро футбола
45.
АА
01.09.2020 06:22:24
2
8
Всички в ОС са заплатаджии, кога ще се изкажат Женя и Дафина, две думи на кръст не могат да кажат. Не че англичанка та Брани каза нещо смислено
44.
Инициативен комитет за издигане на кандидатура за
30.08.2020 17:56:55
2
10
Предлагаме комплексарската Свобода Христозова за управител на Генгера. Тя се е доказала с успешното управление на общинска администрация, но едва ли Община Айтос ще се раздели с такъв “безценен специалист”. Свобода, успех!
43.
Васко
30.08.2020 08:06:43
6
7
Бранимира голяма разбирачка стана тя не стига, че е слаба като учителка ми и се прави вече на голямата работа предлагам да и викаме Браномира балона.
42.
Димчев
30.08.2020 00:18:19
3
12
Черешка,действай,имаш време-договаряй комисионната със следващия управител-я бати,я буля...И на концесия може...там повечко. И да не забравиш и Бранимирка,виж
какво фалшиво и некомпетентно изказване направи....Не и е за първи път...при онлайн обучението и не гледахме уроци..а как си храни отрочето....Срам и позор..ноооо така е когато Господ на бодлива крава рога даде....Наведете си главите,засрамете се...жалки същества...
41.
Само връзкари
30.08.2020 00:14:08
4
9
Накъдето да се обърнем само такива като тях........ В училищата, в общината, навсякъде......... И не стига, че имат бизнес, а и наредени на държавната софра......... Не им пука..... това е.
Алчни г@зове, оперирани от срам.......
Той целият град е рухнал, цялата държава, те на Генгера останали......
Ами, хайде, запретнете ръкави и свършете нещо, не само празни приказки и на раздумки в тая община!!!!!!!!!
Никаква полза от вас!!!!!!!!!!!!!
40.
до 38.
29.08.2020 23:21:57
3
7
На Бръмбарина и този пост и е много.Опазил ни Бог.
39.
*********
29.08.2020 23:07:29
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
38.
Клюкарчето
29.08.2020 22:59:40
6
5
Да ,и най обикновеният минувач вижда че всичко в комплекса се подобрява и разнообразява!
Свалете тези черни очила господа съветници от Герб!Давайте градивни идеи!Погледнете се-колко злобаи завист струи от Вас??А тези заплати с какво ги заслужавате?-да някой си ги заслужават-Митето Черешката отличен доносник на г-н Едрев,и уволнява и назначава......Срамота...от улицата хванати и компететни-Бранимирка-послушната,щом и е обещан по голям пост....макар и некомпетентна взима отношение.....СРАМ!!!
37.
Lavender
29.08.2020 22:34:35
1
12
Генгерът е приятно място и ако се вложат усилия в поддръжката му, ще стане още по-приятно. Механата е с добра кухня. Просто трябва креативен управител, да го разработи. Мисля, че мястото е подходящо за сватби и други семейни тържества.Има и хотел наблизо. Може сватбите да се правят по автентичен фолклорен обичай.
36.
Случаен миновач
29.08.2020 21:12:50
4
14
За кафето без коментар!!! Обикновено отваря след 8:00!!! Не трябва ли персоналнът да е там по-рано и да се подготви за работа. Механата тъне в мръсотия и далавери. Жалко, че някои хора си затварят очите. Кой в града получава 3000 лева заплата??? И как трябва да се работи за такава заплата???
35.
Пхахахаххахахах
29.08.2020 18:33:11
6
11
Хахахахахахаххахахаха и аз лично видях как си гълта кафенцето и ми става смешно, когато чета фалшивото ѝ изказване. Понеже виждаме, че доста разбираш, вземи и се кандидатирай за управител, поне да не ти се налага да лъжеш, че прескачаш комплекса, а да си пиеш кафенцето на спокойствие.
34.
Свидетел
29.08.2020 18:30:31
8
12
Бранимира Николова как може да лъжеш така?????!!!!! Прескачала етнографския комплекс?!!!
Лично те видях как си пиеш кафето там с приятелки и децата ти???? Лицемерие!!!!
Много взема да разбираш от етнографски комплекси!!!
33.
До 32
29.08.2020 14:46:36
2
6
Става въпрос за 2019 година.Счетоводство на място си има от май тази година.
32.
Айтозлия
29.08.2020 11:20:17
4
13
Странно! Фирмата дължи пари за счетоводни услуги независимо,че си има счетоводство.
31.
Хората от хорото
29.08.2020 04:19:16
9
2
30, ситна влашка да не се занимаваш с Чичовците и хората им! Ще намерим колача- може и да си признаеш още някой друг път!
Зобай си сипаното!
30.
Счетоводството
29.08.2020 01:57:44
6
8
А вие госпожи и господа общински съветници колко пари заплата вземате? 1500 лв. на месец не ви харесват! И всички сте работещи т. е. две заплати! И каква я вършите????!!!
Само си уреждате бъдещето! Едрев колко пари печели от проектите?
Да се върнем на проекта за парка...???
29.
до 27-28
29.08.2020 00:18:02
5
13
Гошке скоро да си се снимал голичък,или да са те водили на плаж на чичо Митко хората?
28.
*********
28.08.2020 23:56:05
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
27.
*********
28.08.2020 23:04:40
5
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
26.
Флагман,
28.08.2020 21:13:28
4
2
Защо отразяватв дебатите в Европарламента за корупцията в БГ и как Борисов, Гешев и Барни не се явиха, а пратиха представители??
25.
И
28.08.2020 21:09:48
4
4
денонощен ли е този етнографски комплекс до зоологическата градина или управителя без да подаде план за управлението му го е преместил тоя Генгер от района на зоопарка?
24.
Питанката
28.08.2020 20:56:24
6
9
Кметеее, имаш ли още неизпълнени обещания към твойте хора????Срамота!Кадърни и честни хора нямат място в твоето управление!!!!Ще дойде видъовден!!........
23.
Какви мафиоти?
28.08.2020 20:55:59
1
0
За една заплата- детските учителки преписват отговорите от предходни интервюта. Голям проблем, че някой отсъствал от адрес за анкетиране.
Ами ако си е сменил адреса или трябва да е задържан на адреса за задължително анкетиране по доброволна анкета?
22.
до 21.
28.08.2020 20:50:58
1
18
Като се сменят Минчев,Янев,Хасан ,Бехчет ,Дафина ,Димитър ,Женя и Бранимира.Аджеба тея за къв са ти?
21.
Съдийката
28.08.2020 20:36:11
1
10
Честни хора няма как да оцелеят сред такъв кръг от мафиоти!!!!
20.
До 14
28.08.2020 20:16:56
0
1
А прокурор как се анкетира като го нямаше на адреса в деня на анкетиране?
19.
Специализиана прокуратура
28.08.2020 20:14:47
13
11
Вярвам, че много скоро ще настъпи момента когато Едрев ще бъде разследван от специализираната прокуратура за всички нагласени обществени поръчки и колосални комисионни през последните 10 години.
18.
*********
28.08.2020 19:57:33
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
17.
айтозлия
28.08.2020 19:54:50
5
19
А Дафина и Женя кога ще се изкажат ?Могат ли да говорят и да решават проблемите на града?
16.
Пътника
28.08.2020 19:46:29
9
20
Бранимирке, ти от къде стана толкова компетентна? Кога си управлявала етнографски комплекс или заведение?
Айде да не казвам как влезе в Общинския Съвет!!
Гледай си английския език и не се занимавай! Пътници сте!
15.
Митя
28.08.2020 19:43:11
0
17
един съветник ми дължи голяма сума пари ,питам кога ще ми върне откраднатите пари?
14.
Прокуратурата
28.08.2020 19:39:19
0
13
проверяваше ли данъчни декларации ,и имаше ли поправки след това ,доказателството е налице.Кой как се е декларирал.
13.
10000€
28.08.2020 19:35:35
1
18
Вместо да е в затвора бат Гошо акъл раздава Гешев обърни му малко внимание
12.
*********
28.08.2020 19:34:26
2
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
11.
Партенки
28.08.2020 19:22:54
4
4
И от 13.05.2020г до 30.06.2020г не може да са се увеличили задълженията за външни услуги на предприятието, ами управителя подал отчет "с невярно съдържание", понеже не могат да разчитат вярно подадените отчети.
10.
*********
28.08.2020 19:09:03
0
7
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
9.
до 6.
28.08.2020 19:05:06
3
4
Добре че ти си вярваш ,защото специализираната прокуратура не би ти повярвала.Той вече е проверен.
8.
до 6.
28.08.2020 18:52:14
1
22
на следващите избори тази грешка ще се коригира.
7.
Гошо
28.08.2020 18:49:05
1
29
Как влезе в ОБС -с ромските гласове от Пирне.Ако питаш айтозлии едва ли някой е очаквал да влезеш и да раздаваш справедливост.От където минеш ,трева повече не никне.Монополист ли си ,къв си?
6.
*********
28.08.2020 18:46:40
2
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
5.
Айтоския
28.08.2020 18:37:14
2
13
Бате Гошо пак ли ти ще вземеш под наем механата тъкмо когато я разработиха и се пръска по шевовете. Много подло и подмолно действаш , както като надупчи дупето на Казака с ножче на една сватба и после започна да бягаш
4.
*********
28.08.2020 18:33:00
1
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
3.
Ибн Ебн Ал Камил
28.08.2020 18:22:15
0
12
Той за кво става питам само
2.
2.
28.08.2020 18:19:11
2
23
Теодор не ставаше за управител .Само със връзки не става,трябва и мозък.
1.
?
28.08.2020 18:07:37
2
11
Че те не го ли назначиха преди няколко месеца? Какво се случва с тоя Генгер, че сменят управители през 1-2 месеца? Нещо мътно става там?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Най-нахаканата готвачка отпадна от "Хелс Китчън" Най-нахаканата готвачка отпадна от "Хелс Китчън" На Никол не и липсваше самочувствие  Карнавал, велопоход и познавателен тур са в програмата на предстоящия зелен уикенд в Бургас Карнавал, велопоход и познавателен тур са в програмата на предстоящия зелен уикенд в Бургас Това е поредният тематичен уикенд в Бургас Инструкции за дами: Как да дешифрирате скрития подтекст в неговите съобщения Инструкции за дами: Как да дешифрирате скрития подтекст в неговите съобщения Психолозите са подготвили няколко важни съвети, които ще ви помогнат 5 причини, заради които мъжът не ви прави подаръци 5 причини, заради които мъжът не ви прави подаръци Ето кои са те  Това са най-странните зодии, не бъдете близо до тях Това са най-странните зодии, не бъдете близо до тях Ето кои са топ 4 Рецепта за бразилски бонбони "Бригадейро" Рецепта за бразилски бонбони "Бригадейро" Какаови бонбони, които се приготвят за различни празници в Бразилия Иван Сухиванов произведе поредния скандал в бургаската писателска общност Иван Сухиванов произведе поредния скандал в бургаската писателска общност Над 20 творци възстанаха срещу опитите му да спасява кожата си чрез внушения, че списание "Море" е пред закриване Напитките, които унищожават тялото отвътре Напитките, които унищожават тялото отвътре Тези напитки не трябва да заменят консумацията на вода Ето как прецакахме туристите по нашето море на Великден Ето как прецакахме туристите по нашето море на Великден На 5 май времето бе слънчево, с високи температури и спокойно море, но хотелиерите не си направиха труда да извадят шезлонги и чадъри   Знаете ли какво укриха в трезор на бургаския бул. "Богориди" Знаете ли какво укриха в трезор на бургаския бул. "Богориди" На 18-и май всички ще видят най-прочутото съкровище у нас, каза директорът на РИМ д-р Милен Николов
Слави е съсипан след тази снимка. Има ли предателство в екипа му? Слави е съсипан след тази снимка. Има ли предателство в екипа му? Барабанистът Венелин Венков празнува напускането си с Гъмзата и Краси Радков Северна Македония си избра жена-президент, която е на нож с България Северна Македония си избра жена-президент, която е на нож с България Проф. Гордана Силяновска-Давкова е против договора за приятелство с България Украински дронове повредиха петролни резервоари в руска база край Черно море Украински дронове повредиха петролни резервоари в руска база край Черно море Украинските атаки с дронове срещу руска енергийна инфраструктура зачестиха през последните месеци Голям проблем в Русия заради санкциите - няма резервни части за автомобилите Голям проблем в Русия заради санкциите - няма резервни части за автомобилите Няма също нови коли, а автопаркът е значително остарял  Вижте как планирали да убият Зеленски Вижте как планирали да убият Зеленски Най-важната задача на групата - осъществяване на план за отвличането и убийството на украинския президент Конфискуваха 48 млн. фалшиви евро в Неапол Конфискуваха 48 млн. фалшиви евро в Неапол Производството на фалшивите банкноти е било денонощно Две трети от евродепутатите припечелвали в частни компании Две трети от евродепутатите припечелвали в частни компании Напълно законно е да имаш странична работа, но е необходима прозрачност Тръмп казал на порноактриса, че му напомня на дъщеря му Тръмп казал на порноактриса, че му напомня на дъщеря му Двамата имали  връзка за една нощ след голф турнир през 2006 г. Силвестър Сталоун пуска на търг колекцията си часовници Силвестър Сталоун пуска на търг колекцията си часовници Само за един от нея се очаква да бъдат платени 5 млн. долара Европа забранява партиите, взели пари от Русия Европа забранява партиите, взели пари от Русия Мерките се вземат, за да се ограничи намесата на Путин в евроизборите
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня Баща на сина си:
- Мило, искам да ти кажа, че скоро ще си имаш братче.
- Супер! Дай да се похвалим на мама!
Виц на деня Виц на деня Съвет за мъжката половина:
У всяка жена "спи" гадина, глупачка, вещица, ангел, принцеса! Която разбудиш, тази и ще получиш!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена казва на приятелката си:

- Откакто взех да карам с очила забелязах колко много други коли има по улиците.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори