×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Медсестрите и акушерките у нас ще станат богати от догодина


Медсестрите и акушерките у нас ще станат богати от догодина
Министърът на здравеопазването похвали перфектната работа на бургаския кмет Димитър Николов, шефовете на УМБАЛ-Бургас и на РЗИ-Бургас – д-р Бойко Миразчийски и д-р Георги Паздеров
21 Август 2020, Петък, 16:43 ч.
Автор: Флагман.БГ

Здравният министър проф. Костадин Ангелов започва преговори с НЗОК за откриване на практики за този асистентски медицински персонал

Здравният министър проф. Костадин Ангелов направи важно изяление, което ще подобри значително финансовото положение на медицинските сестри и акушерките у нас, които години наред бяха пренебрегвани и недооценени в техния всеотдаен труд и усилия за опазване на здравето ни. Той съобщи пред журналисти, че следващата година МЗ ще настоява НЗОК да сключва договори и с практиките на медицински сестри и акушерки, като по този начин те ще получават допълнителен финансов ресурс.

„Запознах се със състоянието на лечебните заведения на територията на област Бургас. Впечатлен съм от организацията тук, в лицето на директора на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров, директора на УМБАЛ Бургас д-р Бойко Миразчийски и кмета на града Димитър Николов. Създадена е изключителна координация между всички структури на територията на областта и общината“. Това заяви министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов пред медии по време на посещението си в Бургас.

По данни на Европейския център за контрол на заболяванията тенденцията за понижаване на заболяваемостта на територията на България през последните седмици е трайна. Последните цифри показват, че тя е намаляла с 47.5% в сравнение с предходните седмици, стана ясно от думите на здравния министър. По отношение разпространението на COVID-19 в област Бургас от началото на епидемията са установени 396 положителни случая, 82 лица са били хоспитализирани, 2 са починали. Към момента има 94 активни случая, 10 от тях са настанени в лечебни заведения. Директорът на УМБАЛ Бургас д-р Миразчийски информира здравния министър, че 7 от пациентите са хоспитализирани в УМБАЛ Бургас, като днес се очаква един от тях ще бъде изписан.

„Разговарях и с директори на лечебни заведения в областта относно организацията на работа в условията на COVID-19 и реакцията при повишен натиск на здравната система. Най-тежък остава проблемът с персонала и с наличните хора, които да се грижат за състоянието на пациентите с коронавирусна инфекция. Той е водещ не само за областта, но и за системата като цяло. Ще насочим усилията си в тази посока, за да решим проблема с хората. Трябва да пречупим тенденцията младите лекари да напускат България, а медицинските сестри да не желаят да работят в българските болници“, беше категоричен министър Ангелов.

Министърът на здравеопазването даде гаранции на медицинските сестри в Бургас, че ще получат допълнителен финансов ресурс

На журналистически въпрос относно ситуацията в град Дулово министърът показа писмо от директора на лечебното заведение до директора на РЗИ-Силистра, в което се казва: „Уведомявам Ви че, медицинските сестри и санитари, работещи във Вътрешно отделение на „МБАЛ-Дулово“ – ЕООД не желаят да обслужват пациенти с COVID-19. Същите желаят да работят във Вътрешно отделение, без да обслужват пациенти с COVID-19“. За да е наясно Министерството на здравеопазването със ситуацията в болницата, на място в града е главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. „Аз съм лекар. Винаги сме работили рамо до рамо с медицинските сестри. Полагали сме клетва. Никога не съм си представял, че мога да избирам и да подбирам моите пациенти. Искам да кажа на колегите, че те работят в Дулово, те са хора от този град, този град разчита на тях. Ако утре откажат да лекуват пациенти с инфаркт, защото са трудни за обслужване? Ако откажат да лекуват, например, родилки, защото е много напрегнато? Тогава къде е медицината, къде е милосърдието? Не смятам, че ние като лекари имаме право да избираме. Всички хора разчитат на нас и, застанали до нас, всички са равни“, заяви проф. Костадин Ангелов.

На място министърът разгледа областната болница и разговаря с работещите в отделенията по педиатрия, спешна помощ, неврология, инфекциозни болести и т.н.

В Бургас здравният министър и кметът Николов посетиха новия корпус на Комплексния онкологичен център. „Инвестираме в оборудването с най-съвременна медицинска техника в „Комплексен онкологичен център – Бургас“ - апарати за хибридна образна диагностика PET/CT и SPECT/CT, апаратура за брахитерапия ФЛЕКСИТРОН и модерен 5D скенер. Апаратурата е с марка SIEMENS. Амбицията ни е да започнем да изграждаме хирургически корпус към КОЦ - Бургас. Всичките ни усилия са, за да осигурим максимални условия за диагностика, лечение и последващо наблюдение на този тип заболявания“, посочи кметът Димитър Николов.

Кметът Димитър Николов запозна министър Ангелов и с етапите за осъществяване на идеята за изграждането на детска болница в Бургас. Теренът за нея вече е отреден – в двора на УМБАЛ Бургас, а амбицията е тя да обслужва пациенти от целия Югоизточен регион. Община Бургас ще настоява и за увеличение квотата за прием на студенти в Медицински факултет Бургас за обезпечаване на все по-голямата нужда от медицински кадри в региона. „Целите, които са си поставили колегите тук, са изключително амбициозни. Ефектът, който ще има върху този регион в България, ще бъде сериозно осезаем както по отношение на здравеопазването по профили, така и по отношение детското здравеопазване“, беше категоричен проф. Ангелов.

По-рано днес министър Ангелов проведе среща с Кризисния щаб в Бургас, в която участваха кметът на града Димитър Николов, областният управител Вълчо Чолаков, д-р Лорис Мануелян – експерт към общината с ресор „Здравеопазване“, както и директорите на РЗИ, ЦСМП и РЗОК.

В края на деня здравният министър се срещна и с екипа на регионалната здравна инспекция в града. Тема на разговорите бяха провеждането на държавния здравен контрол, проследяването на карантинираните лица и извършваните проверки.


В категории: Здраве


17
Коментара
Ергенът бил смотаняк
Ергенът бил смотаняк 19/05/2024, Неделя 19:16 2
17
Коментара по темата
17.
мдаааа
22.08.2020 15:03:20
0
3
Туй ми звучи като „Ще ти купя колело,ама друг път”
16.
Хаха
22.08.2020 13:39:33
0
3
Богати мед.сестри !!!Да не би Местния Бойко да продаде 27 -те си имота и да раздава наред като оня другия Бойко.Защо ли Никой не ви вярва лъжци !!!
15.
медик
22.08.2020 12:00:32
0
5
Стига с тази Хипократова клетва и милосърдие. С тях не се живее. ЖИВЕЕ се с ПАРИ. Няма нужда да се обещава светло комунистическо бъдеще с частни практики. Дайте им достатъчно високи заплати в болниците и те няма да са принудени да бягат в чужбина или да работят на 2-3 места.Така и те ще са доволни и пациентите.Бъдете сигурни.
14.
...
22.08.2020 01:43:13
0
6
Защо статиите ви не се подписват лично ? Кой циник сложи този бълвоч за заглавие ? Име ??
13.
пукат се от яд и чак змии хвърлят
21.08.2020 23:05:45
0
6
Флагман сигурно се притесняват мед.сестрите да не получат повече пари от тях и затова са изфабрикували такова обидно заглавие
12.
Мед.сестра
21.08.2020 22:08:54
0
12
Браво,сетихте се най-накрая,че сестрите не достигат!Ще се сетите ли как да си ги върнете?
11.
До номер 9
21.08.2020 20:52:14
0
11
Пъздеров е зает да стой в магазина на Айкос в трията и да си говори с момиченцата който работят там..
Ква канализация кви 5 лева
10.
Къф е тоа арбалет
21.08.2020 20:41:13
1
1
.
9.
Болен здрав носи
21.08.2020 18:54:20
0
11
Какво ще го хвалят Паздеров.Работата му не е само корона вируса.Четири пъти е уведомяван от граждани на Созопол че лекарските кабинети на ул,,Републиканска"1 са в мухлясало подземие в сграда БЕЗ КАНАЛИЗАЦИЯ и фекални води текат вече 3години в двора.Той н3глижира проблема.Защо ли?
8.
Чудя се
21.08.2020 18:33:37
4
11
Кмете, да ти се чуди човек на акъла как ги търпиш тез идоти от Герб. Този здравния и той удари 10 такта по тъпотия, както всички от партията ти.
7.
др Хаус
21.08.2020 18:03:58
2
17
пак ли догодина?щеше да е тази предната по предната година то и догодина ще отложите. Давай кажи си направо че след 2045година ще забогатеят
6.
Сефте
21.08.2020 17:53:07
2
15
Колело ама друг път
5.
Смях в залата
21.08.2020 17:35:56
8
26
Кво стана с хладилните камиони и недостига на черни чували за трупове,нали тоя така обясняваше....толкова и сестрите ще забогатеят догодина..ОСТАВКА НА ГЕРБ
4.
8800
21.08.2020 17:28:33
7
30
Що за цинизъм! Ще станат богати от догодина! Егати и комунистическото заглавие. Ама то вярно, че бивши комунисти ни управляват. Този с коронката от тръни направи 70 млн. дълг на "Александровска" и стана министър. Ама нали знаете за децата капачки а за Баце пачки.
3.
Гавра не ами гавра
21.08.2020 17:21:20
0
36
Някой би ли дефинирал какво значи богата медицинска сестра и богата акушерка. Ама не такива омъжени за тираджии, а богата от работата си? Това министърът ли го е казал или е тъпо изказване на журналист от Флагман? На ви ли е срам дами и господа журналисти?
2.
Това вече е гавра
21.08.2020 17:06:13
3
40
Медсестри и акушерки щели да станат богати от догодина... Как ще станат богати? Със заплата ли? Или ще им дадат акции от лечебното заведение? Що за гавра е тая статия? Що за гавра е поведението на този министър?
1.
ХАХА ТИКВОНИИ
21.08.2020 16:51:06
6
12
РАЗДАВА
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Стaвa дyмa зa пpoизвoдcтвeнaтa бaзa нa ĸoмпaниятa зa дoгpaми и фacaдни peшeния "Kpyпaл" EOOД Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Цените на имотите у нас растат по няколко причини Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп На място са пристигнали няколко екипа на полицията, пожарната и Бърза помощ Ергенът бил смотаняк Ергенът бил смотаняк В интернет се появиха стари негови снимки, които предизвикаха същински взрив и лавина от коментари, за жалост повечето от които подигравателни Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Червенокосата дама, която бе синоптичка на Нова тв, преди да излезе за втори път в майчинство Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Изтипоса на снимката на жена, която набеди за крадла  Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Жилищата били продадени за 100 хил. лева Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Той е на мнение, че ако трябва в държавата на някого най-много да се увеличават заплатите, това са университетските преподаватели, учителите, лекарите и медицинските работници Ако ще сменяте книжката задължително прочетете тази новина Ако ще сменяте книжката задължително прочетете тази новина Поради надграждане на електронните системи временно са затруднени част от процедурите - ускорена и бърза услуга - за издаване и замяна на свидетелство за управление на моторно превозно средство Мъртво пиян катастрофира с голфа си Мъртво пиян катастрофира с голфа си Полицаите се хванаха за главите 
Топ 5 енергийни места в България Топ 5 енергийни места в България ма земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” По чудо инцидентът се размина без жертви Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Вътрешният министър на Иран Ахмед Вахиди заяви, че ще отнеме време да бъде открит хеликоптера заради гъста мъгла Още един инцидент с кораб в Черно море Още един инцидент с кораб в Черно море Вчера службите в Румъния не коментираха причината за инцидента и не разпространиха информация за вероятен сблъсък С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна Предвижда се и стимули за военнослужещите като парични премии или пари за покупка на жилище или автомобил, които според някои политически наблюдатели Украйна не може да си позволи Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Доскоро красавицата дори не отказваше селфита с феновете си, защо се крие сега обаче? Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Шеф Ангелов ще му е кум на сватбата с Камелия Почина световноизвестна знаменитост Почина световноизвестна знаменитост Той беше звезда в няколко култови ленти  Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори