×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • С тържествена церемония в Бургас ще бъде посрещнат новият сливенски митрополит – Негово Високопреосвещенство Арсений днес
  • Природният газ поскъпва с над 8% през юни
  • Реал Мадрид триумфира в Шампионската лига за 15-и път
  • В Германия призоваха армията да свика 900 000 запасняци заради Путин
  • Тежка катастрофа в Германия прати в болница 14 човека
  • В Украйна прогнозират катастрофален отоплителен сезон
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Наесен над 2000 първокласници влизат в обновени и модерни класни стаи в Бургас


Наесен над 2000 първокласници влизат в обновени и модерни класни стаи в Бургас
В момента текат ремонтите на 92 класни стаи в 33 училища, а до дни започва и съвеременното им оборудване, съобщи кметът Димитър Николов
19 Август 2020, Сряда, 14:50 ч.
Автор: Флагман.БГ

Целта е да се осигури сигурна и безопасна среда на децата в класните стаи при присъствена форма на обучение

Започна подготовката на материалната база за новите над 2000 бургаски първолаци, които започват да учат в бургаските училища наесен. В момента текат ремонтите на 92 класни стаи в 33 училища, а до дни започва и съвеременното им оборудване. Това съобщи току-що кметът на Бургас Димитър Николов.

Целта е да се осигури сигурна и безопасна среда на децата в класните стаи при присъствена форма на обучение. Ремонтите включват полагане на антибактериални подови настилки, които позволяват бързо и лесно почистване и дезинфекциране.

Стаите ще бъдат обзаведени с нови индивидуални чинове, които ще дадат възможност за осигуряване на достатъчно разстояние между учениците и спазване на дистанция.

"Тази година всяка класна стая от проекта „Първокласно начало“ ще бъде оборудвана с най-новите технологични средства, използвани в сферата на образованието – интерактивен панел с вграден компютър. Панелът е със сензорен екран, операционни системи Windows 10 и Android, и софтуер за работа с интерактивно съдържание. Той разполага с най-добрите технологични характеристики и работи без необходимост от допълнително закупуване на лаптоп и проектор", каза кметът.

Той изтъкна, че подготовката и работата в дигитална среда и най-новите електронни ресурси в бургаските училища ще даде възможност при необходимост за бързо превключване на учебния процес към онлайн обучение.

Обновяването на класните стаи включва още ново лед осветление, бюра и шкафчета, които ще допълнят интериора, а за моментите на отдих или творческа креативност на бургаските първокласници ще бъдат разположени и меки мебели.

Освен реновираната материална учебна база, се въвеждат и нови интерактивни методи на работа в клас, съчетаващи най-доброто от европейския и световен опит в сферата на образованието.

Резултатите показват, че новият начин на преподаване на учебния материал, чрез използването на иновативни методи, групов и игрови подход, значително увеличава вниманието и функционална грамотност на децата, и развива тяхната екипност, творчество и когнитивни способности, посочи още Николов.




В категории: Бургас


12
Коментара по темата
12.
до 11
20.08.2020 11:51:46
0
0
Ако искат ще си го санират, лично неоправени не съм видял. Никой не лъжем.
11.
до 9
20.08.2020 09:37:56
1
1
Нещо си се объркал/а
Сигерно ще кажеш и че всички училища са санирани... То се вижда, не е нужно да се лъжем. Пък и кого лъжем?
10.
kaka
19.08.2020 23:33:44
0
0
заплатите на ректорите в Университетите, а на директорите кога?
https://offnews.bg/obshtestvo/rektori-na-universiteti-s-nad-15-hil-leva-zaplati-imoti-i-vlogove-za-734798.html#
9.
до 8
19.08.2020 23:29:06
1
0
Стаите на другите класове също са си ремонтирани скоро и с нужното оборудване. Шок не виждам.
8.
А стаите на другите деца, коита вече не са 1-ви кл
19.08.2020 22:37:01
1
3
Когато започне учебната година снимайте стаите на първокласниците и после се качете на вторият етаж да снимате и тези на второкласниците! Щото и първокласниците миналата година бяха в нови стаи, но сега ще са в старите стаи, които не са ремонтирани години наред. То не е само да правите PR на управляващите и как децата уж учат в модерни стаи. Вижте и по-горните класове! Но най-фрапантна ще е разликата за миналогодишните първокласници, които са учили в модерни и нови стаи и които сега ще трябва да учат в стаи неремонтирани от 20 години
7.
...……..
19.08.2020 20:01:03
0
3
Калинка Илиева е разработила програма родители в заетост, така че не се тревожете, всичко ще е наред. Регионална програма за развитие на селските райони . Лъжите Жан, Иван, Владичеството кражби и продажби, подкуп дал, взел, модела кой ги взема под масата Модекс аха .....
6.
Модерен
19.08.2020 18:07:58
0
1
В Европа такива чинове се използват от 10 години.
5.
Питанка
19.08.2020 16:34:44
0
4
Такааа. Не разбрах - от всички училища само в 92 стаи ли ще се учи? Защо слагат антибактериална настилка, каквото и да значи, ами не намажат с онова чудо, дето по 1година не допускаше зараза :) Ще пуснат ли топра вода на мивките в училищата или ще продължат само със студена. И ми е интересно - колко общо класни стаи има в Бургас, че всяко лято се обновяват стотици, пък като влезеш в учелищата е мъка.
4.
това е
19.08.2020 16:07:49
5
7
пиар акция на ГЕРБ,разбраха че ние комунистите-социалисти ще ги бием на следващите избори с поне15%,започнаха тия акции,всичко сме направили НИЕ комуно-социалистите
3.
До 1
19.08.2020 15:43:18
5
3
Първокласниците за сега ще бъдат присъствено.
Честно казано нищо истерясало няма. Защо детето ти да не учи от вкъщи? Така са си решили. Чисто технологично няма проблема. Ако няма достатъчно хора сборни групи от различни училища. Не е сложно.
2.
Марта Стюард
19.08.2020 15:43:09
4
8
Те коронамайките, нямат търпение да почнат училищата, че да си изсипят чаветата там. Докато мъжо им бунгор е на работа те да могат да се пльокат с целия град и околностите.
1.
мислещ
19.08.2020 15:37:28
3
5
Мдааа,само дето истерясали коронамайки пишат по фейса,че в никакъв случай няма да пуснат децата си на училище ....че да умрат !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Какво се случи с участниците от "Ергенът" след края на шоуто Какво се случи с участниците от "Ергенът" след края на шоуто Към днешна дата Алек се трансформира от милионерски син и бизнесмен в „мамин Алек“ и продължава да е обект на ругатни и подигравки Всички питат каква е тази блондинка до Антон Хекимян Всички питат каква е тази блондинка до Антон Хекимян Това е неговата племенница, която е абитуриентка  Бумът на кредитирането достига нови рекорди Бумът на кредитирането достига нови рекорди Най-впечатляващ е ръстът при жилищните кредити - 60.5% за една година Тя бе детето-чудо на България, днес вече е на 20 години Тя бе детето-чудо на България, днес вече е на 20 години Крисия Тодорова изумява не само с поведение, ами и с това, от което се вълнува Как Мартин Нотариуса докара скоротечен рак на софийския прокурор Радослав Димов Как Мартин Нотариуса докара скоротечен рак на софийския прокурор Радослав Димов Напусналият съдебната система държавен обвинител заминава на скъпоструващо лечение в Германия Искаме експертно, надпартийно правителство с ясни задачи, обяви Корнелия Нинова Искаме експертно, надпартийно правителство с ясни задачи, обяви Корнелия Нинова Ниската избирателна активност ни лишава от легитимност, посочи тя Бургерът в София - по-скъп от този в Западна Европа Бургерът в София - по-скъп от този в Западна Европа Това показва проверка на ресторанти в Атина, Кардиф, Люксембург, Лондон и в платформата globalprices.com Командироват полицаи за летния сезон в Созопол Командироват полицаи за летния сезон в Созопол Осигурени са допълнителни 24 командировани полицаи за месеците юли и август, а 15 полицаи ще осъществяват контрол с патрулка и пеша България отдава почит пред подвига на Христо Ботев България отдава почит пред подвига на Христо Ботев Служебният премиер Димитър Главчев ще участва във всенародното поклонение на връх Околчица от 11:00 часа Развод за 100 млн. долара, ето как тази сръбска звезда сложи край на брака си Развод за 100 млн. долара, ето как тази сръбска звезда сложи край на брака си Тежкото решение тя взе след 24-годишен брак и две деца
Каква зодия са най-жестоките личности Каква зодия са най-жестоките личности Хитлер е Телец Как Отварачката се изложи брутално Как Отварачката се изложи брутално Последната й песен предизвика голям скандал Той е ром и е милиардер, гордее се с произхода си Той е ром и е милиардер, гордее се с произхода си 54-годишният мъж натрупа богатството си, след като основа титана за паркиране на каравани Wyldecrest Parks - който в момента струва около 947 милиона лири Температурите полудяват днес, ще стигнат 32 градуса Температурите полудяват днес, ще стигнат 32 градуса В следобедните часове е възможно да превали  Тези цветове загрозяват дома ви, не ги използвайте Тези цветове загрозяват дома ви, не ги използвайте Сивото и цвят праскова са отвратителни, съветва дизайнер  Русия вкарва една от най-големите шахматни легенди в затвора, бил чужд агент Русия вкарва една от най-големите шахматни легенди в затвора, бил чужд агент Каспаров може да получи до две години затвор Президентът, който пребори мафията, започва втория си мандат Президентът, който пребори мафията, започва втория си мандат Държавният глава на латиноамериканската страна положи клетва снощи в столицата Сан Салвадор на церемония, на която присъстваха испанският крал Фелипе Шести и президентът на Аржентина Хавиер Милей Реал Мадрид триумфира в Шампионската лига за 15-и път Реал Мадрид триумфира в Шампионската лига за 15-и път "Белия балет" победи Борусия Дортмунд с 2:0 Има надежда! Лекарство на Pfizer срещу вид рак на белия дроб показва добри резултати Има надежда! Лекарство на Pfizer срещу вид рак на белия дроб показва добри резултати След 5 години при повече от половината пациенти, лекувани с лорлатиниб, ракът не е прогресирал Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Нашенци масово канселират екскурзии заради надутите цени на морския превоз
Владимир ЧУКОВ, анализатор Владимир ЧУКОВ, анализатор В Москва искат идването на Тръмп, в Техеран искат точно обратното Виц на деня Виц на деня Майка при джипи-то:
- Детето се буди в три сутринта... какво да го правя?
- Миии, Фурнаджия или баничар!
Виц на деня Виц на деня - Жена, ако спечеля от тотото, какво ще направиш?
- Взимам половината и те напускам!
- Е, спечелих 10 лв... на ти 5 и айде чупка!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като целувката. Трябва да го споделиш, за да му се насладиш

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори