×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Bild: Западът заплашил да остави Украйна без ракети "Пейтриът" след атака по цел в Русия
  • Олимпийският рекордьор в овчарския скок Тиаго Браз отпадна за игрите в Париж това лято заради допинг
  • Времето днес, прогноза за сряда, 29 май: Отново краткотрайни валежи с гръмотевици
  • Гари Конил беше назначен за нов премиер на Хаити вчера
  • Русия вдига данъците на богатите
  • Ремонт променя движението по АМ "Струма"
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Морето изхвърля много водорасли всеки ден, а вълнението продължава повече от месец


Морето изхвърля много водорасли всеки ден, а вълнението продължава повече от месец
Ивицата на Северния плаж е огромна - 1,7 км дължина и средна ширина от 100 метра, поддържането на такава площ не е никак лека задача, подчерта Симеон Цветков
09 Август 2020, Неделя, 17:30 ч.
Автор: Светлозария КИДЕРОВА

Ежедневно чистим ивицата и имаме стриктен протокол, за да гарантираме хигиената, казва Симеон Цветков

 

Симеон Цветков е представител на концесионера на Северния плаж в Бургас - „Крам инс” ЕООД. Фирмата спечели през миналото лято стопанисването на плажната ивица за 20 години.

-Г-н Цветков, каква практика сте наложили за почистването на водораслите на Северния плаж в Бургас?

-Правим това, което правят колегите на много други места. Водораслите се чистят на деня, те се събират на купчина, оставят се да изсъхнат, след което се товарят в чували и изнасят. Единствената пречка да се направи моментално изхвърляне, е че като ги изкара морето са тежки и е невъзможно да се изнесат, чувалите се късат. Молим и за разбиране, защото действително морето изхвърля много водорасли. Както виждате и в момента има огромно вълнение.

-От кога започна това вълнение, не беше ли още от средата на юли?

-Точно така. Вълнението е от близо месец и се усилва. Информираха ме колеги от плажа, че от години този процес не е продължавал толкова дълго. При това постоянно вълнение, ние всеки ден чистим и изнасяме, но морето всеки ден изхвърля нови водорасли. Ивицата е огромна – 1,7 км, а средната ширина е 100-ина метра и сами разбирате, че поддържането на такава площ не е никак лека задача.

-Колко са безплатните чадъри и шезлонги през това лято на Северния плаж?

-Съобразихме се с максимално позволената площ. Имаме 700 чадъра. Но уточнявам, че на този плаж не винаги е имало такова потребление на шезлонги и не можем да кажем, че сме поставили 1400. По-малко са, но според нашите наблюдения са достатъчно, за да обезпечат ивицата.

-Според Вас, когато се използват безплатно плажните принадлежности, пазят ли се от туристите?

-Зависи от манталитета – някои пазят, други – не. Има хора, които откровено вандалстват, но това е въпрос на възпитание. Намирали сме буквално потрошени шезлонги. Има обаче и много плажуващи, които се съобразят, за което им благодаря.

-На Северния плаж преди дни изплува палмово масло. Какво точно се случи?

-Проблемът не беше само при нас, а и в голяма част от плажовете по южното Черноморие. Кораб, който е минавал близо до нашата акватория, е изчистил турмовете си по неправилен начин. След това на много плажове беше изхвърлено палмово масло. Тук събрахме голямо количество – стотици килограми. Изхвърляли сме купчини през цялата седмица. Още в понеделник бяха събрани и извозени в няколко камиона отпадъци.

-Наши читатели се оплакват, че редовно намират боклуци в пясъка. Как и кога чистите фасовете от плажната ивица?

-Защо има толкова много фасове, ще се върна на въпроса с манталитета. Има хора, които нямат никакво възпитание. Аз лично, където и да ходя, не си изхвърлям фаса навън. Събирал съм ги в джоба и след това оставял на подходящо място. Тук има кошове за боклук, но за съжаление не всички ги използват. Не можем да сложим пазач за всеки плажуващ. Разчитаме на личната отговорност на нашите посетители.

-Колко чистачи допълнително сте ангажирали, за да гарантирате добрата хигиена на плажа?

-От началото на тази седмица сме с 5 човека отгоре. Т.е.  – общо 16. Те физически отстраняват боклуците, правят оборка на едрите боклуци, събират водораслите, почистват кошовете на боклук. Използваме и механизирана техника за почистване.

-С ръка на сърцето ми кажете кога последно е обезпаразитен плажът? Само в началото на сезона ли го направихте?

-Напротив! Правим го редовно. Последното беше на 31 юли. Имаме протокол, който може да ви покажем. Още преди началото на сезона подписахме договор със специализирана фирма, която изпълнява тези дейности по график. Техен служител минава късно вечер с натоварена машина в специализираното си превозно средство и пръска, получава се нещо като дим, който се разпръсква навсякъде и плажът се обезпаразитява.

-А почиствате ли ивицата с багер?

-Разбира се. Нашият багер минава плажа веднъж дневно, обикновено след края на работния ден или много рано сутрин.

-Смятате ли, че е редно да има кучета на този плаж?

-Със сигурност не мисля, че е редно. Хората, които не спазват указателните табели ги предупреждаваме, ако не се съобразят сигнализираме на правоохранителните органи. Идвали са полицаи, писали са актове. Обезпокояващото е, че някои хора не възприемат дори, когато им бъде казано директно. Има табели по целия плаж.

-Колко заведения успяхте да отворите на територията на плажа? Виждаме, че има и такива, които изобщо не работят това лято. Не сте издигнали и заведение на мястото на бившия ресторант „Фиеста”.

-За „Фиеста” преценихме, че тази година не е моментът да го отворим. В момента работят „Сакса бийч”,”Рибарска среща”, до тях има още три други заведения, които също са отворени. Надолу има няколко обекта – 2 или 3, които не започнаха, както и няколко нереализирани. Между „Сакса бийч” и „Рибарска среща” имаше два по-малки търговски обекта, които също не отвориха.

 


В категории: Бургас


Флагман.БГ Транспортен хаос в центъра на София Транспортен хаос в центъра на София 29/05/2024, Сряда 08:00 0
Любовен хороскоп за юни
Любовен хороскоп за юни 28/05/2024, Вторник 20:59 0
14
Коментара по темата
14.
А Сарафово кога?
11.08.2020 12:14:36
0
0
Плажът в Сарафово е целият във водорасли, като събират по 3.50 за шезлонг и толкова за чадър, за разлика от Бургас; както и като вземат субсидия от правителството - хората на Маргините да дойдат да изчистят, отвратителна мизерия!
13.
фекалий общинсков
11.08.2020 01:36:18
1
1
Ивицата е от 30-40 метра, бе, наместа 20, а през стедата изтича лайнян канал, където лъжат, че била дъждовен канал, то дъжд от месец не е падал, а иди виж как извира лайняния канал и направил езеро насред плажа
12.
Как дават Маргините? Хахаха
10.08.2020 12:33:16
0
1
На ви сега безплатни шезлонги и чадъри! Още малко и гледам, как Маргините правят разходи за персонал и почистване, а дават безплатно шезлонги! Хахаахаха.
Ганьо като иска безплатно, да ходи да хапва у кенефу!
11.
Малоумно
10.08.2020 06:42:09
1
6
Вие които пишете,че вълнението е от 4 дена това лято ходили ли сте на плаж От месец флагът е червен и е бурно, вижте колко са удавените.
10.
Морския
09.08.2020 22:53:43
0
9
"средна ширина от 100 метра".
Да @ба туй необразовано племе
100 метра е чак до пътя...и там ли чистите водорасли!!!
9.
Тюлен
09.08.2020 22:52:21
3
6
Къв 1 месец вълнение бе путки майни, вълнението си е точно от 1 седмица. Вълнението виновно, че не можете да изчистите плажа.
8.
Флагман
09.08.2020 22:17:35
1
3
Кое е това циганче?
7.
монопол
09.08.2020 22:15:41
0
0
номер 5 и теб те очакват много да те бъхтят у дупето за тва,че си платена проста мърша
6.
Ха Ха
09.08.2020 19:49:17
0
5
1 път не се е чистил плажа тая година с машини,
5.
Англия
09.08.2020 18:39:25
1
1
Очаква с нетърпение берачите си,а те се излягат по паветата и чакат някой да им даде сладолед за лижене :)
4.
Боко
09.08.2020 18:00:02
9
1
Вълнението е от четири дена господине не лъжете
3.
*********
09.08.2020 17:59:13
1
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
2.
*********
09.08.2020 17:57:10
1
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
1.
Посейдон
09.08.2020 17:38:40
9
5
Вълнението продължава повече от месец, защото и Нептун се гневи на ината на бойко да не подава оставка
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Красива блондинка проби в българския футбол Красива блондинка проби в българския футбол Тя има щастлива връзка и дете  Лошо! Моралният кодекс на спасителите в Бургас забрани голите жени Лошо! Моралният кодекс на спасителите в Бургас забрани голите жени Забраната за монокини се спазва първо, защото плажуващите така дами разсейват спасителите и те не могат да си вършат работата, и второ - защото плажът е пълен с деца и не е прилично Младеж преби майка си, докато тя шофира Младеж преби майка си, докато тя шофира 19-годишният е задържан до 24 часа в РУ - Монтана Ексклузивно! Флагман разкри коя е следващата булка от сватбата на Мани - звезда от Плейбой е! Ексклузивно! Флагман разкри коя е следващата булка от сватбата на Мани - звезда от Плейбой е! Марина Байчева очаква втората ѝ рожба да се появи на бял свят през лятото, бебчето е плод на любовта ѝ с щастливеца Жоро Строят нова спортна зала в бургаския жк „Меден рудник” за 1.8 млн.лв. Строят нова спортна зала в бургаския жк „Меден рудник” за 1.8 млн.лв. Обществената поръчка вече е в ход, очаква се да бъде избран изпълнител до края на юни Ужас на Централна гара: Два влака се помляха, има много пострадали (СНИМКИ) Ужас на Централна гара: Два влака се помляха, има много пострадали (СНИМКИ) Топ бисерите от матурите по БЕЛ: След покръстването си княз Борис възприел титлата кмет Топ бисерите от матурите по БЕЛ: След покръстването си княз Борис възприел титлата кмет Вижте още фрапиращи изцепки на зрелостниците  Не е шега! СЕМ разследва "Ергенът" за дискриминация на жени по възраст Не е шега! СЕМ разследва "Ергенът" за дискриминация на жени по възраст Сигналът е подаден от българска платформа, бореща се за равенство между половете и заставаща срещу всички форми на насилие срещу жените Незабравимо 5G лято с 20 000 MB бонус в предплатените пакети Free2Go от Vivacom Незабравимо 5G лято с 20 000 MB бонус в предплатените пакети Free2Go от Vivacom Предимства на предплатените пакети са, че няма такса при презареждане и включват мегабайти в роуминг за пътувания в чужбина Поморие бе част от Националното шахматно турне „Асеневци“, с надслов „Развиваме естествения интелект“ Поморие бе част от Националното шахматно турне „Асеневци“, с надслов „Развиваме естествения интелект“ Близо 140 деца изпълниха градинката до НЧ „Светлина 1939“ в квартал „Свети Георги“
След участието си в Капките тя замина за Африка След участието си в Капките тя замина за Африка Моделката и гаджето вършеят в Тунис Мощна експлозия край Белгород, а Джон Кърби обяви, че забраната за удари по Русия с US оръжия остава Мощна експлозия край Белгород, а Джон Кърби обяви, че забраната за удари по Русия с US оръжия остава Трябва да позволим на Киев да стреля по военни цели на руска територия, от която те нанасят по Украйна, каза пък Макрон Транспортен хаос в центъра на София Транспортен хаос в центъра на София Многото и различни знаци объркват шофьорите, които неволно влизат в насрещното, и предизвикват опасни ситуации Проф. Джефри Сакс разкри кой взриви "Северен поток" Проф. Джефри Сакс разкри кой взриви "Северен поток" Икономистът, предлагал на източноевропейците шоковата терапия за преход към пазарна икономика, намекна, че Джо Байдън е поръчал разрушаване на газопроводите Сметоизвозване ли? Северна Корея праща балони с фекалии и боклук към южната съседка Сметоизвозване ли? Северна Корея праща балони с фекалии и боклук към южната съседка От години южнокорейски пък активисти изпращат балони с блистовки към Северна Корея, критикуващи нейните лидери и USB памети с клипове на Kей-поп музика Защо всички в Италия са срещу Мелони Защо всички в Италия са срещу Мелони Битката е всички срещу един Знаете ли колко струва къщата на Кевин от "Сам вкъщи" Знаете ли колко струва къщата на Кевин от "Сам вкъщи" Запазено е стълбището, по което Кевин се спускаше с шейна Жена се натъкна на нещо зловещо в дома на братовчедка си (СНИМКИ/ВИДЕО) Жена се натъкна на нещо зловещо в дома на братовчедка си (СНИМКИ/ВИДЕО) В една от стаите тя видяла малка врата, която се намирала на височина метър от пода Светът скърби: Почина един от най-известните рокаджии (СНИМКА) Светът скърби: Почина един от най-известните рокаджии (СНИМКА) Ингъл бе вокалист и органист на групата, която е основава през 1966 г., и изпява 17-минутния им хит „In-A-Gadda-Da-Vida" Превърнаха резиденцията на президента в хотел Превърнаха резиденцията на президента в хотел Състои се от 6 просторни стаи, от които се разкрива зашеметяваща гледка към природата
Владимир Путин към страните от НАТО Владимир Путин към страните от НАТО Трябва да сте наясно с какво си играете! Виц на деня Виц на деня - Скъпа, взех детето от детската градина.
- Браво, и... как ще го кръстим, защото нашето вече ходи на училище?
Виц на деня Виц на деня Блондинка в автосервиз.
Монтьорът и казва:
- Имате късо съединение.
- Е хубаво де, що не го удължите тогава....
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Никога не се задоволявай с това, което могат и другите!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори