×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Сигнал до Флагман.БГ: Контейнер за смет блокира тротоара на централна улица в Бургас


Сигнал до Флагман.БГ: Контейнер за смет блокира тротоара на централна улица в Бургас
Преди (вляво) и сега (вдясно) – разликата е очевидна. Вижте какъв е отговорът от администрацията
28 Юли 2020, Вторник, 21:59 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Новият съд за сметосъбиране е сложен на кръстовището между улиците „Св.св. Кирил и Методий“ и „Трайко Китанчев“

За истински абсурд в центъра на Бургас сигнализира нашият читател Румен Кунов. Става въпрос за нов контейнер за отпадъци, който е поставен не на отреденото за това място край шосето на ул. „Св.св. Кирил и Методий“, а на самият тротоар – на по-малко от метър от фасадата на сграда, защитена по смисъла на Закона за културното наследство. 

„Преди да сложат новият контейнер, на това място пред Тото пункта имаше между 3 и 4 други от тип „Бобър“. Локацията е в самия център на Бургас и като такова е нормално за около ден те да се препълват. Сега на тяхно място има поставен един контейнер от новите, който поради една или друга причина се намира не на отреденото за това място, а на самия тротоар, като така преминаването се превръща в мисия невъзможна“, коментира в сигнала си до Флагман.БГ нашият читател. 

По негови думи той е подал сигнал до дирекция „Околна среда“ към Община Бургас, за да обясни, че контейнерът не е поставен правилно и капацитетът му не е достатъчне да обслужи нуждите на гражданите, живущи в района. От там са му отговорили, че за локацията на контейнера било намерено най-доброто място.
Флагман.БГ се свърза с директорът на дирекция „Опазване на околната среда“ към Община Бургас Павлин Михов. Той обясни, че администрацията е запозната с конкретния проблем.

„Джобът е тесен, а контейнерът широк. Ако се постави на старото място ще пречи на движението. Възложено е разширението на площадката, което ще се случи най-късно другата седмица. Тя ще е достатъчно широка така, че от една страна да не пречи на движението по ул. „Св.св. Кирил и Методий“, а от друга – в нея да може да се постави и втори контейнер, ако е необходимо“, каз пред Флагман.БГ Михов. 

Той разкри още, че дирекция „Опазване на околната среда“ след зорко количеството, което се изхвърля от хората в района непрекъснато и решенията се взимат на базата заключенията от техните проучвания.
 




17
Коментара
17
Коментара по темата
17.
От Бургас
31.07.2020 09:49:34
0
1
Новите контейнери не са поставени на местата, определени за това в целия квартал "Възраждане" Около Борисовата градинка -( ул. Княз Борис, Калоян, Ал. Стамболийски и др.) са нахвърлени по тротоарите, пешеходците едва са провират между мръсотиите!!! За какво се плащат данъци? Хвърлили сте милиони за нови контейнери, но с неправилното им и нехайно поставяне всичко се обезмисля!!!
16.
Джобът е тесен, а контейнерът широк.
30.07.2020 10:45:08
0
1
Г-н Михов, сина ми на 1,5 г. има една игра с дървени фигури и знае, че кубчето не влиза в дупката на триъгълника.
Преди следващата Ви инициатива може да го сложите в комисията вместо вас, за да не се налага да се оправдавате, като ученичка.
15.
До Екипа на Флагман
30.07.2020 10:23:23
0
2
Моля, задайте следните въпроси на община Бургас:
1. Какъв е гаранционния срок на тези контейнери ?
/ на ъгъла на Средна гора и Оборище капака на контейнера е счупен от вече месец /
2. Колко места от синята зона бяха редуцирани с поставянето на въпросните ?
3. Защо повечето са поставени в кръстовищата и пречат на видимостта ?
/ обемни са, дори и сляп катаджия ще го потвърди /
4. Ако догодина пак ще ги сменяте с по големи, защо още от сега не направите "джобовете" още по големи ?
5. Подземните контейнери с екстракт от мърша ли ги миете или има нещо недомислено в тях ?
6. Срещу централната спирка контейнера може ли още малко да го изкарат на пътя ?
14.
Бургазлия
30.07.2020 08:38:55
0
6
Не знам как точно е проведена обществената поръчка за този тип контейнери за смет, но само бег поглед показва, че поне половината от тях са поставени на място, което затруднява движението. По-големи и широки саот предните. Лош избор на Дирекция Околна среда.Ако с това се заниманат т.нар. държавни служители-да обикалят ида гледат колко е препълнен даден контейнер, жалко.
13.
zapoznat
30.07.2020 08:22:56
0
9
На много места в ЦГЧ "тупнаха" така контейнери, които пречат на движението. Страшно неудобно и непрактично.
12.
*********
30.07.2020 06:38:34
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
11.
!
30.07.2020 06:37:35
0
7
На мен сега не ми е ясно, кой гушна парите
10.
Всичката им работа е такава
30.07.2020 06:36:35
0
11
На бул. Тракия, вместо да са от страната на блоковете, са сложили контейнерите до училище Антон Страшимиров. За да си изхвърлиш боклука, трябва да пресечеш булевард с 4 платна. Смешно или тъжно?
9.
хор ей шо
30.07.2020 03:27:07
0
19
От седмица и на Гладстон има един изцяло заемащ разбитото, тясно тротоарче. А колко още има които заемат по половин платно от улици или са сложени точно на завой правейки предпоставка за ПТП защото отнемат видимостта, отнемат и ширинаста на платното за нужната маневра? Нилсен и об щи ната са яко за прок рор- това е тероризъм върху пътна инфраструктура с цел жертви!
8.
Бургазлия
29.07.2020 23:58:37
5
7
Голяма новина бреееййй! Местя го..............!
7.
Бургазлия
29.07.2020 23:22:41
0
28
Аз до сега не съм видял контейнер да е поставен където трябва, в целия град е така. А мангустите ровят ли ровят
6.
Петър русев
29.07.2020 23:09:31
2
15
На същото място мутри джипове и джендйрки с фитнес мускули паркират по два три джипа и затова не може да се мине а контейнера просто е част от това
5.
Звъни
29.07.2020 23:05:45
2
15
на 112 ,и да пишеш ,и да не пишеш тия толкова могат , дет вика тиквата

Акъл се набива на умен човек
На прост се набива кур

Е, дойде тва време ,вече е вътре и се върти
И те така
4.
хюм
29.07.2020 22:31:53
0
27
На сан стефано до ХЕИ -РЗИ е същото с предпоставка за птп и много по интензивен трафик. Общината да си оправи тъпизмите не да ми спи! ИДИОТИ!
3.
Евтинджос
29.07.2020 22:25:47
0
20
Голяма пародия на журналистика. Онзи таксиджия изрично казал че не иска да бъде сниман, ония обаче го издебнали и го щракнали. Контейнери, джуки, цомби, мис тигрова и куп други простотии. Записи няма, снимки няма. Има само кулю кулю. Харесаха ви герберастките банкетчета и да си играйкате на хайлайф. Много евтино, много. Българската журналистика като цяло ако е на 112 място по свобода, то вие сте на 1112
2.
еми
29.07.2020 22:06:12
0
18
тва е да живееш в България ...
1.
Бургас
29.07.2020 22:05:37
0
28
В платформата смарт Бургас, броя на контейнерите е два пъти повече от реалния. Новите контейнери се поставят на удобно за машината за извозване място, но така пречат на движението.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори