×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Акад. Румен Ралчев: Протестиращите не могат да бъдат яхнати от нито една политическа сила


Акад. Румен Ралчев: Протестиращите не могат да бъдат яхнати от нито една политическа сила
Ако някой каже, че може да управлява тълпата, то той лъже, категоричен бе експертът по национална сигурност
26 Юли 2020, Неделя, 14:59 ч.
Автор: Флагман.БГ

Няма гаранция, че натрупаната енергия на протеста от няколко седмици в един момент няма да ескалира, заяви той

„В момента протестиращите не могат да бъдат яхнати от нито една политическа сила. Има такива опити някой политици да канализират тази енергия, но може и да се стигне до изненада. Каква ще бъде тя – предстои да видим”. Това заяви експертът по националната сигурност ген.-майор акад. Румен Ралчев, велик приор на Ордена на Рицарите Тамплиери в България.

Той е категоричен, че за потушаване на напрежението трябва да има разговори между организаторите на протеста и политиците. „Доста е арогантно, когато улиците са пълни, политиците да казват, че едва ли не нищо не става. Нищо не е под контрол. В момента на една по-силна провокация, нещата ще излязат извън контрол”, каза Румен Ралчев.

„Гражданското общество у нас вече е на един съвсем различен път. Наблюдава се едно осъзнаване. Отделен въпрос е, че според определени анализатори има хора, които водят протеста. Купен ли е, не е ли купен и т. н. С всички тези неща трябва да се работи внимателно., Ако някой обаче каже, че той може да управлява тълпата, то той лъже”, каза още той.

„Няма гаранция, че натрупаната енергия на протеста от няколко седмици в един момент няма да ескалира. Каквито и условности да се поставят от едната и от другата страна, винаги може в даден момент един определен субект да направи грешна преценка и това да катализира енергията на цялата тълпа. Протестиращите могат да се увлекат в една или друга посока и това да доведе до фатални последици. Не трябва винаги да се смята, че полицията трябва да е краен арбитър. Време е, ако не кръгла маса, то поне да започнат разширени разговори, защото неминуемо ще се стигне до сблъсък рано или късно. Политиците и протестиращите трябва да седнат и да се разберат”, посочи Ралчев.

Той е категоричен, че гражданското неподчинение, към което обществото върви, е свързано с многообразност, която никой не може да предвиди. „Най-страшното към момента е, когато се събират два паралелни митинга. Когато изправиш две групи хора, никой няма гаранция, че между тях няма хора с лабилна нервна система, на база на което може да се стигне до ескалация. Овладяването на такива сблъсъци е труден процес, при който се ползват специални средства – тежко въоръжени полицаи, водни оръдия, газ и т. н.”, каза акад. Румен Ралчев.

Акад. Ралчев, който е бивш служител на НСО, застава зад позицията, че паралелни структури на НСО са противопоказни. „При по-голямо мероприятие може да се получи бъркотия. Има луфтове при стиковането на тези служби, което е грешка и възможност да се случат пропуски, на каквито не сме били свидетели на българска земя”, каза акад. Румен Ралчев.

 


В категории: Политика


6
Коментара по темата
6.
00
26.07.2020 17:07:41
8
3
че те протестиращите, намалят прогресивно
дори и те незнаят какво искат
просто човек е социално животно - няма мачове да викаме, няма заведения да се видим - сборен пункт пред МС
5.
до 2
26.07.2020 16:39:52
1
7
баш майстора на зидарите е КРЪСТНИКА на мин.Владислав Горанов-ИВАН САРИЕВ завършил електроника Висщо Военно Въздушно Училище -Долна Митрополия освен шеф на ЗАДкулисие работи в ДПСарския Библиотекарски милиционерски-масонски Университет преподавател Информацонни мрежи а също държи монопола на пазара на илачи и отвари за ОХЛЮВИ /30гр кремче за 50 лв ,-лъжи бабите че това е панацея за болни колена и стави
Бая охлюви и илачи е продал масона Сариев за да ПОДАРИ на фин,министър ''бездомник''къща за 3 МИЛИОНА лева в полите на Витоша
4.
*********
26.07.2020 16:16:23
0
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
3.
Опитен
26.07.2020 16:01:32
1
8
Масонски мистик и ченге.
2.
Koko
26.07.2020 15:48:51
0
12
Великите зидари можеби трябва да помислят за смяна на баш майстора зидар време е светлината да влезе и при вас тъмни ми братя
1.
висок
26.07.2020 15:24:04
0
13
Академик!!!!! Това казва всичко!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Автомобил се самозапали край Стара Загора Автомобил се самозапали край Стара Загора Инцидентът е станал около 15:15 ч. в платното в посока към Казанлък Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Тя е починала на място Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Те ще бъдат поставени на междуградски пътища до 2 години Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Ако някой лети със 100-150 км/ч, трябва да хвърляш боб, за да разбереш дали в момента на излизането ти на главния път няма да те изсвятка някое камикадзе Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Ще поискам ромите да се научат да живеят като пълноправни българи, да спазват законите, каза тя Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Промените в графика ще позволят едно по-добро и ефективно провеждане на самите изпити Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Инцидентът е станал около 10 часа тази сутрин в платното в посока Бургас Бургазлийка е сред актрисите, които ще минат по червения килим в КАН Бургазлийка е сред актрисите, които ще минат по червения килим в КАН Мисис България Станислава Андреева е сред актрисите, които ще минат по червения килим в Кан И двамата шофьори, участвали в катастрофата с кола на НСО, с нарушения назад в годините И двамата шофьори, участвали в катастрофата с кола на НСО, с нарушения назад в годините Вижте какви са те Напрежение в Агенцията за социално подпомагане, настояват за второ увеличение на заплатите Напрежение в Агенцията за социално подпомагане, настояват за второ увеличение на заплатите Заплатите на новоназначените колеги станаха в размер на 1400 лв. отново бруто. Което след удръжките означава, че част от социалните работници получават под 1100 лв.
Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори