×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Полша ще обучава украинските войски на своя територия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Житна диета – за пречистване на организма


14 Юни 2020, Неделя, 19:40 ч.
Автор: Флагман.бг

Може да свалите до килограм на ден

Казват, че житото е храна не само за тялото, но и за душата. Ето защо известният духовен водач Петър Дънов го използва за своя режим. Той е с продължителност от 10 дни и започва на 2 февруари, но всеки може да се подложи на него и през останалото време на годината, зависи от неговото здравословно състояние.

„Житното зърно е емблема на човешката душа. То представлява велика история в развитието на природата. Ако вие можехте да разгърнете листата на житното зърно, да проследите неговата история, щяхте да разберете напълно историята на човешката душа“, обяснява учителят.

В житото има много полезни вещества. 100 грама от него съдържат 12,1 г белтъци, 69,1 г въглехидрати, 2 г целулоза, 1,7 г мазнини, 349 калории. От витамините, то е богато на В1, В2, Е, РР. Освен това в него има магнезий, желязо, фосфор, натрий, калий, калций, фибри и антиоксиданти, които имат пречистващо действие.

Най-важното за житната диета:
Ако имате желание да се пречистите преди лятната почивка, то може да ползвате житния режим. С него може да свалите до кило на ден и да премахнете натрупаните в тялото токсини. Преди да го започнете обаче ви е необходима подготовка и консултация с лекар.

Житната диета не е подходяща за хора с хронични заболявания и отслабена имунна система. Освен това хората, които имат глутенова непоносимост или целиакия, трябва да потърсят друг начин за пречистване.

Житото, което се яде всеки ден, винаги се залива с преварена вода, при това гореща. Това е важно условие за предотвратяване на газове и подуване на стомаха.

Всеки, който започне режима, трябва да знае, че в началото се наблюдава ацидозна криза. Това е обичайна реакция на организма, подобна на кето грипа, при която той показва, че все още не е свикнал с него. Тя се свързва с главоболие, замайване и липса на енергия, но след три дни тези неприятни симптоми спират.

Житото, ябълките и медът не бива да се смесват, защото се получава ферментация в стомаха и неговото подуване.

Ако не можете да изкарате цели 10 дни, може да пробвате колкото може. За препоръчване е да издържите поне 5-7 дни, за да има ефект. Излизането от режима трябва да стане плавно, като захранването със сурови зеленчуци и ядки е много важно.

Какво ви е необходимо за житната диета?
Менюто за деня включва:

– 100 г жито;
– 4 с. л. мед;
– 3 ябълки;
– 9 ореха.

Как да приготвите житото?
Взимате термос и поставяте 100 г жито, като го заливате с гореща вода и затваряте. Може да го направите вечер, преди лягане, като на сутринта то е готово за консумация, но вие трябва да изпиете само водата от него, която да овкусите с лимон и мед.

Как да се храните през деня?
6:00 – пиене на гореща вода;

6:30 – ядене на 1 ябълка;

7:00 ядене на 1/3 от покълналото жито;

7:30 ядене на 3 ореха;

10 – 11:30 – пиене на гореща вода;

12:00 – ядене на 1 ябълка;

12:30 ядене на 1/3 от покълналото жито;

13:00 ядене на 3 ореха;

16 – 17:30 пиене на гореща вода;

18:00 ядене на 1 ябълка;

18:30 ядене на 1/3 от покълналото жито;

19:00 ядене на 3 ореха.

Всеки сам решава колко да издържи. Ако усещате глад или главоболие, може да пиете преварена вода, овкусена с мед и да хапнете малко орехи.

Ето и примерно захранване:
Ден 1: До 800 г плод и зеленчук

Ден 2: До 800 г плод и зеленчук + 1 ч.ч. бульон

Ден 3: Същото от предишния ден + 1/2 ч.ч. кисело мляко

Ден 4: 800 г плод и зеленчук +1/2 ч.ч. кисело мляко + 1 малка салата от зеле с лимон и моркови

Ден 5: 800 г плод и зеленчук +1/2 ч.ч. кисело мляко + 1 малка салата от зеле с лимон и моркови +1 варен картоф

Ден 6: Същото от предния ден + 1 порция зеленчукова супа

Ден 7: Същото от предния ден + 1 порция задушен зеленчук.

Хляб се яде след десетия ден, като постепенно в менюто се добавят месо и сирене. Важно е при захранването да не се ядат сол или мазнини.

ВАЖНО: Житната диета не бива да се прави повече от 10 дни, за да не се получи дефицит на хранителни вещества в организма. Тази статия дава полезна информация и насока за изпълняването ѝ, но не може да замести консултация с диетолог!

Източник: Tialoto.bg


В категории: Здраве


1
Коментара
Флагман.БГ Тези симптоми алармират за... Тези симптоми алармират за... 01/06/2024, Събота 16:20 0
Флагман.БГ Тази миска гушна трета диплома за висше Тази миска гушна трета диплома за висше 01/06/2024, Събота 14:20 3
1
Коментара по темата
1.
Диетолог
15.06.2020 00:13:32
1
0
До ФлагМан!!! Тази диета р свръх опасна за организма на който и да е човек! Няма баланс между: белтъчини, въглехидрати и мазнини. Богата е мн ФИБРИ, в това количество, човека подложен на тази диета ще има сериозни чревно-стомашни проблеми. Няма нижното количество протеин за да поддържа мускулатурата и да създава чувството за Ситост, няма нужните мазнини, които да подхранват ЦНС(централна нервна с-ма)и косата, няма нужните въглехидрати за да се поддържа гликогена в мускулите и да дава енергия. НЕ Я ПРИЛАГАЙТЕ!!!
ФлагМан, преди да напишете някоя “полезно-опасна” статия за хранене без да сте се консултирали със специалист, по добре не в публикувайте моля!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Задържаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв. Задържаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв. Към момента има регистрирани 57 сигнала за нарушение на изборния процес, задържани са общо 17 лица Тя е милионерска съпруга и отправи  уникално предложение към Мъск Тя е милионерска съпруга и отправи уникално предложение към Мъск Светлана Гъщерова иска чипиране на всички политици Екшън в София! Арабин извади пистолет, насочи го към автобус с пътници Екшън в София! Арабин извади пистолет, насочи го към автобус с пътници Свидетел даде описание на чужденеца: черна къдрава коса, светлокафява кожа и рядка брада Пуснаха тайно от затвора Ценко Чоков Пуснаха тайно от затвора Ценко Чоков Скандалният бивш кмет на Галиче и синът му лежат само година и половина зад решетките заради фиктивна работа Тази миска гушна трета диплома за висше Тази миска гушна трета диплома за висше Антония Петрова ще се вихри в здравния мениджмънт Прокурор проговори за нови разкрития около бруталното убийство на Красимир Каменов-Къро Прокурор проговори за нови разкрития около бруталното убийство на Красимир Каменов-Къро Той, съпругата му и още двама души бяха убити в Южна Африка миналата година Започва премахването на сградите на терена на бъдещата детска болница Започва премахването на сградите на терена на бъдещата детска болница Министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева ще даде старт на процеса Парламентът се събира извънредно в неделя Парламентът се събира извънредно в неделя Заседанието е насрочено за 15 ч.  Тази певица рухна! Психолог й обяснява как да оцелее, не може да приеме, че животът й е пълен провал Тази певица рухна! Психолог й обяснява как да оцелее, не може да приеме, че животът й е пълен провал Не можела да пее и мислила само за пари Световната волейболна звезда Матей Казийски откри Beach Arena Burgas и даде старт на сезон 2024 (ВИДЕО) Световната волейболна звезда Матей Казийски откри Beach Arena Burgas и даде старт на сезон 2024 (ВИДЕО) Десетки бургазлии се събраха на уникалното съоръжение за спорт на открито
Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Двамата имали 1-годишна връзка, в която се въздържали от интинмни контакти Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Превозвачите често извиват ръцете на потребителите с допълни плащания, понякога по-скъпи и от билетите, за да настанят дете до родител например Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Дженифър Лопес си взема почивка, за да бъде с децата, семейството и близките си приятели, обявиха организаторите  Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Най-старият килим, който се показва в изложбата е от 1830 г. Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Фицо беше прострелян неколкократно на 15 май Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Според властите в РС Македония ще е нужно междуправителствено споразумение Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия  Условието е само за района на Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Войната в Украйна е основна тема на двудневната неформална среща на външните министри от НАТО в Прага, която продължава и днес
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня - Мамо, защо винаги първи умират най-добрите хора?
- Ти като отидеш в градината, кои цветя откъсваш?
- Тия дето се пушат, но това какво общо има?
Виц на деня Виц на деня - Вече се омъжвам. Представям си колко мъже ще се разстроят.
- Че ти за колко ще се омъжваш?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добрият моторист различава 30 вида насекоми, по вкус!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори