×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • От 7 юни започва изплащането на пенсиите , обезщетенията за безработица - на 17 юни
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Доц. Мангъров предизвика Щаба на дебат за коронавируса


Доц. Мангъров предизвика Щаба на дебат за коронавируса
Писмото е адресирано до членовете на НОЩ, но не и към председателя му ген.-майор доц. д-р Венцислав Мутафчийски (вдясно)
11 Юни 2020, Четвъртък, 09:59 ч.
Автор: Емел МАХМУД

Ще има ли сблъсък на двете позиции?

Началникът на детското отделение на Инфекциозната болница в София доц. д-р Мангъров и негови колеги канят членове от Националния оперативен щаб на обществен дебат по темата за коронавируса. Тава става ясно от отворено писмо до медиите, което е подписано от доц. Мангъров, д-р Георги Тодоров, д-р Стоян Алексов, д-р Владимир Николов, д-р Антония Първанова.

Писмото е адресирано до д-р Ангел Кунчев, д-р Тодор Кантарджиев и д-р Георги Попов, но не и към председателя на НОЩ ген.-майор проф.д-р Венцислав Мутафчийски.

Доц. Мангъров е най-големият критик на строгите противоепидемични мерки в страната, има остър език и се счита за противоречива фигура - харесва се на масите, но не получава сериозна подкрепа в научните среди. Докато България и светът бе блокиран от новия китайски вирус, той препоръчваше мерките да бъдат отхлабени.

Ето и пълния текст на писмото:

Уважаеми колеги,

В страната ни се наблюдава разминаване в аргументите, изказвани от медицински лица, що се отнася до инфекциозно заболяване, наречено COVID-19 и обявено за пандемия, което не е и никога не било обявявано за Особено опасна инфекция. От една страна НОЩ, на който Вие сте членове, има пълен достъп до целия медиен ресурс на държавата, за да информира гражданите. От друга, все повече стават критиците на решенията на МС, взети по препоръка на НОЩ. Мненията, различни от Вашите, си проправят път през алтернативни канали за информация, каквито са социалните мрежи и някои медии без национална представителност.

С достатъчно факти, ние аргументирано оспорихме не само мерките, които се приложиха, но споменахме и тези, които следваше да бъдат прилагани. Очевидно е разминаването на лекарите специалисти, когато се говори за: брой на болните; починалите в асоциация с вирус; брой на заразените със САРС-COVID-19; изградилите имунитет (независимо от неговата трайност).

Гражданите имат право да чуят истината и в тази връзка бихме искали да Ви поканим на публичен диспут в БТА, на който да обсъдим:
- различията в оценките за степента на опасност от този вирус;
- какви мерки е редно да се вземат и адекватността и резултатността на - досега взетите, не само в медицински аспект;
- как това ще бъде от полза за гражданите и обществото като цяло.

Дебатът е един от инструментите в демократичната държава и дава възможност на тези, които трябва да поемат отговорност, да стигнат до решения, почиващи на научни данни и анализи. Изводите от един такъв дебат могат да доведат до предложения, които са полезни за обществото. Нека го използваме.

Предлагаме това да се случи на 17.06.2020 г. в залата за пресконференции на БТА от 14 часа. Очакваме Вашия отговор, за съгласие или отказ от дебата, в срок до 5 дни.

Предлагаме да дебатираме като лекари, а не като служители в дадена институция!

 


В категории: COVID-19


Рецепта за киш с тиквички и бекон
Рецепта за киш с тиквички и бекон 03/06/2024, Понеделник 21:00 0
17
Коментара по темата
17.
Ковид-19
11.06.2020 15:15:34
2
7
Никой нищо не спазваше докато не казаха за вечерният час и за глобите. Българина е алчен човек и само глоба го спира, така че знаете кво да правите от щаба!!!!
16.
Хитлер
11.06.2020 15:13:16
2
5
Ново извънредно положение както в началото на пандемията. Вечерен час , КПП-та ако се наложи и да се спре влизането на чужденци в България, точно това ще ни погуби. Като паднаха КПП-тата всички взеха да обикалят, преди това всеки си седеше в къщи. Тва е решението вечерен час и без струпвания защото е много коварна тази болест!
15.
*********
11.06.2020 14:49:39
1
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
14.
Закривай НОЩ !
11.06.2020 13:17:55
3
7
Какъв дебат може да има между касапина Генерал Годжи и доц. Мангъров на темата епидемии!?
Никакъв!!!
13.
От кухнята
11.06.2020 12:54:09
6
10
„Специалистът по коронавирус“има защитен докторат за „чревни инфекции при бебета и малки деца“.С една дума- специалист по диарии.
Та този некадърник, се изкара най-големия корифей по коронавируса.
Никой журналист,обаче не го запита къде отидоха онези 300 000 лева,които държавата му даде за неговата частна лаборатория,която така и не заработи,но парите бяха присвоени.
12.
NORD
11.06.2020 12:05:37
0
3
№27, ти си пълен кЕвал.
11.
Мангър-дребна монета
11.06.2020 11:17:36
21
12
Само в булгаркенеф детски виросолог световно неизвестен може да демонстрира това завидно самочуствие! Учудвам се че този "гений" търси признание само в тази малка за неговите мащаби България. Подсетете го да предизвика на дебат световните вирусолози, това ще е изява тъкмо за неговият "титаничен гений"!
Дееееева пелтека ти измислен. Хвърлили му някоя жълтица онзи хор от бунаци Льотчика, Импексова и сега понеже тяхната версия за пандемията и мерките на правителството ги закопа. Импексова и Льотчика трябва да убедят "баламите", че видиш ли всичко е било излишно
Е да де обаче цял свят така реагира, дори и " тяхната Русия начело с Путин".
А въпросния световнонеизвестен тъполог, защо не се включи на първа линия в борбата с вируса в някоя от клинките, а цял ден беше по медиите от сутрин до вечер?
10.
:-)
11.06.2020 11:09:23
2
5
Мисля, че едното огнище тръгна след грешен бърз тест, който дал отрицателен резултат.
9.
КороноТъпак
11.06.2020 11:08:00
7
21
След официално запитване по Закона за достъп до обществена информация се оказа, че НОЩ няма никакви протоколи от свои заседания !?! Т.е. т.нар. НОЩ не е заседавал официално, протоколирано с дневен ред и план. Информация, различни становища и предложения към МС и Мин. Председателят Борисов ги няма. И цялата дейност и решенията за мерките които Борисов е взимал и взима са на база на ЕЖК (една жена каза) в случая "жената" е Мутафчийски. Това е показател, че цялото българско общество бяхме и сме все още жертви на некомпетентността и манипулацията на Хунтата, боравеща със страховете на гражданите си !
8.
Арслох
11.06.2020 11:04:46
12
25
Вие сте много глупави, Мангъров единствено казва истината, венци може да помогне с хернията, ама за короната да не се обяснява много, нещастник плешив
7.
57и6
11.06.2020 10:55:37
31
17
ТОЗИ ВЕЧЕ СТАНА ОТВРАТИТЕЛЕН С ТЪПИТЕ СИ И НЕКОМПЕТЕНТНИ ИЗКАЗВАНИЯ.
МАНГЪРОВ, ПРЕСТАНИ С ТАЗИ ТВОЯ ЗЛОБА КЪМ ХОРАТА ОТ ЩАБА.
6.
Ужас
11.06.2020 10:52:01
9
27
От коментарите до тук личи колко лесно се дебилизира стадото гледащо ТВ.Щом се оплюва единствения човек,който говори истината.
5.
Не му стана далаверата
11.06.2020 10:37:07
20
18
На мангъров с фалшивите китайски тестове,за това се пеняви измекяра долен!
4.
АБЕ,
11.06.2020 10:35:31
24
20
Мангъров, И КАТО ОТХЛАБИХА МЕРКИТЕ КАКВО СЕ СЛУЧИ? НОВИ 104 ЗАРАЗЕНИ...
3.
Менгеле
11.06.2020 10:34:39
22
16
Стари съчки да му напълнят отверсията на изрода!Дори Швеция съжали,че е послушала измекяри като Мангъров,който се мисли че е защитен от К19
2.
ПИШЕВ
11.06.2020 10:34:32
10
21
НОЩ-аците се ослушват като........
щото не им стиска ,да излязат на дебат,в национален ефир......
1.
ГРАД КОЗЛОДУЙ
11.06.2020 10:25:36
1
11
всичко е интереси
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Сексоложка посочи 6 малко известни вида оргазъм и как да ги постигнете Сексоложка посочи 6 малко известни вида оргазъм и как да ги постигнете Аналният секс все още е до голяма степен тема табу, но все повече жени го пробват – и доста им харесва Докато кмет открива празника на децата, мъртвопиян заби колата си в магазин в Черноморец Докато кмет открива празника на децата, мъртвопиян заби колата си в магазин в Черноморец Дрегерът му посочил 1,89 промила алкохол 7 ясни знака, че просто не сте създадени за връзка 7 ясни знака, че просто не сте създадени за връзка Причината някои хора да са сами, не опира до липса на късмет 2 зодии през месец юни ще се сблъскват с огромни обрати в живота, ето какво им предстои: 2 зодии през месец юни ще се сблъскват с огромни обрати в живота, ето какво им предстои: Ето кои са те  Хиляди прииждат за нестинарската магия в сърцето на Странджа тази вечер Хиляди прииждат за нестинарската магия в сърцето на Странджа тази вечер Цяла плеяда от ректори на български университети гостува в село Българи, идват държавници и много родолюбци Созопол ще има любимо място за снимки – две магаренца, Общината търси скулптор с конкурс Созопол ще има любимо място за снимки – две магаренца, Общината търси скулптор с конкурс В процедурата на общината могат са участват, както професионални скултори и художници, които са се доказали като имена на българската култура, така и студенти със свои произведения и проекти Рецепта за киш с тиквички и бекон Рецепта за киш с тиквички и бекон Вкусно пролетно-лятно ястие Периодичното гладуване подобрява здравето на червата и помага в отслабването Периодичното гладуване подобрява здравето на червата и помага в отслабването Учени за пръв път изследват задълбочено ефекта от периодичното гладуване върху червата Какво говори социологията преди изборите - предстои ли сензация? Какво говори социологията преди изборите - предстои ли сензация? Все още огромна част от хората, които традиционно гласуват на избори, се колебаят дали и за кого да гласуват Опашка от желаещи кандидат-студенти в Университет "Проф. д-р Асен Златаров" Опашка от желаещи кандидат-студенти в Университет "Проф. д-р Асен Златаров" Документи се приемат от 3 юни до 28 юни
Той е милиардер и стана младоженец на 93 години Той е милиардер и стана младоженец на 93 години Рупърт Мърдок сключи брак с 67-годишната пенсионирана руска молекулярна биоложка Елена Жукова Сребърен ланец спаси собственика си от куршум Сребърен ланец спаси собственика си от куршум Куршумът се заклещил в бижуто около врата на мъжа и така той се отървал само с дребна драскотина Заради честите инциденти - ще седим залепени за седалките по време на полет Заради честите инциденти - ще седим залепени за седалките по време на полет По-често опасно друсане заради промени в климата Първата жена президент на Мексико е с български корени Първата жена президент на Мексико е с български корени Те бягат от България в началото на 1940-те, за да избягат от Холокоста Най-малко 14 души пострадаха от мълния в Чехия Най-малко 14 души пострадаха от мълния в Чехия  Пет деца са сред ранените Ще приеме ли "Хамас" планът на Байдън за примирие в Газа? Ще приеме ли "Хамас" планът на Байдън за примирие в Газа? Израел също не е дал официален отговор Гришо бори историята, класира се на четвъртфинал на "Ролан Гарос" Гришо бори историята, класира се на четвъртфинал на "Ролан Гарос" Тенисистът ни победи световния номер 8 Хуберт Хуркач Нацепен охранител изрита мъж в главата пред погледа на детето му Нацепен охранител изрита мъж в главата пред погледа на детето му   Пострадалият пътувал с половинката си и детето им с фолксваген Китай се опитва да провали мирната конференция, избухна Зеленски Китай се опитва да провали мирната конференция, избухна Зеленски Китай, който предложи свой мирен план за конфликта, смята, че все още не са налице подходящи условия за неговото уреждане Турските власти арестуваха двама заради рухналия блок в Истанбул Турските власти арестуваха двама заради рухналия блок в Истанбул Загина един човек, а осем души са ранени
Владимир ЧУКОВ, анализатор Владимир ЧУКОВ, анализатор В Москва искат идването на Тръмп, в Техеран искат точно обратното Виц на деня Виц на деня - Сийке, какво ново?
- Най-после моят спря да ми изневерява.
- Така ли?! И от кога?
- Утре стават 40 дни.
Виц на деня Виц на деня - Синът ми е студент, ама едва го издържам!
- Почакай, да завърши, тогава да видиш, инженер как се издържа.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За тези, които обичат слабите и стройни жени - помнете, че дебела змия няма!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори