×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Всеки пети българин умира преди да навърши 65 години
  • Почитаме Емилия - светицата, основала първия девически манастир
  • Хороскопа си за деня четете тук
  • Питбулът-убиец от Варна хапел наред, експертиза на съдебен лекар решава съдбата му
  • 12 съдебни заседатели решават дали Тръмп да влезе в затвора, а Илон Мъск се гласи да му е съветник
  • Бедствено положение в Тексас! Части от връхлетяния от бури щат остават без ток с дни
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Захариева пише на Димитър Бойчев: Пандемията не позволява да се прогнозира дори непосредственото бъдеще


Захариева пише на Димитър Бойчев: Пандемията не позволява да се прогнозира дори непосредственото бъдеще
Депутатът Бойчев поиска информация от министърката заради неяснотите около студентските бригади в САЩ тази година
22 Април 2020, Сряда, 18:01 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Министърката отправя апел българите да не пътуват след въпрос на депутата за студентските бригади в САЩ

Външният министър Екатерина Захариева отправи „своеобразен апел“ чрез депутата Димитър Бойчев българите да не пътуват в чужбина.

Повод е въпрос на бургаския народен представител от ГЕРБ по реда на парламентарния контрол във връзка с неяснотите около провеждането на традиционните бригади на наши студенти в САЩ.

„Динамичната и трудна ситуация, пред която сме изправени, свързана с борбата с COVID-19, засяга все повече сектори на обществения, политическия и икономическия живот“, пише Бойчев до Захариева.

Според депутата през последните години близо 6000 български студенти са заминавали за летни бригади в САЩ.

„Тази година не прави изключение – хиляди млади хора вече са сключили договори с фирми-посредници, закупили са самолетни билети и очакват да заминат. До този момент по темата за предстоящите пътувания на българските студенти няма яснота, липсва обединена информация по темата, а в медийното пространство се публикуват противоречиви информации. Липсва и официален коментар от Министерството на външните работи. Визовите интервюта също са прекратени към момента, което допълнително поражда въпроси“, пише Бойчев на Захариева на 14 април.

Той пита министърката с каква информация разполага Министерството на външните работи по отношение на предстоящите студентски бригади. Както и – каква е осъществената комуникация до момента между МвнР и САЩ (Посолството на САЩ в София, американски работодатели по сключени договори и други засегнати страни) по този въпрос.

В отговора си Екатерина Захариева пише: „Отчитайки породената от COVID-19 висока степен на неопределеност и динамика в глобален мащаб, комуникацията ни с посолството на САЩ в София по лятната програма „Работа и пътуване“ се поддържа инициативно и ефективно през последните седмици. На този етап американската страна информира, че Държавният департамент на САЩ е отправил препоръка всички начални дати по програмата да бъдат отложени за периода след 12 май 2020 г., като тази дата подлежи на преоценка на всеки 30 дни. Достъпът до информация е от основополагащо значение – затова и имаме уверението на американската страна, че всички заинтересовани лица могат да осъществят пряк конктакт с посолството на САЩ в София.“

На сайта на посолството имало информация за лятната програма „Работа и пътуване“. Там имало и пълен списък с оторизираните български агенции за набиране на кандидати по програмата.

„Становището на американските колеги е, че именно въпросните агенции-посредници са най-подходящият източник на оперативна информация по програмата, тъй като те осъществяват и поддържат контакта между кандидатите у нас и партньорските структури в САЩ.

В заключение, отправям чрез Вас и своеобразен апел в контекста на пандемията и консолидираните ни усилия за защита на здравето и живота на сънародниците ни в България и в чужбина. COVID-19 поставя на тежко изпитание не само отделни програми и системи, но и цели държави, наднационални структури, регионални, континентални и глобални субекти. Още от самото начало на кризата и към момента Министерството на външните работи постоянно отправя препоръка към всички български граждани да не предприемат международни пътувания или, ако го правят, това да е само в случаи на крайна необходимост. Опасността се изразява и в това, че пандемията не позволява да се дефинира еднозначно и да се прогнозира със сигурност дори непосредственото бъдеще. Споделям очакванията и надеждата си, че със солидарни усилия, решителност и осъзната преценка на ситуацията ще осигурим както адекватна защита на човешкото здраве и живот, така и очакваната от всички ни нормализация в системата на международните отношения.“

Отговорът на Захариева е от 21 април.

Междувременно американският президент Доналд Тръмп обяви, че поставя 60-дневна пауза на издаването на определени видове зелена карта.

„За предпазване на американските работници ще издам указ за временно прекратяване на имиграцията в САЩ“, заяви Тръмп, цитиран от БНР.

Намерението на президента за имиграционни рестрикции бе обявено в Туитър в понеделник като според източници, цитирани от „Вашингтон пост“, това е станало преди тази политика да е била подготвена за прилагане. Също според изданието Държавния департамент все още очаква указания за това издаването на кои визи ще бъде поставено на пауза.

Голяма част от желаещите за постоянен имигрантски статут в САЩ имат роднини, които са американски граждани или такива с право за постоянно пребиваване. Идващите на временни селскостопански бригади няма да бъдат засегнати от ограничението, информира още БНР.
 




10
Коментара по темата
10.
Трябват други въпроси
23.04.2020 11:40:40
0
2
Бойчев ме кефи как пита неща, които знае предварително, като областен координатор на Герб. Задават въпроси, колкото да мине време и да се отбележи накрая, че е вземал думата като депутат, че не е хубаво да не си се вясвал на трибуната.
9.
Винаги трябва да имаш резервен план
23.04.2020 02:42:25
0
4
Прогнози могат и е добре да се правят. Без прогнози и целеполагане нищо не може да се постигне. А колкото до пътуването по студентски бригади, ако това са думите и, значи е редно да кажат, че се планира по-дълга изолация и затваряне на граници, ако правилно съм я разбрал. В този тон на песен могат да кажат на родния турузъм, че тази година ще е нулев за тях. Обаче като не могат да осигурят препитание на хората кво правим?
8.
Gxogxotxo
22.04.2020 21:40:50
0
2
АПРОПО. ПУТИН. Е. ВЪРЛ. ПРОТИВНИК. НА. РУСКИЯ. ЦАРСКИ. ДВОР НА. РОМАНОВИТЕ......ТОЙ. Е С ГРУЗИНСКИ. ЕВРЕЙСКИ. КОРЕНИ КАТО. СТАЛИН......КОЙТО Е СИН НА. ГРУЗИНСКА КНЯГИНЯ. БОГАТА ТЪРГУВАЩА С ГРУЗИНСКИ. КОНЯК И ВИНО И. БАЩА. МУ ( НА СТАЛИН ). Е. СИНА НА. .... РОТШИЛД. ЖИВЕЕЩ. В. ГЕРМАНИЯ.........АЛЕЛУЯ........
7.
Йьпъдпъфчъф
22.04.2020 21:35:09
0
2
ТРЪМП Е. МОРМОН. 3 ТО. ПОКОЛЕНИЕ...АПРОПО. ТРЪМП Е. ОТ. РОДА НА РУСКИЯ. .. ЦАР АЛЕКСАНДЪР 2. ПРА ДЯДО МУ Е. ЖЕНЕН. ЗА. СРЪБСКА. КНЯГИНЯ. КРАСАВИЦА....ОТ ТАМ ИДВА И МАНИЯТА ДА СЕ ЖЕНЯТ ЗА СЛАВЯНКИ. КРАСАВИЦИ. .......АЛЕЛУЯ......
6.
do 4
22.04.2020 20:52:41
0
1
Роберт О'Брайн е МОРМОН
О'Брайн е глава на National Security Consil/USA/
ТРЪМП е хитър гъвкав бизнесмен добре пласиран в бизнеса с имоти ,избран за президент на САЩ от руските хакери на Путин
5.
$_$
22.04.2020 20:43:01
1
2
има опасност отишлите на бригада студенти да станат ''опитни мишки и зайчета '' на акулите от Фармацевтичната промишленост
4.
Xotzotxtoxo
22.04.2020 20:25:31
0
2
МОРМОНА. ДОНАЛД ТРЪМП. ЕЛЕГАТНО. ВИ ГО. ПОКАЗА.......НЕТ. РАБОТА. В. USA... НЕТ. ДОЛЯРИ.....РОБИ НА ТРУДА ....ЕМИ...ГРАНТИ....
3.
Келнер
22.04.2020 19:12:39
0
7
не се знай ,знай ли са и да са знай не е сигурно
2.
Ъпдейт на ъпдейта
22.04.2020 18:44:22
0
4
Никой нищо не знае
1.
Нищо
22.04.2020 18:27:32
0
5
но от сърце
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Бургаското Барби изкарва по 10 бона от сексклипове Бургаското Барби изкарва по 10 бона от сексклипове Андреа Иванова се готви за втора операция на бюста, иска по 1200 кубика във всяка гърда Празникът на духовността „Света Богородица – Достойно есть” предстои в дните от 5 до 9 юни в Поморие Празникът на духовността „Света Богородица – Достойно есть” предстои в дните от 5 до 9 юни в Поморие Вижте програмата Антикорупционната комисия загуби делото за поршето на ЛиЛана Антикорупционната комисия загуби делото за поршето на ЛиЛана Законът за конфискация дава възможности за произвол, отбелязва съдът в решението си Почина внезапно един от най-красивите българи Почина внезапно един от най-красивите българи Георги Тончев, който беше известен като българския Брад Пит Димче Миладиноски завладял болницата на община Камено Димче Миладиноски завладял болницата на община Камено Вече 2 години този човек получава всеки месец по 12 000 лв. от Общината и пуска жалби във всички възможни институции Почина българският Брад Пит Почина българският Брад Пит Георги Тончев-Джовани проби като еротичен танцьор и умря едва на 50 години Тихомир Янакиев: Созопол е готов за Лято 2024 Тихомир Янакиев: Созопол е готов за Лято 2024 Осигурени са допълнителни 24 командировани полицаи за юли и август, 15 униформени ще осъществяват контрол с патрулка и пеша Кината у нас не искат гей филма, в който ром обладава българин Кината у нас не искат гей филма, в който ром обладава българин Кметът на София в сблъсък с протестиращи, поискаха му оставката Кметът на София в сблъсък с протестиращи, поискаха му оставката Терзиев не пожела да отиде до средата на пътното платно, заради което гражданите започнаха да скандират „Оставка“ Хванали бай Тошо на калъп край морето Хванали бай Тошо на калъп край морето Бившият първи бил хванат от жена си в резиденция Евксиноград
След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Фицо беше прострелян неколкократно на 15 май Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Според властите в РС Македония ще е нужно междуправителствено споразумение Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия  Условието е само за района на Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Войната в Украйна е основна тема на двудневната неформална среща на външните министри от НАТО в Прага, която продължава и днес Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Защитата при обжалването на присъдата може да се насочи и към използваните от прокурорите по делото необичайни правни аргументи Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Очаква се обаче да му бъде наложена само глоба Нагласите за евровота в Германия - подобни на тези у нас: „Крайно десните” бележат ръст Нагласите за евровота в Германия - подобни на тези у нас: „Крайно десните” бележат ръст „Алтернатива за Германия” (АзГ) вероятно ще прибере над 17% от всички гласове за евродепутати и ще се нареди на второ място в ЕП Дейвид Бекъм стана лице на китайския гигант AliExpress Дейвид Бекъм стана лице на китайския гигант AliExpress Целта е компанията да догони конкурентната Temu Какво се случва в РС Македония, докато ни хвърлят прах в очите с къщата на Талев Какво се случва в РС Македония, докато ни хвърлят прах в очите с къщата на Талев Българският народ има една хубава приказка - след дъжд качулка
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня Чък Норис пита дете:
- На колко годи и си?
- На 11.
- Аз на твоите години бях на 12.
Виц на деня Виц на деня Адвокат към обвиняем:
- Имате ли алиби за времето на престъплението?
- Да, в долари и в евро?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жената е като катаджия. Реши ли да се заяде с теб, винаги ще намери за какво.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори