×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Приходите на хотелиерите се увеличиха с над 17% през март спрямо същия месец на м.г., сочи статистиката
  • Илиан Илиев повика 14 футболисти от чужбина за мачовете на националния отбор
  • Филмът "Кралството на планетата на маймуните" оглави боксофиса на Северна Америка
  • Прокуратурата иска половин милион лева гаранция за Божков, за да бъде пуснат на свобода
  • Хакерите, които пуснаха по телевизии в Латвия парада в Москва на 9 май, са ползвали сървър в България
  • Британец се ще скочи със специален костюм от 8516 м в Хималаите, това е за пръв път в бейсджъмпа
  • Бившият министър Бишинбаев от Казахстан, който закла съпругата си от ревност, е осъден на 24 г. затвор
  • Турция спира покупките на автомобили в публичния сектор за три години, почват икономии
  • Новият ковид води до гадене и диария
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Над 20 хил. лв. в дарителската сметка на Айтос само за дни, Общината с инициатива "Купи и дари"


Над 20 хил. лв. в дарителската сметка на Айтос само за дни, Общината с инициатива "Купи и дари"
Добри хора от цялата община подпомагат МБАЛ-Айтос и Общинския кризисен щаб
07 Април 2020, Вторник, 21:00 ч.
Автор: Флагман.бг

В специални колички с логото на кампанията всеки от клиентите може да дари трайни пакетирани стоки, дезинфектанти и др. за хората в нужда 

Жителите на община Айтос отново доказват, че могат да обединят сили и средства, за да се справят с всяка трудна ситуация. В тежките дни на кризата фирми и граждани даряват средства за МБАЛ-Айтос и противоепидемичните мерки, които следи и прилага Общинският кризисен щаб. 

По две дарителски сметки приоритетно постъпват дарения за болницата. За кратко, само в едната, до 7 април са постъпили  20 340 лв. Стриктно се изпълнява волята на дарителите някои от тях да останат анонимни, много са даренията от училища. Средства осигуряват още земеделски производители, общински съветници, кметове, организации, нотариуси и детски градини.

Наред с учебните заведения от община Айтос, 20 училища от община Руен преведоха дарения за болницата по сметката на Щаба. Причината е, че от близо век заболелите от инфекциозни болести в Руенска община се лекуват в айтоския стационар. Дарения по сметката на Общинския кризисен щаб са направили училищата в руенските села Люляково, Добра поляна, Вресово, Просеник,  Снягово, Планиница, Речица, Разбойна, Струя, Дъскотна, Скалак, Зайчар, Ябълчево, Сини рид, Трънак, Череша и разбира се - Добромир - селото, от което бяха първите пациенти с коронавирус в Инфекциозно отделение на МБАЛ-Айтос. 

Неслучайно проф. Мутафчийски похвали айтоските болнични медици за добрата предпазна екипировка. Училища от общината първи се включиха с директни дарения за закупуването на предпазни облекла като ботуши, очила, маски, калцуни, минерална вода и комсумативи. Сред тях са СУ "Никола Вапцаров" - Айтос, ПГСС "Златна нива" - Айтос, училищата в селата Мъглен, Карагеоргиево и Пирне.

В началото на тази седмица със своя благотворителна инициатива "Купи и дари", подкрепяна от Щаба, излязоха търговски вериги и магазини на територията на общината. (ВИЖ ПОДРОБНОСТИ) В зоната на касите е ситуирана специална количка с логото на кампанията, в която всеки от клиентите може да дари трайни пакетирани стоки, дезинфектанти и др. за хората в нужда. В инициативата за подкрепа и солидарност в общността се включиха вериги хранителни магазини и строителен хипермаркет, има и горещ телефон, на който всеки може да се обади за помощ. 

Близо 25 айтозлии пък са заявили категорична готовност да бъдат доброволци, има желаещи и в селата. Село Дрянковец например е организирало свой доброволчески отряд, който доставя лекарства и храна на възрастните хора, извършва всякакви услуги, включително плащането на сметките за ток и телефон.

Обхватът на социалните услуги в община Айтос е голям, затова молбите за помощ на горещия телефон са само няколко. 250 души получават всеки ден топла храна от домашния социален патронаж и обществената трапезария. Общински проект пък осигурява патронажна грижа за 52-ма самотни възрастни в домовете им. Във връзка със социалните мерки на правителството, предстои да стартират още проекти със социални услуги в подкрепа на възрастни и хора с увреждания.

ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА - COVID-19 НА „МБАЛ-АЙТОС" ЕООД 
IBAN: BG22BUIN78551081057818 BIC: BUINBGSF Алианц Банк България ФЦ – Айтос. Основание - "Дарение - COVID-19"
Почасова информация за дарителите на айтоската болница, можете да намерите на официалната страница на МБАЛ Айтос ЕООД във фейсбук. - https://www.facebook.com/mbalaitos/?modal=admin_todo_tour

ОБЩИНСКИ КРИЗИСЕН ЩАБ - АЙТОС 
ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА - COVID-19

Банка: „Алианц Банк България”
АД - ФЦ Айтос
IBAN: BG18BUIN95618400447535
BIC: BUINBGSF
Код за вид плащане: 44 51 00
 

ГОРЕЩ ТЕЛЕФОН ЗА COVID-19!
За сигнали и въпроси, свързани с COVID-19, гражданите на Община Айтос, могат да звънят на телефон  0895 762 150!

АКО ИСКАТЕ ДА СТАНЕТЕ ДОБРОВОЛЕЦ!
Звънете на тел. 0558/ 22660 и 0898530033!
 


В категории: Айтос


Рецепта за пай с кайма и картофи
Рецепта за пай с кайма и картофи 13/05/2024, Понеделник 21:00 0
България Всички новини
Феноменалният Влади Зомбори спечели "Капките" Феноменалният Влади Зомбори спечели "Капките" Той е победителят в 12-ия сезон на шоуто за имитации "Като две капки вода" Веско грубо нареди тази певица: Ти показа, че можеш и да мислиш Веско грубо нареди тази певица: Ти показа, че можеш и да мислиш Фолкаджийката получи висока оценка за певческите си възможности и интелекта си 4 начина да разберете дали партньорът ви крие нещо от вас 4 начина да разберете дали партньорът ви крие нещо от вас Ето кои са те  4 малки неща, които всеки мъж иска в една жена, без съмнение 4 малки неща, които всеки мъж иска в една жена, без съмнение Истинските мъже искат жена, която ги вдъхновява, защото в живота ѝ се случват страхотни неща Зодиите, които карат родителите си да се гордеят с тях Зодиите, които карат родителите си да се гордеят с тях Кои знаци имат безмилостен стремеж майка им и баща им да се гордеят с тях Представители на европейската комисия ще заседават утре в Бургас и ще пътуват с електрическите ни автобуси Представители на европейската комисия ще заседават утре в Бургас и ще пътуват с електрическите ни автобуси Ще има и празничен концерт с ефектно шоу от дронове, за да се види какво е постигнато от по Оперативна програма "Транспорт" Рецепта за пай с кайма и картофи Рецепта за пай с кайма и картофи Вкусно и засищащо ястие 5 гряха, които ви пречат да отслабнете в областта на корема 5 гряха, които ви пречат да отслабнете в областта на корема С възрастта става особено трудно да се премахне коремът - понякога дори диетата и спортът не помагат Рачков влезе в образа на Веско Маринов, изпоти се яко Рачков влезе в образа на Веско Маринов, изпоти се яко Двамата изпълниха дует - обичания от всички хит "Лятна жълта рокля" Над 12% от българите нямат сметка в банка Над 12% от българите нямат сметка в банка Стотици хиляди бягат от вземане-даване с финансовите институции заради високите такси
3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка Съдействат за разкриване на измами в големи размери Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Актьорът е бил приет в болница 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани Звучи невероятно, но според украински анализатори, руснаците сами са си го взривили, а в същото време Путин уволни военният министър  Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Хороскоп за деня – 13 май 2024, понеделник Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Американското списание „Форбс“ пише, че руската офанзива била фалшива, но шест села паднаха за 24 часа в ръцете на окупаторите Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Поради объркването на жената вече не се изплащали обезщетения, за да се грижи за своя съпруг с увреждания Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония  Пътят към ЕС минава през изпълнение на Преспанското споразумение, напомниха в Атина на Скопие след гафа на Гордана Силяновска Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина 62-годишният мъж страдал от тежко бъбречно заболяване Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим  Григор Димитров обаче изстрада победата си, след като стъпи накриво още в първия сет и доигра мача на куц крак Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Възпитаниците на Луис Енрике вече си осигуриха 12-ата титла
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Жена, всичко поскъпна. Трябва да се къпем заедно, да пестим от ток и вода.
- Аз вече се изкъпах при комшията.
Виц на деня Виц на деня При кардиолога:
- Бай Марине, колко бутилки вино изпиваш на ден?
- Две.
- Как така две, аз нали ти разреших само по една?!?
- Аз ходя и при друг доктор...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Обява:
Изгубена шофьорска книжка на жена ми. Който я намери, да я изгори! Възнаграждение
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори