×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Секс на първа среща – да или не?


04 Февруари 2020, Вторник, 21:40 ч.
Автор: Флагман.БГ

Какви са плюсовете и минусите според психолозите

Не са малко жените, които се чудят колко време им е необходимо да общуват с един мъж, преди да позволят интимна близост в една връзка. Психологът Елена Шамова коментира темата пред Wday, пише tialoto.bg.

Искам или не искам

Първо, би било добре самите дами да решат какво очакват от една среща. Ако това е еднократна забивка, тогава защо не? За да бъде връзката с мъж повече от една нощ, между първата среща и първия секс трябва да има поне 4-5 излизания. През това време се формира мъжкото възприятие за жената, мислите за нея, появяват се фантазиите, образът ѝ се фиксира в съзнанието. Разбира се, в живота има изключения. В моята практика имаше случай, когато младите хора, виждайки се, просто загубиха почва под краката от чувства и страст. Сексът при първата среща е бил бурен и спонтанен и досега живеят заедно щастливо.

Той ще ме напусне, ако не се съглася

Това е най-често срещаният женски страх, толкова широко разпространен, колкото и страхът, че на първа среща момичето ще бъде завлечено в леглото. Поради това в началото на една връзка възникват не малко проблеми. Първо жената се тревожи „какво да прави, ако партньорът предложи секс“, а след това се тревожи със същата сила защо той не ѝ е предложил секс. И спекулациите и подозренията започват по темата за външния вид, личната привлекателност... За мен големият въпрос е дали ще се проведе втора среща и дали ще започне дълга връзка, ако сексът се случи в първите часове на срещата.

Той ще ме напусне, ако се съглася

Такива мисли са вдъхновени от социалните норми, според които достойните жени не могат да мислят за секс на първата среща, в противен случай те ще мислят зле за нея. Момичета, можете да бъдете изоставени, дори и да не сте съгласни, всичко зависи от намеренията на вашия партньор. Ако единствената му цел за тази вечер е да прави секс с вас (или не с вас, ако откажете) и нищо друго, тогава връзката едва ли ще се развие.

Самотата е скука

Много често жена, която дълго време е сама, е готова да влезе в прибързани отношения, без дори да познава добре мъжа. Тя вижда в партньора героя на романа си – бъдещия си съпруг, закрилник, а не какъв е в действителност. Даже се зацикля на мисълта, че трябва да се оженят и да имат деца. И тя започва да се съгласява на всичко, погрешно вярвайки, че след секс партньорът няма да я напусне. Именно такива лековерни дами най-често стават жертва. Схемата е проста – той ѝ дава това, което тя иска да чуе, а тя му дава това, което той иска. И, колкото и да е странно, тази схема работи, затова имаме толкова много изоставени жени, които вярват, че всички мъже са лъжци и схемаджии.

Самотата винаги има причина. Но е по-лесно да обвинявате някого, отколкото да поемате отговорност. Ако една жена е самотна дълго време, тогава нещо се случва вътре в нея. Може би има прекалени изисквания към партньорите. Важно е да анализирате какви са грешките ви.

Жената вярва, че като покаже на мъжа целия си сексуален талант, тя по този начин ще го обвърже със себе си. Не е така, в моя опит често съм имала случаи на мъже, които са правили много добър секс на първата си среща и признават, че след това е било истинско разочарование. Във фантазиите един мъж може да съблече жена и на първа среща, това е нормално. Но в действителност трябва да има лов. И в процеса на лов мъдрата жена печели мислите и вниманието му.

Живеем във време без романтика

Много жени мечтаят за букети и бонбони във връзката. Други търсят финансова сигурност. Това е въпрос на лични граници. Ако една жена си „знае цената“, мъжът го усеща. И той ще провери границата на разрешеното.

Силната жена винаги може да каже „не“, защото не се страхува да загуби мъжа до себе си. Това е законът на психологията – ако се чувствате нормално със самотата си, пътувате, излизате с приятели, мъжете, които не мислят само за секс, ще пречупят тази самота.

Ако жена страда и се страхува да не бъде оставена отново сама, нейните варианти за връзка няма да са най-добрите.


В категории: Лайфстайл


1
Коментара
Флагман.БГ 5 неща, които мъжете искат силно 5 неща, които мъжете искат силно 04/05/2024, Събота 22:00 0
1
Коментара по темата
1.
Smith
04.02.2020 21:58:28
0
11
Секс на първа среща- само в дупето! Затова обичам демокрацията- заради безразборния секс от всякакъв вид! Но най-обичам в дупето- в моето дупе!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Две огромни видеостени излъчваха службата на живо, за да може всеки присъстващ да стане свидетел на службата На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ Църковният ритуал за възвестяване на Христовото Възкресение започна в 23:30 часа "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop Πъpвoнaчaлнaтa ĸoнцeпция зa cтpoитeлcтвo нa Cлънчeв бpяг, ĸaĸтo и нa Злaтни пяcъци e cгpaдитe дa бъдaт нe пo-виcoĸи oт тpи eтaжa Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Очакването, че служителите ще бъдат на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, оказва голям натиск върху работниците Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите На свят ден Господ прибра композитора, който организираше Международния младежки театрален фестивал "Бургаски Изгреви" Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог По думите му "каквото наредят началниците отвън, това ще стане“ след изборите Ракът ни отне обичана учителка Ракът ни отне обичана учителка Радка Тодорова се бореше с онкологично заболяване - мозъчен тумор Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Инцидентът е между 3 леки коли Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Бургас възстановява една стара традиция - да празнува Летен Никулден  Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Изследователите оцениха пет основни характеристики на личността на собствениците на кучета от различни породи, наричани още "Големите пет"
Русия обяви за издирване Петро Порошенко Русия обяви за издирване Петро Порошенко Не е ясно защо Путин е разпоредил търсенето на бившия украински президент Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Самоличността на водача на колата засега е неизвестна Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Има състояние на тялото, което възниква при продължително отсъствие на храна, в резултат на възбуждане на страничните ядра на хипоталамуса - това е глад Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Hямa иĸoнoмичecĸи ceĸтop, имyнизиpaн cpeщy нeблaгoпpиятни eфeĸти, нo в тypиcтичecĸaтa индycтpия тe ca yпpaвляeми c пoдxoдящия нaбop oт пpeдпaзни мepĸи и пoдxoдящaтa ĸoмбинaция oт пoлитиĸи Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Минималната пенсия скача на 620 лева  Почина един от основателите на ГЕРБ Почина един от основателите на ГЕРБ Йордан Кюмюрджиев беше открит и принципен човек, който не приемаше лицемерие и сляпо партийно послушание Тази скандална реклама взриви социалните мрежи Тази скандална реклама взриви социалните мрежи В тв клипа три млади жени се наслаждават на вкуса му, като едната прави двусмислено изказване със сексуален подтекст Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Чоткин вдига сватба с Полина Педофил ли е Кевин Спейси Педофил ли е Кевин Спейси Поемам пълна отговорност за миналото си. Но не мога и няма да поема отговорност или да се извинявам на всеки, който е измислял неща за мен или е преувеличавал Болната Михнева сама на Великден Болната Михнева сама на Великден За празника Чапа излиза от хосписа, в който живеят с журналистката
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори