×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Русия разпореди изземване на сметките на Ходорковски, основател на петролния гигант "Юкос"
  • Италианският квартет 40 Fingers идва за първия си концерт в България
  • Лесбийки в сключиха публично символичен брак на покрива на кметството в Тирана
  • Съдът в Хага подготвя заповеди за арест на лидера на "Хамас" и на израелския премиер
  • Георги Иванов-Гонзо е инициирал среща за подобряване на футболната инфраструктура в страната
  • Обвиненият в шпионаж Асанж спечели нова отсрочка от екстрадиция в САЩ
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Участвайте в създаването на филм по време на „София филм фест на брега“


03 Февруари 2020, Понеделник, 12:00 ч.
Автор: Флагман.БГ

Филмовата работилница ще предостави възможност на участниците да създадат своя интерпретация на определени епизоди от филма "Бащата"

За втора поредна година в Бургас в рамките на 18-ия "София филм фест на брега" ще се проведе киноклас. Филмовата работилница, ръководена отново от режисьора Надежда Косева, ще предостави възможност на участниците да създадат своя интерпретация на определени епизоди от филма "Бащата" на режисьорите Кристина Грозева и Петър Вълчанов и да участват като режисьори, оператори, актьори, звукорежисьори и монтажисти. Участниците ще се запознаят с режисьорите на един от най-награждаваните филми през последната година, ще научат повече за езика на киното и ще участват в създаването на филм.

 

Авторите на най-сполучливите откъси ще бъдат новите членове на Младежкото жури на 18. София филм фест на брега, което присъжда наградата за най-добър късометражен филм от конкурсната програма!

 

Условия за участие:

За да се запишете в кинокласа, изпратете най-късно до 14 февруари лично съобщение на страницата на "София филм фест на брега" във фейсбук https://www.facebook.com/sffnabrega/, както и кратко видео /до 1 мин./, в което се представяте и казвате защо бихте искали да участвате.

Задължително условие за достъп до прожекцията на 22 февруари е предварителното записване за участие и в трите етапа на кинокласа, записване за един или два от етапите му няма да бъде прието. Възрастово ограничение - 16 - 30 години.

 

КИНОКЛАС - Програма

 

Кинокласът ще се проведе в три етапа.

 

Първи етап:

22 февруари, 19 ч. - прожекция на филма "Бащата" и разговор с режисьорите Петър Вълчанов и Кристина Грозева и с главния преподавател на кинокласа Надежда Косева

23 февруари,  12 ч. - обсъждане и избор на епизоди, сформиране на работни екипи по департаменти, поставяне и разпределяне на задачи за подготвителния процес, определяне на план-график за изпълнение на поставените задачи. Ще се наблегне на желанията и нуждите на участниците, за да бъдат осъществени максимално ефективно всички предвидени дейности.

 

Втори етап:

7-9 март - подготвителен процес - разпределение на задачи и график на снимачния процес; техническа подготовка преди снимки и др.

10 - 11 март - снимки;

12 - 13 март - монтаж;

14 март - прожекции на откъсите, обявяване на победителя.

 

Трети етап:

14-22 март - гледане на филмите от програмата на "София филм фест на брега" и обсъждане/разговор с авторите или с главния преподавател на кинокласа;

22 март - присъждане на наградата на новосформираното младежко жури за най-добър късометражен филм от конкурсната програма.

 

 

Надежда Косева се ражда в София през 1974. Завършва режисура в НАТФИЗ ,,Кръстьо Сарафов‘‘ в класа на проф. Георги Дюлгеров, след което участва в омнибуса ,,Поколение: изгубени и намерени‘‘ (2005) с филма ,,Ритуалът‘‘. Следват късометражните ,,Омлет‘‘ (2009) и ,,Втори дубъл‘‘ (2011), а последният й опит в късото кино видяхме миналата година - ,,Старецът и морето‘‘, който беше част от проекта 8`19`` (2017) - шест новели по разкази на Георги Господинов. Пълнометражният дебют на режисьора е игралният филм "Ирина" (2018). Филмите на Косева обикалят света и донасят редица престижни награди. Заедно със Светла Цоцоркова създават продуцентската компания ,,Фронт филм‘‘ през 2005 и продуцират фестивални фаворити като ,,Буферна зона‘‘ (2014, реж. Георги Дюлгеров), ,,Жажда‘‘ (2016, реж. Светла Цоцоркова) и ,,Кораб в стая‘‘ (2017, реж. Любомир Младенов).

 

Петър Вълчанов е роден през 1982 година в Пловдив, в артистичното семейство на актрисата Иванка Братоева ("Иван Кондарев", "На всеки километър") и на  художника Вълчан Петров. Завършва художествената гимназия "Цанко Лавренов". Когато за осмия му рожден ден му подаряват камера, започва да снима по един филм всяка година със съучениците си. После ги монтира сам през нощта и така киното става част от живота му. С Кристина Грозева се запознават като студенти и започват да работят заедно. Тя е родена през 1976 година в София и първоначално учи и завършва  журналистика в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Работи в телевизията, но всъщност осъзнава, че е вдъхновена от режисурата. Учи в класа на проф. Георги Дюлгеров в НАТФИЗ, където се среща с Петър. В работата им като тандем, нейната сила е в драматургията и работата с актьорите. Сред общите им филми са многонаграждаваните "Бащата" (2019), "Слава" (2016), "Урок" (2014), "Скок" (2012, къс.), "Самбуру" (2011), "Аварийно кацане" (2010) и др.


В категории: Бургас


Коментари
Флагман.БГ 4-те най-често срещани лъжи преди секс 4-те най-често срещани лъжи преди секс 20/05/2024, Понеделник 22:00 0
Топ 4 на най-съблазнителните зодии
Топ 4 на най-съблазнителните зодии 20/05/2024, Понеделник 21:20 0
Рецепта за кюфтета фрикасе
Рецепта за кюфтета фрикасе 20/05/2024, Понеделник 21:00 0
Меню и цени в ресторанта от 80-те
Меню и цени в ресторанта от 80-те 20/05/2024, Понеделник 20:40 9
Флагман.БГ Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 20/05/2024, Понеделник 19:44 0
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Мистериозно изчезна папка със знаково дело от Апелативния спецсъд в София Мистериозно изчезна папка със знаково дело от Апелативния спецсъд в София Бургаският бизнесмен Златко Кънев е натопен от полицай, твърди ключовият свидетел Йордан Стойков от Айтос, заради когото Кънев лежи в затвора 4-те най-често срещани лъжи преди секс 4-те най-често срещани лъжи преди секс Ето кои са те Кога е най-добре да си тръгнем от една връзка Кога е най-добре да си тръгнем от една връзка Ако решите да си тръгнете, направете го безвъзвратно, веднъж завинаги Топ 4 на най-съблазнителните зодии Топ 4 на най-съблазнителните зодии Ето кои са те  Рецепта за кюфтета фрикасе Рецепта за кюфтета фрикасе Вижте как да приготвите вкусен бял сос с кисело мляко за кюфтетата Меню и цени в ресторанта от 80-те Меню и цени в ресторанта от 80-те Направо не е за вярване След 17 години отлична работа! Кметът Димитър Николов се разделя с ключов кадър от своя екип След 17 години отлична работа! Кметът Димитър Николов се разделя с ключов кадър от своя екип Четири дами са подали своите документи за директор на Дирекция "Образование" в Община Бургас, конкурсът е на финала Военната прокуратура наема геодезисти да разследват тежката катастрофа с автомобил на НСО Военната прокуратура наема геодезисти да разследват тежката катастрофа с автомобил на НСО Ще има повторен оглед на двата автомобила от произшествието, случило се на входа на град Аксаково, който ще бъде извършен от експерти на Военната прокуратура, свързани с разследването Бургас ще е домакин на международен турнир по плажен тенис Бургас ще е домакин на международен турнир по плажен тенис Турнирът се организира от Спортен клуб „БИЙЧ ТЕНИС БУРГАС“ с подкрепата на Община Бургас и Българската федерация по тенис Първата дама Деси Радева: Той ме бие! (ВИДЕО) Първата дама Деси Радева: Той ме бие! (ВИДЕО) Въпреки „оплакването“ президентшата сияеше в дрескод смарт кежуал и определено плуваше в свои води, докато откриваше летния сезон на морето
Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Шер потвърди, че преди е отхвърляла ухажвания от Елвис Пресли, защото е била "нервна" заради репутацията му Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 68-годишният Мохбер оставаше в сянка в сравнение с други политици от иранската шиитска теокрация Мисис Бургас 2024  организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Мисис Бургас 2024 организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Ще се радвам да видя много усмивки и подкрепа за нашата инициатива, каза тя Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Въвежда се нова организация Русия връща корекомите Русия връща корекомите Във валутните магазини ще може да пазаруват само дипломати и чужди граждани Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Инфекцията с парвовирус В19 е неразличима от други леки заболявания Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Тодор Чалъков-Куката, Петко Караилиев-Чеченеца, Даниел Йорданов – Емили Тротинетката и соченият за техен съучастник Стоян Карапанов отричат умишлено да са искали да унижат 18-годишния тогава Денислав Делчев Почина един от създателите на Бийтълс Почина един от създателите на Бийтълс Емблематичен музикант, който помогна на легендарната група Бийтълс, издъхна на 86 години ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС Причината е високият дълг на страните-членки, това застрашава икономиката им 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване Компании увеличават производителността, служителите са удовлетворени
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Не че Борисов и Пеевски се изпраха, ние се изцапахме Виц на деня Виц на деня Той и тя седят прегърнати на дивана.
- За какво мислиш, скъпа? - пита той.
- За това което и ти - отговаря тя.
- Чудесно! В такъв случай донеси по една биричка...
Виц на деня Виц на деня - Скъпи, каза ли на шефа си, че ние, двамата, не можем да живеем с тази твоя малка заплата?
- Казах му...
- И той к'во?
- Каза да се разведем...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори