×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Русия разпореди изземване на сметките на Ходорковски, основател на петролния гигант "Юкос"
  • Италианският квартет 40 Fingers идва за първия си концерт в България
  • Лесбийки в сключиха публично символичен брак на покрива на кметството в Тирана
  • Съдът в Хага подготвя заповеди за арест на лидера на "Хамас" и на израелския премиер
  • Георги Иванов-Гонзо е инициирал среща за подобряване на футболната инфраструктура в страната
  • Обвиненият в шпионаж Асанж спечели нова отсрочка от екстрадиция в САЩ
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Предлагат задължителна медиация за бракоразводни и търговски дела, също и за попечителство


Предлагат задължителна медиация за бракоразводни и търговски дела, също и за попечителство
От началото на годината от 11 такива процеса, 9 са приключили успешно със споразумение, отчете административният ръководител на Бургаския окръжен съд Росица Темелкова
23 Януари 2020, Четвъртък, 16:30 ч.
Автор: Флагман.БГ

Административният ръководител на Бургаския окръжен съд съдия Росица Темелкова отчете свършеното от нея за последните 2 години

Задължителна медиация за някои конкретни дела, като бракоразводни, за попечителство, включително и търговски дела. Това предложение на свои колеги отчете на брифинг с медии административният ръководител на Бургаския окръжен съд съдия Росица Темелкова, която на днешна дата преди 2 години зае важния пост. Тя отчете пред представители на медиите, че медиацията има сериозни плюсове и от началото на 2020 г. при общо 11 дела, прибегнали до сравнително новият метод, 9 са приключили със споразумения.

Съдия Темелкова  говори още за проведеното в края на 2019 г. анкетно проучване сред съдиите и съдебните служителите, чиято цел бе да провери нагласите към институцията, както и за новия сайт на БОС. 

Резултатите от проведената анонимна анкета са предимно положителни. По-голямата част от гласувалите са отчели, че комуникацията между колеги в работна среда е добра, че административният ръководител зачита мнението им и че са удовлетворени от работата си. Новият сайт пък е унифициран с останалите съдилища в страната, фунцкионира значително по-бързо от стария и е много по-лесен за използване.

„В концепцията ми за стратегическо управление на Окръжен съд – Бургас, бях заложила регулярни допитвания до съдиите и съдебните служители по важни административни, организационни и съдебни въпроси, което да бъде форма на професионална легитимност, вътрешно съсловна демократичност и самоуправление. Твърдо съм убедена, че без добър екип не може да се осъществи нито реформа, нито дори най-малка промяна“, сподели съдия Темелкова.

Окръжен съд – Бургас съвместно с Районен съд – Бургас продължават да прилагат ефективна Съдебна програма за медиация. Съдия Темелкова напомни, че в съда е открит Център за медиация, който ежедневно е отворен за граждани. 2020 година започва вече с успешно проведена процедура по медиация. 11 процедури по медиация са проведени в Центъра към двата съда, през 2019 г. 9 са постигнатите споразумения за същия период. През 2019 г. административният ръководител на Окръжен съд – Бургас участва в две работни срещи в Съдийската колегия на ВСС, по повод развитието и успешното приложение на медиацията в съдебните дела и процеси. Двата съда излизат с предложение за въвеждането на задължителна медиация още преди подаването на исковата молба в съдебната фаза по някои видове дела – развод и недействителност на брака; спорове за родителски права; уреждане на имуществените отношения между съпрузи; издръжка и изменение на издръжка; спорове по Закона за управление на етажната собственост; търговски спорове и др.

„Като административен ръководител ще продължавам да прилагам мерки за подобряване на дейността на Окръжен съд – Бургас, за да успеем да издигнем авторитета на съдийската професия. Аз имам поет ангажимент, както пред екипа на институцията, така и пред обществеността, да защитим достойното място на българския съд в европейското правно семейство“, заяви административният ръководител на Бургаския окръжен съд съдия Росица Темелкова.


В категории: Темида


8
Коментара
Топ 4 на най-съблазнителните зодии
Топ 4 на най-съблазнителните зодии 20/05/2024, Понеделник 21:20 0
Рецепта за кюфтета фрикасе
Рецепта за кюфтета фрикасе 20/05/2024, Понеделник 21:00 0
Меню и цени в ресторанта от 80-те
Меню и цени в ресторанта от 80-те 20/05/2024, Понеделник 20:40 2
Флагман.БГ Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 20/05/2024, Понеделник 19:44 0
8
Коментара по темата
8.
Служител
26.01.2020 08:20:13
0
0
Докато Папазян е при вас, ще ви напускат много хора. При нея важи максимата "Раделяй и владей". Заради нея ви напуснаха през 2007 г. и сега ще ви напускат един по един. Трудът и усилията не се оценят. Проверете колко служители имате с 4 и 3 ранг, със стаж над 10 г., проверете на кой каква сума се даде декември и защо са различни, проверете колко съдебни служители ще ви се пенсионират в рамките на 2-3-4 години и колко от тях са съдебни секретари. Ще намерите ли кой да ги замести? Пускайте по често анкети. Имаме какво да ви кажем.
7.
Адвокат
24.01.2020 07:47:29
0
1
Темелкова да вземе да научи темелите на правото щото "задължителното" е несъвместимо с медиацията. Пък и какво искала тя и другите невежи около нея е без значение щото е важно какво пише в законите а не какво искат и предлагат недорасляците
6.
И кой ще плаща на медиаторите?
23.01.2020 19:39:47
0
3
Ако е държавата ОК, ма няма да е държавата. Явно се търси работа пак за наши хора. Ей, големи тарикати.
5.
уплаших се
23.01.2020 18:38:47
1
1
това прилича на маймунек
4.
1
23.01.2020 18:15:03
0
3
Ако всичко е цветя и рози в Окръжен съд няма да ви напускат хората. Попитахте ли двете си секретарки, които ви напускат каква е причината. А компютърния ви специалист, а касиерката, секретарката, която отиде в Апелативния. Докато съдиите се гаврите с подчинените си, ще ви напускат. Скоро и други ще ви избягат.
3.
Е да
23.01.2020 17:16:33
0
1
Те по-хитрите изкараха курса миналата година и сега тия мързеливци трябва да ги пробутат много ясно
2.
Пак шитни
23.01.2020 17:02:01
1
6
Като взема една права лопата и ви подкарам наред, ще видите една медиация.....цялата Мара втасала на държавата, с глупости тръгнали да се занимават...
1.
Аз
23.01.2020 16:48:20
0
7
Предлагам да ги изпращате на безплатна екскурзия до Марс ,и когато се върнат ще се отказват от намерението си да се развеждат.На Марс ще срещнат сродни , с които ще обменят опит.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Топ 4 на най-съблазнителните зодии Топ 4 на най-съблазнителните зодии Ето кои са те  Рецепта за кюфтета фрикасе Рецепта за кюфтета фрикасе Вижте как да приготвите вкусен бял сос с кисело мляко за кюфтетата Меню и цени в ресторанта от 80-те Меню и цени в ресторанта от 80-те Направо не е за вярване След 17 години отлична работа! Кметът Димитър Николов се разделя с ключов кадър от своя екип След 17 години отлична работа! Кметът Димитър Николов се разделя с ключов кадър от своя екип Четири дами са подали своите документи за директор на Дирекция "Образование" в Община Бургас, конкурсът е на финала Военната прокуратура наема геодезисти да разследват тежката катастрофа с автомобил на НСО Военната прокуратура наема геодезисти да разследват тежката катастрофа с автомобил на НСО Ще има повторен оглед на двата автомобила от произшествието, случило се на входа на град Аксаково, който ще бъде извършен от експерти на Военната прокуратура, свързани с разследването Бургас ще е домакин на международен турнир по плажен тенис Бургас ще е домакин на международен турнир по плажен тенис Турнирът се организира от Спортен клуб „БИЙЧ ТЕНИС БУРГАС“ с подкрепата на Община Бургас и Българската федерация по тенис Първата дама Деси Радева: Той ме бие! (ВИДЕО) Първата дама Деси Радева: Той ме бие! (ВИДЕО) Въпреки „оплакването“ президентшата сияеше в дрескод смарт кежуал и определено плуваше в свои води, докато откриваше летния сезон на морето Пребиха мъж в магазин и го замеряха със стока Пребиха мъж в магазин и го замеряха със стока Екшънът се разиграл в Павликени Тя е ангел за мечтаещите за рожба, целуната от Бог многодетна майка и жена, открила любов от приказките Тя е ангел за мечтаещите за рожба, целуната от Бог многодетна майка и жена, открила любов от приказките Ваня Христова е на 53 години,  с две висши образования и по професия е социален педагог, отдала е себе си на децата чрез подкрепата на млади семейства с репродуктивни проблеми, но и работейки ежедневно с момчета и момичета със специални образователни потребности Много важна информация от АПИ за пътуващите по АМ "Тракия"! Много важна информация от АПИ за пътуващите по АМ "Тракия"! До 30 май движението от 157 км до 162 км ще е двупосочно в платното за София, ограничението е 50 км/ч!
Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Шер потвърди, че преди е отхвърляла ухажвания от Елвис Пресли, защото е била "нервна" заради репутацията му Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 68-годишният Мохбер оставаше в сянка в сравнение с други политици от иранската шиитска теокрация Мисис Бургас 2024  организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Мисис Бургас 2024 организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Ще се радвам да видя много усмивки и подкрепа за нашата инициатива, каза тя Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Въвежда се нова организация Русия връща корекомите Русия връща корекомите Във валутните магазини ще може да пазаруват само дипломати и чужди граждани Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Инфекцията с парвовирус В19 е неразличима от други леки заболявания Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Тодор Чалъков-Куката, Петко Караилиев-Чеченеца, Даниел Йорданов – Емили Тротинетката и соченият за техен съучастник Стоян Карапанов отричат умишлено да са искали да унижат 18-годишния тогава Денислав Делчев Почина един от създателите на Бийтълс Почина един от създателите на Бийтълс Емблематичен музикант, който помогна на легендарната група Бийтълс, издъхна на 86 години ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС Причината е високият дълг на страните-членки, това застрашава икономиката им 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване Компании увеличават производителността, служителите са удовлетворени
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Не че Борисов и Пеевски се изпраха, ние се изцапахме Виц на деня Виц на деня Той и тя седят прегърнати на дивана.
- За какво мислиш, скъпа? - пита той.
- За това което и ти - отговаря тя.
- Чудесно! В такъв случай донеси по една биричка...
Виц на деня Виц на деня - Скъпи, каза ли на шефа си, че ние, двамата, не можем да живеем с тази твоя малка заплата?
- Казах му...
- И той к'во?
- Каза да се разведем...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори