×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Bild: Западът заплашил да остави Украйна без ракети "Пейтриът" след атака по цел в Русия
  • Олимпийският рекордьор в овчарския скок Тиаго Браз отпадна за игрите в Париж това лято заради допинг
  • Времето днес, прогноза за сряда, 29 май: Отново краткотрайни валежи с гръмотевици
  • Гари Конил беше назначен за нов премиер на Хаити вчера
  • Русия вдига данъците на богатите
  • Ремонт променя движението по АМ "Струма"
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бургас загуби един от гениалните си учени - проф.д-р Богдан Богданов


Бургас загуби един от гениалните си учени - проф.д-р Богдан Богданов
Проф.д-р Богдан Богданов почина на 74-годишна възраст след скоротечен рак на белите дробове
17 Януари 2020, Петък, 12:10 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Поклонението пред тленните му останки ще е в неделя от 11 часа в Гробищния парк на Бургас

Внезапно ни напусна един от гениалните учени на България проф.д-р Богдан Богданов, дългогодишен зам.-ректор на университет „Проф.Асен Златаров“, научи Флагман.бг.

Той издъхна на 74 години след скоротечен рак на белия дроб, а поклонението пред тленните му останки ще е в неделя от 11 часа в Гробищен парк Бургас.

Роднините на проф.д-р Богдан Богданов ще изпълнят последно му желание – да го кремират и разпръснат пепелта му на специално за него място.

Проф.д-р Богдан Богданов е истинско светило в академичните среди на България. Той придоби национална популярност с дисертацията си по синтез на изкуствени кристали, участваше редовно по научни конференции в страната и чужбина.

Докато беше зам.-ректор проф.д-р Богдан Богданов ръководеше научно изследователската дейност и по негово време университетът имаше рекорден брой сключени договори.

Той ще остане в историята на академизма като истински борец срещу неправдата, дисидент, който се бореше срещу неправдите и лобизма, докато справедливостта не възтържествува.

Проф.д-р Богдан Богданов има двама сина и четири внуци. Съпругата му Веселина почина преди години, а синовете му днес успяха да се реализират на високи управленски позиции.

„Преди няколко дни се опитах да се свържа с него, но не успях. Явно е бил в критично състояние. Проф.д-р Богдан Богданов изпълни своята мисия на земята. Казват, че човек е жив, докато има кой да го помни, а проф.Богданов ще остави светла диря след себе си – помнят го негови колеги, студенти, учени и многобройните му приятели“, каза пред Флагман.бг един от най-близките му – доц.д-р Любчо Любчев.

 


В категории: Животът


Флагман.БГ Почина българският Брад Пит Почина българският Брад Пит 29/05/2024, Сряда 12:00 1
10
Коментара по темата
10.
Бивш студент
18.01.2020 11:04:52
0
1
Поклон учителю.Един невероятен човек.
9.
доц. Славов- Ст. Загора
18.01.2020 07:38:59
0
3
За мен беше чест да работя с проф. Богданов! Почивай в мир, приятелю! Дълбоко скърбя за теб! Поклон!
8.
Гиньо
17.01.2020 19:43:28
0
4
Ей, чичо Боги. Колко тийн години ни минаха у вас с Леля Веси. Сами,Сами, буцата се оказа права. Живота си върви , бриджа си пада а ние остаряваме. Козирога си остана ......
7.
Аз
17.01.2020 19:41:02
0
6
Се изказвам изключително положително за всичко, което научих от Проф. Богданов, както в професионален план, така и всичко научено от него с личностен и общочовешки характер. По широкоскроен преподавател от този Университет, с по-високо вродено чувство за справедливост не срещнах....Истински Човек....Съболезнования на всеки, на който липсва....
P.S.
Нищо негативно "не съм видял" от него....Човек един на 1000
6.
Бивша студенка
17.01.2020 17:14:00
0
6
Поклон !
5.
Violeta
17.01.2020 15:37:37
0
8
Проф. Богданов беше един от най- умните хора, които съм срещала в живота си! Поклон пред светлата му памет!
4.
студент
17.01.2020 15:33:22
0
8
Бог да го прости! Разбираше от много неща, най- вече мога да кажа, че беше много интелигентен, научихме много от него. ВХТИ без него няма да е същото място! Любимото му място беше край морето.
3.
колега
17.01.2020 15:29:50
0
7
Почивайте в мир, професоре! Невероятен човек, наистина гениален! Поклон!
2.
Иван
17.01.2020 13:57:58
3
11
До номер 1 не е проблема в цигарите,баба ми е на 90 години и от както се помня аз пуши и пие.Проблема е във замърсеният,въздух който дишаме проблема е в изсичането на горите.Мой комшия нито пушеше нито пиеше и почина също,от рак на бял дроб.
1.
пазете се
17.01.2020 12:39:05
3
12
Да почива в мир.
Хора, спирайте цигарите.
При тютюнопушене над 30 години, рискът за развитие на рак на белия дроб е 60%
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тази риалити звезда се метна на Азис в луксозен майбах Тази риалити звезда се метна на Азис в луксозен майбах Двамата явно са били близки приятели, защото костинбродският славей въобще не се притеснява да гушка русата напаст Тя е новият шеф на новините на Нова ТВ Тя е новият шеф на новините на Нова ТВ Марта Евтимова е утвърден професионалист с над 20-годишен богат телевизионен опит Може ли да я познаете, тази певица не прилича на себе си Може ли да я познаете, тази певица не прилича на себе си Жана Бергендорф е значително променена  Мая Манолова в Бургас: Искаме разпускане на Комисията за защита на потребителите и наказания срещу спекулата Мая Манолова в Бургас: Искаме разпускане на Комисията за защита на потребителите и наказания срещу спекулата В държава със слаби и превзети институции, като нашата, трябва да имаме коректни механизми срещу безумното вдигане на цените покрай влизането ни в еврото, категорична е тя Запомнете тези 4 дати през юни, може да преобърнат живота ви Запомнете тези 4 дати през юни, може да преобърнат живота ви Астролозите казват, че през тези пет дни не бива да рискуваме, защото планетите ще са в дисхармония Дори когато връстниците й броят до 12, тази бургаска хубавица мисли само за футбол Дори когато връстниците й броят до 12, тази бургаска хубавица мисли само за футбол Йоана завърши гимназията за романски езици "Георги Стойков Раковски“ в Бургас Възражда ли се фотографията в Бургас? НХА открива нова магистърска програма Възражда ли се фотографията в Бургас? НХА открива нова магистърска програма В рамките на 3 семестъра студентите ще научат историята на класическата и модерната фотография и как тя може да е част от съвременното изобразително изкуство Известна актриса не обича скъпите шопинг дестинации, пазарува от битака Известна актриса не обича скъпите шопинг дестинации, пазарува от битака Това е най-прекрасното място да намериш интересни образи, да поговориш с хората, да разгледаш, разказва звездата от "Братя"  Тя е звезда, но отиде на бала си с рокля за 300 лева и обвуки за 100 лева Тя е звезда, но отиде на бала си с рокля за 300 лева и обвуки за 100 лева Гледах да се съобразявам от гледна точка на това, че толкова хора по света нямат това, което имаме ние, споделя скромно шампионката Мария-Габриела Миличевич Обичайно? Разходка на кучета прерасна в юмручна схватка в бургаския жк „Меден рудник” (ВИДЕО) Обичайно? Разходка на кучета прерасна в юмручна схватка в бургаския жк „Меден рудник” (ВИДЕО) Агресивният въпрос „К’во прайш с тия големи кучета в парка, бе?!” е последван директно от удар
Тя пострада при ски в Банско, даваха й минимален шанс да оцелее, но... Тя пострада при ски в Банско, даваха й минимален шанс да оцелее, но... 23-годишната Оливия Корбиер получи мозъчен кръвоизлив, увреждане на белите дробове, счупен таз, нос и три фрактури на прешлена, когато падна от 5 близо в пропаст в Банско през март Какво се случва днес със синът на Ламбо Какво се случва днес със синът на Ламбо Днес младото момче вече е пораснал мъж, който определено има с какво да се похвали Защо милиони деца са изложени на риск Защо милиони деца са изложени на риск Епидемията продължава Той е едва на 33 години, а вече е един от най-младите професори в България Той е едва на 33 години, а вече е един от най-младите професори в България Работи по различни проекти на Русенския университет, включително и международни Почина българският Брад Пит Почина българският Брад Пит Последните му проекти включваха участия във видеоклипове на Галена, Азис и Лидия, а наскоро като лекар в сериала "Съни Бийч" по bTV Той участва в социален експеримент и три години получава по 1800 евро без да работи Той участва в социален експеримент и три години получава по 1800 евро без да работи Бившият парамедик споделя, че не е станал по-щастлив, а по-мързелив  Сочни джуки и уголемен бюст – хит сред подаръците за тазгодишните абитуриентки Сочни джуки и уголемен бюст – хит сред подаръците за тазгодишните абитуриентки Тенденцията от миналото да се залага на големи обеми и натрапващи се устни вече я няма След участието си в Капките тя замина за Африка След участието си в Капките тя замина за Африка Моделката и гаджето вършеят в Тунис Мощна експлозия край Белгород, а Джон Кърби обяви, че забраната за удари по Русия с US оръжия остава Мощна експлозия край Белгород, а Джон Кърби обяви, че забраната за удари по Русия с US оръжия остава Трябва да позволим на Киев да стреля по военни цели на руска територия, от която те нанасят по Украйна, каза пък Макрон Транспортен хаос в центъра на София Транспортен хаос в центъра на София Многото и различни знаци объркват шофьорите, които неволно влизат в насрещното, и предизвикват опасни ситуации
Владимир Путин към страните от НАТО Владимир Путин към страните от НАТО Трябва да сте наясно с какво си играете! Виц на деня Виц на деня - Скъпа, взех детето от детската градина.
- Браво, и... как ще го кръстим, защото нашето вече ходи на училище?
Виц на деня Виц на деня Блондинка в автосервиз.
Монтьорът и казва:
- Имате късо съединение.
- Е хубаво де, що не го удължите тогава....
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Никога не се задоволявай с това, което могат и другите!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори