×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес Бургас чества Летния Никулден, ще има богата програма
  • Днес е 9 май е обявен за Ден на Европа, н тази дата през 1950 г. в Париж е направена първата стъпка към създаването на Европейския съюз
  • Испански министър заговори за "геноцид" в Газа, Израел се ядоса
  • Жертвите на наводненията в Южна Бразилия станаха 100
  • Отново обстреляха с ракети граничния пункт "Керем Шалом"
  • Времето днес, прогноза за четвъртък, 9 май: Остава облачно, валежи на запад
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бургас пак е първи в образователната инфраструктура


Бургас пак е първи в образователната инфраструктура
Няма друг град в България с толкова много ремонтирани професионални гимназии, каза ресорният зам.-кмет Йорданка Ананиева
07 Януари 2020, Вторник, 21:15 ч.
Автор: Емел МАХМУД

По проект са ремонтирани шест професионални гимназии

Бургас отново е първи в образователната инфраструктура. Шест професионални гимназии бяха обновени по програма „Региони в растеж“ за над 8,9 млн. лв. Това стана ясно на заключителната пресконференция, на която бяха представени резултатите от извърштени дейности. С успехите се похвали зам.-кметът по пбразование, здравеопазване и социални дейности Йорданка Ананиева. На срещата присъстваха ръководителят на проекта арх. Ивелина Дафова, координаторът Ивайло Трендафилов, както и директорите на училищата, спечелили финансирането. 

Това са Търговската гимназия, Професионалната гимназия по електротехника и електроника "Константин Фотинов“, Професионална гимназия по туризъм " Проф. д-р Асен Златаров", Професионалната гимназия по механо-електротехника и електроника, Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия и Професионалната гимназия по Транспорт.

Зам.-кметът Йорданка Ананиева благодари на всички, които са участвали в проектите, защото резултатите са налице. Децата вече учат и спортуват в модерна база, а Бургас е първенец по отношение на обновени училища. 

„Няма друг град в страната, в който по този проект толкова много професионални гимназии да са получили финансова подкрепа. Това е благодарение на усилената работа и успехите на тези училища“, подчерта Ананиева. Тя добави, че в тях са открити и три нови паралелки – нещо, в което Бургас е първенец. Докато в другите градове се закриват училища и дисциплини, тук е точно обратното, а това се дължи на образователната политика на местната администрация. В Бюджет 2020 на Бургас основен акцент отново е образованието. 

Приключилият проект и извърштените дейности бяха представени от ръководителя арх. Ивелина Дафова. Тя показа кратка презентация с постигнатите цели.

1. Пристрояване на физкултурен салон към Търговска гимназия – гр. Бургас

Изграждането на физкултурен салон към Търговската гимназия безспорно бе един от дългоочакваните проекти за учениците и ръководството на училището. Залата е модерна, с изградена топла връзка с основната сграда. Физкултурният салон е оразмерен за мероприятия с едновременно събиране на около 200-250 души. В полуподземния етаж са разположени съблекални, душове и сантирани възли, работилница, тренировъчна зала, бюфет, кабинет за учители, складове.

На пресконференцията присъстваха директори на учебните заведения

2. „Пристрояване на физкултурен салон и разширяване на учебна база на Професионална гимназия по електротехника и електроника /ПГЕЕ/ „Константин Фотинов“- Бургас

По проекта е изграден физкултурен салон, съблекални и кабинети за учители по физкултура в сутерена, малка спортна зала и един етаж с четири специализирани кабинети, технически и складови помещения. Сградата е разделена на две основни зони: спортна и училищна. 

3. Реконструкция на учебно-производствена база на Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника - гр. Бургас

Проектът включваше цялостна реконструкцията на учебно-производствената база, частични вътрешни преобразувания на отделни помещения, основен ремонт на  покривни конструкции и изцяло ново горно остъкляване, нови подови настилки и покрития по стени, нови Електро, ВК, ОВ и слаботокови инсталации.
За целия корпус на учебно-производствената са предвидени и изпълнени мерки по въвеждане на енергийна ефективност. 
Благоустрояване на съществуващите алейни пространства и транспортни подходи в непосредствена близост до сградата на учебно – производствената база.

4. Благоустрояване на дворно пространство, реконструкция на спортна площадка и ограда, ремонт и реконструкция на мрежи и съоръжения на техническата инфраструктура и изграждане нови такива в двора на Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Кольо Фичето“- гр. Бургас

Реконструкция на спортния терен и превръщането му в модерно комбинирано спортно игрище за практикуване на няколко вида спорт: футбол, баскетбол и волейбол. Разполагане на уреди за фитнес на открито, както и места за сядане /пейки/ в близост до спортните игрища; Реконструкция на съществуваща ограда по бул. „Ст. Стамболов” и бул. „Демокрация“; Изграждане на парков кът пред училищните работилници - са само част от многото дейности, извършени в Строителния в Бургас.

Ръководителят на проекта Ивелина Дафова

5. Реконструкция, преустройство и пристройка за физкултурен салон на сградата на Професионална гимназия по транспорт, УПИ VIII, кв. 47 по плана на к-с „Лазур“

Проектът включваше редица дейности, част от които: реконструкция на конструктивни елементи, външни зидове, покривна конструкция в обхват на северозападното и югозападното крила на учебната сграда. Изпълняване на дейности по реконструкция на сградата, представляваща замяна на конструктивни елементи, с които да се увеличи носимоспособността, устойчивостта и трайността на строежа. Пристрояване на спортна зала; Реконструкция на съществуващи санитарни възли в съответствие с нормите за училища; Обособяване на компютърни кабинети, библиотека с читалня, архив, складови площи и съответните помещения за технически инсталаци в сутеренното ниво;

6. Ремонт и реконструкция на сградата на учебно-производствен комплекс „Младост“ към Професионална гимназия по туризъм „Проф. Д-р Асен Златаров“ – гр. Бургас  

На последно място в проекта, но не на последно място за Община Бургас бе модернизацията на ресторант „Младост“ към ТОХ-а. 

От една столова, прославила се като място за циганските сватби в Бургас, мястото бе превърнато в най-съвременната учебна база за практика на учениците. 
За осигуряване на съвременни условия за провеждане на учебния процес бе направена пълна реконструкция и преустройство на сградата за обществено хранене. Новият модерен интериорен дизайн на ресторанта и съвременна визия на екстериора на сградата.

Директорът на ТОХ-а Силвия Пехливанова сподели, че ремонтът вече дава резултати. Ресторантът е един от най-предпочитаните – за всякакъв вид събития и посетители.

Тя каза още, че декември е бил много успешен месец. „Това могат да го кажат хората, които са опитали от вкусната кухня на ресторанта, работи много добър екип от професионалисти готвачи. Получавам информация, че хората са доволни. Трудности има, те са решими със системно упорита работа. Искрено се надявам ресторантът да се наложи с добър професионален имидж в региона“, каза още Пехливанова. 

Зам.-кметът Йорданка Ананиева сподели, че имат идея с ръководството на учебното заведение неконсумираната храна от деня да се раздава в социалните заведения.
Работата на Община Бургас по този проект похвали и директорът на ПГЕЕ „Константин Фотинов“ Коста Папазов. 

В новоизградения учебен корпус към училището вече децата спортуват и се готвят за предстоящи общински първенства по волейбол и баскетбол. 
 


В категории: Просвета , Бургас


5
Коментара по темата
5.
?
08.01.2020 08:13:00
0
9
Ще създадете още едно училище с безумна програма и некомпетентно управление като “Александър Георгиев-Коджакафалията” ? Интересно ми е само едно : Ананиева е наясно какво се случва в това училище и си затваря очите или няма време да се запознае за какво става дума ?
4.
*********
08.01.2020 06:23:09
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
3.
✓1
07.01.2020 22:11:14
2
38
Бургас е първи в класацията на залязващите и обезлюдяващи градове .
2.
patoka
07.01.2020 21:45:15
1
24
Да, ресторантът е на прилично ниво, но заплатите, които се дават там превишават учителските, а всичко е от бюджета на училището- недоволството е въпрос на време, изводите си направете сами...
1.
X
07.01.2020 21:40:21
2
37
Бургас е първи по малки зачлати, батки, наркомани, безделници, леки момичета и тежки кредитни бизнесмени със съмнителен произход.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Алек се гнусеше да целува тази участничка от "Ергенът" Защо Алек се гнусеше да целува тази участничка от "Ергенът" "Алек мразеше да я целува, дори личеше, че го е гнус", коментират в нета Брутална катастрофа край български град, поне 4-ма са тежко пострадали Брутална катастрофа край български град, поне 4-ма са тежко пострадали Блъснали са се бус и тир Арести за наркотици в бургаския ж.к."Изгрев", задържаха Веселин и Радослав Арести за наркотици в бургаския ж.к."Изгрев", задържаха Веселин и Радослав Превенцията срещу разпространението на наркотици е на фокус в МВР Страшен екшън в центъра на София, ври от полиция Страшен екшън в центъра на София, ври от полиция Три патрулки са заклещили автомобил, като искат да арестуват шофьора, но той не излиза от возилото си Премиера в Бургас! Не пропускайте театралния хит на сезона с режисьор Асен Блатечки! Премиера в Бургас! Не пропускайте театралния хит на сезона с режисьор Асен Блатечки! "Пиесата, която се обърка" е невероятен спектакъл  Хотелиерка популяризира Черноморието с пробег от Дуранкулак до Резово Хотелиерка популяризира Черноморието с пробег от Дуранкулак до Резово По време на 6-дневния пробег с нея ще пътува видео оператор и фотограф, който ще заснеме и покаже красотата на Черно море, видяна по един различен начин Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова се срещна с генералния консул на Турция Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова се срещна с генералния консул на Турция Областният управител и генералният консул се обединиха около инициативи за социализирането и образованието на деца от семейства в затруднено положение Италиански клуб покани футболен талант от Бургас, кадър на Спортното училище Италиански клуб покани футболен талант от Бургас, кадър на Спортното училище Иван Анастасов е ученик в 9- ти клас в СУ "Юрий Гагарин", където негов индивидуален треньор е Георги Терзиев Бургас загуби обичан лекар - д-р Светлозар Аврамов Бургас загуби обичан лекар - д-р Светлозар Аврамов Той бе сред пионерите в създаването на Отделението по ушно-носно-гърлени болести на МБАЛ „Бургасмед” още през 2012г. Защо "Кауфланд", "Билла" и "Фантастико" потърсиха защита от този човек Защо "Кауфланд", "Билла" и "Фантастико" потърсиха защита от този човек Искат вето върху промените в Закона за добавената стойност 
Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Осъдиха я на суров затвор Сърбия купува от Китай девет електрически влака Сърбия купува от Китай девет електрически влака В Белград Си Цзинпин ще отбележи 25 години от бомбардировката на НАТО над китайското посолство Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Ранените момчета са играели футбол по време на взрива "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва От сделките гигантът може да получи около 150 милиона долара Полски съдия избяга в Беларус Полски съдия избяга в Беларус Томаш Шмид поиска политическо убежище в Минск и бе обвинен в шпионаж Почина уважавано име от академичните среди Почина уважавано име от академичните среди Проф. Джингова активно участваше в създаването на специалността "Ядрена химия" във Факултета по химия и фармация на Софийския университет Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Климатолозите вече потвърдиха, че изменението на климата е причинило някои специфични метеорологични крайности Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Валери Григоров говори след тримесечното предизвикателство  Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Пръв се разболял големият ѝ син Янчо, който се оказало, че нямал трета поставена доза от задължителната ваксина срещу заразата Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня Баща на сина си:
- Мило, искам да ти кажа, че скоро ще си имаш братче.
- Супер! Дай да се похвалим на мама!
Виц на деня Виц на деня Съвет за мъжката половина:
У всяка жена "спи" гадина, глупачка, вещица, ангел, принцеса! Която разбудиш, тази и ще получиш!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена казва на приятелката си:

- Откакто взех да карам с очила забелязах колко много други коли има по улиците.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори