×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Полша ще обучава украинските войски на своя територия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Абсурд! Глобен шофьор от Ахелой ще съди държавата заради гаф на катаджия от Несебър


Абсурд! Глобен шофьор от Ахелой ще съди държавата заради гаф на катаджия от Несебър
Андриан Иванов е получил електронен фиш за шофиране с невалидна „Гражданска отговорност“. Според документ издаден от полицията в Несебър застраховката му е била валидна. Дали той е единственият неправомерно глобен шофьор?
18 Декември 2019, Сряда, 09:48 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Андриан Иванов наел адвокат, след като получил електронен фиш на стойност 250 лева за липсваща „Гражданска отговорност“, макар че е сключена

Глобен шофьор от Ахелой е решил да съди държавата заради гаф на катаджия от Несебър. Мъжът получил електронен фиш на стойност 250 лева за шофиране без „Гражданска отговорност“, макар че автомобилът му бил застрахован. Служебен автомобил, оборудван със стационарна камера, обаче регистрирал нарушението. Заради това Андриан Иванов сподели, че вече е наел адвокат и е решил да си търси правата по съдебен път.

Пред камерата на Нова телевизия той зададе въпроса „Какво ще се случи, ако приемат Закона за „Бонус-Малус” и защо той ще трябва да плаща по-скъпа застраховка поради грешка в системите на КАТ?”.

Андриан купил колата си на 25 април от София. На 30 същия месец, в законоустановения срок мъжът направил анекс на застраховката „Гражданска отговорност“, която е сключена от предишния собственик. В дните от закупуването на колата до анекса на застраховката автомобилът попада в полезрението на патрулка на КАТ.

„На 28-ми ми съставят фиш, с който трябва да платя 250 лв. глоба поради шофиране без „Гражданска отговорност”. Аз купувам колата с „Гражданска отговорност”, разказва Иванов. 

Фишът Андриян получава 7 месеца по-късно и смята, че е неправомерно съставен.

„Гражданската отговорност” е сключена от предишния собственик през март месец, а фишът ми го съставят на 25 април тази година и реално аз имам глоба при валидна застраховка, обясни Иванов. Във фиша, заради който той е решил да съди държавата, пише, че шофирал кола без валидна „Гражданска отговорност“.

Проверка в Районното управление на полицията в Несебър установява, че към датата на съставяне на фиша Андриан е бил изряден водач. Издават му дори документ, с който може да обжалва глобата.

От КАТ в Бургас не пожелаха да обяснят, защо при платена задължителна застраховка камерите на патрулките не са отчели „Гражданската отговорност” на Андриян.

От отдел „Пътна полиция” към Областната дирекция на МВР - Бургас обаче заявиха, че случаят ще бъде изпратен за разглеждане към  полицейското управление в Несебър, тъй като техен служебен автомобил, оборудван със стационарна камера, е регистрирал нарушението.

Ако се установи, че фишът е съставен неправомерно можел да отпадне. Въпреки това Андриан е наел адвокат и си търси правата по съдебен път.

„Ако се приеме проектозакона "Бонус – малус", това е минус за мен, защото случи ли се нещо подобно още веднъж, ще остана без шофьорска книжка и ще трябва да плащам по-голяма застраховка“, каза още глобеният шофьор.
 


В категории: Несебър


Флагман.БГ Отбелязваме Международния ден на детето! Отбелязваме Международния ден на детето! 01/06/2024, Събота 09:20 0
11
Коментара по темата
11.
Каруцаръ
19.12.2019 12:48:54
0
0
Най-сетне!!!!!
10.
Каруцаръ
19.12.2019 12:46:35
0
0
И кое е "абсурд"-че ще си търси правата!? Ай научете го тоо език най-старата!!!
9.
Онзи
18.12.2019 19:36:04
0
8
Не трябва да съди държавата, а тъпото ченге което не си е свършило работата крайно време е да се търси персонална отговорност мен ми натресоха акт за превишена скорост но после се разбра че не била моята кола
8.
Иван
18.12.2019 14:53:13
0
12
Трябва постоянно да се съди кат,само глоби и глоби,неправомерни.мръсни боклуци
7.
ggg
18.12.2019 13:13:51
2
19
всички полицай в несебър са най-големите злобари в цяла българия заслужават да бъдат изкоренени от името на нашата родна полиция знаят само да се заяждат с хората и да пишат каквото им падне и да заплашват всичките са долни боклуци заядливи недоебани
6.
Бот
18.12.2019 12:13:53
2
17
Жена ми ей така я спряха в Сл. бряг и и писаха акт за липса на Зелена карта на служебния автомобил, който беше с английска регистрация. Първо колата си имаше застраховка и второ, не се изисква Зелена карта за коли регистрирани в ЕС. Обаче катаджията написа в акта, че няма застраховка и Зелена карта към нея, а сега де? Глобата беше към 400лв... На следващия ден отидох с пълномощно в Кат Сл. бряг и след 40 мин. чакане отмениха акта, такива работи. Като цяло има доста неподготвени служители в КАТ, поне в нашия район. Тези от жандармерията са по в час.
5.
от село
18.12.2019 11:38:23
3
15
Колата е купена от София. Вероятно след смяна номера с бургаска регистрация не е прехвърлена гражданската отговорнва а това е трябвало да бъде направено от собственика в офиса на застрохователната агенция. Системата на проверка отчита, че този номер няма застраховка.
4.
Богаташ
18.12.2019 11:27:41
46
2
Така е като си купувате бракми с готови гражданска отговорност и винетки.Купете си нов автомобил, правиш си гражданска, купуваш си винетка и готово. Не, че не може веднага от съответната институция да се отрази в системата промяната за гражданска отговорност и винетка, но как иначе ще има такси, фишове за глоби, актове и какво ли не.
3.
............
18.12.2019 10:33:52
5
23
Фиша е незаконосъобразен- връчен е повече от три месеца след установяване на нарушението. Само в Бургаския административен съд, за разлика от другите административни съдилища в страната не прилагат чл. 34 от ЗАНН по отношение на електронните фишове. По този начин стимулират бездействието на административните органи по връчване на тези фишове и нарушават драстично правата на гражданите!
2.
Млад шофьор
18.12.2019 10:31:37
1
38
Същото нещо е и с винетките. Малко се забавиш и край глоби, глоби...Всичко в тази държава е направено с цел вечно подливане на вода във всяко начинание и ограбване на хората. Ядовете отделно...
1.
Стават грешки,
18.12.2019 10:18:17
1
15
казал конят и се качил на гърба на Гойко Митич.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Пилешкото със скок, цените на повечето плодове и зеленчуци на едро падат Пилешкото със скок, цените на повечето плодове и зеленчуци на едро падат Вижте какви са цените на борсите Този май е бил вторият най-студен за последните 20 години Този май е бил вторият най-студен за последните 20 години Отчетени са средни месечни температури между 12 и 18 градуса Тази певица си оправи хормоните и стопи 30 кила Тази певица си оправи хормоните и стопи 30 кила Последната година с Мария Илиева се случи истинско чудо При 51 университета имаме едва 36% висшисти При 51 университета имаме едва 36% висшисти Това е далеч от общата цел за ЕС от 45% лица до 34 г. с диплома за висше образование Отбелязваме Международния ден на детето! Отбелязваме Международния ден на детето! Какво знаем и какво не знаем за празника  Една година Клиника за майчино и детско здраве „Мама и АЗ“ в Плевен Една година Клиника за майчино и детско здраве „Мама и АЗ“ в Плевен Турски гранд иска Кирил Десподов Турски гранд иска Кирил Десподов Бешикташ вади големи пари за българина Юни започва с жега и валежи, температурите през месеца ще са от 10 до 36 градуса Юни започва с жега и валежи, температурите през месеца ще са от 10 до 36 градуса Прогноза за времето през целия месец Бургаското Барби изкарва по 10 бона от сексклипове Бургаското Барби изкарва по 10 бона от сексклипове Андреа Иванова се готви за втора операция на бюста, иска по 1200 кубика във всяка гърда Празникът на духовността „Света Богородица – Достойно есть” предстои в дните от 5 до 9 юни в Поморие Празникът на духовността „Света Богородица – Достойно есть” предстои в дните от 5 до 9 юни в Поморие Вижте програмата
Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Фицо беше прострелян неколкократно на 15 май Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Според властите в РС Македония ще е нужно междуправителствено споразумение Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия  Условието е само за района на Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Войната в Украйна е основна тема на двудневната неформална среща на външните министри от НАТО в Прага, която продължава и днес Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Защитата при обжалването на присъдата може да се насочи и към използваните от прокурорите по делото необичайни правни аргументи Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Очаква се обаче да му бъде наложена само глоба Нагласите за евровота в Германия - подобни на тези у нас: „Крайно десните” бележат ръст Нагласите за евровота в Германия - подобни на тези у нас: „Крайно десните” бележат ръст „Алтернатива за Германия” (АзГ) вероятно ще прибере над 17% от всички гласове за евродепутати и ще се нареди на второ място в ЕП Дейвид Бекъм стана лице на китайския гигант AliExpress Дейвид Бекъм стана лице на китайския гигант AliExpress Целта е компанията да догони конкурентната Temu
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня - Мамо, защо винаги първи умират най-добрите хора?
- Ти като отидеш в градината, кои цветя откъсваш?
- Тия дето се пушат, но това какво общо има?
Виц на деня Виц на деня - Вече се омъжвам. Представям си колко мъже ще се разстроят.
- Че ти за колко ще се омъжваш?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добрият моторист различава 30 вида насекоми, по вкус!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори