×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 1000 евро глоба в Гърция за тормоз на домашни любимци
  • От утре времето се разваля
  • Ford може да възроди Fiesta
  • България е един обран бостан в момента, няма ги парите. ПП-ДБ ни дължат ротация, обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов
  • 4 хиляди японски войници ще участват в американски маневри в Тихия океан
  • В Черна гора протестираха срещу резолюцията за Сребреница
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Samsung спря да произвежда смартфони в Китай


Samsung спря да произвежда смартфони в Китай
Според южнокорейски медии там са работили 6000 души и през 2017 г. са произведени 63 млн. броя смартфони
03 Октомври 2019, Четвъртък, 09:39 ч.

Компанията се сблъсква със силна конкуренция от местните марки и по-големи разходи за работна ръка в страната

Южнокорейската компания Samsung Electronics прекрати производството на мобилните си телефони в Китай, обяви компанията, след като беше засегната от засилващата се конкуренция от страна на местните играчи на най-големия пазар на смартфони в света, предава Ройтерс.

Затварянето на последната китайска фабрика на Samsung се случва, след като технологичният гигант сви производството в нея през юни и спря дейността на друга фабрика в края на миналата година, което подчерта все по-голямата конкуренция в страната.

Спирането на производствената дейност в Китай се случва след подобни стъпки от страна на други производители, които пренасочиха производството си извън страната заради нарастващите разходи за труд и забавянето на икономическия растеж, пише investor.bg

Sony също заяви, че затваря фабриката си за смартфони и ще произвежда такива устройства единствено в Тайланд. Но Apple все още произвежда по-голямата част от смартфоните си в Китай.

Делът на Samsung на китайския пазар се сви до 1% през първото тримесечие от около 15% в средата на 2013 г., след като беше изместена от местни марки като Huawei Technologies и Xiaomi, сочат данни на компанията за пазарни проучвания Counterpoint.

“В Китай хората купуват евтини смартфони от местни марки и висок клас от Apple или Huawei. Samsung има малко надежди да си върне дела си“, коментира Пак Сън Сун, анализатор в Cape Investment & Securities.

Samsung, най-големият производител на смартфони в света, заяви, че е взела трудното решение в опит да повиши ефективността си. Тя допълни, че въпреки това ще продължи да продава устройствата си в Китай.

„Производственото оборудване ще бъде прехвърлено в други производствени звена по света, в зависимост от нашата глобална производствена стратегия, базирана на пазарните нужди“, обяви компанията в изявление, без да дава повече подробности.

Samsung отказва да даде повече данни за капацитета на затворената фабрика, както и за броя на служителите в нея. Фабриката е построена през 1992 г., посочват от компанията.

Според южнокорейски медии там са работили 6000 души и през 2017 г. са произведени 63 млн. броя смартфони.

Тази година Samsung произведе 394 млн. смартфона по света, сочи докладът на компанията. През последните години тя разшири производството на смартфони в страни като Индия и Виетнам, където потребителите купуват повече евтини устройства.


В категории: Бизнес


5
Коментара
5
Коментара по темата
5.
До 2
03.10.2019 16:11:01
2
2
Защо да нямат алтернатива ? Шаоми предлага всичко +своя фърмуер МИУИ легнал на платформата на Андроид. Имат страхотни телефони със страхотни параметри на конкурентни цени. Хората не са глупави и за разлика от закостинелия българин винаги търсят най-изгодното и задоволяващо ги на ниска цена. Айфон дръпна назад и на него ако преди само Самсунг му е конкуренция - днес вече всички са му конкуренция. Дори нещо повече - изостава от марки, които до скоро наричахме китайчета.
4.
до 3
03.10.2019 16:01:25
1
5
Просто техните комунисти не са такива кръвопийци кат наште комунисти.Там и комунист да си,сгафиш ли яко,си до стената за разстрел.
3.
до 1
03.10.2019 15:08:42
1
2
Прав си.Китаеца захитря....И взима по-голяма заплата от нас.
2.
Тео
03.10.2019 12:48:21
2
3
За какво им е Китай, той Тръмп такъв хаир им направи с Хуавей, че сега цял свят вече няма алтернатива, освен Самсунг. Освен Китай, де...
1.
ХХ
03.10.2019 10:26:36
7
9
Да дойдат у нас - боко ще даде гаранции, че цената на работната ръка още дълго време ще остане конкурентноспособна и няма да им се налага след 100 години да местят заводите в африка...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Рецепта за вегетарианско чили с боб и царевица Рецепта за вегетарианско чили с боб и царевица с правилните подправки месото изобщо няма да ви липсва Това ли са звездите на випуска в Бургас – двама бъдещи актьори, готови да покорят Холивуд Това ли са звездите на випуска в Бургас – двама бъдещи актьори, готови да покорят Холивуд Възпитаниците на НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ определено са колоритни Зехтинът предпазва от деменция Зехтинът предпазва от деменция Редовните потребители на зехтин са по-малко склонни да развият и диабет Съветът на ЕС с промени в Шенген относно злоупотребите с мигранти Съветът на ЕС с промени в Шенген относно злоупотребите с мигранти Предвижда се процедура за справяне с вторичното движение на бежанци от една държава в друга Бургаски абитуриенти дефилираха с тоалети от модните столици Милано, Истанбул и... Каблешково Бургаски абитуриенти дефилираха с тоалети от модните столици Милано, Истанбул и... Каблешково Вижте ги  Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ поведе колоната от образователни институции на шествието за 24 май Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ поведе колоната от образователни институции на шествието за 24 май Чуждестранните студенти се включиха в редиците на възпитаниците на висшето учебно заведение Парад на младостта и красотата започва в Бургас Парад на младостта и красотата започва в Бургас Красиви, свежи и научили добре своите уроци, те вече гледат към бъдещето и отброяват за последно от 1 до 12  Димитър Найденов навръх 24 май обясни как да се погрижим за народността си с действия, насочени към бъдещето Димитър Найденов навръх 24 май обясни как да се погрижим за народността си с действия, насочени към бъдещето Дали заплата от 1500 лв. отговаря на ролята на учителя в нашето общество (колкото на продавачка в мола, б. а.) – толкова получава един млад педагог, който постъпва на работа, затова решихме да попитаме един политик, който се е доказал като най-работещите и милеещи за каузата Бургас Ето за какво победителите от „Един за друг“ ще дадат парите от наградата Ето за какво победителите от „Един за друг“ ще дадат парите от наградата След раждането на дъщеря им участието в предаването е второто най- хубаво нещо, което им се е случвало Тя си купонясва на яхта в Маями и изобщо не й липсва "Съдебен спор" Тя си купонясва на яхта в Маями и изобщо не й липсва "Съдебен спор" Екс водещата живее живот като на кино
Меган Фокс: Всички в шоубизнеса мислеха само как да правят секс с мен Меган Фокс: Всички в шоубизнеса мислеха само как да правят секс с мен Деца стрелят с автомати в училище Деца стрелят с автомати в училище Отново провеждат военно обучение Жив ли е Евгений Пригожин? (видео) Жив ли е Евгений Пригожин? (видео) Каналите му в Телеграм пуснаха замаскирано видео от тази седмица, на което се вижда човек, приличащ на него Спец части арестуваха известен рапър Спец части арестуваха известен рапър Имението му посиня от полиция, баретите заключиха и майка му Това е най-продаваният автомобил в Европа през април 2024 година Това е най-продаваният автомобил в Европа през април 2024 година Volkswagen остава лидер с дял от 27.8%, докато Ford отбелязва най-голям спад Китай планира да нахлуе в Тайван в началото на юни Китай планира да нахлуе в Тайван в началото на юни На 23 май Пекин започна мащабни военни учения около острова Той зашлеви Нова тв, отива в БНТ Той зашлеви Нова тв, отива в БНТ Ще прави нов формат Маги взе 5 бона за тази снимка, която спаси рейтинга на Ергена Маги взе 5 бона за тази снимка, която спаси рейтинга на Ергена Интригантското риалити се опита да разсее слуховете за финала  Трагедия в Палма де Майорка! Срути се ресторант, има жертви и десетки ранени Трагедия в Палма де Майорка! Срути се ресторант, има жертви и десетки ранени Сградата е била разположена на един от плажовете в курорта   Какви изненади се очакват на изборите в Нидерландия Какви изненади се очакват на изборите в Нидерландия Крайнодясната Партия на свободата набира сила
Бойко БОРИСОВ, лидер на ПП ГЕРБ Бойко БОРИСОВ, лидер на ПП ГЕРБ България е един обран бостан в момента, няма ги парите Виц на деня Виц на деня Двама вървят след една засукана мацка и единия казва на дугия:
- Знаеш ли, че с ей тая съм спал?
Тя се обърнала и отговорила:
- Да си е*ал, да не си спал!
Виц на деня Виц на деня - Колега, вярно ли е, че сте направили издателска къща?
- Да!
- И какво издавате?
- Онзи ден издадохме комшията, че вари ракия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Болшинството българи, считат, че болшинството българи са идиоти!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори