×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Започна изграждане на два нови обекта в община Несебър


Започна изграждане на два нови обекта в община Несебър
Кметът на Несебър Николай Димитров даде старт на изграждането на два обекта на територията на общината
20 Септември 2019, Петък, 14:50 ч.
Автор: Флагман.БГ

Първият обект е велоалея, свързваща селищно образувание „Чолакова чешма“ със Слънчев бряг

Кметът на Несебър Николай Димитров даде старт на изграждането на два обекта на територията на общината. На събитието присъстваха кметовете на Кошарица Павел Павлов, на Оризаре Неделчо Недялков и на Гюльовца Жельо Желев.

Първият обект е велоалея, свързваща селищно образувание „Чолакова чешма“  с К.К. „Слънчев бряг“.

Строежът е във връзка с инвестиционните намерения на Община Несебър за изграждане на удобна и безопасна алея за велосипедисти и пешеходци между СО „Чолакова чешма“ и курортен комплекс „Слънчев бряг“. Трасето на велоалеята е ситуирано в ляво от пътя по посока СО”Чолакова чешма”. То ще бъде двупосочно с двустранно разположени ленти за пешеходци. Общата дължина на велоалеята ще бъде малко над два километра. По протежението и ще се изгради улично осветление с двустранно разположени осветителни тела, което ще осигурява оптимална видимост през тъмната част на денонощието.

Изграждането на пътните съоръжения - осветена велоалея с тротоарни ленти, е поради нарастващия поток от пешеходци, особено в летните месеци, включително и през нощта. 

С реализирането на този обект, на жителите и гостите на община Несебър, ще се даде възможност за ползване на алтернативен, екологичен и евтин транспорт до  и от Слънчев бряг, като едновременно с това се стимулират физическата активност и спортът. С построяването на съоръжението  ще се повиши и статутът на Кошарица, като съвременно и уредено селище.

Стартът на изграждането на обекта стана възможно след продължителни процедури по безвъзмездно прехвърляне на терени, частна държавна собственост, в полза на Община Несебър, гласувано от Министерски съвет.

В момента общината е в процес на съгласуване на технически проект за втория етап от изграждането на велоалеята, свързващ СО „Чолакова чешма“ и село Кошарица. С реализиране на  двата обекта велоалеята ще свърже К.К „Слънчев бряг и селото.

Старт бе даден и на разширяване на съществуващо трасе на улица между основния транспортен разпределител на КК“Слънчев бряг“ и първокласния път I-9 при разклона за с.Кошарица, с осигуряване на две ленти за изходящо движение от Слънчев бряг и реконструкция на съществуващо светофарно кръстовище.

С проекта се предвижда запазване на изградената вече тротоарна алея с ширина два метра и оформяне на зелена ивица с ширина един метър от страната на вилно селище „Елит“. От другата страна на улицата ще се изгради тротоар. Автомобилното трасе  ще се разшири, като ширините на пътните платна ще са по седем метра във всяка посока. Общата дължина на отсечката е приблизително 200 метра.

Проектът е съгласуван с органите на Пътна полиция и КАТ. Предвижда се да се поставят предпазни парапети с оглед намаляване на безконтролното движение на пешеходци извън предвидените за целта места.

Разширението на пътя се налага поради изключително натовареното движение, особено в летния туристически сезон и целта му е да облекчи пешеходния и автомобилен трафик, да осигури безопасността на отсечката и да предотврати задръстванията.
 




В категории: Несебър


1
Коментара
Флагман.БГ Тя стана кожа и кости. Какво стопи тази миска Тя стана кожа и кости. Какво стопи тази миска 10/06/2024, Понеделник 17:40 2
1
Коментара по темата
1.
Q
20.09.2019 16:43:53
0
7
Как така само 2 км велоалея? А останалите хора ,както намерят за добре да оцеляват сред трафика!!! Пак предизборни схеми...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Рецепта за млечна разядка с тиквички и картофи Рецепта за млечна разядка с тиквички и картофи Свежо лятно предястие Несебърското барби Ивелина Прунова празнува ЧРД сред супер лукс в Кан Несебърското барби Ивелина Прунова празнува ЧРД сред супер лукс в Кан Латиномузиканти й пели на ухо Happy birthday, а наздравици се вдигали с Дом Периньон Победителката от "Хелс китчън" Алекс Гърдева заговори за политика Победителката от "Хелс китчън" Алекс Гърдева заговори за политика Финалистката от Ергенът 1 има свое мнение за Народното събрание Кои са отличниците от изборите в Бургаско Кои са отличниците от изборите в Бургаско Жечо Станков затвърди лидерската си позиция в ГЕРБ, няколко изненади при ПП-ДБ Социологическата слепота и новите "бели рицари" в политиката ни Социологическата слепота и новите "бели рицари" в политиката ни Да не бъде уловен изобщо вотът за партия "Величие", която по всяка вероятност ще влезе в Народното събрание, сериозно излиза от рамките на статистическата грешка „Военна полиция“ разкри опити за измами с мними имоти на Министерството на отбраната „Военна полиция“ разкри опити за измами с мними имоти на Министерството на отбраната На потенциални купувачи са предлагани имущества в София с фалшиви договори за собственост Наталия Кобилкина разцепи: От 7 месеца не съм лягала с мъж, но имам чуднички играчки Наталия Кобилкина разцепи: От 7 месеца не съм лягала с мъж, но имам чуднички играчки Сексоложката заяви, че за момента мъж не й трябва   Храни, които да ядем редовно за по-добро цялостно здраве Храни, които да ядем редовно за по-добро цялостно здраве Ето кои са те  ЦСКА поиска 1,5 години за изграждане на нов отбор ЦСКА поиска 1,5 години за изграждане на нов отбор За това са нужни три трансферни прозореца, обявиха "червените" Извънредно! Голямо наводнение в Бургас Извънредно! Голямо наводнение в Бургас Комлука заприлича на Венеция
Хърватия, Литва и България с най-ниска активност на евровота Хърватия, Литва и България с най-ниска активност на евровота Белгия води, следвана от Люксембург и Малта Kaĸ щe ce oтpaзи нa xopaтa пъpвoтo нaмaлeниe нa лиxвитe нa EЦБ Kaĸ щe ce oтpaзи нa xopaтa пъpвoтo нaмaлeниe нa лиxвитe нa EЦБ Бaнĸaтa нaмaли ocнoвния лиxвeн пpoцeнт нa цeнтpaлнaтa бaнĸa дo 3,75% Тя е драг кралица и се оказа шеф на секция за евровота в Испания Тя е драг кралица и се оказа шеф на секция за евровота в Испания Облечена като травестит, Питита ръководи гласуването в Испания Възход за крайнодесните в Европа, но ЕНП увеличава мнозинството си Възход за крайнодесните в Европа, но ЕНП увеличава мнозинството си Най-голямо сътресение предизвикват изборните резултати във Франция Лидерите на сензацията на вота проговориха Лидерите на сензацията на вота проговориха Ще осветим процеса, по който се правят законите и как се изпълняват, каза полк. Марков Става мазало: 24-годишен инфлуенсър от Кипър влиза в Европейския парламент (ВИДЕО) Става мазало: 24-годишен инфлуенсър от Кипър влиза в Европейския парламент (ВИДЕО) В първата си реч след обявяването на данните той заяви, че е било постигнато "чудо" не само в Кипър, но вероятно и в света ТикТок политикът: Кой е Жордан Бардела - 28-годишният лидер на крайно десните във Франция ТикТок политикът: Кой е Жордан Бардела - 28-годишният лидер на крайно десните във Франция Той има 1,2 млн. последователи в ТикТок След съкрушителното поражение: Макрон разпуска парламента на Франция, обяви предсрочни избори След съкрушителното поражение: Макрон разпуска парламента на Франция, обяви предсрочни избори Решението го е взел след резултатите от евровота ЕНП с най-много депутати в ЕП, "Зелените" отбелязаха огромна загуба ЕНП с най-много депутати в ЕП, "Зелените" отбелязаха огромна загуба Губят цели 24 места Шенген се отдалечава - крайнодесните печелят евровота в Австрия Шенген се отдалечава - крайнодесните печелят евровота в Австрия Това са първите европейски избори след излизането на Великобритания от ЕС
Николай СЛАТИНСКИ Николай СЛАТИНСКИ Ако Европа не направи така, че Русия да загуби войната, Голямата европейска война няма да ни се размине Виц на деня Виц на деня Пиян мъж се доближава до полицай.
- Господин полицай, колко цицини имам на главата?
- Три.
- Значи още три стълба и съм вкъщи.
Виц на деня Виц на деня На младини - правиш с*кс - появяват се деца.
В зряла възраст - тъкмо се наканиш да правиш с*кс и се появяват децата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук В семейството трябва да има баланс и хармония. Тя истеричка, той непукист!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори