×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • С тържествена церемония в Бургас ще бъде посрещнат новият сливенски митрополит – Негово Високопреосвещенство Арсений днес
  • Природният газ поскъпва с над 8% през юни
  • Реал Мадрид триумфира в Шампионската лига за 15-и път
  • В Германия призоваха армията да свика 900 000 запасняци заради Путин
  • Тежка катастрофа в Германия прати в болница 14 човека
  • В Украйна прогнозират катастрофален отоплителен сезон
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кардиолог поставя стентове на здрави сърца, получава заплата от 57 000 лв


15 Септември 2019, Неделя, 20:18 ч.
Автор: Флагман.бг

Медикът работи в областната болница в Пазарджик

На фона на протестите на медицинските специалисти заради ниското заплащане, оказва се, че кардиолог в областната болница в Пазарджик е получил заплата от 57 000 лева за януари. За последващите месеци възнаграждението му също е приблизително такова. Това показа разследване на Васил Иванов за „Неделята на NOVA”.

Д-р Петър Лазов е един от тримата инвазивни кардиолози в лечебното заведение. Той поставя стентове по безкръвен метод на хора със сърдечни проблеми. Заплащането за този труд навсякъде в страната е между 4000 и 8000 лева, дори в частните болници. Някои от светилата в сърдечната хирургия получават и по 12 000 лева.

Здравната каса заплаща на болниците 4 500 лева за тази процедура, а лечебните заведения дават до 15% от тези пари на лекаря, който я извършва. Според източници на NOVA в случая в Пазарджик директорът на болницата дава на д-р Лазов близо 50%. Така той получава по около 2 000 лева за 30-минутната интервенция. Същевременно получихме информация, че д-р Лазов, за да взема още повече пари, извършва процедурата буквално на „конвейр“ и вижда нужда от поставяне на стент на всеки пациент, дошъл на преглед при него. Слагал стентове и на напълно здрави хора, като ги заблуждавал, че имат стеснение на кръвоносен съд в сърцето.

Васил Иванов се е сдобил с коронарография на подставен, напълно здрав човек. Коронарографията е изследване, при което в кръвта се поставя цветно вещество и след това с апарат се прави видеозапис на кръвоносните съдове на сърцето и се вижда дали някъде има стеснение и дали има нужда от поставянето на стент. Показахме коронарографията на няколко водещи специалисти от столични болници и те бяха категорични, че в сърцето на „пациента” няма стеснение на нито един кръвоносен съд. За всеки случай, за да сме абсолютно сигурни, показахме изследването и на светилото в кардиологията и кардиохирургията у нас – проф. Генчо Начев, директор на кардиологична болница „Св. Екатерина“. Той потвърди, че проблеми със съдовете в сърцето на човека няма.

След това „пациентът” отиде на преглед при д-р Лазов. В частния му кабинет, където той също преглежда срещу заплащане, със скрита камера отиде и жена от екипа ни, която се представи за съпруга на подставеното лице. Виждайки коронарографията, медикът заявява, че на мъжа трябва да се постави стент на дясната артерия.

Вече пред камера д-р Лазов отрече да получава 57 000 лева месечна заплата от пазарджишката болница, както и това, че поставя стентове на здрави сърца.

 


В категории: Здраве


Флагман.БГ Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! 01/06/2024, Събота 19:20 4
8
Коментара по темата
8.
ХХ
16.09.2019 10:33:27
1
7
@5
в държавата "с най-добра здравна система в света", боилниците са търговски дружества.
други въпроси?
7.
Фан фан лалето
16.09.2019 08:17:11
25
5
Тоз репортер много нагъл ако бях на доктора щях да го нокаутирам. Много гнусно репортерче как повтаря едно и също. Но въпрек и това доктора е по гнусен как не го е срам да осакатява така здрави хора в името на алчноста си за пари голям боклук, на такъв правата да му се вземат до живот плюс съд и присъда Ефективна!
6.
Рту
16.09.2019 07:03:20
0
6
Щом има предпоставка за тази порочна практика, значи има и други виновни. Това, че вече сред хората няма морал, човещина и чест си е наш проблем. Скоро ще изчезнем съвсем от тази земя.
5.
Gandy
16.09.2019 01:05:35
0
6
Някои вьзмутени, други примирени. НО никой не тьрси ЗАЩО е така. КОЙ даде вьзможност ? Питам,кьде другаде по света болниците са тьрговски дружества? А в дьлбочина: озверяват ни с безпаричие да ни корумпират и станем зависими, безчовечни и управляеми. Докторьт не би го направил без дадените му вьзможности.ПОКВАРЯТ ни, вьвеждат ни в искушение. И казват:това е демократична ценност. Ценност таратанци,но работи.
4.
бургазлийка
15.09.2019 22:52:43
2
15
То да е единичен случай с мед да го намажеш. А то е практика! Ама нали сме в Булгаристан!
3.
Да да
15.09.2019 22:17:54
0
5
Така се правят парички, както в Айтос с улиците за нищо не стават
2.
Необалканика-истинската мафия!
15.09.2019 21:11:18
0
20
За съжаление в България терапията се назначава не по-съвест,а по-обещания за пари в брой, екскурзии в чужбина или други материални придобивки!
За съжаление тази истина ни убива...!
Сърцето ми се къса, когато видя бедни и нещастни възрастни хора да купуват от аптеките назначените от джипитата им "ментета",за които те получават облаги от Фарма мафията(на цени по-високи от оригиналните и изпитани медикаменти).
А в същото време да висят пред опашките на Големите хранителни вериги, за да си купят един хляб на промоция..
1.
ХХ
15.09.2019 20:40:42
2
11
Матрял, ко да праиш... и демократични ценности без корупция от страна на болницата...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
България отдава почит пред подвига на Христо Ботев България отдава почит пред подвига на Христо Ботев Служебният премиер Димитър Главчев ще участва във всенародното поклонение на връх Околчица от 11:00 часа Развод за 100 млн. долара, ето как тази сръбска звезда сложи край на брака си Развод за 100 млн. долара, ето как тази сръбска звезда сложи край на брака си Тежкото решение тя взе след 24-годишен брак и две деца Отидете на море сега, ще ви излезе 30 % по-евтино, съветва експерт Отидете на море сега, ще ви излезе 30 % по-евтино, съветва експерт Цените не са мръднали от миналата година, твърди Румен Драганов Флагман.бг откри най-вярната фенка на Матей Казийски, бургазлийката шашна волейболиста със снимка отпреди 20 г. Флагман.бг откри най-вярната фенка на Матей Казийски, бургазлийката шашна волейболиста със снимка отпреди 20 г. Роси присъства на всичките му спортни изяви, първият й спомен е от зала "Младост", когато е едва 14-годишна 4 качества на хората, които умеят да избягват провалите 4 качества на хората, които умеят да избягват провалите Всеки човек в този живот има външни опори: сродна душа, любящи роднини, работа, някакво хоби Как да защитим парите и данните си, ако ни откраднат телефона Как да защитим парите и данните си, ако ни откраднат телефона Експерти дават пет съвета как да се предпазим от злоупотреба, дори и след като телефонът ни е бил откраднат Габровска с номинация „Порнозвезда на годината“ Габровска с номинация „Порнозвезда на годината“ Розовата актриса иска да превземе и Лас Вегас Чистачки лъскат апартамента за 500 лева Чистачки лъскат апартамента за 500 лева Богаташи глезят съпругата с домашна помощница Ето колко пари на данъкоплатците изкарчиха партиите за реклама Ето колко пари на данъкоплатците изкарчиха партиите за реклама Най-много средства за реклама са отделили парламентарно представените формации Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Столична община не дава паметникът да е пред Народния театър
Президентът, който пребори мафията, започва втория си мандат Президентът, който пребори мафията, започва втория си мандат Държавният глава на латиноамериканската страна положи клетва снощи в столицата Сан Салвадор на церемония, на която присъстваха испанският крал Фелипе Шести и президентът на Аржентина Хавиер Милей Реал Мадрид триумфира в Шампионската лига за 15-и път Реал Мадрид триумфира в Шампионската лига за 15-и път "Белия балет" победи Борусия Дортмунд с 2:0 Има надежда! Лекарство на Pfizer срещу вид рак на белия дроб показва добри резултати Има надежда! Лекарство на Pfizer срещу вид рак на белия дроб показва добри резултати След 5 години при повече от половината пациенти, лекувани с лорлатиниб, ракът не е прогресирал Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Нашенци масово канселират екскурзии заради надутите цени на морския превоз Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Двамата имали 1-годишна връзка, в която се въздържали от интинмни контакти Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Превозвачите често извиват ръцете на потребителите с допълни плащания, понякога по-скъпи и от билетите, за да настанят дете до родител например Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Дженифър Лопес си взема почивка, за да бъде с децата, семейството и близките си приятели, обявиха организаторите  Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Най-старият килим, който се показва в изложбата е от 1830 г. Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака
Владимир ЧУКОВ, анализатор Владимир ЧУКОВ, анализатор В Москва искат идването на Тръмп, в Техеран искат точно обратното Виц на деня Виц на деня Майка при джипи-то:
- Детето се буди в три сутринта... какво да го правя?
- Миии, Фурнаджия или баничар!
Виц на деня Виц на деня - Жена, ако спечеля от тотото, какво ще направиш?
- Взимам половината и те напускам!
- Е, спечелих 10 лв... на ти 5 и айде чупка!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като целувката. Трябва да го споделиш, за да му се насладиш

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори