×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Започна националното външно оценяване за учениците от 4 клас
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Д-р Ангел Кунчев: Препаратът ММС, който се забърква в Бургас, убива


Д-р Ангел Кунчев: Препаратът ММС, който се забърква в Бургас, убива
Стойността на препарата ММС е стотинки, а Светослав Стаматов от Бургас го продава за 75 лева, каза главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев
21 Август 2019, Сряда, 09:57 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Седем са починалите, каза главният държавен здравен инспектор и сподели, че е обидно да обяснява на хората да не пият тоалетни дезинфектанти

Препаратът, който се забърква в Бургас, убива. Седем души за починали досега заради т.нар. ММС, който бургазлията Светослав Стаматов продава, предупреди главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев.
 
„Нормално ли е да обясняваме, че човек не трябва да пие дезинфектанти, които се слагат в тоалетната? Това е обидно даже!“, сподели той в „Тази сутрин“ по бТВ.

„Това вещество е тотално нелегално. Този човек работи тотално извън закона. Той няма регистрация нито като лекар, нито има кабинет по алтернативна медицина, нито като предприятие, което да работи с химични вещества“, заяви д-р Кунчев.

Бургаски измамник продава белина като чудотворно лекарство за рак
 

„Вчера екип на Районната здравна инспекция в Бургас със съдействието на полицията, посетихме адреса, иззети са материали. Изобщо няма информация откъде пристигат химичните вещества, които Стаматов забърква в гаража и в апартамента си по нелегален начин“, добави главният държавен инспектор.

„След обясненията в РЗИ бургазлията твърди, че въобще не продава лекарства, а вещество, с което хората да си почистват водата, макар че в сайта виждаме, че го продава с лечебна цел. Ако има лековерни хора, винаги ще съществуват и мошеници, които да им вземат парите. 
Стойността на това вещество е стотинки, а той го продава за 75 лева“, коментира лекарят.

„Заради този препарат всяка година между 260 и 270 души имат много сериозни здравни проблеми. Седем са починалите в САЩ. Този препарат убива както вредните микроорганизми, така и всичко останало по пътя си“, добави той.

„Стаматов дава препоръки за инхалации, а това е много опасно, защото тези пари, попаднали в белия дроб, може да доведат до оток в много кратък срок“, предупреди д-р Кунчев.

„Само за 24 часа ще има нов сайт и подобен препарат с ново име. Човекът пак ще го продава“, прогнозира той.

Сайтът, от който открихме това вещество, бе закрит вчера, след като репортер на бТВ разговаря със Стаматов, уточни журналистът Стоян Георгиев.

Нина Нанкова от Института по обща и неорганична химия към БАН пък предупреди, че ММС е дори по-опасно от белината. 

„Много силен окислител е. При взаимодействие с вода образува доста силни киселини. 
Докато приготвяте разтвора, може да си изгорите носната лигавица, докато дишате“, каза още тя.
 


В категории: Здраве


4
Коментара
Флагман.БГ Рядко застраховаме дома си, колата ни е по-важна Рядко застраховаме дома си, колата ни е по-важна 27/05/2024, Понеделник 19:20 0
4
Коментара по темата
4.
гост
24.10.2019 12:19:08
0
0
"главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев
Това вещество е тотално нелегално"
Науката казва, от сайта на U.S. National Library of Medicine (NLM) 

Acidified Sodium Chlorite(ASC):
ASC treatment was shown to be an effective method for significantly reducing naturally occurring microbial contamination on carcasses. 

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10945585-acidified-sodium-chlorite-antimicrobial-treatment-of-broiler-carcasses/
3.
Xaoc
05.09.2019 08:40:57
0
0
До хахо:
Вие ако вярвате на тези от БАН, ще бъдете цял живот роб.
2.
бургазлия
22.08.2019 07:15:42
1
2
А каква е ролята на Вашето ведомство другарю главен държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев-статистика,изглежда.Всеки препарат,приеман във враъзка с някакъвздравословен проблем,тряба да е сертифизциран и да се проава ваптека.По-горе пак писах по въпроса.
1.
xaxo
21.08.2019 23:14:24
2
1
Имам само три въпроса към пиещите белина:
-Вярвате ли, че ни пръсакат с отрови (кемтрейлс)?
–Ваксините вредни ли са?
–Земята плоска ли е?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Петко Мутанта ж.к. "Меден рудник", който преби с прът гаджето си, отива в пандиза Петко Мутанта ж.к. "Меден рудник", който преби с прът гаджето си, отива в пандиза Зловещата сцена с крясъци и счупени прозорци се разигра в апартамент в блок 87, грози го присъда до 12 г. 11 неща, които емоционално зрелите жени НЕ толерират във връзка 11 неща, които емоционално зрелите жени НЕ толерират във връзка Ето кои са те  Какво се случва с тялото ни, ако спрем да правим секс Какво се случва с тялото ни, ако спрем да правим секс Ако сме сексуално активни, със сигурност ще усетим много разлики, ако попаднем в "сух" период Треньорът на ФК "Черноморец 1919": Напускам, виновен съм за изпадането! Треньорът на ФК "Черноморец 1919": Напускам, виновен съм за изпадането! Не съм безотговорен човек, обяви футболният специалист Момичета, пазете се - това са най-мистериозните мъжки зодии във връзките Момичета, пазете се - това са най-мистериозните мъжки зодии във връзките Ето кои са те  Рецепта за солен кекс с шунка и краставички Рецепта за солен кекс с шунка и краставички Идеален за закуска, пътуване или пикник 7 златни правила за ефективно и дълготрайно отслабване 7 златни правила за ефективно и дълготрайно отслабване Ако не искате да се тормозите с тежки и ограничаващи диети, спазвайте тези правила Издирват я под дърво и камък, а тя инвестирала в луксозни вили и апартаменти в Дубай Издирват я под дърво и камък, а тя инвестирала в луксозни вили и апартаменти в Дубай Информацията е от изтекли данни от поземления и кадастрален план на емирството Акция в кв. Победа! Бургазлийка крила 74 свивки канабис в кутия от крем за ръце и под чергата Акция в кв. Победа! Бургазлийка крила 74 свивки канабис в кутия от крем за ръце и под чергата Полицейски служители буквално оглозгали дома на 51-годишната жена, арестувана е за срок до 24 часа   500 лв. глоба в Бургас, ако си вземеш кучето с теб на плажа 500 лв. глоба в Бургас, ако си вземеш кучето с теб на плажа Ограничението влиза в сила от официалното откриване на плажните ивици, когато те са обезпаразитени, почистени и подготвени за туристите
Тръмп срещу Байдън - кой е начело в проучванията Тръмп срещу Байдън - кой е начело в проучванията И двамата мъже са непопулярни, изборите ще бъдат референдум за това кой от тях според американците е по-малко лошият вариант 3000 жертви и над 30 000 заразени с ХИВ и хепатит във Великобритания 3000 жертви и над 30 000 заразени с ХИВ и хепатит във Великобритания Нов доклад разкри огромен скандал в Обединеното кралство Култова световна марка е пред фалит Култова световна марка е пред фалит Тя беше взела и от пазарния дял на Найк Кмет е обвинен в корупция след измама от „ясновидка” Кмет е обвинен в корупция след измама от „ясновидка” Тя го призовала да ремонтира къщата ѝ и да плати за почивките ѝ с публични средства Хари Кейн взе Златната обувка Хари Кейн взе Златната обувка Англичанинът вкара 36 гола в 32 мача за Байерн ГМО комари се включват в борбата срещу маларията ГМО комари се включват в борбата срещу маларията Комарите преносители представляват сериозна регионална заплаха Бунт в Палма де Майорка срещу туристите -  "Вървете си вкъщи!" Бунт в Палма де Майорка срещу туристите - "Вървете си вкъщи!" Над 10 000 души вдигнаха плакати "Вървете си вкъщи!" Войната в Украйна - развръзката предстои, може и без Путин да бъде свален от власт Войната в Украйна - развръзката предстои, може и без Путин да бъде свален от власт В Швейцария на 15 юни се очаква среща на повече от 80 държави, където Русия нямало как да излъже 12 пострадали при турбуленция по време на полет над Турция 12 пострадали при турбуленция по време на полет над Турция При кацането самолетът беше посрещнат от службите за спешна помощ Столтенберг пристигна в София заради Парламентарната асамблея на НАТО Столтенберг пристигна в София заради Парламентарната асамблея на НАТО Той ще се срещне с българския премиер Димитър Главчев
Калин СТОЯНОВ, вътрешен министър: Калин СТОЯНОВ, вътрешен министър: Няма да допуснем намеса и дезинформация в изборите Виц на деня Виц на деня Стюардесата влиза при пилота и казва:
- В салона имаме еврейски терорист с бомба.
- И какво иска?
- За сега нищо. Просто продава парашути.
Виц на деня Виц на деня - Защо спортуваш?
- Защото спорта ми дава усещането, че имам хубаво тяло като съм гол.
- На мене такова усещане ми дава алкохола...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Младоженецът разбра, че нещо не е както трябва, когато от странана булката дойдоха само тираджии и моряци...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори