×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Забраняват десния волан, глобяват с 500 лв. шофьор, ако сам си ремонтира колата


Забраняват десния волан, глобяват с 500 лв. шофьор, ако сам си ремонтира колата
Проектът на закон обръща внимание и на търговията на авточасти втора употреба
23 Юли 2019, Вторник, 18:40 ч.
Автор: Флагман.БГ

Основната промяна е отпадането на необходимостта да се минава през каналите на КАТ

Собствениците на автомобили могат сами да си монтират регистрационните номера на колите си. Това е една от идеите в закона за пътните превозни средства, проект на който е публикуван за обществено обсъждане, пише "Телеграф".

Основната промяна в новия закон е отпадането на необходимостта да се минава през каналите на КАТ. Идеята е това да се прави от частни фирми, които да следят дали са пренабити номерата на рамата, двигателя, дали има изменения в конструкцията на автомобила и следи от манипулации на километража. Нелепите правила за шофьорите в САЩ, Европа и Азия След минаване през проверката собственикът на колата ще получава час, в който да отиде в КАТ, за да си получи само талоните и регистрационните номера на колата, без да се реди на опашки. Регистрите на Пътна полиция и пунктовете за проверка ще бъдат свързани.  

"Преди при поставянето на регистрационните номера се слагаше и пломба. Сега не е така, поради което се обсъжда идеята и сам да можеш да си ги монтираш, обясниха експерти пред "Телеграф". Обсъждането на проект за закон за превозните средства става факт, след като действащият Закон за движение по пътищата взе решение да бъде разделен на три - закон за водачите на МПС, бъдещ закон за движение по пътищата и закон за превозните средства.  

Първите два проекта бяха публикувани за обсъждане в началото на годината, докато този, насочен към регистрациите, се забави с 6 месеца. В неговия обхват влиза и дейността на автосервизите. Всеки, извършващ ремонти на автомобили, ще трябва да се регистрира в ДАИ. "Първоначалната идея беше новите автомобили, които влизат в страната да не чакат на опашка в КАТ, а да могат да се дадат на частни фирми.

Те трябва да правят тези прегледи – първоначални и идентификация на автомобила. Обикновено те идват без регистрационни номера, а частните фирми няма да могат да издават пълната документация и да дават номер на автомобила. Така че се налага клиентът отново да отиде до КАТ”, обясни автомобилния състезател Румен Дунев по Нова тв. Според него няма автомобил, който да не може да бъде регистриран в страната ни, дори да не е изряден. Проектозаконът предвижда и забрана за внос на коли с десен волан. „Тези автомобили са доказано опасни. Те не са предназначени изцяло за ползване”, категоричен е автомобилният състезател.  

Колата на трупчета заради червени мигачи Ако работи без нужното удостоверение, го очаква глоба от 1000 до 5000 лв. С хилядарка ще трябва да се бръкнат сервизите за неиздаване на касова бележка или фактура. След ремонт ще трябва да дават гаранция от 6 месеца. Глоби се предвиждат и за граждани, които решат да ремонтират сами автомобилите си. Те ще трябва да платят санкция от 500 лева. Регистър на всички сервизи ще се съхранява в ДАИ.  

Проектът на закон обръща внимание и на търговията на авточасти втора употреба. Те трябва да се извършват само от регистрирани търговци. Те също трябва да бъдат вкарани в регистър. Нерегламентираната търговия с части ще се наказва също с глоба от 5000 лв. 


В категории: Политика


6
Коментара
Флагман.БГ Грешки има във всеки протокол, хаос в РИК-овете Грешки има във всеки протокол, хаос в РИК-овете 10/06/2024, Понеделник 07:17 2
Флагман.БГ Междинни резултати при 12 % обработени протоколи Междинни резултати при 12 % обработени протоколи 10/06/2024, Понеделник 01:22 4
Флагман.БГ Лидерите на сензацията на вота проговориха Лидерите на сензацията на вота проговориха 10/06/2024, Понеделник 01:07 7
6
Коментара по темата
6.
На кой не му стана ясно че:
23.07.2019 22:59:00
0
3
Целта е да се свали отговорността от КАТ и държавните институции относно регистрацията на крадени автомобили.
5.
Ха ха
23.07.2019 22:31:00
0
3
500 лева глоба за лица който сами си ремонтират автомобила....@#$ това как ще стане
4.
До Апес
23.07.2019 21:40:16
0
1
Ще те хванат. Даже и за уя.
3.
Barca
23.07.2019 21:35:41
0
1
Това си е чисто отваряне на врати на фирми, които продават авточасти, на автоджамбази и на крадените коли в България. Ще има сумати измамни фирми, които ще пускат всяка открадната кола в движение и пак определени хора ще печелят обществени поръчки. Пълни глупости. Предпочитам да видя в Кат няколко часа, отколкото всеки да може да си краде кола и да си я регистрира
2.
АПЕС
23.07.2019 19:52:07
1
16
А кой ще глоби управниците заради това, че съсипаха и окрадаха държавата? Пак глоби по бедния българин само и само да напълнят гушите си. Ще ме хванат за хуя .
1.
..
23.07.2019 19:51:54
1
6
Това е начина да ни накарат да купуваме нови коли.Ремонтите ще станат тройно по скъпи.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
ДПС започна да вдига резултата при 80 % от обработените протоколи ДПС започна да вдига резултата при 80 % от обработените протоколи Движението е на второ място с 14,17 %, но тепърва ще расте в следващите часове Българите вдигнали червен картон на политическия елит, социолог заговори за роене на ГЕРБ и ПП-ДБ Българите вдигнали червен картон на политическия елит, социолог заговори за роене на ГЕРБ и ПП-ДБ Това е наказание за неуспешната ротация, коментира Добромир Живков Ще има ли правителство след вота? Малките партии в парламента улесняват Бойко Борисов Ще има ли правителство след вота? Малките партии в парламента улесняват Бойко Борисов Колкото повече са политическите формации в Народното събрание, толкова по-вероятно е да подкрепят кабинета, каза доц. Стойчо Стойчев При 70 % обработени протоколи в Бургас: Кои са шампионите по преференции При 70 % обработени протоколи в Бургас: Кои са шампионите по преференции Димитър Найденов до този момент е 1413 гласа, Любен Дилов – 1260, Галя Василева – 758, Тодор Байчев – 673, Борис Аладжов – 962 Скандал в Кърджали! Общински служител обикалял секциите в ОУ "Пейо Яворов", помагал на хората да гласуват Скандал в Кърджали! Общински служител обикалял секциите в ОУ "Пейо Яворов", помагал на хората да гласуват Председателите на комисиите в училището казаха, че не е в списъците и не го познават "Величие" показа, че оттук нататък нищо няма да е същото "Величие" показа, че оттук нататък нищо няма да е същото Сега ПП Величие за има-няма 2 месеца, при пълна медийна тъмнина, влиза в парламента и още от първия момент ГЕРБ с 10 % преднина в Бургаско при 65 % обработени протоколи ГЕРБ с 10 % преднина в Бургаско при 65 % обработени протоколи Все още не са въведени данните от Айтос, Сунгурларе, Руен, Карнобат, Средец и Несебър 23,39 процента за ГЕРБ-СДС при 36,73 на сто обработени протоколи от ЦИК, „Величие“ прескача бариерата 23,39 процента за ГЕРБ-СДС при 36,73 на сто обработени протоколи от ЦИК, „Величие“ прескача бариерата Опцията „Не подкрепям никого” в бюлетината за национален парламент са избрали 20 109 души от отишлите до урните Грешки има във всеки протокол, хаос в РИК-овете Грешки има във всеки протокол, хаос в РИК-овете Причината - двойният вот, който е затруднил членовете на секционните избирателни комисии Безсънна нощ в Арена Бургас, много грешки допуснати в изборните протоколи Безсънна нощ в Арена Бургас, много грешки допуснати в изборните протоколи Всички хора, които бяха извозени до залата и настанени благодарени на организацията с Община Бургас и РИК, каза Фани Семерджиева
Възход за крайнодесните в Европа, но ЕНП увеличава мнозинството си Възход за крайнодесните в Европа, но ЕНП увеличава мнозинството си Най-голямо сътресение предизвикват изборните резултати във Франция Лидерите на сензацията на вота проговориха Лидерите на сензацията на вота проговориха Ще осветим процеса, по който се правят законите и как се изпълняват, каза полк. Марков Става мазало: 24-годишен инфлуенсър от Кипър влиза в Европейския парламент (ВИДЕО) Става мазало: 24-годишен инфлуенсър от Кипър влиза в Европейския парламент (ВИДЕО) В първата си реч след обявяването на данните той заяви, че е било постигнато "чудо" не само в Кипър, но вероятно и в света ТикТок политикът: Кой е Жордан Бардела - 28-годишният лидер на крайно десните във Франция ТикТок политикът: Кой е Жордан Бардела - 28-годишният лидер на крайно десните във Франция Той има 1,2 млн. последователи в ТикТок След съкрушителното поражение: Макрон разпуска парламента на Франция, обяви предсрочни избори След съкрушителното поражение: Макрон разпуска парламента на Франция, обяви предсрочни избори Решението го е взел след резултатите от евровота ЕНП с най-много депутати в ЕП, "Зелените" отбелязаха огромна загуба ЕНП с най-много депутати в ЕП, "Зелените" отбелязаха огромна загуба Губят цели 24 места Шенген се отдалечава - крайнодесните печелят евровота в Австрия Шенген се отдалечава - крайнодесните печелят евровота в Австрия Това са първите европейски избори след излизането на Великобритания от ЕС Удар за Олаф Шолц: Десницата печели евровота и в Германия Удар за Олаф Шолц: Десницата печели евровота и в Германия Крайнодясната Алтернатива за Германия (AfD) e втора политическа сила Колосална победа на евровота за крайнодясната партия "Национално обединение" във Франция Колосална победа на евровота за крайнодясната партия "Национално обединение" във Франция Резултатът е двойно по-голям от броя на гласовете, спечелени от центристката партия Renew на президента Еманюел Макрон (15,2%) Ето как броят бюлетините на живо Ето как броят бюлетините на живо През специална платформа всеки може да проследи процеса в секционните избирателни комисии
Николай СЛАТИНСКИ Николай СЛАТИНСКИ Ако Европа не направи така, че Русия да загуби войната, Голямата европейска война няма да ни се размине Виц на деня Виц на деня - По зъбите познавам, кое пиле е младо и кое старо.
- Но, те нямат зъби!
- Те, да, но аз ИМАМ!...
Виц на деня Виц на деня - Добре, бе... Само ми обясни защо ми изневери?
- Виж, скъпа - ти си имаш мен, аз си имам теб... А тя, горката, никого си няма...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена написала на надгробната плоча на мъжа си:
"Почивай в мир, че като дойда..."
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори