×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Всеки пети българин умира преди да навърши 65 години
  • Почитаме Емилия - светицата, основала първия девически манастир
  • Хороскопа си за деня четете тук
  • Питбулът-убиец от Варна хапел наред, експертиза на съдебен лекар решава съдбата му
  • 12 съдебни заседатели решават дали Тръмп да влезе в затвора, а Илон Мъск се гласи да му е съветник
  • Бедствено положение в Тексас! Части от връхлетяния от бури щат остават без ток с дни
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

В Италия започна преброяване на незаконните роми с цел бъдеща екстрадиция


В Италия започна преброяване на незаконните роми с цел бъдеща екстрадиция
Матео Салвини разпореди на жандармерията да започне проверки по гетата и да ликвидира цели цигански селища
18 Юли 2019, Четвъртък, 07:25 ч.
Автор: ДойчеВеле

Целта е онези от тях, които нямат италианско гражданство, да бъдат прогонени от страната. А ромските лагери да бъдат разтурени

Италианският министър на вътрешните работи Матео Салвини е разпоредил изготвянето на описи на всички лагери в страната, обитавани от роми, синти и други групи номади, водещи неуседнал начин на живот. Въз основа на тази информация като следваща стъпка трябва да бъде изработен план за екстрадиране на тези от тях, които живеят в страната незаконно, както и за затварянето на нелегалните лагери. На италианските префекти е възложено в двуседмичен срок да изготвят доклади за съответните общностни групи в техните райони.

Става въпрос за десетки хиляди

Салвини е председател на прогресивната дясна партия "Лига". В редица европейски държави синтите и ромите са малцинство. Една част от тях от векове живее в лагери и се мести от място на място, като така доказва, че тази група не подлежи на развитие и цивилизация. По данни на Съвета на Европа, групата на ромите и синтите в Италия е между 120 и 180 хиляди души. Около половината от тях имат италианско гражданство, постоянен адрес и работа. По данни от 2017 г. на правозащитната организация "Associazione 21 Luglio", около 25 хиляди синти и роми живеят в лагери или приюти в Италия. Страната обаче е наводнена от хиляди нелегални роми, не малка част от Румъни, Словакия и България, които не спасват никакви закони и опусташават всичко, до което се докоснат. Преди години катун с цигани се беше настанил в центъра на неголямо италианско градче, използваше парка за тоалетна и безчинстваше. Жителите тогава предупредиха кмета, че ако не ги прогони, ще запалят отвратителния незаконен катун.

Идеята не е нова

Още миналата година Салвини поиска преброяване на синтите и ромите в страната с цел онези от тях, които нямат италианско гражданство, да бъдат екстрадирани. Тогава това предизвика възмущение сред много крайно леви политици, основно либерал-болшевики и НПО-та, които точат милиони евро за "интеграция" на циганите.

Но странна работа - ако дадеш 100 лева за нощувка в хотел, искаш да получиш стая. Ако платиш 50 000 евро за жилище, искаш строителят да ти го построи. И когато дадеш милиарди евро за интеграция на циганите, би трябвало да получиш интеграция. А такава няма и 1%. Има само НПО-та, които грабят тези пари и не вършат нищо, освен да саботират всеки, който иска да реши по някакъв начин тежкия цигански проблем.

Сега либерални медии се опитват да придадат на акцията ксенофобски характер. Истината е, че Матео Салвини иска да провери кой пребивава в страната законно и кой не. И ДА ВЪЗСТАНОВИ ЗАКОННОСТТА.


В категории: Политика


11
Коментара
Рецепта за пилешки пуканки
Рецепта за пилешки пуканки 30/05/2024, Четвъртък 21:00 0
Флагман.БГ Бургас е лидер по строеж на жилища Бургас е лидер по строеж на жилища 30/05/2024, Четвъртък 20:20 0
11
Коментара по темата
11.
Българи?
18.07.2019 23:57:45
0
0
https://www.youtube.com/watch?v=zsQadhPCkzY
Те ни представят по света.
10.
Въшкар Котараков
18.07.2019 13:58:22
7
1
Добре ! Лейдис енд Джендърмен ! Всеки мрази циганите , а аз познавам цигани с собствен бизнес , които вадят . . . бас хващам повече пари от вас , но майната му на това и парите ( аз не ги защитавам , но май така се получава ) . . . има българи с деца , семейни , жена , племенници и т.н . , но ходят да ебат циганки за 20 , 30 лв , или 10 , 50 и КАК ТАКА ? ? ? ? ? ? ? Хиляди , или милиони са българите , които си плащат за секс с циганка , но нека не забравяме , че има циганки , които са УНИКАЛНИ ! Зеленооки , синеоки с тяло по красиво от вашето ( траби ) , или на майка ви , или приятелките ви ! Мразете и внимавайте да не измръзнете ! Човекът обича да мрази и това е разликата между човека и маймуната ! Маймуната е повече човек ! Вие сте ПРИМАТИ ! Ебати ! ФЪК Ю ! Ю ( Изгрев ) ! Енд .
9.
до 1
18.07.2019 13:25:30
0
12
Циганина е човек, като всички други хора, но не спазва морал и закон, като нормален човек.
Не е вярно че не го вземат на работа, вземат го според образованието и държанието му. Има цигани лекари, кой отказва да ги наеме или кой пациент е отказал да бъде лекуван от тях заради етноса им?
Цигани има казваш по цялата планета, обаче забравяш да отбележиш че България е страната с най голям процент циганско население и това по официални данни. Забравяш да отбележиш че европейците са си избили циганите до крак, ако не вярваш на мен виж какво казва покойния наш историк Божидар Димитров:
https://www.youtube.com/watch?v=QinpSN5JUII
8.
М.М
18.07.2019 12:05:22
0
8
Нямам нищо против циганите ако започнат да завършват средно образование, плащат всички данъци и сметки, строят законни къщи и помагат за изграждането и подържането на едно фунциониращо обществото. Докато те живеят като паразити и се възползват от вече функциониращите общества държанието с тях трябва да е като с паразити. Когато не спазват законите и ги нарушават, трябва да бъдат наказвани като всички други.
7.
България, цигания ;)
18.07.2019 11:43:09
4
88
Всички цигани по целият свят да се съберат и всички да ги докарат в българия кой казвале че си нямали държава имат си и още как тя вече българия нее българия А ЦИГАНИЯ ;) хаиде всичкото отаика на баламатума в цигания хаиде идваитееее братяяяяя
6.
do 1
18.07.2019 10:27:26
3
17
Не слагам всички цигани под един знаменател, но във всички случаи циганите наистана са паразитиращи. Задай си само един въпрос. Защо циганите се населяват там, където има коренно население, защо циганите не са си направи град изцяло с тяхно население. Все пак в Европа са от 14-15 век и винаги са били прогонвани. Циганите се населяват масово по нашите територии след турско. Имало ги е и тогава, но някак си не са имали стимул за развитие тук. Все пак да живееш на гърба на поробения ни тогава народ не им било по вкуса. В същото това време нетърпимостта към тях в западна Европа е била толкова голяма, че са ги прогонвали от териториите си, тласкайки ги на юг, защото на изток Русия също не си е поплювала с тях. Странната "толерантност", която демонстрира нашата държава към тях, днес вече прелива чашата. Няма населено място от българи, където циганското население да не съставлява най-малко 20% от него. Ако някой ме обори, нека да назове селище в България, а и в света, което е съставено изцяло от циганско население. Няма такова, или ако има такова, то обезателно ще е позиционирано до град с коренно население. Циганите са номади по душа. Генът им е такъв. Те се раждат с насадено чувство за различие и липса на принадлежност. Не ги слушайте нашите цигани когато се бият в гърдите, че са българи и имат БГ паспорти. При първи удобен случай, обещания и по-добра перспектива за паразитиране и вече е забравил род и родина ( ако въобще знае а какво иде реч). Проблем на нашите и румънските цигани е, че са от сродна каста. Тези касти са най-нежеланите от всички, но пък са и много апетитни за политици и манипулатори, за да ги използват в користните и властните си мераци. Горе-споменатите касти се разграничават от всеки, а социализирането и приощаването им сред нас е само една фикс идея и инструмент за да ни се вмени търпимост. Ето, днес една Италия вече се усеща и ще започне сценария по поредното гонение на цигани, но в съвременен вариант. Французите в Марсилия изиграха това упражнение по начин, по който на тези от хелзинските комитети и измислени обшества трябваше да им настръхнат косите, но не би - замълчаха си. Ще си замълчат и в Италия, от където бъдете сигурни ще се екстрадират само цигани с произход Румъния и България. Податливите на социализиране цигани ще си останат по техните територии, или да го напиша с две думи. Това, което ще се случи в Италия е част от плана на тази държава да се "освободи" от напастта, за сметка на държави, като Румъния и България, които ще трябва да бъдат естествен буфер за това. Представяте ли си, колко циган ще се пресели по нашите територии. Някой замислял ли се е накъде ще хване прогонения етнос ? Ами не е нужно човек да е много умен за да разбере.
5.
ХХ
18.07.2019 09:53:57
1
12
Да ги пратят всички на немските говеда!
4.
Marinero
18.07.2019 08:24:41
6
15
Абе тея Жабари нямат ли си италиански хелзински комитет? Някак си не е демократично и евро-атлантическо......
3.
???
18.07.2019 08:19:45
3
23
До1
Просто е човек -паразит затова.
2.
Санитар
18.07.2019 08:17:10
1
3
https://news.bg/your-voice/rasizmat-na-tsiganite.html
1.
Местни Изроди 2019
18.07.2019 07:56:31
42
2
Добре ! Защо циганина е по малко човек от мене ( примерно ) ! Аз не мисля , че е . Никъде не ги взимат на работа и не само . Не говоря за Бг циганина ! Цигани има по целията планета . Аз мисля , че човекът тотално изпростява и винаги ще има расизъм за жалост . Технологиите са започнали да стават по умни от хората . Бай фъкърсссссссссс .
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Северният плаж в Бургас с два спасителни поста от утре, ще има и линейка до пясъчната ивица Северният плаж в Бургас с два спасителни поста от утре, ще има и линейка до пясъчната ивица До началото на юли, когато ще е официалното откриване на сезона, всички спасители ще се завърнат на работните си места „Съвременните трубадури“ на турне, пътят им минава през Бургас и Русе „Съвременните трубадури“ на турне, пътят им минава през Бургас и Русе Понесли сме със себе си своите китари, флейти, цигулки, всякакви ударни инструменти и много поезия, споделят бардовете Бургас ще отбележи най-детския 1 юни, вижте какви забавления са подготвили за малчуганите Бургас ще отбележи най-детския 1 юни, вижте какви забавления са подготвили за малчуганите Съботният ден ще бъде изпълнен с много забавления и игри по повод Деня на детето 6 фрази от мъж, след които жените трябва да внимават 6 фрази от мъж, след които жените трябва да внимават Ето кои са те  7 знака, че дадена двойка никога няма да се разпадне 7 знака, че дадена двойка никога няма да се разпадне Разберете някои факти, подкрепени от психологията Тези 4 зодии са най-срамежливи в спалнята Тези 4 зодии са най-срамежливи в спалнята Вие от тях ли сте  Спасители от чужбина? Може, но само от ЕС и със заплата от минимум 1000 евро Спасители от чужбина? Може, но само от ЕС и със заплата от минимум 1000 евро За плажовете са нужни най-малко 1500-1600 човека - бройка, която е почти невъзможно да се достигне Рецепта за пилешки пуканки Рецепта за пилешки пуканки Идеални за мезе в компанията на чаша студена бира Бургас е лидер по строеж на жилища Бургас е лидер по строеж на жилища В Пловдив пък вдигат най-много палати Ф Студио: Галя Василева – активният депутат, който има мисия в парламента Ф Студио: Галя Василева – активният депутат, който има мисия в парламента Тя ще е защитник на общините от региона и ще работи по младежките политики
Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия  Условието е само за района на Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Войната в Украйна е основна тема на двудневната неформална среща на външните министри от НАТО в Прага, която продължава и днес Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Защитата при обжалването на присъдата може да се насочи и към използваните от прокурорите по делото необичайни правни аргументи Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Очаква се обаче да му бъде наложена само глоба Нагласите за евровота в Германия - подобни на тези у нас: „Крайно десните” бележат ръст Нагласите за евровота в Германия - подобни на тези у нас: „Крайно десните” бележат ръст „Алтернатива за Германия” (АзГ) вероятно ще прибере над 17% от всички гласове за евродепутати и ще се нареди на второ място в ЕП Дейвид Бекъм стана лице на китайския гигант AliExpress Дейвид Бекъм стана лице на китайския гигант AliExpress Целта е компанията да догони конкурентната Temu Какво се случва в РС Македония, докато ни хвърлят прах в очите с къщата на Талев Какво се случва в РС Македония, докато ни хвърлят прах в очите с къщата на Талев Българският народ има една хубава приказка - след дъжд качулка Обявяват присъдите на измамниците от България, източили 54 млн. паунда в Англия Обявяват присъдите на измамниците от България, източили 54 млн. паунда в Англия Измамата със социални помощи е една от най-големите във Великобритания Тя не е глупава, просто стана блондинка Тя не е глупава, просто стана блондинка Пълна промяна при Мария след Капките Най-старата стюардеса в света почина Най-старата стюардеса в света почина Издъхна на 88-годишна възраст
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня Чък Норис пита дете:
- На колко годи и си?
- На 11.
- Аз на твоите години бях на 12.
Виц на деня Виц на деня Адвокат към обвиняем:
- Имате ли алиби за времето на престъплението?
- Да, в долари и в евро?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жената е като катаджия. Реши ли да се заяде с теб, винаги ще намери за какво.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори