×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Започна националното външно оценяване за учениците от 4 клас
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

БМФ Порт Бургас домакинства на Федерацията на европейските частни пристанищни терминали и стефадорски компании Fеport


БМФ Порт Бургас домакинства на Федерацията на европейските частни пристанищни терминали и стефадорски компании Fеport
Над 240 милиона лева са инвестициите в пристанищни терминали Бургас Изток 2 и Бургас Запад
15 Юни 2019, Събота, 14:16 ч.
Автор: Флагман.бг

В рамките на няколко дни представителите  на най-големите европейски пристанища ще бъдат на посещение в БМФ Порт Бургас

Най-престижната европейска организация на частните пристанищни терминали Feport / Federation of European private port companies and terminals / избра бургаското пристанище, за да проведе на негова територия своята годишна среща и редовно общо събрание. В рамките на няколко дни представителите  на най-големите европейски пристанища ще бъдат на посещение в БМФ Порт Бургас.

Дружеството е избрано за домакин на високия международен морски форум поради бързия си темп на развитие, огромни инвестиции и покриване на най-добрите международни стандарти за обслужване и управление. Това е първото официално посещение на асоциацията в България и се тълкува като отлична оценка за работата на БМФ Порт Бургас от институциите на Европейския съюз. Фокусирането на вниманието на международната морска общност към бургаското пристанище е реална възможност за увеличаване на товарооборота, допълнителни дейности и услуги, както и на брутния вътрешен продукт на България.

Управляващите пристанищни терминали от Европа ще се запознаят с работата на БМФ порт Бургас. Ще разгледат отблизо цялостната реконструкция и рехабилитация на пристанищната инфраструктура и съоръженията в концесионираните терминали. Модернизираните товаро-разтоварна техника и механизация, подобрената организация на работа, установените стабилни дългосрочни бизнес взаимоотношения с товародателите, увеличеният товарооборот на БМФ Порт Бургас ще бъдат представени като пример за отлични практики в бранша.

Само за първите седем години от срока на концесията изпълнените от „БМФ Порт Бургас“ ЕАД инвестиции са в размер над EUR 110 000 000 (сто и десет милиона евро) за Пристанищен терминал Бургас Изток – 2. За шест години за Пристанищен терминал „Бургас Запад“ изпълнените от „БМФ Порт Бургас“ ЕАД  инвестиции са в размер, надхвърлящ BGN 32 000 000 (тридесет и два милиона лева).

Приоритети, като повишаване ефективността на  управлението  и поддръжка на пристанищните терминали,  развитието на инфраструктурата и пристанищните съоръжения и  оборудване, опазване на околната среда  в съответствие с изискванията на всички европейски и международни стандарти, модернизация на системите за охрана и безопасност, привличане на транзитни товари превърнаха бургаското пристанище в атрактивен и желан партньор в морския бизнес.

Организацията Feport е създадена през 1993 г. Тя представлява интересите на огромен  брой терминални оператори и стефадорски компании, извършващи операции и дейности в над 400 терминала в морските пристанища на Европейския съюз и Турция. В нея членуват над 1200 компании, като Анеско порт Испания, асоциацията на румънските пристанищни оператори в Констанца, Асист терминал Генуа, Асоциацията на Британските пристанища, пристанищата на Дания, Германия, Франция, Турция и много други. От миналата година БМФ Порт Бургас е пълноправен неин член.

Целите на Feport са да информира и съветва своите членове по въпроси, свързани с европейските пристанища, да обсъжда и формулира общи гледни точки по европейската политика, да служи като събеседник на институциите на ЕС и други национални или международни организации.

По време на високия международен морски форум в Бургас ще се дискутират теми, като пристанищна, морска, транспортна политики, сигурност и безопасност и околна среда, логистика, процедури за митниците и вътрешния пазар, социална политика, научни изследвания и развитие. За гостите, членове на Feport, пристанището–домакин е предвидило  и културна програма с посещения на българското историческо и духовно наследство в Несебър, Созопол и остров Света Анастасия.

 


В категории: Бургас


Флагман.БГ Рядко застраховаме дома си, колата ни е по-важна Рядко застраховаме дома си, колата ни е по-важна 27/05/2024, Понеделник 19:20 0
България Всички новини
Петко Мутанта ж.к. "Меден рудник", който преби с прът гаджето си, отива в пандиза Петко Мутанта ж.к. "Меден рудник", който преби с прът гаджето си, отива в пандиза Зловещата сцена с крясъци и счупени прозорци се разигра в апартамент в блок 87, грози го присъда до 12 г. 11 неща, които емоционално зрелите жени НЕ толерират във връзка 11 неща, които емоционално зрелите жени НЕ толерират във връзка Ето кои са те  Какво се случва с тялото ни, ако спрем да правим секс Какво се случва с тялото ни, ако спрем да правим секс Ако сме сексуално активни, със сигурност ще усетим много разлики, ако попаднем в "сух" период Треньорът на ФК "Черноморец 1919": Напускам, виновен съм за изпадането! Треньорът на ФК "Черноморец 1919": Напускам, виновен съм за изпадането! Не съм безотговорен човек, обяви футболният специалист Момичета, пазете се - това са най-мистериозните мъжки зодии във връзките Момичета, пазете се - това са най-мистериозните мъжки зодии във връзките Ето кои са те  Рецепта за солен кекс с шунка и краставички Рецепта за солен кекс с шунка и краставички Идеален за закуска, пътуване или пикник 7 златни правила за ефективно и дълготрайно отслабване 7 златни правила за ефективно и дълготрайно отслабване Ако не искате да се тормозите с тежки и ограничаващи диети, спазвайте тези правила Издирват я под дърво и камък, а тя инвестирала в луксозни вили и апартаменти в Дубай Издирват я под дърво и камък, а тя инвестирала в луксозни вили и апартаменти в Дубай Информацията е от изтекли данни от поземления и кадастрален план на емирството Акция в кв. Победа! Бургазлийка крила 74 свивки канабис в кутия от крем за ръце и под чергата Акция в кв. Победа! Бургазлийка крила 74 свивки канабис в кутия от крем за ръце и под чергата Полицейски служители буквално оглозгали дома на 51-годишната жена, арестувана е за срок до 24 часа   500 лв. глоба в Бургас, ако си вземеш кучето с теб на плажа 500 лв. глоба в Бургас, ако си вземеш кучето с теб на плажа Ограничението влиза в сила от официалното откриване на плажните ивици, когато те са обезпаразитени, почистени и подготвени за туристите
Тръмп срещу Байдън - кой е начело в проучванията Тръмп срещу Байдън - кой е начело в проучванията И двамата мъже са непопулярни, изборите ще бъдат референдум за това кой от тях според американците е по-малко лошият вариант 3000 жертви и над 30 000 заразени с ХИВ и хепатит във Великобритания 3000 жертви и над 30 000 заразени с ХИВ и хепатит във Великобритания Нов доклад разкри огромен скандал в Обединеното кралство Култова световна марка е пред фалит Култова световна марка е пред фалит Тя беше взела и от пазарния дял на Найк Кмет е обвинен в корупция след измама от „ясновидка” Кмет е обвинен в корупция след измама от „ясновидка” Тя го призовала да ремонтира къщата ѝ и да плати за почивките ѝ с публични средства Хари Кейн взе Златната обувка Хари Кейн взе Златната обувка Англичанинът вкара 36 гола в 32 мача за Байерн ГМО комари се включват в борбата срещу маларията ГМО комари се включват в борбата срещу маларията Комарите преносители представляват сериозна регионална заплаха Бунт в Палма де Майорка срещу туристите -  "Вървете си вкъщи!" Бунт в Палма де Майорка срещу туристите - "Вървете си вкъщи!" Над 10 000 души вдигнаха плакати "Вървете си вкъщи!" Войната в Украйна - развръзката предстои, може и без Путин да бъде свален от власт Войната в Украйна - развръзката предстои, може и без Путин да бъде свален от власт В Швейцария на 15 юни се очаква среща на повече от 80 държави, където Русия нямало как да излъже 12 пострадали при турбуленция по време на полет над Турция 12 пострадали при турбуленция по време на полет над Турция При кацането самолетът беше посрещнат от службите за спешна помощ Столтенберг пристигна в София заради Парламентарната асамблея на НАТО Столтенберг пристигна в София заради Парламентарната асамблея на НАТО Той ще се срещне с българския премиер Димитър Главчев
Калин СТОЯНОВ, вътрешен министър: Калин СТОЯНОВ, вътрешен министър: Няма да допуснем намеса и дезинформация в изборите Виц на деня Виц на деня Стюардесата влиза при пилота и казва:
- В салона имаме еврейски терорист с бомба.
- И какво иска?
- За сега нищо. Просто продава парашути.
Виц на деня Виц на деня - Защо спортуваш?
- Защото спорта ми дава усещането, че имам хубаво тяло като съм гол.
- На мене такова усещане ми дава алкохола...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Младоженецът разбра, че нещо не е както трябва, когато от странана булката дойдоха само тираджии и моряци...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори