×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Пет профилактични кампании в лаборатория „ЛИНА” до края на юни


Пет профилактични кампании в лаборатория „ЛИНА” до края на юни
Изследванията са на преференциални цени и се извършват без направление в самостоятелните филиали на „ЛИНА”
03 Юни 2019, Понеделник, 11:50 ч.
Автор: Флагман.бг

Целта на кмпаниите е да насърчават пациентите да обръщат повече внимание на здравето си

Профилактичните кампании на медицинска лаборатория „ЛИНА” продължават и през месец юни 2019г. Изследванията, включени в тях, са на преференциални цени и се извършват без направление в самостоятелните филиали на „ЛИНА” в областите Бургас, Варна и Ямбол. Тяхната цел е да насърчат пациентите да обръщат повече внимание на здравето си.

Ето и кои са актуалните месечни кампании до края на юни 2019г.

Чернодробна функция

Профилактичната кампания за чернодробна функция  включва: пълна кръвна картина с 16 показателя, общ белтък, албумин, общ билирубин, директен билирубин , ензимите АсАТ, АлАТ, ГГТ и алкална фосфатаза (АФ). Тя е на цена от 12лв. вместо 24лв. и е подходяща както за хора, страдащи от различни заболявания, които рефлектират върху черния дроб, така и за онези, които искат да знаят как се отразява съответният хранителен режим на здравето им. Препоръчително е изследванията да се извършват сутрин  на гладно.

Метаболитен панел

Той включва 8 показателя:  кръвна захар, общ холестерол, HDL холестерол, LDL холестерол, VLDL холестерол, триглицериди, серумен инсулин,  HOMA индекс (инсулинова резистентност) за 18 лв. вместо 35лв. Метаболитният панел  е насочен към пациенти с наднормено тегло, захарен диабет от втори тип, хипертония (високо кръвно налягане), сърдечно-съдови заболявания и атеросклероза. Препоръчително е изследванията да се извършват сутрин на гладно.

Изследвания за щитовидна жлеза

Изследванията  за  щитовидна жлеза включват FT4  (свободен тироксин) и TSH (тиреостимулиращ хормон) за общо 12лв. вместо 24лв. Двата  хормона имат важна роля, защото  са ориентир дали функцията на щитовидната жлеза  е нормална, повишена или понижена. Преди изследването пациентите не трябва да са консумирали кафе и напитки, съдържащи кофеин.

Функция на паращитовидни жлези

Тази профилактична кампания е подходяща за пациенти, които се нуждаят от уточняване на причините за нарушения в калциево-фосфорната обмяна както и при проследяване и контрол на лечението на хронични  отклонения в калциевата обмяна. Тя включва калций, фосфор и паратхормон за общо 13лв. вместо 25лв. Кампанията може да бъде полезна и като допълнение при диагностиката на остеопорозата и хроничните бъбречни заболявания, които могат да доведат до промени в калциево-фосфатните нива. Пациенти, които са били подложени на хирургични интервенции, свързани с отстраняване на щитовидната и паращитовидните жлези, също подлежат на периодичен контрол на тези показатели. Паращитовидните жлези представляват четири много малки жлези, разположени зад щитовидната. Основната им роля се изразява в поддържането на калциевите нива в организма.Това се осъществява чрез продукцията на паратироиден хормон или  паратхормон (ПТХ) от клетките на тези жлези. Когато нивата на калция в организма спаднат, това е сигнал към тях да произвеждат повече паратироиден хормон, който да възстанови калциевия баланс. Когато концентрациите на калция се повишат, те продуцират по-малко от този хорман, с цел отново  да се възстанови калциевото равновесие. При свръх продукция на ПТХ се развива хиперкалциемия, хиперфосфатурия  (повишено излъчване на фосфати с урината), остеопороза, вкалцяване на съдовете, а намалената продукция на ПТХ  е свързана с понижени нива на калций и повишени концентрации на фосфати в кръвта, което може да причини парестезии, мускулни крампи, тетания, гърчове поради нарушена нервна  проводимост и мускулна възбудимуст. Желаещите да се възползват от тази промоционална кампания трябва да спазват следните условия: изследването е желателно да се извършва сутрин на гладно,  най-добре до 10ч., поради дневния ритъм на този хормон. Някои медикаменти могат да повлияят резултата - тиазидни диуретици, андрогени, литий, витамин Д, витамин А могат да повишат нивата на калция, а кортикостероиди, антиконвулсанти (карбамазепин), някои антибиотици (гентамицин), магнезий, слабителни средства могат да го понижат. Дехидратацията или прекаленото оводняване на организма също могат да се отразят на резултатите. При бременност и кърмене нивата на ПТХ са повишени.

Изследвания за лична здравна книжка

Заради летния сезон в месечните кампании специално са включени и изследвания за лична здравна книжка. До края на юни  паразитологичните и микробиологични изследвания, които тя включва, са на цена от 10лв. вместо стандартните 15лв. Кампанията е насочена както към сезонните работници, така и към всички, за  които представянето на лична здравна книжка е задължително изискване за постъпване на работа. При отиване в лабораторията пациентът трябва да остави лична здравна книжка със снимка и попълнени имена, в която след това ще бъдат вписани резултатите от паразитологичното и микробиологично  изследване. Пациентът носи биологичния материал, необходим за изследванията. Стерилният контейнер за пробата и скоч-лентата могат да бъдат взети от филиалите на „ЛИНА”. Повече информация за това как точно трябва да бъде взета пробата може да бъде получена на място в лабораториите в областите Бургас, Варна,  Ямбол  или по телефона. Резултатите излизат в рамките на 48 часа и се попълват в здравната книжка на пациента, която се подпечатва от специалистите, извършили изследванията. След това пациентът трябва да я завери  при личния си лекар. В здравната книжка са включени паразитологични и микробиологични изследвания. Първите посочват заразен ли е човек с най-честите видове чревни паразити - протозои, хелминти, включително Ентеробиус вермикуларис. Микробиологичното изследване открива ентеропатогенни Ешерихия коли и причинителите на салмонелоза, коремен тиф и дизентерия. Личната здравна книжка е задължително изискване при постъпване на работа в ресторанти, кафенета и другите обекти, където персоналът има досег с хранителни продукти. Здравната книжка е задължителна и за служители  в детски градини и ясли, специализирани  институции за възрастни, във водоснабдителните съоръжения, както  и във  фризьорски и козметични салони. Таксата транспортна среда е  2лв.

Всички месечни кампании се извършват в самостоятелните лаборатории на „ЛИНА” в областите Бургас, Варна и Ямбол. Таксата манипулация е 2лв.


В категории: Здраве


България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори