×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Полша ще обучава украинските войски на своя територия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Задължават строителна фирма, разкопала скалите до морето в Созопол, да укрепи брега


Задължават строителна фирма, разкопала скалите до морето в Созопол, да укрепи брега
Млад мъж се закани, че няма да допусне багерите отново край разкопаните скали в Созопол, ако строителите не възстановят разрушеното
21 Май 2019, Вторник, 08:18 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

 Има опасност и трябва да се вземат най-бързо мерки, каза главният архитект на Община Созопол Светлозар Рашков

Собствениците на имоти и строителите ще бъдат задължени незабавно да извършат укрепителни работи, за да не се получи фатално свличане на земна маса, заради опасния строеж на метри от брега в Созопол. Това каза пред камерата на бТВ директорът на РДНСК – Бургас Милен Ненчев.
Има опасност и трябва да се вземат най-бързо мерки за укрепване на терена, добави главният архитект на Община Созопол Светлозар Рашков.

Созополци се жалват заради нов строеж на метри от морето
Скалата е разбивана с тежка строителна техника, с пневмочукове. Заради забраната за строителство от 15 май, обаче машините са изтеглени. Хората, живеещи в близките сгради, се притесняват, че може да загубят домовете си, ако се образува свлачище заради разкопаването и подпочвените води. 
Десетки българи, живеещи в чужбина, ми се обадиха, сподели репортерът на бТВ Десислава Генева. Тези хора използват апартаментите в съседните сгради за летни имоти, уточни тя.
Когато купих апартамента си, имаше един ПУП, но после го промениха и сега се разрешава строителството на сгради, високи 17 метра, каза руснакът Денис Кузмин.
ПУП-овете са разпродадени на търг и в тях пише, че максималното застрояване е до 10 метра височина, каза пък Генева.
Белокос мъж, който пристигнал от далечна Канада веднага, след като разбрал за опасния строеж, сподели, че никой не е искал разрешение, за да се копае в двора му. 
„Притеснявам се, защото има подпочвени води, а няма укрепващи стени. От медиите разбрах, че ще се копае още два метра на дълбочина“, добави той.
Оказва се, че багерите са навлезли в имота му над 2,5 метра. 
Вчера от строителната компания обаче казаха, че само с 23 см са навлезли в тези имоти. 
„Питаха ни дали може да влязат с 23 см в имота ни. На следващия ден обаче багерите разкопаха на 1,5 метра в двора ни“, каза млад мъж.
От Община Созопол обещаха да изпратят геодезисти, които да извадят точни параметри.
„Писахме жалби до прокуратурата, до общината, ДНСК, полицията. Отговор няма“, заяви мъжът, дошъл от Канада заради разкопките в двора му. 
Подадох жалба в Община Созопол още на 15 април и отговор няма, добавя руснакът Денис.
„Ако не възстановят имотите (б.а. съборените огради), няма да пуснем машите да работят. Нарушена е Конституцията. В нея ясно пише, че частната собственост е неприкосновена“, добави един от ощетените собственици на имоти. 


В категории: Созопол


Флагман.БГ Отбелязваме Международния ден на детето! Отбелязваме Международния ден на детето! 01/06/2024, Събота 09:20 0
4
Коментара по темата
4.
Как ли
21.05.2019 17:35:34
0
7
Когато Кмет, главен архитект и Началник на РДНСК са зад теб и не те закачат всичко можеш да си построиш!
3.
гражданин
21.05.2019 09:47:00
0
11
Какъв дебил трябва да си,за да изкопаеш тази дупка и да оголиш ската,като знаеш че няма време да излееш бетон. Ха се е изсипал един порой,ха стана свлачище -тия са бой и еб...е !
2.
Всички
21.05.2019 09:19:39
0
11
Разрешения за строеж, след като бъдат издадени от Общините, се изпращат за проверка в РДНСК, след задължителната проверка от Началника на РДНСК, същите влизат в сила или биват отменявани! Пита се инж М . Ненчев сега ли видя , че сроежа е 17 метра?
1.
пешев
21.05.2019 08:59:19
10
4
Ей,тоя руснак много разбира от неприкосновеността на частната собственост,та чак тръгнал да ни учи. Защото в неговата ,,хубава,, държава неприкосновеността е религия. ХАХАХА
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Пилешкото със скок, цените на повечето плодове и зеленчуци на едро падат Пилешкото със скок, цените на повечето плодове и зеленчуци на едро падат Вижте какви са цените на борсите Този май е бил вторият най-студен за последните 20 години Този май е бил вторият най-студен за последните 20 години Отчетени са средни месечни температури между 12 и 18 градуса Тази певица си оправи хормоните и стопи 30 кила Тази певица си оправи хормоните и стопи 30 кила Последната година с Мария Илиева се случи истинско чудо При 51 университета имаме едва 36% висшисти При 51 университета имаме едва 36% висшисти Това е далеч от общата цел за ЕС от 45% лица до 34 г. с диплома за висше образование Отбелязваме Международния ден на детето! Отбелязваме Международния ден на детето! Какво знаем и какво не знаем за празника  Една година Клиника за майчино и детско здраве „Мама и АЗ“ в Плевен Една година Клиника за майчино и детско здраве „Мама и АЗ“ в Плевен Турски гранд иска Кирил Десподов Турски гранд иска Кирил Десподов Бешикташ вади големи пари за българина Юни започва с жега и валежи, температурите през месеца ще са от 10 до 36 градуса Юни започва с жега и валежи, температурите през месеца ще са от 10 до 36 градуса Прогноза за времето през целия месец Бургаското Барби изкарва по 10 бона от сексклипове Бургаското Барби изкарва по 10 бона от сексклипове Андреа Иванова се готви за втора операция на бюста, иска по 1200 кубика във всяка гърда Празникът на духовността „Света Богородица – Достойно есть” предстои в дните от 5 до 9 юни в Поморие Празникът на духовността „Света Богородица – Достойно есть” предстои в дните от 5 до 9 юни в Поморие Вижте програмата
Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Фицо беше прострелян неколкократно на 15 май Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Според властите в РС Македония ще е нужно междуправителствено споразумение Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия  Условието е само за района на Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Войната в Украйна е основна тема на двудневната неформална среща на външните министри от НАТО в Прага, която продължава и днес Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Защитата при обжалването на присъдата може да се насочи и към използваните от прокурорите по делото необичайни правни аргументи Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Очаква се обаче да му бъде наложена само глоба Нагласите за евровота в Германия - подобни на тези у нас: „Крайно десните” бележат ръст Нагласите за евровота в Германия - подобни на тези у нас: „Крайно десните” бележат ръст „Алтернатива за Германия” (АзГ) вероятно ще прибере над 17% от всички гласове за евродепутати и ще се нареди на второ място в ЕП Дейвид Бекъм стана лице на китайския гигант AliExpress Дейвид Бекъм стана лице на китайския гигант AliExpress Целта е компанията да догони конкурентната Temu
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня - Мамо, защо винаги първи умират най-добрите хора?
- Ти като отидеш в градината, кои цветя откъсваш?
- Тия дето се пушат, но това какво общо има?
Виц на деня Виц на деня - Вече се омъжвам. Представям си колко мъже ще се разстроят.
- Че ти за колко ще се омъжваш?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добрият моторист различава 30 вида насекоми, по вкус!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори