×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Русия разпореди изземване на сметките на Ходорковски, основател на петролния гигант "Юкос"
  • Италианският квартет 40 Fingers идва за първия си концерт в България
  • Лесбийки в сключиха публично символичен брак на покрива на кметството в Тирана
  • Съдът в Хага подготвя заповеди за арест на лидера на "Хамас" и на израелския премиер
  • Георги Иванов-Гонзо е инициирал среща за подобряване на футболната инфраструктура в страната
  • Обвиненият в шпионаж Асанж спечели нова отсрочка от екстрадиция в САЩ
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Валери Симеонов в Стара Загора: Европейска директива заплашва работните места в Маришкия басейн


Валери Симеонов в Стара Загора: Европейска директива заплашва работните места в Маришкия басейн
Водачът на „Патриоти за Валери Симеонов" (НФСБ и Средна Европейска класа) бе на среща със симпатизанти в града
18 Май 2019, Събота, 17:33 ч.
Автор: Флагман.БГ

Стара Загора има нужда от регионална програма, смята Симеонов

„Завишените изисквания за емисиите от топлоелектрическите централи поставят под въпрос работните места на работешите в Маришкия басейн. Тежък въпрос. Имам амбициите да го поставя и доколкото успея да агитирам и останалите засегнати държави като Германия, Полша и Чехия , да опитаме да променим това решение. Тъй като се страхувам, че е невъзможно изпълняването на тези изисквания за емисиите. А ако то е възможно, това означава, че цената на тока трябва да стане недопустимо висока . И ако това не стане -тези централи трябва да затворят вратите си.”

Това заяви водачът на „Патриоти за Валери Симеонов" (НФСБ и Средна Европейска класа) - Валери Симеонов, на среща със симпатизанти в Стара Загора, коментирайки  директивата, спусната от Европа за завишените екологични изисквания, касаещи големите горивни инсталации, които застрашават съществуването на ТЕЦ Марица изток 2.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов бе в Стара Загора на 17 май, в деня, когато НФСБ навърши 8 години. Срещата се състоя в залата на НЧ "Св.Климент Охридски", където Симеонов, заедно с кандидатите на НФСБ за Европейски парламент Гергана Микова, Венера Тодорова, Валентин Касабов, народният представител Християн Митев, директорът на ТВ СКАТ Данчо Хаджиев бяха посрещнати от домакините с изпълнения на българска народна музика.

Въпреки празника обаче, Валери Симеонов продължи да обсъжда с хората проблемите на региона. „Друг тежък въпрос за Старозагорска област е свързан с децентрализацията и с това, че европейските оперативни програми са централизирани”, каза още Валери Симеонов.

По думите му Стара Загора има нужда от регионална програма. Това е един силно развит промишлен район с разнопосочни нужди по отношение на реализация и пазар и на сключване на съответните договори, така че има нужда от средства, които да бъдат регионално насочени. „Нещо, което в България не е прието, едва ли не се приема като анархия да се пренасочат фондове към регионите и да има оперативни програми, които да са регионални оперативни програми. Нещо, което и в Германия, и в Полша е масово приложено. Но, специално за Стара Загора това е необходимо”, подчерта водачът на „Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и Средна Европейска класа).

„Стара Загора също така има нужда от представителство на дребния и среден бизнес, който е доста добре развит тук, това е един от най-добре развитите промишлени райони. Аз лично виждам себе си като човек от бизнеса, представител на дребния и средния бизнес. Не случайно имахме среща с асоциацията на работодателите , бяхме много добре посрещнати и те заявиха подкрепата си. На регионално ниво има сериозни холдинги, които могат да ме ползват във всяко едно отношение. Аз ще бъде представител на бизнеса в Европейския парламент”, каза още Валери Симеонов.

Верен на слогана „Вместо думи – действия”, на среща в Казанлък Валери Симеонов припомни един важен акт, заслуга на НФСБ. „Спасихме близо 1000 дка планинска земя, златна земя около Бузлуджа. Бойко Борисов беше подготвил решение на Министерски съвет да се гласува и да се подари на БСП тази територия ,заедно с монумента. Ако това беше станало, там щеше да кипи бурно социалистическо строителство, там вече щеше да има хотели и ресторанти. Лично аз бях човекът , който се противопостави на Бойко Борисов на заседание на Министерски съвет, аргументирах се , обясних на останалите министри и когато дойде време за гласуване , не успяха да съберат нужните гласове за безвъзмездното дарение на имота. И Слава Богу, тези 1000 дка българска държавна земя, остана държавна и в момента, благодарение и на областния управител Гергана Микова”, посочи Валери Симеонов.

„Другото, което съм направил за Казанлък в Министерски съвет е да прокараме филиал на Техническия университет”, припомни лидерът на НФСБ. Лично кметът на общината Галина Стоянова и областният управител на Стара Загора Гергана Микова, които бяха в основата на идеята, са изказали благодарност за това.  „Този факултет вече е факт и тук могат да се подготвят инженерни кадри за нуждите на промишлените предприятия в Казанлък. Защото в България има много юристи, математици и прочие, но когато дойде време за технически специалисти-кадри няма. И точно там ,където има нужда, там трябва да се направят такива филиали”, категоричен беше Валери Симеонов.

По време на обиколката си в Старозагорска област водачът на листата на коалиция „Патриоти за Валери Симеонов” и кандидатите за евродепутати бяха посрещнати с пита и сол и в родната къща на Яворов в Чирпан.

Уредникът на музея Тодор Иванов направи кратка беседа за живота на поета и благодари на Симеонов за подкрепата на телевизия СКАТ и НФСБ за силното им участие в битката за придобиване на самостоятелен статут на къщата-музей.

Припомняме, че телевизия СКАТ води, заедно с работещите в музея и интелектуалци, 6-годишна битка за придобиване на самостоятелен статут на Яворовата къща, която юридически беше част от историческия музей в града, най-вероятно заради апетитите на общинското ръководство към отпускането на 3 милиона на реновация по Европейския програми.

Областният управител на Стара Загора Гергана Микова, която е втора в листата на КП „Патриоти за Валери Симеонов” сезира Министерство на културата , от където извършиха проверка и издадоха разпоредби. Дни след проверката родната къща на поета-революционер получи заслуженото уважение със самостоятелен статут на музей.

„Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и Средна Европейска класа)” се явява на предстоящите избори за български представители в Европейския парламент с №1 в бюлетината.


В категории: Евроизбори


3
Коментара
Русия връща корекомите
Русия връща корекомите 20/05/2024, Понеделник 18:01 1
3
Коментара по темата
3.
Петър
19.05.2019 06:42:44
0
0
Господине, а нима отровните изпарения от нерехабилитираната Марица 2 не запашват живота, и здравето на работниците?
Въпросната директива вземете я публикувайте за да разберете лъжите на този господин. Въгледобива знаете ли от кога е "замразен" в Европа? Не знам да са станали по бедни, да нямат работа или това по някакъв начин да е било "заплаха" за работника. По добре да се тровим, но да има работа за робите? Браво Господине!
2.
*********
18.05.2019 22:52:18
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
1.
*********
18.05.2019 21:13:20
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ужас! Майка държала 2-годишното си дете в клетка Ужас! Майка държала 2-годишното си дете в клетка Детето е било затворено от 24-годишната си майка си в клетка на ужасите в апартамента, в който живеели Тя е ангел за мечтаещите за рожба, целуната от Бог многодетна майка и жена, открила любов от приказките Тя е ангел за мечтаещите за рожба, целуната от Бог многодетна майка и жена, открила любов от приказките Ваня Христова е на 53 години,  с две висши образования и по професия е социален педагог, отдала е себе си на децата чрез подкрепата на млади семейства с репродуктивни проблеми, но и работейки ежедневно с момчета и момичета със специални образователни потребности След смъртта на 17-годишен тийнейджър, разбиха лаборатория за дизайнерска дрога в Бургас След смъртта на 17-годишен тийнейджър, разбиха лаборатория за дизайнерска дрога в Бургас В двуетажния палат на Садулата в кв.Победа ченгетата намериха голямо количество обработен и необработен друсан чай, предназначен за пазара РУ на МОН разпореди проверка заради техническия проблем на матурата по английски език в Бургас РУ на МОН разпореди проверка заради техническия проблем на матурата по английски език в Бургас Уведомено е и Министерството на образованието и науката Апелативният прокурор на София подаде оставка - свързван е с групата на Мартин Божанов-Нотариуса Апелативният прокурор на София подаде оставка - свързван е с групата на Мартин Божанов-Нотариуса Той ще напусне не само поста си, но и съдебната система Ценни находки излязоха от разкопките за бъдещата автогара в Созопол Ценни находки излязоха от разкопките за бъдещата автогара в Созопол Разкрит е цял манастирски комплекс от 11-и век  Равен ли е един детски живот на 45 000 евро? За 15-годишната Нати уравнението е вярно Равен ли е един детски живот на 45 000 евро? За 15-годишната Нати уравнението е вярно Малката Нати има нужда от спешна операция, за да живее Детската театрална студия при НЧ “Яна Лъскова” – Несебър спечели най-големите награди Детската театрална студия при НЧ “Яна Лъскова” – Несебър спечели най-големите награди  Театралните постановки се оценяваха от компетентно жури Ерген №1 Виктор попари Алек Ерген №1 Виктор попари Алек Ерген №3 отнася невиждан хейт заради постъпката си на финала Огромен гаф с матурите по английски език в Бургас Огромен гаф с матурите по английски език в Бургас Зрелостниците са ощетени заради лошата организация, която днес бе въведена в бургаските училища 
Русия връща корекомите Русия връща корекомите Във валутните магазини ще може да пазаруват само дипломати и чужди граждани Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Инфекцията с парвовирус В19 е неразличима от други леки заболявания Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Тодор Чалъков-Куката, Петко Караилиев-Чеченеца, Даниел Йорданов – Емили Тротинетката и соченият за техен съучастник Стоян Карапанов отричат умишлено да са искали да унижат 18-годишния тогава Денислав Делчев Почина един от създателите на Бийтълс Почина един от създателите на Бийтълс Емблематичен музикант, който помогна на легендарната група Бийтълс, издъхна на 86 години ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС Причината е високият дълг на страните-членки, това застрашава икономиката им 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване Компании увеличават производителността, служителите са удовлетворени Влюбих се по време на „Dancing stars”, призна тази звезда Влюбих се по време на „Dancing stars”, призна тази звезда Приех факта, че ще обличам всякакъв вид рокли, каза тя Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Вместо това открих нещо, което може да се окаже много по-ценно – истинско женско приятелство Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси "Не бяхме ние", каза ирански служител, пожелал анонимност Иран потвърди смъртта на президента Раиси Иран потвърди смъртта на президента Раиси Обявяват го за мъченик 
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Не че Борисов и Пеевски се изпраха, ние се изцапахме Виц на деня Виц на деня Той и тя седят прегърнати на дивана.
- За какво мислиш, скъпа? - пита той.
- За това което и ти - отговаря тя.
- Чудесно! В такъв случай донеси по една биричка...
Виц на деня Виц на деня - Скъпи, каза ли на шефа си, че ние, двамата, не можем да живеем с тази твоя малка заплата?
- Казах му...
- И той к'во?
- Каза да се разведем...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори