×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Европейският институт за иновации и технологии стъпва в Бургас


Европейският институт за иновации и технологии стъпва в Бургас
Европейският институт за иновации и технологии (EIT) е независим орган на ЕС, който укрепва способността на Европа за иновации
16 Май 2019, Четвъртък, 10:44 ч.
Автор: Флагман.БГ

Това е крачка към осигуряването на дългосрочна конкурентноспособност в региона чрез фокус върху високите технологии

Университет "Проф. д-р Асен Златаров" - Бургас, Джуниър Ачийвмънт България, Индустриален и логистичен парк - Бургас и Индустриален клъстер "Електромобили" /ИКЕМ/ официално обединиха своите сили, подписвайки четиристранен рамков договор за сътрудничество в Бургас. Страните ще работят за създаване на структура на Европейския институт за иновации и технологии (EIT) - Общност на знания и иновации към EIT "Градска мобилност" - в Бургас. Това е крачка към осигуряването на дългосрочна конкурентноспособност в региона чрез фокус върху високите технологии, научните изследвания и тяхната пазарна комерсиализация в сфера, избрана от Община Бургас като стратегическа за бъдещо развитие.

Съвместната дейност на четирите страни ще се състои в:

* Изграждане на т.нар "Триъгълник на знанието" - бизнес, образователни организации и местна власт, който да създаде необходимата среда за Общност на знания и иновации;

* Създаване на академична среда чрез подпомагане на обучението на ученици и студенти в областта на предприемачеството и електрическата мобилност;

* Повишаване стойността на градските пространства за качеството на живот чрез преоформяне на мобилността.

Европейският институт за иновации и технологии (EIT) е независим орган на ЕС, който укрепва способността на Европа за иновации. Той има важна роля за постигане целите на ЕС за създаване на устойчив икономически растеж и работни места, като дава възможност на предприемачите и създателите на иновации да превърнат най-добрите си идеи в продукти и услуги за Европа. EIT насърчава предприемаческия талант и подкрепя нови идеи на водещи предприятия, университети и научноизследователски центрове.

Най-новото формирование на EIT за градска мобилност представлява консорциум от 48 партньори от 15 държави, включително BMW Group, Чешки технически университет, град Копенхаген, TomTom, Будапещенски университет по технологии и икономика, Автомобилен технологичен център на Галисия, Siemens и др. EIT "Градска мобилност" е посветена на ускорените решения, които подобряват колективно използване на градските пространства, като същевременно осигуряват достъпна, удобна, безопасна, ефективна, устойчива и достъпна мултимодална мобилност.

"Щастливи сме да участваме в обединение на активни и действащи хора, които имат стратегическа визия за развитие на региона си. Джуниър Ачийвмънт ще допринесе с експертизата си в обучението по предприемачество и изграждането на предприемаческа култура и иновативно бизнес мислене", сподели Вера Петканчин, главен оперативен директор на Джуниър Ачийвмънт България.

Стамен Стамов, изпълнителен директор на Индустриален и логистичен парк - Бургас, отбеляза: "Ползите за Бургас ще се изразят във финансиране на научноизследователски проекти, достъп до най-новите изследвания в областта от партньорската мрежа, насърчаване и развитие на водещите отрасли на икономиката на град Бургас. В дългосрочен план това ще доведе до развитие и утвърждаване на предприемаческата екосистема в града."

Вече започна съвместната работа между Джуниър Ачийвмънт България, ИКЕМ и Университет "Проф. д-р Асен Златаров" по въвеждане на курсове по предприемачество и лични финанси, разработени от Джуниър Ачийвмънт, и на магистърска програма по електрическа мобилност с подкрепата на ИКЕМ.

"Виждаме ясна възможност за нас като университет да станем по-иновативни и да отговорим на новите тенденции и очаквания както на студентите, така и на работодателите, чрез развиване и интегриране на нови учебни програми", заяви проф. Магдалена Миткова, ректор на Университет "Проф. д-р Асен Златаров" - Бургас.

Илия Левков, председател на УС на ИКЕМ, подчерта, че "чрез Секторния съвет за електрическа мобилност към МОН, ИКЕМ ще подпомага процеса по интегриране на образователни програми по електрическа мобилност, енергийна и киберсигурност, чрез разработка на учебно съдържание и образователни модели".


В категории: Бизнес


Коментари
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори