×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Живко Господинов за „Бургасбус”: Тежкият финансов резултат се очакваше


Живко Господинов за „Бургасбус”: Тежкият финансов резултат се очакваше
Още миналата година от БСП – Бургас искахме връщането на старата транспортна схема, припомни Живко Господинов
14 Май 2019, Вторник, 14:09 ч.

За поредна година - 2018 г., „Бургасбус“ е на загуба от 539 хил. лв., въпреки обещанията на общинска администрация, коментира Живко Господинов

 „Тежкият финансов резултат е налице, той се очакваше”. Така коментира председателят на ОбС на БСП – Бургас Живко Господинов положението, в  което се намира сега общинският превозвач „Бургасбус”. За поредна година - 2018 г., „Бургасбус“ е на загуба от 539 хил. лв., въпреки обещанията на общинска администрация, че след драстичното увеличение на цената на билета предприятието ще е на печалба за 2018 г. За 2017 година загубите му са близо 4 млн. лв. За сравнение – през 2016 г. то е било на печалба с 40 000 лв., а през 2015 – с 284 000 лв.

„Още миналата година от БСП – Бургас искахме връщането на старата транспортна схема, като подробно обяснихме недостатъците на новата. Тя не е удобна, най-вече за пътниците, за които иначе е предназначена и заменя транспортна схема, която повече от 30 г. се използваше в нашия град и беше удобна за всички. Наложи ни се силово на всички нас, гражданите на община Бургас, както и на общинския превозвач. Ефектът, разбира се, не закъсня”, каза още Господинов. По думите му, новата транспортна схема не само не предлага удобства за придвижване, но и цената на билета в градския транспорт беше увеличена с 30 % – от 1 лв. на 1.30 лв. за валидатор и 1,50 лв.-  цена на хартиен билет от 1-ви декември 2017 година.

„Отново само ние от БСП се противопоставихме на това поскъпване. Считаме, че е крайно време да се поеме и отговорност за финансовото състояние на едно от най големите общински предприятия в Бургас”, заключи Живко Господинов.


В категории: Политика


11
Коментара
11
Коментара по темата
11.
До ALF
15.05.2019 11:49:25
0
1
...и да се разчита на съвест и отговорност?!?
Да бе,да...!!!
10.
Билян
15.05.2019 10:15:51
0
0
Нелъжете хората-- сложете мобилни касови апарати в секи 1 автобус и тогава ще говорим
9.
ALF
14.05.2019 20:35:15
1
6
Нали щяха да заменят кондукторките с контрольори и видеонаблюдение.
8.
Питанка
14.05.2019 20:21:48
7
6
Защо не уточнят кои са губещите и кои са рентабилните линии? Не може да се сравнява 40 минутно тътрене едно време със старите Икаруси до крайните квартали със сегашните 15-20 минути в комфортен автобус!!!
7.
Dr. GT2
14.05.2019 19:13:06
1
7
3. Прав си! Но не ми се вярва колите да намалеят! Трафикът вече е в доста от преди, защото почти всеки може да си купи кола, макар и таралясник. Не виждам и полза от велоалеите. А онази към кв. "Крайморие" , сигурно още не е завършена поради липса на асфалт за 50-60 метрова кръпка. Хората вече са свикнали да са с коли, но не ползват колела. Ако ни възпитаваха( както холандците )за ползите от велосипеда и по-честото му ползване, със сигурност щяхме да имаме по-чист въздух. Рядко ползвам ББус ,а когато трябва да отида до центъра - съм пешачката за 3-4км. в 2-те посоки. Не ми се дават 3 лв. ! Това са 2 хляба или 2 бири( 500мл. ) и т.н. Имам кола и рядко я ползвам за града, защото почти навсякъде е претъпкано с коли. Имам и колело, което почти не карам, защото кривя капли от "хубавите" ни улици.
6.
Dobri
14.05.2019 17:36:22
5
10
В тежък финансов колапс е и здравеопазването! И то не от 2009 г. А от 89-а. Казвам годините за тези които помнят - като слонове, а не като МАЙМУНЯЦИ! НА ДРУГАРЯТ ТРЯБВА ДА МУ Е ЯСНО, ЧЕ ТРАНСПОРТ, ОБРАЗОВАНИЕ И ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ СЕ ДОТИРАТ ОТ ДЪРЖАВАТА И ТАМ НЯМА ЗНАЧЕНИЕ КОЛКО Е ЗАГУБАТА! ЗА НЕПОМНЩИТЕ ИЛИ КОИТО НЕ ИСКАТ ДА СИ СПОМНЯТ: ДОКАТО ЙОАНЧО БЕШЕ КМЕТ ЗАГУБИТЕ ГОДИШНО БЯХА 7 ЦИФРЕНИ СУМИ! НЯМАШЕ НИТО ЕДИН НОВ АВТОБУС И ВСИЧКИ БЯХА НА ДИЗЕЛ! НОВАТА СХЕМА К НОВИТЕ АВТОБУСИ СА ПО ЕВРОПРОЕКТИ С ЧАСТИЧНО САМОФИНАНСИРАНЕ!!! ОБАЧЕ НА БЪЛГАРИНЪТ МУ ДАЙ Д МРЪНКА, КРИТИКУВА - ЦАР Е НА ТОВА, КАКТО И ДА СИ СТОИ У ДОМА ЗАЩОТО ЗА 800 ЛВ НЯМА ДА РАБОТИ!
5.
питащ
14.05.2019 15:31:28
1
12
Защо спряха проекта за ново трасе на BRT по Бул. "Демокрация"? Защото този проект ще свали кмета и ГЕРБ
4.
Marinero
14.05.2019 14:54:59
1
29
Почакайте, след годинка две като вземат да им се скапват "новите" автобуси, минусът ще е още по-дълбок. Средния Бургазлия да се стяга за още по-високи данъци и цени, че администрацията е ненаситна а банките са безпощадни.
3.
DO 1
14.05.2019 14:48:50
1
24
На каквато и цена да ги е купувала горивата, колкото и хрантутника да е издържала, преди това недоумение "интегриран градски транспорт", Бургасбус беше на печалба. И то при цени на билетите от 1 лв. и при наличието на конкурентната фирма "Комфорт". Златни бяха тези времена, както за Бургасбус, така и за бургазлии. В момента фирмата е задължена да играе по чуждата свирка наречена интегриран транспорт. Драгнев на едно събрание призна, че сумарно за месец автобусите му изминават с 70 000 км.!!!!!!???? повече отпреди да се въведе новата схема. Това е малоумно. Увеличаването цената на билетите пък довърши фирмата от раз. Ръководители с подобно мислене доказаха аматьорското си ниво и непознаването на материята. Решения създадени в канцеларии от хора без грам технически опит и икономически замисъл няма как да сътворят нещо по - различно. След увеличаването цената на пътуването и провалът на валидирщата система и смесеното пътуване, хората буквално слязоха от автобусите и се качиха на колите си. Елементарната сметка показва, че едно 4 членно семейство ще трябва да заплати 4.80 ( ако са с карти) еднопосочно и още 4.80 в обратна посока + всички похождения до достигане на заветните спирки. Или иначе казано за 9.60 лв., човек ще сложи точно 4.5 литра нафта или бензин и 9 литра газ в автомобила си. Или иначе казано ще сложи гориво за 70-80 км. в градски условия. Е, при положение, че преходите с автобус рядко надхвърлят 20 км. двупосочно, няма ли да ви светне лампата, че е нерационално да ползваш Бургасбус. Ако ще и 10 зелени и сини зони да се слагат, хората предпочитат да пътуват до работата си с колите си, а последно време с велосипедите и ел. скутерите си. С последните се напълни градът. Всеки търси удобство и алтернатива. Тогава, когато не ги намира в Бургасбус, тогава когато му излиза и по-скъпо - няма как да се случват нещата. А от общинския превозвач, колкото повече се ослушват, чакат и се озъртат, толкова повече ще губят. Нека да върнат старата транспортна схема с адекватна цена на билетите от 1-1.10 лв. и ще видят, как канчето им бързо ще се напълни, а булевардите ще осиротеят от коли.
2.
Коментиращ
14.05.2019 14:40:10
0
25
Щом загубата е намаляла 4 пъти в сравнение с 2017-та, значи все пак има надежда? За съжаление новата транспортна схема е за мазохисти, с тия маршрути, разписания и прикачвания. Затова и хората слязоха от автобусите. Иначе автопаркът е хубав и возенето е комфортно. Ама загубата на време от ниската скорост и чуденето кой автобус докъде ходи разколебава хората.
1.
Любопитен
14.05.2019 14:24:19
0
25
Някой случайно да провери на какви цени бургасдрус купува горивата?....и колко общински хрантутника издържа фирмата?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Радост за бедните в Бургас! Вижте какви подаръци получиха на Великден Радост за бедните в Бургас! Вижте какви подаръци получиха на Великден Те са за над 120 души от списъците на БЧК, както и за 12 малчугани от Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи в ж.к. Лазур 70-годишна варненка сподели рецептата за козунак на баба си 70-годишна варненка сподели рецептата за козунак на баба си Автентичността на празника ви е гарантирана, ако сложите това на трапезата си Злато и бронз за нашите момичета в Баку Злато и бронз за нашите момичета в Баку В битката за първото място родните грации изпревариха формациите на Италия и домакините от Азербайджан, които допълниха подиума Любим курорт до Царево празнува 100-годишен юбилей Любим курорт до Царево празнува 100-годишен юбилей Малкото село Лозенец край брега на морето сега е модерен и привлекателен туристически център в най-южната черноморска община Димитър Николов на Възкресение Христово призова да носим любов и да се молим за доброто на Бургас Димитър Николов на Възкресение Христово призова да носим любов и да се молим за доброто на Бургас Нека винаги помним, че Исус Христос понесе страданията и отиде на Кръста, за да спаси човешкия род, каза кметът  Радост за България! Боряна Калейн и Стиляна Николова със златни медали Радост за България! Боряна Калейн и Стиляна Николова със златни медали Родните гимнастички разбиха конкуренцията в Баку навръх Великден Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Две огромни видеостени излъчваха службата на живо, за да може всеки присъстващ да стане свидетел на службата На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ Църковният ритуал за възвестяване на Христовото Възкресение започна в 23:30 часа "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop Πъpвoнaчaлнaтa ĸoнцeпция зa cтpoитeлcтвo нa Cлънчeв бpяг, ĸaĸтo и нa Злaтни пяcъци e cгpaдитe дa бъдaт нe пo-виcoĸи oт тpи eтaжa Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Очакването, че служителите ще бъдат на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, оказва голям натиск върху работниците
Цяла Великобритания говори за българка Цяла Великобритания говори за българка Валентина е обявена за най-добрата акушерка на Острова за 2023 г. Как войнственият ислям трансформира Франция Как войнственият ислям трансформира Франция Цялата държава се сблъсква с религиозните искания на нарастваща част от мюсюлманското население Бритни Спиърс се сби с приятеля си Бритни Спиърс се сби с приятеля си Певицата обяви, че се мести в Бостън В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени При атаката срещу Харков са убити двама души, подпалена е хранителна фабрика, нанесени са щети на друга инфраструктура Паника в Швеция заради Евровизия Паника в Швеция заради Евровизия Полиция от половин Европа пази израелската певица Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Руски войник на фронта пък сподели, че заради спомените с близките си за Великден си струва да живее и че вярата му дава сили  Русия обяви за издирване Петро Порошенко Русия обяви за издирване Петро Порошенко Не е ясно защо Путин е разпоредил търсенето на бившия украински президент Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Самоличността на водача на колата засега е неизвестна Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Има състояние на тялото, което възниква при продължително отсъствие на храна, в резултат на възбуждане на страничните ядра на хипоталамуса - това е глад Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Hямa иĸoнoмичecĸи ceĸтop, имyнизиpaн cpeщy нeблaгoпpиятни eфeĸти, нo в тypиcтичecĸaтa индycтpия тe ca yпpaвляeми c пoдxoдящия нaбop oт пpeдпaзни мepĸи и пoдxoдящaтa ĸoмбинaция oт пoлитиĸи
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори