×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес започват Младежките музикални дни "СоЛиСиМи" - фестивал, насочен към класическата музика
  • ПП-ДБ ще дадат мощен старт на кампанията си, в 18 часа водачът за Бургас акад. Николай Денков се среща със симпатизанти в експоцентър Флора
  • Водачът на листата на БСП за 2 МИР Бургас инж. Петър Кънев днес ще открие кампанията на социалистите в региона в 18:00 часа на шатрата на Часовника
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Варна пред дилема: Стадион за световното или ултрамодерен аквапарк с изкуствен плаж


Варна пред дилема: Стадион за световното или ултрамодерен аквапарк с изкуствен плаж
Вариантите пред Варна са - модерен комплекс(вдясно) или нов градски стадион(вляво)
17 Април 2019, Сряда, 08:50 ч.
Автор: Флагман.бг

Става въпрос за изкуствен плаж за целогодишен туризъм, който ще бъде покрит с подвижен покрив

 Завършен стадион "Варна" при никаква концепция за целогодишен туризъм, струващ 70 млн. лева държавни пари, или един уникален комплекс в Европа от един нов Аквапарк (4 в 1) с изкуствен плаж (покрит зимата от постоянна температура над 25 градуса) и отделна тропическа лагуна с изкуствени вълни за сърфинг, СПА комплекс с балнеолечебен център, Експо част в нов Експо център и Конгресен център "Варна".

Всичко в едно в един комплекс край Варна, плюс нова концепция за целогодишен туризъм работеща за града и за курортите в близост, една концепция от най-модерните в света и в Европа, реализиран с 85% безвъзмездно ЕС финансиране. Ако бенефициента е община със собствен терен (или стар комплекс) с наличен минерален извор от сондаж е възможно й 100% безвъзмездно ЕС финансиране по ОП 2020-2027 за изграждане на новият комплекс.

В ефира на bTV министъра на спорта Красен Кралев обяви, че държавата ще финансира довършването на стадион “Варна”.

Това е първото официално потвърждение, че стадиона във Варна ще е един от четирите стадиона, с които България ще кандидатства на домакин на европейското или световното първенство пише медия "Нова Варна" от вчера. Изискванията за финансирането на стадион “Варна” от държавата са акционерно участие и ангажимент след това стадиона да се ползва от местните клубове.

Според публикацията на "Нова Варна" общинският съветник Димитър Карбов, който е представител на Общинския съвет в общото събрание на дружеството, около 70 млн лв е сумата за довършването на мащабното спортно съоръжение. По думите му обаче към момента над две трети от работата по стадиона е свършена. Ако стадионът ще бъде един от домакините на подобен спортен форум обаче възможно е капацитетът му от 24 000 седалки да бъде увеличен. Трибуните ще бъдат така построени, че в бъдеще капацитетът да бъде увеличен с още 6000 места. Една от основните идеи е и разполагането на лятно кино за над 4000 души.

Предвижда се също така триетажен подземен паркинг с 1500 паркоместа. След завършването си стадионът трябва да покрива и изискванията на УЕФА за провеждане на спортни събития от висок ранг. 

В „Спортен комплекс Варна” Община Варна притежава 35%, а останалите са на “Химимпорт” АД по информация на варнеската медия.

Същевременно само преди дни сдружение Клъстер Черноморска Икономическа Зона в обществена полза преди дни обяви, че има готов проект за уникален аквапарк "Varna Ocean Dome" в град Варна за целогодишен туризъм. Проекта може да се изгради изцяло с 85% безвъзмездно ЕС финансиране, като едно от възможните положения на комплекса в град Варна се разглежда свободното мястото на изоставената спортна зала с басейн до новият стадион "Юрий Гагарин". Друго възможно положение се разглежда изоставената - Спортна зала на изхода от града преди к.с. "Дружба" или в квартал Аспарухово. Има заявен интерес и от други общини с които се водят преговори по реализация на проекта.

Проект на СНЦ КЧИЗ е 4 в 1 за Аквапарк с изкуствен плаж (покрит зимата от постоянна температура над 25 градуса) и отделна тропическа лагуна с изкуствени вълни за сърфинг, СПА комплекс с балнеолечебен център, Експо част в нов Експо център и Конгресен център "Варна" всичко в едно. Проект е за реализация на целогодишен туризъм за голям черноморски град или курорт, или за вътрешен в България град, който търси своя партньор от община при налично ЕС финансиране.

Проекта е част от мащабна и иновативна концепция "четири сезона" на СНЦ КЧИЗ от реализация на по-етапно на три ключови и нови туристически дестинации или атрактивни туристически обекти от международен ранг (отделни проекта на СНЦ КЧИЗ) край град Варна.

Според СНЦ КЧИЗ концепция има пълен потенциал поетапно за 6 до 8 години от старта си до пълна си реализация да генерират 5.000 до 10.000 броя туристи на ден в зависимост реализираната обща площ от избран проект която да оползотвори налична леглова база, или чрез надграждане и изграждане на нова леглова база в близост до Аквапарка което ще генерира постоянен поток от 600.0000 до 1.200.000 туристи за година.

Реализация на успешна концепция "четири сезона" работеща от години в Германия, Гърция, Полша и Латвия предлагана от сдружението КЧИЗ, може косвено да запълни до 4.500 дo 9.000 спални места в зависимост реализираната обща площ от избран проект и разполагане на комплекса в положение от конкретен град, черноморски или зимен курорт в неизползвана напълно леглова база извън туристическият сезон по думите на Д-р инж. Дойчин Ников - председател СНЦ КЧИЗ.




В категории: Бизнес , Варна


Флагман.БГ Той пак стана баща Той пак стана баща 10/05/2024, Петък 11:29 0
7
Коментара по темата
7.
Митака
15.07.2019 22:26:05
0
0
Става въпрос за Варна, къв Бургас сънувате бе?! В БС освен фитнес зала с размерите на олимпийски стадион, друго няма да им се върже на манталитета.
6.
Bingo
17.04.2019 10:25:57
6
11
Къв целогодишен аквапарк в Бургас сънувате. Този обедняващ и обезлюдаващ се град в който в 22:00 ч. по улиците може да срещнеш единствено някоя и друга котка и тук таме някое такси такива мега инвестиции са абсолютна глупост. То ако имаше платежоспособни граждани бизнеса отдавна да е построил нещо подобно. При положение, че е многомилионния Истанбул няма подобно съоръжение каква е логиката да се правят подобни инвестиции в 200 хилядния Бургас със средна заплата от 400 евро. и пенсии от 150 евро. не е много по-различно положението и във Варна тук целта е да се ,,усвоят" тези десетки милиони европари.
5.
k
17.04.2019 10:03:22
8
7
а в бургадидас е голямо нищо както винаги
4.
Дойчин Пикльов
17.04.2019 10:01:41
7
9
Глупости на търкалета. Това е лъжлива дилема, измислена от един псевдиобщественик, решил да влиза в политиката!
3.
???
17.04.2019 09:29:25
18
5
На времето ни взеха делфинариума,сега да си строят стадиона,а за нас да остане аквапарка.Без това няма кой да го напълни стадиона и може да се използва малко време.
2.
radio gaga
17.04.2019 09:28:42
19
6
na gagauz stadion baseein ne mu trqbva
1.
xxx
17.04.2019 09:08:51
20
14
Работата малко прилича на океанариума в Бургас - големи фанфари, големи обещания....въпреки че щом химимпорт(ТИМ) се ангажират може и да се случат нещата.
P.S Някоя пасарелка в Бургас няма ли да се построи скоро?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Вижте кои експерти изпрати „Пампорово АД“ в Дубай да покажат зимния туризъм у нас Вижте кои експерти изпрати „Пампорово АД“ в Дубай да покажат зимния туризъм у нас Представихме нови медицински програми, летни атракции и ски услуга, казват нашите пратенички на световното туристическо изложение Арестуваха изнасилвач на деца Арестуваха изнасилвач на деца Чуждият гражданин бил локализиран и задържан на територията на голям търговски обект в София Ремонтът на покрива струва колкото гарсониера Ремонтът на покрива струва колкото гарсониера Клиент потвърди, че наскоро е платил близо 44 000 лева за двускатен покрив, а според актуални обяви за такива пари може да се купят имоти в Слънчев бряг и Банско Мадлен няма да отиде на бала си, катастрофира с тази кола Мадлен няма да отиде на бала си, катастрофира с тази кола В момента момичето е в плевенска болница, според официалните източници Брутална катастрофа в София, по чудо няма пострадали Брутална катастрофа в София, по чудо няма пострадали Причината е неспазена дистанция и висока скорост, несъобразена с пътната настилка Тази статистика ще ви шокира Тази статистика ще ви шокира Всеки пети живее на линията на бедност Войната на пътищата продължава, камион и микробус се блъснаха, хора лежат по земята Войната на пътищата продължава, камион и микробус се блъснаха, хора лежат по земята При пристигането си спешните медици установяват, че има поне 9 пострадали, част от които лежели на пътя Търсят специалисти за две нови професии по морето - балонеси и наргилисти Търсят специалисти за две нови професии по морето - балонеси и наргилисти Условията привидно са тежки, но можеш да си докараш добър доход от бакшишите, но шефовете ви искат да сте "отворени", красиви и секси Би Ти Ви и Нова телевизия спират да снимат сериали Би Ти Ви и Нова телевизия спират да снимат сериали Двете частни медии олекнаха с десетки милиони след забраната за реклама на хазарта Той пак стана баща Той пак стана баща Изгората на администратора на ЦСКА Стойко Сакалиев - Габриела, го дари с момиченце
Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Железни договори на участниците ги карат да пазят мълчание, но... Отнемат книжката за хвърлен фас Отнемат книжката за хвърлен фас Забранено е да спите с колата си Всички го пием, цената му скача драстично заради... Всички го пием, цената му скача драстично заради... Има глобален недостиг Почина легенда в бойните спортове Почина легенда в бойните спортове Роденият през 1963 г. боец е починал в дома си заобиколен от близки Северна Македония се отдалечава от ЕС? Присъединява ли се към Сърбия? Северна Македония се отдалечава от ЕС? Присъединява ли се към Сърбия? Европейските политици не разбират голямата опасност която се крие от смяната на посоката на Скопие, коментира проф. Христо Матанов Кървава драма в Париж! Мъж нападна жена с резачка и простреля двама полицаи в участък Кървава драма в Париж! Мъж нападна жена с резачка и простреля двама полицаи в участък Тежко ранен е и нападателят Израел се класира за финала на "Евровизия" на фона на масови пропалестински протести Израел се класира за финала на "Евровизия" на фона на масови пропалестински протести Над 5000 души протестираха по улиците на Малмьо, за да се обявят против участието на  Еден Голан Светът пред климатична пропаст, очакват се глад и масова миграция Светът пред климатична пропаст, очакват се глад и масова миграция Климатолозите предупреждават за топлинни вълни, горски пожари, наводнения и бури с много голям интензитет и честота Овенът да не си хаби енергията, а Лъвът да внимава с парите! Овенът да не си хаби енергията, а Лъвът да внимава с парите! Хороскоп за деня – 10 май 2024, петък Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Осъдиха я на суров затвор
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня Баща на сина си:
- Мило, искам да ти кажа, че скоро ще си имаш братче.
- Супер! Дай да се похвалим на мама!
Виц на деня Виц на деня Съвет за мъжката половина:
У всяка жена "спи" гадина, глупачка, вещица, ангел, принцеса! Която разбудиш, тази и ще получиш!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена казва на приятелката си:

- Откакто взех да карам с очила забелязах колко много други коли има по улиците.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори