×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Министър на транспорта Георги Гвоздейков ще посети днес Бургас
  • Днес започна приемът на документи за първокласници в Бургас
  • 27 сигнала за изборна търговия на гласове за ден в Бургас
  • В Окръжния съд стартира процесът срещу Омар Аднан, обвинен в убийството на полицейските служители Атанас Градев и Йордан Илиев, очаквайте подробности
  • Велико Минков ще се опита да докаже днес пред Бургаския окръжен съд, че е баща на едно от децата на убийцата Габриела Славова, очаквайте подробности във Флагман
  • 12 май е Международен ден на медицинските сестри
  • В Атина и Солун протестираха в подкрепа на палестинците в Газа
  • Официално: Байдън забрани вноса на руски обогатен уран
  • Новата помощ от САЩ за Киев вече е на фронтовата линия
  • Вдигат пенсиите с 11% от 1 юли
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Тодор Ангелов, треньор на „КК Черноморец Бургас“: Градът ни е много подходящ за колоездене


Тодор Ангелов, треньор на „КК Черноморец Бургас“: Градът ни е много подходящ за колоездене
Събитието ще се проведе на 14 април в Морската градина и няма състезателен характер
04 Април 2019, Четвъртък, 15:30 ч.
Автор: Флагман.Бг

Спортният клуб приветства инициативата на Гранд Хотел и СПА Приморец за пролетен велотур

Все повече бургазлии избират колоезденето за придвижване в градска среда. За да подпомогне тази тенденция, здравословния живот и толерантността на пътя, Гранд Хотел и СПА Приморец организира пролетен велотур „Let’s get cycling”. Инициативата ще се проведе на 14 април в Морската градина и няма състезателен характер. Добре дошли да се включат са всички желаещи. Регистрацията е същия ден от 9 часа до Приморец от страната на плажната ивица.

Повече за колоезденето и неговото място в живота на бургазлии, разказва Тодор Ангелов – треньор на Колоездачен клуб „Черноморец Бургас“.

- Г-н Ангелов, какво е мнението Ви относно „Let’s get cycling”?

- Приветствам всяко мероприятие, свързано с колоездене и здравословен начин на живот. Ползите на колоезденето за здравето са много. Това е кардиоспорт, който не натоварва ставите, за разлика от бягането. Хубаво е, че инициативата няма състезателен характер, а ще протече под формата на приятна организирана разходка, на която хората, които обичат състезателното и туристическото колоездене ще могат да се запознаят, да общуват, да споделят един неделен предиобед. Адмирации към Гранд Хотел и СПА Приморец за организацията на „Let’s get cycling” и се надявам, да има и други подобни инициативи.

- Последните години, в Бургас се изградиха множество велоалеи. Какво е мнението Ви за тях?

- Велоалеи има почти в целия град и те са отлична алтернатива за придвижване в градска среда. По тях човек спокойно може да отиде на работа или разходка. В „Меден Рудник“ и „Изгрев“ са най-добре обособени - отделени са от трафика и не са на тротоар. Разбира се, има още какво да се желае и като нови трасета, и като уреденост на съществуващите. Добре е, че има желание за развитие в тази посока. Велоалеите обаче, не са подходящи за тренировки, не са изградени с тази цел и затова не тренираме на тях.  

- Какво е мястото на колоезденето в Бургас?

- През 6-7 месеца в годината в Бургас спокойно може да се ползва велосипед. Градът ни е много подходящ за колоездене. В Морската градина има все повече деца с колела, което много ме радва. Модерните велосипеди правят придвижването комфортно, лесно и удобно, а броят на хората, които ги използват постоянно расте. Включително в клуба, много хора със състезателни колела се организират и събота и неделя карат заедно извън града. Добро решение са и велосипедите под наем. Преди да въведе услугата община Бургас се допита до нас.

- Толерантни ли са шофьорите към велосипедистите?

- Броят велосипедисти, използващи пътната мрежа се увеличава постоянно. Определено е нужна повече толерантност на пътя – и от двете страни – и на велосипедисти, и на шофьори.

- Бихте ли разказали повече за клуба и колоезденето в Бургас?

- Организирано колоездене в Бургас съществува от 1905 г. Тогава е създаден „Бургаско колоездачно съюзно дружество.“ Като негов продължител през 2015 г. е основан КК „Черноморец Бургас“.  Той се финансира от общината, от министерството на спорта и с наши средства. Всяка година организираме състезанието „Купа Бургас.“ Тази година то ще се проведе на 20 и 21 април. Това ще е четвъртото му издание. Част е от календара на Български колоездачен съюз и е отворено за състезатели от цялата страна. Състезатели на КК „Черноморец Бургас“ са носители на редица международни и национални призове в колоезденето. Спортист на годината за 2017 г. на община Бургас е Радослав Константинов, който също е част от нашия клуб.

- Какви за възрастовите групи, в които са разпределени колоездачите и къде се тренира?

- При нас тренират деца от 10 години нагоре. След 18 години се влиза в мъжкия и женския спорт. В началото се тренира в Морската градина в Бургас, докато се усвои добре техническата работа с колелетата. След това се използват шосетата на област Бургас. Клубът има автомобил, който придружава трениращите. Тренировки има всеки ден, като те са съобразени с възрастта на съответната група.

- Заплащат ли се тренировките?

- Тренировките са безплатни. Ние осигуряваме тренировъчните и състезателните велосипеди. От две – три години насам, всеки сам поема разходите си за зимна и лятна екипировка, като клубът използва много голяма отстъпка. Финансирането не е достатъчно за покриване разходите за пътни и нощувки при състезания, така че те също се заплащат от състезателите. Българският колоездачен съюз има годишен спортен календар. Състезанията започват от април и продължават до септември. Почти всяка седмица има велосипедна надпревара някъде, състезателите сами избират, дали да се включат.

- Какъв съвет бихте дали на велосипедистите?

- Колелата им да имат предни и задни светлини. В доста държави те са задължителни в тъмната част на денонощието, за разлика от светлоотразителната жилетка. Желателно е и да бъдат с каска, тя определено предпазва.

Велошествието  се организира със съдействието на община Бургас. Медиен партньор е Power FM - социално ангажираната радиостанция, която подкрепя важни общественозначими каузи. Част от „Let’s get cycling” са Български червен кръст, Минерална вода „Банкя“, магазин за велосипеди, велочасти, велоаксесоари и облекло „Байк Пойнт“, натурални течни билкови екстракти и пробиотици „Цветита Хербал“, инициатива за насърчаване рециклирането на пластмаса „Да напълним голямото сърце на Бургас“. Организатор на „Let’s get cycling“ e Гранд Хотел и СПА Приморец. Събитието е част от социалните и културни мероприятия, организирани от 5-звездния хотел по случай 60-и юбилей.


В категории: Спорт


България Всички новини
Училището страда от най-големия дефицит – спазване на правила Училището страда от най-големия дефицит – спазване на правила Днес е все по-трудно за учителите и все по-лесно за учениците Двама тийнейджъри са с алкохолно отравяне след абитуриентски купон, единият е в кома Двама тийнейджъри са с алкохолно отравяне след абитуриентски купон, единият е в кома Не е ясно какво е състоянието им Шофьори са бесни на новата организация на движение край НДК, но промяна няма да има Шофьори са бесни на новата организация на движение край НДК, но промяна няма да има Поставянето на колчета и на друга маркировка в района на НДК продължи Тя не иска да чуе за партньора си от "Денсинг старс" Тя не иска да чуе за партньора си от "Денсинг старс" С Димитър дори стигнали до безкрайно критичен момент, когато русокоската вече била на косъм да си тръгне Той събра 800 гости за юбилея си, а сега разпродават имотите му в Бургас за милионни дългове Той събра 800 гости за юбилея си, а сега разпродават имотите му в Бургас за милионни дългове Разпродажбата на активите е предприета заради дългове за десетки милиони към НАП и банки на дружеството и други свързани фирми, които се ръководят от Димитър Бичев Баба ме изпрати в "Ергенът", твърди тази участничка Баба ме изпрати в "Ергенът", твърди тази участничка Валерия е категорична, че ѝ е било много трудно да се впише сред останалите участнички Уважаван преподавател от царевското училище "Н.Й.Вапцаров" с награда "Учител на годината" Уважаван преподавател от царевското училище "Н.Й.Вапцаров" с награда "Учител на годината" Инж. Тодор Христов от училище „Н.Й.Вапцаров“ е сред най-добрите преподаватели от региона  Антиевропейската ракета Гордана Силяновска порази Гърция Антиевропейската ракета Гордана Силяновска порази Гърция Много е опасно изказването й, защото става въпрос за един чужд геополитически проект, коментира Любчо Нешков  Този тв водещ е любима мишена на крадците, пет пъти го обират Този тв водещ е любима мишена на крадците, пет пъти го обират Задигнали му джипа, обрали го в супермаркет... Цената за нощувка в този летен курорт е смешна, а бирата е по 3 лева Цената за нощувка в този летен курорт е смешна, а бирата е по 3 лева Опитваме се да запазим цените на същото ниво като миналата година въпреки инфлацията, увери Клаудио Суичила
Арестуван е главният руски военен кадровик Арестуван е главният руски военен кадровик Ген. Юрий Кузнецов е заподозрян за вземане на подкупи, а в дома му са намерени милиони рубли, златни монети и часовници Едва ли ще я познаете, но това е Камелия след основния ремонт на фейса Едва ли ще я познаете, но това е Камелия след основния ремонт на фейса В социалните мрежи подозират, че любимката на няколко поколения българи се е подлагала на естетични и пластични интервенции, с които е прекалила и е заприличала на нищо Тя ще съди Слави, защото я нарекъл "луда жена" Тя ще съди Слави, защото я нарекъл "луда жена" Певицата на Дългия била категорична, че иска да изчисти имиджа си, който гологлавия шоумен зацапал Почина известен нотариус Почина известен нотариус Завинаги ни напусна нашият скъп колега и приятел“, заяви председателят на камарата Димитър Танев Целият свят не може да откъсне очи от уникалните тоалети на тази дама Целият свят не може да откъсне очи от уникалните тоалети на тази дама Първата дама на Франция може да напише истински наръчник за елегантност Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Бишимбаев не се призна за виновен и заяви в съдебната зала, че съпругата му е починала от самонараняване 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка Съдействат за разкриване на измами в големи размери Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Актьорът е бил приет в болница 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани Звучи невероятно, но според украински анализатори, руснаците сами са си го взривили, а в същото време Путин уволни военният министър  Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Хороскоп за деня – 13 май 2024, понеделник
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Докторе, кажете как съм? Умирам от любопитство.
- Спокойно... не е от любопитство.
Виц на деня Виц на деня Две блондинки си говорят:
- Най-много мразя тайните. Трябва на всеки един поотделно да разказваш.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Какво е жизнен опит?
- Отново настъпваш мотиката, но вече си с каска.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори