×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Съпругата на бившия премиер на Пакистан Имран Хан влиза в затвора
  • Създадоха звено за противодействие на изборните престъпления
  • „АстраЗенека" изтегля всичките си ваксини
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Спецсъдът погали ужаса на бургазлии: Луцифер се размина с условна за схема за над 2 млн. лв.


20 Март 2019, Сряда, 21:30 ч.
Автор: Флагман.бг, снимки: архив Флагман.бг

Бургаският лихвар ще трябва да плати близо 1 млн. лв. „глоба“

Бургазлията Иван Донков по прякор Луцифер, се размина с 3-годишна условна присъда по обвинения за ръководене на организирана престъпна група за пране на пари и лихварство. Той обаче ще трябва да плати „глоба“ в размер на близо 1 млн. лв., въпреки че според обвинението е заработил 2 пъти повече от престъпна дейност. Сочената за негова съучастничка Милкана Вълкова пък бе оправдана по всички обвинения от Специализирания наказателен съд, показа проверка на Флагман.бг.

Делото започна през 2013 г., но се точи вече близо 6 години като това далеч не е краят на процеса срещу бургаския Луцифер. Решението на съда най-вероятно ще бъде обжалвано от специализираната прокуратура. Магистратите се произнесоха след разпитите на 130 свидетели, а разследването на мащабната схема продължи 2 години и половина.

Припомняме, че според обвинението на прокуратурата Донков заработил незаконно над 2 млн. лв. между 1997 и 2009 г. като се е сдобил с 22 апартамента, 4 парцела с етажи от къщи по Черноморието и два луксозни автомобила. През целия този период лихварят е бил безработен, не е имал дори и регистрирана фирма на свое име и не може да докаже никакви доходи от легална трудова дейност, смятат разследващите.

До услугите на Луцифер опирали строителни предприемачи, търговци, животновъди, собственици на транспортни фирми и други, които спешно се нуждаели от средства. Донков бил известен с това, че дава каквато сума му поискат срещу месечна лихва от 10% и ипотека или фиктивна продажба на имот като гаранция. Наказателната лихва за просрочие пък била по 1% на ден.

Печалбите от нерегламентирания си бизнес "банкерът" превеждал по сметки на гаджето си Милкана Вълкова, която по това време работела като мениджър в клон на банка ДСК.

Според прокуратурата, финансистката търгувала със спечеленото от лихварството на Луцифер на фондовата борса. Като служителка в ДСК с длъжност „Мениджър продажби малки и средни предприятия”, Милкана имала лесен достъп до електронната търговия. Освен това познавала и правилата на фондовото инвестиране. За 3-4 години през азиатски борси били превъртени над 5 милиона лева.


В категории: Крими


18
Коментара
18
Коментара по темата
18.
Гичо Окото
26.12.2022 16:14:47
0
0
Бахти и държавата, Бахти и Съдията....мен за 5 лв. ме разцепиха, тоя света вода ненапита излезе....
17.
Темида
23.03.2019 18:00:44
0
1
Истинските престъпници са на свобода, безпаричните мишоци са в затвора! До кога!
16.
Петър
22.03.2019 06:43:31
0
4
11,
Не знам това ти изобилствено мнение, радва ли те? Нямало да се радва ..., нямало да има спокойствие ....!!!
Запитал ли си се, колко такива изрода има за такъв период, и колко са спечелили, и колко от "спечеленото" ще влезе в Бюджета на Държавата? Какво ни интересува, че ще го суркат по съдилища, не гние в някой зандан за 20 години, и да пукне, като изрод там?
Да не се притесняваме, че престъпниците си плащат на Правосъдието, за свободата си, но не и за извършеното от тях престъпление? Браво на теб!!!
Ами, дай да си унищожим затворите, защото КОНПИ ще се погрижи за "вашата" сигурност!!! Егати разсъжденията, егати малоумието!
15.
Как може
21.03.2019 17:42:15
0
3
Това дело се влачи вече 10 години?
Да не говорим за Айтоския колега на Донков, който въобще не бе осъден!
14.
*********
21.03.2019 13:31:09
1
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
13.
Камбаната
21.03.2019 12:31:30
1
5
Тоя ,няма и да има кой да го ебе!,но вярно е ,че гушна много кинти,иначе с много мазен курбан,като повечето бургаслий.
12.
fdghg
21.03.2019 11:51:33
0
4
на кафееето ми е наййй добре, хайде накажи мееее. кажи ми имаш ли сърцеееееее. дебели връзки явно играят....не като вашите на обувките само
11.
До 10ти
21.03.2019 11:23:54
0
14
Отнемането на имотите е в отделнло дело в КОНПИ и след като официално няма никакъв доход и търговска дейност,ще го отупат. Там няма празно,а и той не е първа младост и цветущо здраве,и тази условна присъда е на първа инстанция,което означава че поне още 2години ще се сурка по това дело. После по другото за конфискация,което е отделно. Така че нито ще се порадва на имоти нито на спокойствие. Не си правете изводи по статийки,снимчици и слухове. Ако беше лесно да се ходи по съдилища и да те съдят,нямаше масово да пропяват млади и стари,повече и по-малко страшни бандити. Специално този докато лежа при нас в затвора,наистина му се разби здравето от притеснение. Захар,кръвно,сърце,не му беше хич хубаво. Не позволявайте да ви създават героичен образ на тези хора,идея си нямате колко са слаби и уязвими,особенно тези които са понатрупали парички и имоти. Лежат вътре и се побъркват от притеснение,че ще загубят всичко,а когато не са първа младост,тогава още повече.
10.
кажете
21.03.2019 09:50:35
0
12
Защо не му конфискуват всичко, след като парите са му от нелегална дейност?
9.
Киселяк Стефчо
21.03.2019 08:33:31
0
13
Да, това е ,,бухала" а,, Луцифер" си го е измислил за да плаши хората.Вижте как изглежда а като беше в ареста то не беше кръвно,припадане и насиране.Всеки ден дреме в новия мол на кафетата на партера заедно с свитата си.
8.
Петър
21.03.2019 07:17:13
0
26
Заработеното от него, ако бе легално, то в пъти по-малко щеше да "плати" на Държавата си за това, че му предоставя възможност да забогатее! Сега плаща на един Съдия за свободата си!
Това ако е Правосъдие, аз съм истинския Луцифер, неуважаеми престъпни Съдии!
Иначе, не е задължително да работи, за да натрупа богатство /и, легално дори/!
Проблемът е, че това са умишлени престъпления! Държавата иска всички Вие да лъжете, да крадете, да убивате и после си плащате за да сте свободни, и са извършвате същите действия!
Уникум Правосъдие!!!
За трепане сте бе Съдии!
7.
tozi
21.03.2019 07:14:58
0
18
Този, ако е при Ким чен-ун е веднага на бесилото, че и родата му...
Пъхнете го в затвора поне за 20 години!
6.
еееех
21.03.2019 06:55:59
0
24
Имал съм ПРОБЛЕМ с него много е нагъл !!!
5.
да бе , да
21.03.2019 06:53:55
0
19
този е лош човек , личи си от 100м.
4.
Zz
21.03.2019 06:25:05
0
21
Бахти чичката,обиколя с моторчето никой да него занимава.
3.
Не изненадана
20.03.2019 23:42:00
0
24
А кой е милосърдния съдия гледал делото?
2.
Мустака
20.03.2019 22:39:53
0
34
В затвора ми е най-добре. Платих малко кинти на корумпиранате Държава, сега си пия кафето на Малибу, защото съм се родил изморен.
1.
Кучета
20.03.2019 21:50:14
1
10
на исляма а
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Лекарите вече могат да поставят ваксината за коклюш по-рано Лекарите вече могат да поставят ваксината за коклюш по-рано Първата имунизация ще е 6 седмици след раждането Карнавал, велопоход и познавателен тур са в програмата на предстоящия зелен уикенд в Бургас   Карнавал, велопоход и познавателен тур са в програмата на предстоящия зелен уикенд в Бургас   Вижте програмата Шофьори, дори една неправилно паркирана кола отнема човешки животи (ВИДЕО) Шофьори, дори една неправилно паркирана кола отнема човешки животи (ВИДЕО) Времето за реакция огнеборците е много ограничено и всяка минута е от значение, но не и ако дадена улица е блокирана от джигит Евролистата на "Възраждане" подсказа две изненади Евролистата на "Възраждане" подсказа две изненади Журналистът Петър Волгин със сигурност е основното острие на Възраждане на предстоящия вот Отиде си голяма звезда от сериала "Игра на тронове" Отиде си голяма звезда от сериала "Игра на тронове" Иън Гелдър влезе в образа на Кеван Ланистър още в първия сезон на "Игра на тронове" След въздушния Шенген: 6 деца са били изведени извън страната без съгласието на другия родител След въздушния Шенген: 6 деца са били изведени извън страната без съгласието на другия родител Съгласно правилата на Шенген не се извършва граничен контрол при извеждане на деца в рамките на шенгенското пространство Емил Соколов, ПП-ДБ: Събориха кабинета „Денков", за да не направи реформи в службите и регулаторите Емил Соколов, ПП-ДБ: Събориха кабинета „Денков", за да не направи реформи в службите и регулаторите След приемането на конституционните промени работата по законодателната програма спря, защото предстояха промените в службите, каза Соколов Листите на ДПС - изненади не липсват Листите на ДПС - изненади не липсват Елена Йончева изненадващо смени цветовете на БСП с тези на ДПС Невиждан екшън: Подивял кон се развилня в София, разби витрина на шоурум Невиждан екшън: Подивял кон се развилня в София, разби витрина на шоурум Жребецът се огледал в стъклото и откачил Зелено НПО скочи срещу Кирил Петков – той е фалшив борец срещу статуквото Зелено НПО скочи срещу Кирил Петков – той е фалшив борец срещу статуквото Сдружението "Да запозим Корал" се засегна силно от изказване на лидера на "Продължаваме промяната"
Европа забранява партиите, взели пари от Русия Европа забранява партиите, взели пари от Русия Мерките се вземат, за да се ограничи намесата на Путин в евроизборите Трагедия: Майка с трите си деца се хвърли река Трагедия: Майка с трите си деца се хвърли река Арестуван е бащата, той е с обвинение за подтикване към самоубийство Естония прие закон за гласуване по мобилен телефон Естония прие закон за гласуване по мобилен телефон Промяната в закона трябва да влезе в сила през октомври и няма да може да се използва за изборите за Европейски парламент през юни Удариха с US далекобойни ракети руска база в Луганск, горят украински ТЕЦ-ове Удариха с US далекобойни ракети руска база в Луганск, горят украински ТЕЦ-ове Рано сутринта Русия започна въздушна атака срещу Киев и Лвов, чуват се взривове Ето я новата лимузина на Путин Ето я новата лимузина на Путин Бронираното возило със система за нощно виждане Дидие Дрогба ще запали олимпийския огън в Марсилия Дидие Дрогба ще запали олимпийския огън в Марсилия Той няма да е единственият футболист, който ще носи огъня в града Тази певица издаде защо излиза с доста по-млади мъже Тази певица издаде защо излиза с доста по-млади мъже Наборите ѝ не са сред живите... Путин встъпва в петия си президентски мандат, САЩ и повечето от ЕС бойкотираха инаугурацията Путин встъпва в петия си президентски мандат, САЩ и повечето от ЕС бойкотираха инаугурацията Украинското министерство на външните работи призова международната общност да не го признават за демократично избран и легитимен президент на Русия Глобиха Тръмп и го заплашиха със затвор заради неуважение към съда Глобиха Тръмп и го заплашиха със затвор заради неуважение към съда Причината е нарушаване на заповедта да не прави публични коментари за съдебните заседатели Израелски танкове атакуваха Рафах, петима палестинци убити при удари Израелски танкове атакуваха Рафах, петима палестинци убити при удари Бенямин Нетаняху не се вслуша в призивите на международната общност да не атакува южния град, в който живеят около 1,4 милиона души
Румен Драганов, Институт за анализи и оценки в туризма Румен Драганов, Институт за анализи и оценки в туризма България хич не е зле като брой туристи Виц на деня Виц на деня Харалампи търси работа на жена си. Моли да е в някаква секретна служба, за да няма право да му разправя как е минал денят ѝ. Виц на деня Виц на деня - Гладна ли си?
- Да, много!
- Ай наяж се преди да дойда да те взема!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нови изследвания показват, че хората вярват на всяка простотия, ако тя започва с думите: "Нови изследвания показват, че"...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори