×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес Бургас чества Летния Никулден, ще има богата програма
  • Днес е 9 май е обявен за Ден на Европа, н тази дата през 1950 г. в Париж е направена първата стъпка към създаването на Европейския съюз
  • Испански министър заговори за "геноцид" в Газа, Израел се ядоса
  • Жертвите на наводненията в Южна Бразилия станаха 100
  • Отново обстреляха с ракети граничния пункт "Керем Шалом"
  • Времето днес, прогноза за четвъртък, 9 май: Остава облачно, валежи на запад
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

БСП-Бургас пита: Какво наложи поскъпването на стикера за синята зона


БСП-Бургас пита: Какво наложи поскъпването на стикера за синята зона
Общинският председател на БСП Бургас Живко Господинов и съветниците от социалистическата партия зададоха серия от въпроси към администрацията
22 Февруари 2019, Петък, 15:12 ч.
Автор: Моника ИЛИЕВА, снимки: авторът

Как се подобри услугата, след като цената скочи от 43 лева на 60 лева, и за какво се използват приходите от продажбата на стикери, питат от левицата

Какво наложи увеличението на годишните стикери за спиране в синята зона по местоживеене от 43 лева на 60 лева? Това питат от БСП-Бургас, които днес дадоха извънреден брифинг в централата си на ул.Фердинандова 60.

Пред медиите застанаха общинският председател Живко Годсподинов, както и тримата съветници - Чанко Мирчев, Кирил Петков и Радослав Петков. Те настояват да узнаят какво се е променило в качеството на услугата, за да се повишава цената с 50 %.

„Как се подобри тази услуга, след като през 2018 г. годишният стикер се увеличи от 43 лв. на 60 лв., какъв е размерът на средствата, които са постъпили в Общината от синя и зелена зона за 2018 г. и за какво се изразходват тези средства. Всеки един бургазлия има право да знае отговорите. Обещаваха да се построят няколко паркинга, за да се реши проблемът с паркирането, но през целия мандат нищо подобно не се случи, само се дават обещания. Това, което реално се случи, е разширяване обхвата на синя и зелена зона. На тези, които си плащат годишния стикер за паркиране, нищо не се предоставя като гаранция за намиране на място за паркиране”, каза на пресконференция в Бургас Живко Господинов.

До администрацията е поставен и въпрос, свързан с изграждащото се пристанище в квартал „Крайморие”. При среща с живущи в квартала, хората са алармирали, че са обезпокоени. Те искат да знаят направена ли е екооценка за последиците върху околната среда, за да не се стигне до ситуацията в Черноморец, където оплакванията са за изядена плажна ивица. 

Общинският съветник Радослав Петков повдигна и темата за остарелите тръби, които са опасни за здравето на местното население, тъй като са от старите, изработени от канцерогенен материал, съдържащ азбест. Общинските съветници питат кога ще бъде ремонтирана ВиК системата в квартала, както и дали новите жилищни райони ще бъдат присъединени към канализацията.

Друга инициатива е свързана с т.нар. бърза автобусна линия. Радослав Петков показа снимка на пешеходна пътека на кръстовището на бул. „Захари Стоянов” и ул. „Ал. Георгиев Коджакафалията” в Меден рудник. „След изграждането на новата светофарна уредба за целите на автобусния транспорт, тази пешеходна пътека остава на едно малко отстояние от светофара, което предизвиква едно излишно препятствие за доста натоварения трафик по бул. „Захари Стоянов”. Предложението от наша страна е тази пътека да бъде изместена на самия светофар. Така и автомобилите и пешеходците биха преминавали по много по-безопасен начин”, пита Петков.

Друг въпрос на БСП Бургас е свързан с реконструкцията на улици в централната градска част. В отговора се посочва, че става дума за съгласуван с Министерството на културата проект, включващ архитектурно решение за ремонт на “територия с историческо значение”. "За мен е изненада статутът на централна градска част. Ако се равняваме с градове като Несебър и Созопол, защо не сме кандидатствали и по ЮНЕСКО?”, пита Живко Господинов.

 


В категории: Политика


18
Коментара по темата
18.
Gerboff
23.02.2019 15:51:35
0
2
След изборите всички Гербови в
пангото в Комлука,
И да връщат откраднатото.
17.
до10
23.02.2019 13:38:12
0
3
а ти за сравнение ВИЖ и питаи кви са заплатите в СОФИЯ ,щот та шопите на 2000 лв на месец са мрьщят и им са малко
16.
подкуп
22.02.2019 23:35:22
3
1
увеличават ги защото вие взехте подкуп от нефтозавода за да гласувате срещу референдума .
Сега когато вали дъжд вси4ки нефтени пари и отлагания се отичат по улиците и някои трябва да ги мие .А от къде да доидат парите -да вземат от вашия подкуп ,може би ?
15.
50 % горница
22.02.2019 21:11:02
1
8
как за какво ,бе , идват избори мангизи требат ,туй фалшификацията е скъпо нещо ,требе да го знаете ,вече
14.
d-r Mengele
22.02.2019 20:01:57
1
11
Важното е защо герберастката община не обяви "публично", че вдига цените. Слагам "публично" в кавички, защото малко хора вече влизат в занемарения им напоследък сайт.
13.
Гербер
22.02.2019 19:45:31
5
7
След изборите целия град синя зона !!!!!!!!!
12.
epsilon
22.02.2019 19:27:58
1
10
синята зона е напълно безполезна и в стил бунак лозе копае юнак вино пие. тротоарите са разбити, места няма през пет преки и като ти дигнат колата ти обясняват че въпреки че имаш стикер и няма къде да спреш можело да спреш и през 10 преки но там къдет си спрял е тортоар а то ако мине човек ще се пребие. смях така ли се грижи тъпата община за тротоарите си или само смуче пари от гражданите без смисъл е синята зона ръгнята в делнични дни е пълна. Зоната не внася ред напротив, затапени улици безумия безумия безумия и рекет на гражданите.
11.
до бавноразвиващия №10
22.02.2019 18:12:21
1
10
Абе шебек, какво градски транспорт бълнуваш. Ти може и да не слизаш от него и ако живееш в синя зона пак трябва да имаш стикер за колата.
10.
гггггггггггггггг
22.02.2019 17:41:24
11
3
като цените са ви високи ползвайте градски транспорт
за сравнение вижте цените в София и си задайте въпроса с какво паркомястото е по добро от това в друг град
9.
Marinero
22.02.2019 17:10:12
0
10
Не казват къде отиват парите, сигурно е засекретена държавна тайна, а идват и избори...
8.
Бургазлия
22.02.2019 17:04:29
0
18
Как какво? Общинските хрантутници си вдигнаха заплатите...
7.
Към Факман..
22.02.2019 16:42:30
3
10
В коментар 1-2-3, аааа разбрах..мноо станаха!!!
6.
Към Факман..
22.02.2019 16:40:29
0
9
Ще не работи + в коментарите ???
5.
Батко
22.02.2019 16:06:12
10
8
оооо бсп-ту се размърдаха - ама айди бе, то не остана до изборите
4.
до 1
22.02.2019 15:52:08
1
13
Сняг не заваля, но парите за снегопочистване са вече усвоени.
3.
Ую
22.02.2019 15:39:38
1
20
Стикера скочи, а аз все по-трудно си намирам място за паркиране, и то не до блока в който живея, а на две пресечки от него(за Бр. Миладинови става въпрос). Пълно със служебни коли, джипове без стикери, от синята зона само минават покрай тях и цъкат с език без никакви действия. Тротоарите изтърбушени, новостроящ се блок глътнал поне 10 паркоместа, отделно колите на работниците паркирани както им дойде - и кой го отнася - живущите(будалите) плащащи синя зона...
2.
И да питат и да не питат
22.02.2019 15:38:00
4
17
все тая. Всичко потъва безвъзвратно в нечии джобове. е, ние си ги знаем в чии
1.
Значи
22.02.2019 15:26:47
6
18
Гладни са геЙберастите, много! Късмет изкараха тази година, че и сняг не заваля, да покрие старите дупки и да стопи асфалта от новоосраните улици!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Алек се гнусеше да целува тази участничка от "Ергенът" Защо Алек се гнусеше да целува тази участничка от "Ергенът" "Алек мразеше да я целува, дори личеше, че го е гнус", коментират в нета Брутална катастрофа край български град, поне 4-ма са тежко пострадали Брутална катастрофа край български град, поне 4-ма са тежко пострадали Блъснали са се бус и тир Арести за наркотици в бургаския ж.к."Изгрев", задържаха Веселин и Радослав Арести за наркотици в бургаския ж.к."Изгрев", задържаха Веселин и Радослав Превенцията срещу разпространението на наркотици е на фокус в МВР Страшен екшън в центъра на София, ври от полиция Страшен екшън в центъра на София, ври от полиция Три патрулки са заклещили автомобил, като искат да арестуват шофьора, но той не излиза от возилото си Премиера в Бургас! Не пропускайте театралния хит на сезона с режисьор Асен Блатечки! Премиера в Бургас! Не пропускайте театралния хит на сезона с режисьор Асен Блатечки! "Пиесата, която се обърка" е невероятен спектакъл  Хотелиерка популяризира Черноморието с пробег от Дуранкулак до Резово Хотелиерка популяризира Черноморието с пробег от Дуранкулак до Резово По време на 6-дневния пробег с нея ще пътува видео оператор и фотограф, който ще заснеме и покаже красотата на Черно море, видяна по един различен начин Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова се срещна с генералния консул на Турция Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова се срещна с генералния консул на Турция Областният управител и генералният консул се обединиха около инициативи за социализирането и образованието на деца от семейства в затруднено положение Италиански клуб покани футболен талант от Бургас, кадър на Спортното училище Италиански клуб покани футболен талант от Бургас, кадър на Спортното училище Иван Анастасов е ученик в 9- ти клас в СУ "Юрий Гагарин", където негов индивидуален треньор е Георги Терзиев Бургас загуби обичан лекар - д-р Светлозар Аврамов Бургас загуби обичан лекар - д-р Светлозар Аврамов Той бе сред пионерите в създаването на Отделението по ушно-носно-гърлени болести на МБАЛ „Бургасмед” още през 2012г. Защо "Кауфланд", "Билла" и "Фантастико" потърсиха защита от този човек Защо "Кауфланд", "Билла" и "Фантастико" потърсиха защита от този човек Искат вето върху промените в Закона за добавената стойност 
Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Осъдиха я на суров затвор Сърбия купува от Китай девет електрически влака Сърбия купува от Китай девет електрически влака В Белград Си Цзинпин ще отбележи 25 години от бомбардировката на НАТО над китайското посолство Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Ранените момчета са играели футбол по време на взрива "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва От сделките гигантът може да получи около 150 милиона долара Полски съдия избяга в Беларус Полски съдия избяга в Беларус Томаш Шмид поиска политическо убежище в Минск и бе обвинен в шпионаж Почина уважавано име от академичните среди Почина уважавано име от академичните среди Проф. Джингова активно участваше в създаването на специалността "Ядрена химия" във Факултета по химия и фармация на Софийския университет Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Климатолозите вече потвърдиха, че изменението на климата е причинило някои специфични метеорологични крайности Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Валери Григоров говори след тримесечното предизвикателство  Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Пръв се разболял големият ѝ син Янчо, който се оказало, че нямал трета поставена доза от задължителната ваксина срещу заразата Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня Баща на сина си:
- Мило, искам да ти кажа, че скоро ще си имаш братче.
- Супер! Дай да се похвалим на мама!
Виц на деня Виц на деня Съвет за мъжката половина:
У всяка жена "спи" гадина, глупачка, вещица, ангел, принцеса! Която разбудиш, тази и ще получиш!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена казва на приятелката си:

- Откакто взех да карам с очила забелязах колко много други коли има по улиците.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори