×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • От 7 юни започва изплащането на пенсиите , обезщетенията за безработица - на 17 юни
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Вижте как се строи върху свлачището на Крайморие. Законно е, но рисково и скъпо


Вижте как се строи върху свлачището на Крайморие. Законно е, но рисково и скъпо
Строителят на обекта Пламен Дженков днес обясни пред Флагман какво се случва - има ли ощетени и какво точно строи
18 Февруари 2019, Понеделник, 16:00 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ, Снимки: Авторът

От Община Бургас показаха документи, с които са редуцирали чрез съда имотите на астниците до брега с 25 %, за да се оформи зелена зона

Сигнал за незаконно строителство, този път в бургаския кв. Крайморие, провери репортер на Флагман. Става въпрос за строеж в северната част на плажа в квартала. Наш репортер днес посети мястото, след като на редакционната ни поща пристигна анонимен сигнал за случващото се на пясъчната ивица.

В действителност има строителна площадка и е по план, одобрен от Общината през 2009 г. -  за двуетажна сграда с подземен паркинг, която ще се експлоатира от частно лице. Строител е бургаската фирма „Съни“ ЕООД, със собственик и технически ръководител на проекта Пламен Дженков.

Той обясни следното: „Това са частни урегулирани имоти. Имаме разрешително за строеж, издадено на 4 януари т.г., тук сме от около 10 дни. Няма нищо незаконно и както се вижда има отстъп от плажната ивица, който е много повече от описаните в репортажите на ваши колеги от телевизиите - 5 метра“, каза той пред нашия репортер.

По думите му неговата фирма ще изгради и водопровод със собствени средства, който по-късно ще бъде предоставен безвъзмездно на Община Бургас. Очаква се сградата да бъде издигната до покрив до началото на лятото, уточни още Дженков.

Той отрече твърденията, че обектът ще е малък семеен хотел.

Проверка на Флагман.БГ в Общината хвърли допълнителна светлина върху казуса

„И този, и съседните имоти са възстановени на частни собственици като бивши земеделски земи. Съдът ги е възстановил в граници до самия плаж, но за да няма обществено недоволство Община Бургас  взе от собствениците с до 25% от квадратурата, за да се оформи зелен буфер с пешеходна алея между имотите и самия плаж. Тази наша позиция ние защитихме и в съда, защото парцелите са скъпи и никой собственик не желае да отстъпи от тях“, казаха за Флагман.БГ от пресцентъра на Община Бургас. 

Така ще изглежда сградата. Горе в дясно се вижда разрешително за строеж от Общинската дирекция "Устройство на територията" от 4 януари 2019 г.

От там уточниха още, че въпросният терен е част от квартал и влиза в урбанизираната територия на Бургас. Това на практика значи, че не може да се наложи над собствениците ограничение за височината и мащаба на сградите, които искат да построят.

Проверката на Флагман.БГ и разговорът ни с Пламен Дженков обаче доведоха до друг проблем, който спешно се нуждае от решение. Плажната ивица в кв. Крайморие е скалиста, а терените където в бъдеще ще се строс, са разположени близо до брега. Предвид факта, че зоната е урбанизирана и е предвидено построяването на пешеходна алея, е от обществена значимост брегът да бъде укрепен.

Брегът трябва да се укрепи, категоричен е собственикът на "Съни" ЕООД Пламен Дженков

„Това може да стане с буни, със специални укрепления и т.н. Има си методи, но действително е необходимо да бъде направено. Реално така ще се постигнат две позитивни неща за квартала – ще се увеличи пясъчната ивица и ще се укрепи брега така, че да няма опасност от свлачища и наводнения“, каза още Дженков.

Припомняме, че в последните дни от управлението на Тройната коалиция през 2009 г. точно в този район морето погълна 3 милиона лева, отпуснати от тогавашния строителен министър Асен Гагаузом за укрепване на свлачището, но те просто не бяха усвоени по предназначение, а бяха заграбени.
 


В категории: Бургас


Рецепта за киш с тиквички и бекон
Рецепта за киш с тиквички и бекон 03/06/2024, Понеделник 21:00 0
9
Коментара по темата
9.
Ха ха
18.02.2019 21:02:47
1
4
Там никога не е било земеделска земя ..пусти заменки също като на Корал и Германката там никога не е било земеделска земя от 1985 до 2005 си беше проста общинска мера и всеки местен ще го потвърди поне това съм го виждал.. . Вече чакам времето когато чужденците ще спрат да идват за да спре тази анархия и тези никаквци който демокрацията сложи на върха на държавата вижте само синовете и дъщерите им...
8.
еееех
18.02.2019 20:55:11
1
1
ОКОЛО ВИЛАТА НА ДОГАН НАПРАВИХА МНОГО ДОБРО УКРЕПВАНЕ ,БРАВО
7.
еееех
18.02.2019 20:46:30
1
1
кой събори билборда до М.Р. , браво и без това мястото му не е там
6.
Аз ли НЕразбрах
18.02.2019 20:28:17
1
0
Извинявамсе че съм направил грешка,а колкото до срамът,НЕ несе срамувам когато ми вземат Х лева от заплатата и я разпределят както на някой му харесва,а лошият резултат ме отвръщава както сигурно теб те отвръщават негръмотните хора казващи мнение.Извинявай ако отново съм допуснал правописна грешка.
5.
До 2
18.02.2019 17:36:28
1
8
Моля Ви , научете кога се пише “със” и кога “с” , както и “във” и “в”. Срамно е да давате мнение и да допускате елементарни грешки които се учат в първи клас.
4.
свлачището
18.02.2019 17:23:26
0
5
Брегът там отдавна трябваше да е укрепен! Фирма Понс прибра в последния ден на правителството на Станишев 1 млн. лева за да изпълни брегоукрепване, после стовари едни камъни и пясък и прибра парите, а брегът се разпада. Който не вярва сам да провери
3.
*********
18.02.2019 17:17:03
1
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
2.
Аз ли НЕразбрах
18.02.2019 16:57:28
3
8
БГ Идиотщина,знаят че земята се свлича обаче някой разрешава да се строй на такъв район,после държавата със НАШИТЕ пари да крепи брега.Във България найстина няма виновни дъжавни/общински или каквито и да било обществени институции и по-важното НАКАЗАНИ.Никога няма да направим и крачка напред със този манталитет.Магистрали строим ДРОБ,Площади ремонтираме ДРОБ,Улици ремонтираме Дроб,Ремонти на Ремонтите,май найстина по-добре комунистите да дойдата,те поне нищо неправят,само си КРАДЪТ!!!!!!
1.
Така така
18.02.2019 16:29:07
5
12
И после ще ревем като Сарафовлии, че къщите ни са на свлачище и държавата е длъжна да го укрепва!
Всички предупрежаваха Сарафовлии да не строят на ската на свлачището , те не ще строим, сега като тръгна свлачището.. държавата е длъжна! Аз ли гои карах да строят на свлачище!
Архитекта издал разрешение на кладата! Стига сте крали пари! М@мк@ ВИ!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Сексоложка посочи 6 малко известни вида оргазъм и как да ги постигнете Сексоложка посочи 6 малко известни вида оргазъм и как да ги постигнете Аналният секс все още е до голяма степен тема табу, но все повече жени го пробват – и доста им харесва Докато кмет открива празника на децата, мъртвопиян заби колата си в магазин в Черноморец Докато кмет открива празника на децата, мъртвопиян заби колата си в магазин в Черноморец Дрегерът му посочил 1,89 промила алкохол 7 ясни знака, че просто не сте създадени за връзка 7 ясни знака, че просто не сте създадени за връзка Причината някои хора да са сами, не опира до липса на късмет 2 зодии през месец юни ще се сблъскват с огромни обрати в живота, ето какво им предстои: 2 зодии през месец юни ще се сблъскват с огромни обрати в живота, ето какво им предстои: Ето кои са те  Хиляди прииждат за нестинарската магия в сърцето на Странджа тази вечер Хиляди прииждат за нестинарската магия в сърцето на Странджа тази вечер Цяла плеяда от ректори на български университети гостува в село Българи, идват държавници и много родолюбци Созопол ще има любимо място за снимки – две магаренца, Общината търси скулптор с конкурс Созопол ще има любимо място за снимки – две магаренца, Общината търси скулптор с конкурс В процедурата на общината могат са участват, както професионални скултори и художници, които са се доказали като имена на българската култура, така и студенти със свои произведения и проекти Рецепта за киш с тиквички и бекон Рецепта за киш с тиквички и бекон Вкусно пролетно-лятно ястие Периодичното гладуване подобрява здравето на червата и помага в отслабването Периодичното гладуване подобрява здравето на червата и помага в отслабването Учени за пръв път изследват задълбочено ефекта от периодичното гладуване върху червата Какво говори социологията преди изборите - предстои ли сензация? Какво говори социологията преди изборите - предстои ли сензация? Все още огромна част от хората, които традиционно гласуват на избори, се колебаят дали и за кого да гласуват Опашка от желаещи кандидат-студенти в Университет "Проф. д-р Асен Златаров" Опашка от желаещи кандидат-студенти в Университет "Проф. д-р Асен Златаров" Документи се приемат от 3 юни до 28 юни
Той е милиардер и стана младоженец на 93 години Той е милиардер и стана младоженец на 93 години Рупърт Мърдок сключи брак с 67-годишната пенсионирана руска молекулярна биоложка Елена Жукова Сребърен ланец спаси собственика си от куршум Сребърен ланец спаси собственика си от куршум Куршумът се заклещил в бижуто около врата на мъжа и така той се отървал само с дребна драскотина Заради честите инциденти - ще седим залепени за седалките по време на полет Заради честите инциденти - ще седим залепени за седалките по време на полет По-често опасно друсане заради промени в климата Първата жена президент на Мексико е с български корени Първата жена президент на Мексико е с български корени Те бягат от България в началото на 1940-те, за да избягат от Холокоста Най-малко 14 души пострадаха от мълния в Чехия Най-малко 14 души пострадаха от мълния в Чехия  Пет деца са сред ранените Ще приеме ли "Хамас" планът на Байдън за примирие в Газа? Ще приеме ли "Хамас" планът на Байдън за примирие в Газа? Израел също не е дал официален отговор Гришо бори историята, класира се на четвъртфинал на "Ролан Гарос" Гришо бори историята, класира се на четвъртфинал на "Ролан Гарос" Тенисистът ни победи световния номер 8 Хуберт Хуркач Нацепен охранител изрита мъж в главата пред погледа на детето му Нацепен охранител изрита мъж в главата пред погледа на детето му   Пострадалият пътувал с половинката си и детето им с фолксваген Китай се опитва да провали мирната конференция, избухна Зеленски Китай се опитва да провали мирната конференция, избухна Зеленски Китай, който предложи свой мирен план за конфликта, смята, че все още не са налице подходящи условия за неговото уреждане Турските власти арестуваха двама заради рухналия блок в Истанбул Турските власти арестуваха двама заради рухналия блок в Истанбул Загина един човек, а осем души са ранени
Владимир ЧУКОВ, анализатор Владимир ЧУКОВ, анализатор В Москва искат идването на Тръмп, в Техеран искат точно обратното Виц на деня Виц на деня - Сийке, какво ново?
- Най-после моят спря да ми изневерява.
- Така ли?! И от кога?
- Утре стават 40 дни.
Виц на деня Виц на деня - Синът ми е студент, ама едва го издържам!
- Почакай, да завърши, тогава да видиш, инженер как се издържа.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За тези, които обичат слабите и стройни жени - помнете, че дебела змия няма!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори