×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Инвеститорът Сава Чоролеев: Ако държавата иска да купи имота ми на "Корал", ще й го продам


Инвеститорът Сава Чоролеев: Ако държавата иска да купи имота ми на "Корал", ще й го продам
Ако на държавата й е много необходим имотът ни, може да го откупи, каза инвеститорът
31 Януари 2019, Четвъртък, 09:30 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Всичко, което сме извършили, е било законно и бихме желали да упражним своите права, отговори той на въпроса ще се строи ли в къмпинга

 

Застрояване на плаж Корал е немислимо. Не може да се говори за бетон върху пясъка. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ инвеститорът Сава Чоролеев. 

Прави се едно внушение. Плажовете са изключително държавна собственост и върху тях никой не може да строи. В нашия имот няма дюни. В една карта са записани 160 квадрата, но по време на делата, които водим, са правени експертизи, които са доказали, че няма и един квадратен метър с такива природни образувания“, подчерта той.

Сегашната формула за природосъобразен туризъм не работи. Корал е най-запустелият и изоставен плаж, на който няма никакви санитарно - хигиенни изисквания“, коментира инвеститорът.

Съдът разреши на Сава Чоролеев да строи мегакомплекс на „Корал”
 

„Крайно време е да се сложи финал на всички внушения, манипулации, лъжи, които през годините бяха изричани за това, което се случва в бившия къмпинг Корал. В Интернет има много статии, в които пише как се излива бетон на пясъка. Тази страница я затваряме. Много усилия трябваше да положим, за да докажем, че всичко, което като инвеститори сме извършили, е било законно“, заяви Чоролеев.
 

„Законът регламентира, че в Зона А не е забранено строителството, но то е със силно намалени показатели. Ако има дюни, трябва държавата да ги отчужди и да ги заплати на собственика. Тази процедура трябва да бъде завършена“, добави той.

Петко Петков: Ще пазим Корал с телата си, кметът на Царево е с нас
Досега не ни е предлагано друго решение, освен да ни се пречи, каза инвеститорът, след като бе попитан дали ако държавата иска да откупи теренът, ще го продаде.
На въпросът ще строи ли на Корал, той отговори, че би желал да упражни своите права. 

„Ако обществото, ако държавата решат, че им е много необходима тази зона, това може да стане, но възмездно, т.е. може теренът да бъде откупен“, каза още Чоролеев.

 


В категории: Бизнес


16
Коментара по темата
16.
НАП-а
04.02.2019 14:07:18
0
0
Тя ще е реалната, щото нали е публично дружество, те купуват на реална цена
15.
НАП
01.02.2019 18:37:04
0
0
Продай го на държавата,ама на цената,която си декларирал и върху която си платил данък
14.
Гражданин
31.01.2019 21:46:05
3
5
Ако имаше държава, този "инвеститор" щеше да е в стая с решетки. Нагъл и самозабравил се човек.
13.
Арменския поп
31.01.2019 20:45:18
0
4
Държавата не плаща!
Държавата национализира!
Аиде да не ме занимавате!
12.
Ха ха
31.01.2019 20:13:00
1
2
Динев ...
В България всички са мишки и ти включително ....Баневи, Арабаджиева, миТю, ..те си мислеха че не са мишки...Бокаса и той си мисли че не мишка...Питай Златко Баретата...за мишките....
11.
До 2
31.01.2019 13:40:41
12
5
То с тези пълзящи дюни, утре и пред панелките в София може да изпълзят и да искате да си разполагате и там еко караванките и еко палатките. И да, в не малка част от тези земи дядовците са сяли или гледали животни, и са правили нещо за икономиката, а вие единствено искате да ползвате чуждите имоти на аванта... Да ама сиренето е с пари...
10.
До Стоян Тодоров
31.01.2019 13:15:19
3
5
Stoyan Todorov, само "ПЕДЕРАС" може да пише подобни коментари, скрит зад фалшив профил! Покажи си лицето,щом имаш топки!
9.
*********
31.01.2019 12:58:40
1
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
8.
до 5
31.01.2019 11:27:22
10
1
Става, ако държавата не иска може ти да го откупиш за цената която предлагаш. 90000€ за 3 стаи + кухня, построен през 1968г. Ще съдействаш ли?
7.
БУРГАС
31.01.2019 11:20:15
1
19
Нещо не е наред тази статия.Сава Чоролеев няма собственост в бившия къмпинг "Корал".Неговите имоти са над къмпинга в посока с.Лозенец-голи поляни.Моля да се уточни точно мястото,а не да се заблуждават хората.Земите в къмпинга са собственост на Испанска фирма и частници!!
6.
динев
31.01.2019 11:20:05
6
7
тез лаещи. мишки които. ще бранят с телата си чуждия имот в които проблем си има единствено собственика и никои друг трябва завинаги да млъкнат. не да имат претенции към ЧУЖДОТО мишки с МИШКИТЕ ви ясно ли ви е
5.
До 4
31.01.2019 11:18:56
10
12
По тази логика държавата ако реши да ти отчужди апартамента става ли да го откупи на цената, на която родителите ти или ти си го придобил/а преди 10 или 20- 30, че и повече години? Гледах го Човека и според мен си е напълно прав. Държавата казва "Там може да се строи" - някой купува имота и започва строителство или се подготвя да започне...и после Държавата казва "А не може да се строи!". И кой е лошия в тази ситуация? Фирмата която губи пари ? Фирмата на която й е казано че може да строи? Те ли са тези които застрашават околната среда?
4.
111
31.01.2019 11:05:03
2
16
Държавата да го откупи, но на цената на която той го е придобил. Съгласен?
3.
Еко
31.01.2019 10:37:03
10
10
Ми прав е човека,еко-зелените да си го купят,обаче те са свикнали без пари да се самонастаняват в чужди имоти и после друг да чисти след тях
2.
2
31.01.2019 10:13:44
2
9
е как да не е прав. то пясъка и дюните са си земеделски земи. нали поземлените комисии ги върнаха на предишните им "собственици и техните наследници". в тези "земеделски земи" дядовците им са сели домати, картофи, лозя и всякакви други земеделски култури
1.
P100
31.01.2019 10:07:44
7
4
mi prav si e toq reptil
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо синята зона от ул. „Ген. Гурко“ до бул.“Булаир“ позеленя (ВИДЕО) Защо синята зона от ул. „Ген. Гурко“ до бул.“Булаир“ позеленя (ВИДЕО) Ще трябва ли да плащаме втори път стикери, питат живущите в този район Безумие! Стотици хиляди българи притежават пистолет, пушка... Безумие! Стотици хиляди българи притежават пистолет, пушка... Населението намалява, оръжията се увеличават Сигнал до Флагман.бг: НПО подвежда бургазлии с безплатен курс по турски език, а после иска пари "за консумативи" Сигнал до Флагман.бг: НПО подвежда бургазлии с безплатен курс по турски език, а после иска пари "за консумативи" Виждайки големия интерес, представителите на НПО решиха да се облажат, като съберат „символични месечни дарения“, твърдят потърпевши Този град изпревари София по строеж на нови жилища и тази година Този град изпревари София по строеж на нови жилища и тази година Варна е на трето място Главболгарстрой и Смарт Консултантс представиха Twin Tower – проект от ново поколение Главболгарстрой и Смарт Консултантс представиха Twin Tower – проект от ново поколение Освен с футуристичен облик, проектът привлича и с отличната си ликация, а транспортната достъпност ще бъде обезпечена с отлично изградената инфраструктура в района Кристиян предрекъл смъртта си 20 седмици преди зверската катастрофа Кристиян предрекъл смъртта си 20 седмици преди зверската катастрофа От снимки във Фейсбук се вижда, че Кристиян е шофирал и други автомобили Джулая в Бургас ще бъде невероятен Джулая в Бургас ще бъде невероятен Концертът ще се проведе по традиция до Моста с начало в 20 часа на 30 юни Спипаха сина на култов гангстер с няколко пакета канабис (ОБНОВЕНА) Спипаха сина на култов гангстер с няколко пакета канабис (ОБНОВЕНА) Илия Атанасов остана без малката си количка Смарт, полицаите му я взеха Финалът на Капките би рекордите, вижте колко милиона бяха пред телевизорите Финалът на Капките би рекордите, вижте колко милиона бяха пред телевизорите Почти 4-часовото излъчване от зала „Арена София“ е проследено от над половината от всички телевизионни зрители ПП СЕК: Министърът на транспорта да поеме отговорност за случващото се в морския сектор ПП СЕК: Министърът на транспорта да поеме отговорност за случващото се в морския сектор Недоумяваме как за няколко месеца мнението на министъра се е променило на 180 градуса относно политиката по морския транспорт, пишат от партия "Средна европейска класа "
Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада В последните години гей парадът събира над 300 000 участници Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Смутените шефове на Динамо дори са възнамерявали да подложат играча на ДНК тест Венецуела стана първата държава, която изгуби всичките си ледници Венецуела стана първата държава, която изгуби всичките си ледници Ледникът Хумболт, известен още като Ла Корона, беше последният във Венецуела Арестуван е главният руски военен кадровик Арестуван е главният руски военен кадровик Ген. Юрий Кузнецов е заподозрян за вземане на подкупи, а в дома му са намерени милиони рубли, златни монети и часовници Едва ли ще я познаете, но това е Камелия след основния ремонт на фейса Едва ли ще я познаете, но това е Камелия след основния ремонт на фейса В социалните мрежи подозират, че любимката на няколко поколения българи се е подлагала на естетични и пластични интервенции, с които е прекалила и е заприличала на нищо Тя ще съди Слави, защото я нарекъл "луда жена" Тя ще съди Слави, защото я нарекъл "луда жена" Певицата на Дългия била категорична, че иска да изчисти имиджа си, който гологлавия шоумен зацапал Почина известен нотариус Почина известен нотариус Завинаги ни напусна нашият скъп колега и приятел“, заяви председателят на камарата Димитър Танев Целият свят не може да откъсне очи от уникалните тоалети на тази дама Целият свят не може да откъсне очи от уникалните тоалети на тази дама Първата дама на Франция може да напише истински наръчник за елегантност Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Бишимбаев не се призна за виновен и заяви в съдебната зала, че съпругата му е починала от самонараняване 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка Съдействат за разкриване на измами в големи размери
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Докторе, кажете как съм? Умирам от любопитство.
- Спокойно... не е от любопитство.
Виц на деня Виц на деня Две блондинки си говорят:
- Най-много мразя тайните. Трябва на всеки един поотделно да разказваш.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Какво е жизнен опит?
- Отново настъпваш мотиката, но вече си с каска.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори