×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Bild: Западът заплашил да остави Украйна без ракети "Пейтриът" след атака по цел в Русия
  • Олимпийският рекордьор в овчарския скок Тиаго Браз отпадна за игрите в Париж това лято заради допинг
  • Времето днес, прогноза за сряда, 29 май: Отново краткотрайни валежи с гръмотевици
  • Гари Конил беше назначен за нов премиер на Хаити вчера
  • Русия вдига данъците на богатите
  • Ремонт променя движението по АМ "Струма"
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Дядо доброволно стана муле за ало измамници, но сбърка жестоко и изгоря като бушон


Дядо доброволно стана муле за ало измамници, но сбърка жестоко и изгоря като бушон
Ключови думи: дядо, измама, муле, арест
16 Януари 2019, Сряда, 16:06 ч.

Още след първата поръчка мъжът осъзнал, че върши нещо незакнно, но продължил


Интернет обява прати 67-годишен мъж в затвора. Възрастният човек се оказал муле за ало измамници, който събирал пари от техните жертви, ала полицията го заловила, съобщава прокуратурата в Стара Загора.

Дядото едва свързвал двата края за това решил да си потърси работа за допълнителни доходи. Попаднал на обява в интернет, която му се сторила подходяща. Позицията била за куриер, пише Днес.бг

Той кандидатствал за работата и оставил телефонния си номер за връзка.

Скоро получил обаждане от скрит номер от новия си работодател. Договорили се и възрастният мъж бил изпратен на първия адрес.

Още тогава осъзнал, че върши нещо незаконно и всъщност е муле на телефонни измамници, но получавал достатъчно средства, за да продължи. Все пак, за разлика от повечето му набори, получавал пари вместо да ги дава.

Дядото обикалял на адреси из цяла Южна България и събирал пари от измамените. След това  носел плячката на предварително уговорено място и отброявал 10% за себе си. Така и не видял лицата на работодателите си.  С тях общувал само по телефон.

67-годишният мъж бил арестуван след като улични камери го хванали как взима пари от възрастна жена. Тя била убедена, че помага в залавянето на ало измамници, а човекът, който чака под терасата й е служител на МВР. Без да подозира, че всъщност е станала жертва на ало измама, а не помага на полицията, бабата спуснала с въже торбичка, пълна с 6000 лева.

Мулето прибрало в джоба си 600 лева, а другите занесло на уговореното място.

Освен камерите, на случилото се станали свидетели и хора от блока. Заедно с техните показания, властите стигнали до възрастния мъж, като първоначално си мислели, че това е единственото му провинение. По-късно обаче станало ясно, че дядото е бил посредник на десетки измами.

За това районният съд в Стара Загора го оставил в ареста с постоянна мярка задържане под стража.

В категории: Крими


Любовен хороскоп за юни
Любовен хороскоп за юни 28/05/2024, Вторник 20:59 0
2
Коментара по темата
2.
*********
16.01.2019 13:17:55
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
1.
*********
16.01.2019 13:17:55
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Младеж преби майка си, докато тя шофира Младеж преби майка си, докато тя шофира 19-годишният е задържан до 24 часа в РУ - Монтана Ексклузивно! Флагман разкри коя е следващата булка от сватбата на Мани - звезда от Плейбой е! Ексклузивно! Флагман разкри коя е следващата булка от сватбата на Мани - звезда от Плейбой е! Марина Байчева очаква втората ѝ рожба да се появи на бял свят през лятото, бебчето е плод на любовта ѝ с щастливеца Жоро Строят нова спортна зала в бургаския жк „Меден рудник” за 1.8 млн.лв. Строят нова спортна зала в бургаския жк „Меден рудник” за 1.8 млн.лв. Обществената поръчка вече е в ход, очаква се да бъде избран изпълнител до края на юни Ужас на Централна гара: Два влака се помляха, има много пострадали (СНИМКИ) Ужас на Централна гара: Два влака се помляха, има много пострадали (СНИМКИ) Топ бисерите от матурите по БЕЛ: След покръстването си княз Борис възприел титлата кмет Топ бисерите от матурите по БЕЛ: След покръстването си княз Борис възприел титлата кмет Вижте още фрапиращи изцепки на зрелостниците  Не е шега! СЕМ разследва "Ергенът" за дискриминация на жени по възраст Не е шега! СЕМ разследва "Ергенът" за дискриминация на жени по възраст Сигналът е подаден от българска платформа, бореща се за равенство между половете и заставаща срещу всички форми на насилие срещу жените Незабравимо 5G лято с 20 000 MB бонус в предплатените пакети Free2Go от Vivacom Незабравимо 5G лято с 20 000 MB бонус в предплатените пакети Free2Go от Vivacom Предимства на предплатените пакети са, че няма такса при презареждане и включват мегабайти в роуминг за пътувания в чужбина Поморие бе част от Националното шахматно турне „Асеневци“, с надслов „Развиваме естествения интелект“ Поморие бе част от Националното шахматно турне „Асеневци“, с надслов „Развиваме естествения интелект“ Близо 140 деца изпълниха градинката до НЧ „Светлина 1939“ в квартал „Свети Георги“ Кървав ужас на бал! Банда непълнолетни налагат абитуриенти Кървав ужас на бал! Банда непълнолетни налагат абитуриенти На родителите на непълнолетните лица са съставени актове за административно нарушение Жестока трагедия на пътя Жестока трагедия на пътя Товарен и лек автомобил са се сблъскали челно при разклона за село Ралево на пътя Плевен-Ловеч
Сметоизвозване ли? Северна Корея праща балони с фекалии и боклук към южната съседка Сметоизвозване ли? Северна Корея праща балони с фекалии и боклук към южната съседка От години южнокорейски пък активисти изпращат балони с блистовки към Северна Корея, критикуващи нейните лидери и USB памети с клипове на Kей-поп музика Защо всички в Италия са срещу Мелони Защо всички в Италия са срещу Мелони Битката е всички срещу един Знаете ли колко струва къщата на Кевин от "Сам вкъщи" Знаете ли колко струва къщата на Кевин от "Сам вкъщи" Запазено е стълбището, по което Кевин се спускаше с шейна Жена се натъкна на нещо зловещо в дома на братовчедка си (СНИМКИ/ВИДЕО) Жена се натъкна на нещо зловещо в дома на братовчедка си (СНИМКИ/ВИДЕО) В една от стаите тя видяла малка врата, която се намирала на височина метър от пода Светът скърби: Почина един от най-известните рокаджии (СНИМКА) Светът скърби: Почина един от най-известните рокаджии (СНИМКА) Ингъл бе вокалист и органист на групата, която е основава през 1966 г., и изпява 17-минутния им хит „In-A-Gadda-Da-Vida" Превърнаха резиденцията на президента в хотел Превърнаха резиденцията на президента в хотел Състои се от 6 просторни стаи, от които се разкрива зашеметяваща гледка към природата Унгария е блокирала 41% от решенията на ЕС за Украйна Унгария е блокирала 41% от решенията на ЕС за Украйна Въпреки натиска Будапеща ще продължава да блокира военната помощ за Украйна   Макрон притеснен от възхода на крайната десница, била зъл вятър Макрон притеснен от възхода на крайната десница, била зъл вятър Заедно трябва да изградим нова концепция за обща сигурност, каза той 300 000 души без ток в САЩ след торнадо и бури 300 000 души без ток в САЩ след торнадо и бури  През уикенда лошото време отне живота на най-малко 23 души Ирландия, Норвегия и Испания признаха палестинската държава Ирландия, Норвегия и Испания признаха палестинската държава Израел веднага обяви, че отзовава своите пратеници в Дъблин и Осло
Владимир Путин към страните от НАТО Владимир Путин към страните от НАТО Трябва да сте наясно с какво си играете! Виц на деня Виц на деня - Скъпа, взех детето от детската градина.
- Браво, и... как ще го кръстим, защото нашето вече ходи на училище?
Виц на деня Виц на деня Блондинка в автосервиз.
Монтьорът и казва:
- Имате късо съединение.
- Е хубаво де, що не го удължите тогава....
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Никога не се задоволявай с това, което могат и другите!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори