×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • В Окръжния съд стартира процесът срещу Омар Аднан, обвинен в убийството на полицейските служители Атанас Градев и Йордан Илиев, очаквайте подробности
  • Велико Минков ще се опита да докаже днес пред Бургаския окръжен съд, че е баща на едно от децата на убийцата Габриела Славова, очаквайте подробности във Флагман
  • 12 май е Международен ден на медицинските сестри
  • В Атина и Солун протестираха в подкрепа на палестинците в Газа
  • Официално: Байдън забрани вноса на руски обогатен уран
  • Новата помощ от САЩ за Киев вече е на фронтовата линия
  • Вдигат пенсиите с 11% от 1 юли
  • 985 случая на коклюш у нас, 57 деца под една година са в болница
  • Пуснаха нод държавен дълг за 200 млн. лв.
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Лайфстайлът на Бургас вече е далеч от „Adidas“, градът има ново лице


Лайфстайлът на Бургас вече е далеч от „Adidas“, градът има ново лице
Новите нрави в града са много по-изискани и е време това да бъде оповестено
14 Декември 2018, Петък, 20:00 ч.
Автор: Анна ДОБРЕВА

Модерен Бургас е град на изтънчени вкусове

 

По традиция, ритъмът на живота в един български град  се усеща най-силно в салоните на посещаваните заведения. Интериорът им, предлаганите кулинарни специалитети и предпочитаните музикални изпълнения най-точно рисуват картината на светския живот в града.

Флагман.бг си постави за цел да открие местата в Бургас, в които всяка хапка да е специалитет, всяка глътка да гали небцето и всеки миг да е незабравимо преживяване. За пътеводител ни послужиха отзивите на бургазлии и спомените им за преживените невероятни моменти.

След направеното задълбочено и обстойно проучване разбрахме, че бургазлии вече са далеч от лафстайла „Адидас“, с който се прочуха преди повече от десетилетие. Новите нрави в града са много по-изискани и е време това да бъде оповестено.

Модерен Бургас е град на изтънчени вкусове. Местните са привърженици на средиземноморските специалитети, черноморската риба, прясната паста и зрялото говеждо, подкрепени с хубаво българско вино. Страстни почитатели са на ароматното кафе в комбинация със сладкиш по домашна рецепта.

Представяме ви местата, които по всеобщо мнение са първенци в изпълнението на всички изисквания на своите посетители и са лицето на Бургас пред гостите на града ни. Разделихме ги в две категории – ресторанти и барове.

В категория ресторанти:

Достъпен лукс за всеки бургазлия предлагат единствено в ресторант „Салини“, намиращ се в Гранд Хотел и СПА „Приморец“. В 5-звездния крайморски оазис са доказали, че знаят как да гощават политици, олигарси, поп звезди и големи имена в спорта.


В елегантния „Салини“ ще откриете не просто изключителни ястия, а отношение към клиента, ненатрапчив сервиз, изключителна обстановка, предразполагаща към пълен релакс. Менюто е палитра от кулинарни бестселъри на средиземноморската кухня и богатство от суши предложения. Разнообразието е огромно, съставките се внасят директно от Тайланд, а оризът, който се използва, е най-подходящият за суши – харука.

Черешката на тортата в ресторант „Салини“ са специалните тематични вечери, които изумяват с класата и прецизността към всеки детайл на изпълнението им. Те включват всичко – вдъхновяваща атмосфера и музикална програма, сравнима  единствено с концерт, впечатляващи танцови изпълнения, фойерверки, кулинарни шедьоври и задължително шампанско.

Изискана обстановка, отлично обслужване и вкусна храна край брега на морето предлага ресторант „Нептун“ на Централния плаж. Тук можете да закусите, да си организирате бизнес или приятелски обед, Виенски следобед, а вечерите в „Нептун“ са истинска наслада – неповторима атмосфера, средиземноморска, европейска и автентична кухня, перфектно обслужване и селекция от вина.



Шеф-готвач Катя Кондева е кулинарният виртуоз, на когото се дължи безукорният имидж на крайморската перла. Тя е изключителен професионалист и е един от главните двигатели на ресторант Нептун. Стилът й на готвене се отличава с новаторски дух в приготвянето и на най-традиционните ястия.



Готвенето за мен е страст и любов, ако я няма силната емоция и чувство, ние няма как да заредим храната с положителната енергия. Само талант за готвене не е достатъчен, нужна е самодисциплина и труд“, каза шеф-готвачът.

Романтичният триетажен ресторант “Етно” в самия център на Бургас, ръководен от един от най-опитните специалисти в бранша – Стоян Ганчев, вече години наред е сред любимите места на бургазлии.



Заведението има прекрасна кюхня, а за ястията се използва подбрани пресни продукти от доказани производители. През зимата се предлагат основни ястия от стари български рецепти, а през лятото местните хора и туристите могат да намерят тук прясна риба, октоподи, миди и други морски дарове. Другият ресторант на Стоян Ганчев – “Розе” години наред попада в списъка на специализираното списание “Бакхус” за заведение с най-добро обслужване, най-добри напитки и кухна в България.

NORMA Restaurant & Steak House е звездата на верига заведения Incanto. Дизайнерският щрих на една от най-известните интериорни компании в Европа – КАРЕ, е оставила своя неподражаем отпечатък  тук на ул. Цар Симеон I №1.



Ресторантът, заемащ първия етаж на една от най-красиво реставрираните къщи в аристократичната част на Бургас, плени гостите си още от деня на своето откриване. За по-малко от година „Norma” спечели признанието и на най-взискателните клиенти в града. От екипа на ресторанта непрекъснато провокират сетивата на своите гости с ново меню на всеки 2 месеца!

Всички в Бургас са почитатели на майстор Стоян Мавров, за това не е учудващо защо новият му ресторант се превърна в хит веднага след откриването си. Проектът „Ла Веранда“, точно до УМБАЛ – Бургас, бе стартиран само преди месец, но славата на звездния му шеф готвач предначерта пътя към успеха на заведението.



Любителите на домашната кухня и натурални продукти бързо научиха къде е новото работно място на именития готвач. Стоян Мавров бе начело на кулинарния екип в хотел „България“ дълги години и е доказал отдавна какво може.

В Ла Веранда майсторът се е развихрил както само той умее, всеки ден мисли ново меню, а гостите му си облизват пръстите от крехкото джоланче с катрофки, домашната супичка от щастлива кокошка,  кюфтенцата по чирпански, уникален пастет с билки и още много други вкусотии.

Модерният капан Даляна в Магазия е на ръба на Морската гара Бургас и предлага страхотна черноморска гледка и възможност да се насладиш на домашен „Тарама“ хайвер, богатство от черноморски риби, средиземноморски деликатеси и разнообразни напитки.



В категорията барове:
Емблематичният бар „Нептун“ е безспорният фаворит на бургазлии вече 6 години. На сцената на нощното бижу са пели най-големите имена в родната поп музика - Васил Найденов, Лили Иванова, Орлин Горанов, Тони Димитрова, Графа и още много други знаменитости.



Но не звездните гости са причината бар „Нептун“ да е незаменим за посетителите си. Бляскавият Glam rock интериор, който по думите на гости от София, Пловдив, Варна и други градове е без аналаог в страна, приглушените светлини, задушевната обстановка и големият роял с централно място са любимия фон на бургазлии за дълги нощи, огласяни от LIVE изпълненията на музикантите, които дават живот на всеки любим евъргрийн и превръщат всяко желание в песен.

В пиано бар „Приморец“ бендът е на изключително високо ниво. Сред бутиков разкош 10 музиканти, 10 инструмента, 10 невероятни гласа звучат на живо през цялата нощ! Група FOUR&Frends превзема сцената и не ви дава мира до малките часове на нощта.



Това не е музикална програма, а грандиозно шоу. Единствено тук можете да чуете на живо най-талантливите изпълнители в Бургас, а с репертоар от над 1000 песни купонът с тях никога не омръзва“ коментират посетителите в пиано бар Приморец.

Club Famous e наследникът на култовия бар Azzaro. Заведението спечели многобройни посетители, предлагайки им най-доброто от комерсиалната клубна музика, в съчетание с професионален балет и уникален интериор. Топ мюзик селектарите Dj Mascota MCP и D-Trax са любимците на посетителите и те са като удома си зад пулта в Club Famous.



Новаторският нюх в мениджмънта на club Famous се прояви и тази зима, с въвеждането на новия жанр в нощния живот на Бургас - „ Theatro Live Night  ”. Първото шоу бе поверено на Годжи, Борис Солтарийски, Цветелина Грахич и Андреас и пожъна огромен успех.

DÉJÁ VU Night Club е нов, модерен, лъскав и е поредният ХИТ на нощен Бургас! Вече втора зима клубът е място, на което не можеш да влезеш без предварителна резервация.



Препълненият календар със събития и освободеният от излишни задръжки балет са успешната колаборация, която препълва клуба. На сцената на DÉJÁ VU Night Club блестят последното поколение звезди на българския поп, горещата Михаела Филева, Гери-Никол, Веси Бонева, 100 кила и др.


В категории: Бургас


Рецепта за пай с кайма и картофи
Рецепта за пай с кайма и картофи 13/05/2024, Понеделник 21:00 0
България Всички новини
Мислите си, че в България имотите поскъпват бързо? Вижте това място - 48 % за година Мислите си, че в България имотите поскъпват бързо? Вижте това място - 48 % за година Огромен интерес към лускозни имоти в Дубай Феноменалният Влади Зомбори спечели "Капките" Феноменалният Влади Зомбори спечели "Капките" Той е победителят в 12-ия сезон на шоуто за имитации "Като две капки вода" Веско грубо нареди тази певица: Ти показа, че можеш и да мислиш Веско грубо нареди тази певица: Ти показа, че можеш и да мислиш Фолкаджийката получи висока оценка за певческите си възможности и интелекта си 4 начина да разберете дали партньорът ви крие нещо от вас 4 начина да разберете дали партньорът ви крие нещо от вас Ето кои са те  4 малки неща, които всеки мъж иска в една жена, без съмнение 4 малки неща, които всеки мъж иска в една жена, без съмнение Истинските мъже искат жена, която ги вдъхновява, защото в живота ѝ се случват страхотни неща Зодиите, които карат родителите си да се гордеят с тях Зодиите, които карат родителите си да се гордеят с тях Кои знаци имат безмилостен стремеж майка им и баща им да се гордеят с тях Представители на европейската комисия ще заседават утре в Бургас и ще пътуват с електрическите ни автобуси Представители на европейската комисия ще заседават утре в Бургас и ще пътуват с електрическите ни автобуси Ще има и празничен концерт с ефектно шоу от дронове, за да се види какво е постигнато от по Оперативна програма "Транспорт" Рецепта за пай с кайма и картофи Рецепта за пай с кайма и картофи Вкусно и засищащо ястие 5 гряха, които ви пречат да отслабнете в областта на корема 5 гряха, които ви пречат да отслабнете в областта на корема С възрастта става особено трудно да се премахне коремът - понякога дори диетата и спортът не помагат Рачков влезе в образа на Веско Маринов, изпоти се яко Рачков влезе в образа на Веско Маринов, изпоти се яко Двамата изпълниха дует - обичания от всички хит "Лятна жълта рокля"
Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Бишимбаев не се призна за виновен и заяви в съдебната зала, че съпругата му е починала от самонараняване 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка Съдействат за разкриване на измами в големи размери Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Актьорът е бил приет в болница 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани Звучи невероятно, но според украински анализатори, руснаците сами са си го взривили, а в същото време Путин уволни военният министър  Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Хороскоп за деня – 13 май 2024, понеделник Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Американското списание „Форбс“ пише, че руската офанзива била фалшива, но шест села паднаха за 24 часа в ръцете на окупаторите Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Поради объркването на жената вече не се изплащали обезщетения, за да се грижи за своя съпруг с увреждания Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония  Пътят към ЕС минава през изпълнение на Преспанското споразумение, напомниха в Атина на Скопие след гафа на Гордана Силяновска Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина 62-годишният мъж страдал от тежко бъбречно заболяване Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим  Григор Димитров обаче изстрада победата си, след като стъпи накриво още в първия сет и доигра мача на куц крак
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Докторе, кажете как съм? Умирам от любопитство.
- Спокойно... не е от любопитство.
Виц на деня Виц на деня Две блондинки си говорят:
- Най-много мразя тайните. Трябва на всеки един поотделно да разказваш.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Какво е жизнен опит?
- Отново настъпваш мотиката, но вече си с каска.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори