×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Може ли БСП и ДПС да си партнират в бъдеща управляваща коалиция. Вижте отговора на Рамадан Аталай


02 Декември 2018, Неделя, 21:59 ч.

Може ли ДПС и БСП да си партнират в бъдеща управляваща коалиция. За подобна идея намек направи Корнелия Нинова. Но може ли тя да бъде осъществена и от страна на ДПС. Темата коментира в предаването „Беновска пита” по Канал 3 депутатът от ДПС Рамадан Аталай.

„За първи път чувам подобно нещо. Ако те са готови да се включат към онази програма, която ние готвим, за ускорено развитие на България – разбира се защо да няма една коалиция, която да изведе страната от тази ситуация. Казвам, че всички са възможни партньори”, заяви Аталай.

И уточни, че разбира се „Обединените патриоти” не са сред тези варианти.

„Мисля, че те са в много сериозен залез и мисля, че обществото, че с т.нар. „Обединени патриоти” няма бъдеще за България. Не са политическата сила, която може да изведе България до икономически растеж”, каза народният представител.

Все пак в Тройната коалиция имахме растеж от 7% на икономиката. По времето на Орешарски имаше 260 хиляди младежи, които бяха назначени активно на работа. А сега има 140 хиляди младежи, които нямат. Всички задължения, които ГЕРБ беше натрупал, по времето на Орешарски беше нулирано”, припомни Рамадан Аталай, като по този начин се върна към последното управление, от което ДПС бе част.

„Не казвам, че управлението на Орешарски е било върхът на сладоледа”, допълни депутатът.

„Има само един политик от тези”, обяви Рамадан Аталай, като визира колаж, на който в студиото бяха показани Бойко Борисов, Румен Радев, Ахмед Доган и Сотир Цацаров. И имаше предвид Доган.

„Борисов казва, че това е един от онези политици, които заслужават внимание. Иначе самият Борисов е казвал, че е прагматик”, уточни Аталай, като изтъкна, че Доган има важната роля на балансьор.

„Мисля, че неговите послания винаги са от призмата на мястото на ДПС в политическото пространство на България. Той не прави обръщения към народа”, отговори Аталай на въпрос дали се очаква коледно обръщение на Доган.

„Наистина ДПС са загрижени за състоянието на страната”, изтъкна Аталай.

Вижте още интервюта и коментари!

„Коалиционната култура е сложно нещо, но мисля, че ДПС я усвои през годините”, каза още той по отношение на възможността за управление с БСП.

„Валери Симеонов мисля, че изобщо няма място като политик. Защото на него не му е трудно и не му е нужно много време да изложи България”, допълни Аталай..

Той коментира и темата за газопроводите, като се върна на старата тема за „Южен поток”. Бе категоричен, че проектът обаче не е спрян от правителството на Пламен Орешарски.

„Тогавашният министър на икономиката Драгомир Стойнев трябва да каже кой е спрял „Южен поток”. Но аз ще ви издам една тайна – не БСП, не Стойнев... Има документ, върху който има име на министъра, който е спрял „Южен поток”. Проектът не е спрян по времето на Стойнев, не и по времето на Орешарски. Всички политици, които бяха в управлението, направиха така че този проект да не се случи. Документално също не е спрян от Орешарски. Беше спрян след него”, каза Аталай, без да назовава името на въпросния министър, който е спрял проекта.

Относно настоящия проект за „Турски поток” и възможното му отклонение през България той коментира:

„Приехме в НС изменение на един документ, който съм казвал, че е с изтекъл срок на годност – става дума за енергийната стратегия на България.

"Такъв един газопровод е необходим за България и трябва да бъде построен", обясни Аталай и изтъкна, че проектът обаче няма място в енергийната стратегия, тъй като това е инвестиционен проект. Според него това е могло да стане с решение на Министерския съвет. Така според него обаче премиерът Бойко Борисов е прехвърлил отговорността върху депутатите.

„Стратегията трябваше да бъде сменена, след като бъдат сключени договорите и беше ясно как ще бъде транзитиран газа”,  поясни още депутатът от ДПС.

Относно упреците на американския посланик Ерик Рубин, че европейските държави са много зависими от руски газ Рамадан Аталай каза:

„Ние не можем да търсим вина в американския или руския посланик. Трябва да погледнем нашия интерес и да видим дали го защитаваме. Защото, ако погледнем, ще видим, че нито една управляваща партия не е успяла да отстои интереса на България по отношение на доставките на газ и диверсификацията на газ”.

Той, като уточни, че това било, за да може да се угоди на единия или другия брат.  Според него просто нещата трябва да се правят законово.

В категории: Политика


3
Коментара
3
Коментара по темата
3.
защото
02.12.2018 22:29:28
3
4
Какво може да каже един турчин, за Валери Симеонов и за всеки патриот,освен да ГИ оплюе,и какво може да пита БЕНОВСКА В ЕДНА ТУРСКА ТЕЛЕВИЗИЯ--КАНАЛ 3 !! ТЕЗИ ТУРСКИ ТЕЛЕВИЗИИ -НОВА,БТВ,ЕВРОКОМИ, И ПР. ТРЯБВА ДА СЕ ЗАБРАНЯТ,КАКТО И САМАТА ТУРСКА ПАРТИЯ -ДПС!!
2.
Турчин
02.12.2018 21:10:47
2
3
Не на русчиите комунисти доносници (рамадан аталай-агент ВЕРГИЛ) от говурското дпс
1.
казах
02.12.2018 20:57:51
0
4
не желая да съм свидетел на такъв сценарий - твърде гнусно ще е !!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
ГЕРБ-СДС закрива кампанията си в Бургас с концерт на "Диана експрес" и Венц Венц ГЕРБ-СДС закрива кампанията си в Бургас с концерт на "Диана експрес" и Венц Венц В 18:30 часа на площада в Приморско цялата листа с кандидати за народни представители и кандидатът за евродепутат Борислав Киров, който е от Приморско, ще направят финалните си обръщения към обществеността От следващата учебна година ддигат студентските такси От следващата учебна година ддигат студентските такси Средният размер става 1010 лева, а за кандидатстване - 60 лева Дузпи убиха мечтата на „Нефтохимик“, „зелените“ остават в областната група Дузпи убиха мечтата на „Нефтохимик“, „зелените“ остават в областната група Младите момчета на Станислав Жеков загубиха баража с „Локо“ Стара Загора Пулмолог бие тревога, вейповете сриват имунната система, а при децата се стига и до колапс Пулмолог бие тревога, вейповете сриват имунната система, а при децата се стига и до колапс  От магазин в мола обявиха, че въпреки забраната електронните цигари с HHC може да бъдат купени, но само от техния сайт  Машинистът, който сряза спирачките на локомотива, не бил терорист, а искал да спре безобразията в БДЖ Машинистът, който сряза спирачките на локомотива, не бил терорист, а искал да спре безобразията в БДЖ Колегите оставят локомотивите без надзор и отиват да си спят у дома, а им плащат за нощен труд, разказва той Броени часове остават до края на предизборнатата кампания Броени часове остават до края на предизборнатата кампания Утре е ден за размисъл и агитацията е забранена Украинец арестуван след опита за грабеж в златарски магазин в Бургас Украинец арестуван след опита за грабеж в златарски магазин в Бургас Той е пребиваващ в България с временна закрила Ученици в шок след стрелбата по колата им, страхували се да не ги убият и се крили в храстите Ученици в шок след стрелбата по колата им, страхували се да не ги убият и се крили в храстите Полицаят, ранил 19-годишния младеж, е отстранен от длъжност Мария Бакалова изненадващо се появи тази вечер в Бургас и разби един от митовете за личния си живот Мария Бакалова изненадващо се появи тази вечер в Бургас и разби един от митовете за личния си живот Холивудската звезда не се е разделила с приятеля си Валери  Пазарът в Каблешково поскъпна здраво, търговци дерат кожи за китайски стоки и зарзават Пазарът в Каблешково поскъпна здраво, търговци дерат кожи за китайски стоки и зарзават Зеленчуците също държали високи цени, а търговците се изтарикатявали и пускали етикет със стойността за 500 грама, чакайки в капана им да попадне разсеян клиент
Джо Байдън забранил на въоръжените сили на Украйна да стрелят по Москва с US оръжие Джо Байдън забранил на въоръжените сили на Украйна да стрелят по Москва с US оръжие Разрешили сме употребата на оръжията в близост до границата и то тогава, когато срещу страната се извършват нападения, каза американският президент  Късметът се усмихва на Овена и пред него се откриват големи възможности Късметът се усмихва на Овена и пред него се откриват големи възможности Хороскоп за деня – 7 юни 2024, петък Турция обмисля да въведе банкноти с по-висок номинал Турция обмисля да въведе банкноти с по-висок номинал Причината - обезценяването на валутата и инфлацията Джо Байдън вбеси французите, кортежът му предизвика над 400 км задръствания Джо Байдън вбеси французите, кортежът му предизвика над 400 км задръствания Нямало как да обяват предварително посещението на президента на САЩ Почина естрадна легенда Почина естрадна легенда Изпълнената от нея песен „Бяло крило“ печели първа награда на фестивала „Златният Орфей“ през 1978 г. Тази певица отрече слуховете, че е бременна Тази певица отрече слуховете, че е бременна Ето какво каза Лейди Гага Бивш министър предупреди за голям проблем в здравеопазването Бивш министър предупреди за голям проблем в здравеопазването Съвсем скоро ще има огромен дефицит на педиатри, каза Мими Виткова Арестуваха мъже, хвърлили мъртва змия в лицето на общинарка Арестуваха мъже, хвърлили мъртва змия в лицето на общинарка След случката служителката от данъчния сектор е получила тежка паническа атака, тъй като от години страдала от тежка фобия от влечуги Instagram тества нова функция Instagram тества нова функция . Понастоящем платформата позволява на хората да прелистват или да скролват покрай рекламите, които се появяват в основния канал със снимки и видеоклипове, както и в каналите Stories и Reels Колко са разходите за лечението на Михаил Шумахер Колко са разходите за лечението на Михаил Шумахер Италианските медии съобщават, че разходите за лечението и защитата на личния живот на Шумахер са нараснали до седем милиона евро годишно
Николай СЛАТИНСКИ Николай СЛАТИНСКИ Ако Европа не направи така, че Русия да загуби войната, Голямата европейска война няма да ни се размине Виц на деня Виц на деня - Защо си нервен?
- Вали..., а жена ми е без чадър.
- Е, голяма работа, ще влезе в някой МОЛ!
- Ами... за това съм нервен!
Виц на деня Виц на деня - Имам вила на морето...
- Голяма работа, аз имам три в плевнята.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Работя само защото ме мързи да лайквам и споделям снимките на пари и чудодейни икони, от които всички забогатяха.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори