×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Трайков: Акцизът на горивата ни е най-нисък в Европа, не знам за какво са протестите (ВИДЕО)


Трайков: Акцизът на горивата ни е най-нисък в Европа, не знам за какво са протестите (ВИДЕО)
Държавата няма право да намаля акцизите, каза бившият министър Трайчо Трайков
19 Ноември 2018, Понеделник, 07:19 ч.

Няма математическа причина, поради която правителството да падне, каза бившият министър

Акцизът на горивата, от които зависи цената им, е най-нисък в Европа. Не съм сигурен за какво са тези протести. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ бившият енергиен министър Трайчо Трайков.
„Цената на бензина зависи от международните пазари и от акциза. В България през последните 10 години данъците са най-малка част като пропорция в цената на горивата. От това държавата губи. Те са 48% за бензина и 45% за дизела. Във всички европейски страни тези проценти са по-високи“, обясни той.
Държавата няма право да намаля акцизите, защото те са минимално изискваните от ЕС, добави бившият министър.
„Правителството може да се намеси на пазара на играта, но като пазарен играч. Управляващите могат да имат свои данъчни складове, които да конкурират цените на другите търговци“, коментира той.
Цените на горивата падат единствено заради международните котировки на петрола, добави експертът.
Преди 2-3 месеца цените са били 85-86 долара за барел и оттогава постоянно падат, като в последните дни са 65-67 долара, подчерта той.
Няма математическа причина, поради която правителството да падне, заяви Трайчо Трайков.
„Теоретично и на инат може да си стои, има и кой да го подкрепя в парламента. Не би било проблем правителството да остане. Още повече, като виждаме, че малката коалиция остана идеологически чиста сякаш. Въпреки че явно и Каракачанов е кривнал някъде от правата прокремълска линия, щом и на него му искат оставката Сидеров и Марешки”, добави бившият министър.
Той коментира и внесения от антикорупционната комисия иск за отнемането на негово имущество за 2,4 млн. лева.
„Аз твърдя, че комисията разполага с категорични доказателства за произхода на всяка стотинка от моето имущество, но обратна връзка от тях нямам и не съм имал”, изтъкна Трайков.
„Поводът да започне КПКОНПИ да прави тази проверка е изфабрикуваното дело за продажбата на миноритарните дялове от ЕВН, което е смехотворно. Там обвинението срещу мен е, че като министър, въпреки че не осъществявам аз продажбата, не съм я спрял, въпреки че тя е в изпълнение на Министерския съвет като мерки за подкрепа на фиска”, каза още бившият министър.


В категории: Политика


Асен Блатечки вдига сватба
Асен Блатечки вдига сватба 04/06/2024, Вторник 19:00 1
9
Коментара по темата
9.
До 8
20.11.2018 00:30:05
0
0
А същата покупателна способност като германците и гърците ли имаме?
8.
456
19.11.2018 13:52:06
3
0
Празноглавецо, в Германия безнзина е с 45% по-скъп а дизела с 25%.
Това са данни, които всеки може да провери. Имаме най-ниския акци и най-ниските цени на горива заедно с още две държави от ЕС.
В една съседна Гърция плащат много повече.
7.
Ако сега
19.11.2018 13:49:30
0
3
някой излезе и честно и откровено обяви освен че акциза е 48% от стойността на бензина то колко е % на стойността на суровия петрол в цената на бензина, колко % са разходите по производството, вкл. заплатите на лукойлците, колко са другите съпътстващи разходи по видове, ДДС знаем , че е 20% (на него пък кой му влияе, ЕС ли) и накрая ние сами ще си направим сметката кой се обогатява за сметка на остъргания български джоб? И тогава , такива като Трайчо може и да вдянат за какво са протестите?!
6.
мислещ
19.11.2018 13:42:14
0
4
Абе дебил,ако акциза ни е най-нисък ,а цената на горивото е като в Германия ,не ти ли се струва че едни стотици милиони потъват в нечии джоб /руски/ вместо в хазната !?
5.
До 2
19.11.2018 13:33:14
0
2
Малоумнои са тези, които не разбраха, че сравняването по абсолютни стойности на цени, данъци и акцизи със Запада е напълно лишено от смисъл...! Ако акциза е 48% и е най-нисък в Европата, то в останалите 52 % са цената на петрола (не м0жем да й влияем), но останалите ПЕРА в себестойността са:
-най-ниски цени на тока...
-най-ниски разходи по поддръжка...
-най-ниски цени на труда (работни заплати)
-най-ниски застраховки...
-най-ниски цени на водата...
НАЙ-НИСЪК СТАНДАРТ НА ЖИВОТА, което трябва да доведе и ДО НАЙ_НИСКИ ЦЕНИ НА ГОРИВАТА и то с разлика от порядъка на 20-30% спрямо същият този ЗАПАД. А те са почти равни, даже някъде имат и по-ниски цени от нас!
Етo, това е обяснение като за малоумни...!Сега разбра ли ме?
4.
Когато
19.11.2018 13:25:55
0
1
имаш имущество за 2,4 милиона лева, акциза на горивата ще ти се стори направо 1 %.
3.
Трайоо
19.11.2018 13:00:03
1
2
Като ти занулят милионите ще разбереш
2.
456
19.11.2018 11:08:12
2
3
123,
Човека ти го е обяснил като за молумни, но ти си повече от малоумен, ти си ново ниво идиот.
1.
123
19.11.2018 10:26:16
3
3
тоз боклук всички го мразят = айде пускайте водата и лайното да отива в канализацията
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
"Възраждане" ще спасява 150-годишно училище, закрито и с нейния глас "Възраждане" ще спасява 150-годишно училище, закрито и с нейния глас Школото е в село Ореш, родило автора на първата българска книга "Абагар" Трябва да използваме изкуствения интелект, за да научим децата на български език Трябва да използваме изкуствения интелект, за да научим децата на български език До този извод достигнаха участниците в кръглата маса  "БАИТ в подкрепа на образованието" Асен Блатечки вдига сватба Асен Блатечки вдига сватба Актьорът безпаметно влюбен в новата си изгора Елеонора Кметът на Царево Марин Киров с подарък към гостите си - манов мед от Странджа Кметът на Царево Марин Киров с подарък към гостите си - манов мед от Странджа Той ги изненада по време на нестинарските игри  Ще има ПОС терминали в патрулките, ще плащаме глобите и с карта Ще има ПОС терминали в патрулките, ще плащаме глобите и с карта Оше 4 уреда ще проверяват кръвните проби за дрога   Най-добре се живее в Нидерландия и Швеция, най-зле в Хърватия и България Най-добре се живее в Нидерландия и Швеция, най-зле в Хърватия и България На дъното на класацията са още Унгария и Румъния Пловдивският университет приема задочно чуждестранни студенти в Царево Пловдивският университет приема задочно чуждестранни студенти в Царево Екипи ще разработват проекти за съвместно участие на Общината и университета Двама българи с моторна лодка убиха по непредпазливост гръцки гмуркач край Самотраки Двама българи с моторна лодка убиха по непредпазливост гръцки гмуркач край Самотраки Линейка и кола се удариха в столичния кв. „Младост" Линейка и кола се удариха в столичния кв. „Младост" Парното в Бургас поевтинява с 15%, но токът масово поскъпва в цялата страна Парното в Бургас поевтинява с 15%, но токът масово поскъпва в цялата страна Най-голяма ще е финансовата секира за столичани
Стана ясно защо свалиха Черешката на тортата Стана ясно защо свалиха Черешката на тортата Оказва се, че промяната се е наложила заради новото предаване на медията, „Скрита самоличност“, водещ на което ще е Герасим Георгиев – Геро Това е прегръдката на смъртта и разтърси целия свят Това е прегръдката на смъртта и разтърси целия свят 20-годишната Патриция Кормос, Бианка Дорос на 23 и приятелят й Кристиан Молнар, 25 са видени за последно живи да стоят в средата на реката, а около тях имало силен водовъртеж Българин стовари пет ковчега в центъра на Париж, прибра 120 евро за акцията Българин стовари пет ковчега в центъра на Париж, прибра 120 евро за акцията Според разследващите това е руска кампания Тя стана първа приятелка с най-големия си враг в Ергенът Тя стана първа приятелка с най-големия си враг в Ергенът Христина и Цър Пър се сближиха  Това, което направи на финала не е мъжко, отсече първият ерген за Алек Това, което направи на финала не е мъжко, отсече първият ерген за Алек Аз самият имам много да му кажа, защото това, което направи на финала, е всичко друго, но не е мъжко, според мен, но ще си замълча, отсече Виктор Тя е най-скандалната певица, но ще бъде ли добра майка Тя е най-скандалната певица, но ще бъде ли добра майка Лейди Гага е бременна Четирима заложници на Хамас загинали при ударите в Газа Четирима заложници на Хамас загинали при ударите в Газа  Стотици на протест пред щабквартирата на израелските въоръжени сили в Тел Авив Съдят сина на Байдън Съдят сина на Байдън Това е първият процес в историята на САЩ срещу дете на настоящ президент  Руснаците с нов пробив на фронта, украинците отстъпват Карловка? Руснаците с нов пробив на фронта, украинците отстъпват Карловка? Киев се нуждае от ново контранастъпление, коментират американски анализатори Той е милиардер и стана младоженец на 93 години Той е милиардер и стана младоженец на 93 години Рупърт Мърдок сключи брак с 67-годишната пенсионирана руска молекулярна биоложка Елена Жукова
Христо Иванов, ДБ Христо Иванов, ДБ Формулата "Борисов и Пеевски във властта" е рецепта за огромен взрив Виц на деня Виц на деня Майка при джипи-то:
- Детето се буди в три сутринта... какво да го правя?
- Миии, Фурнаджия или баничар!
Виц на деня Виц на деня Иванчо към баща си:
- Тате вчера почти правихме тройка с Марийка и Стоянчо.
- Що почти, бе?
- Ами Марийка не дойде.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Демокрация - когато два вълка и агне гласуват какво да е обедното меню.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори