×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Избирателно ли глобяват за неправилно паркиране в Бургас? Ето какво се случи вчера на ул. „Батак“ (СНИМКИ)


Избирателно ли глобяват за неправилно паркиране в Бургас? Ето какво се случи вчера на ул. „Батак“ (СНИМКИ)
Автомобилите в ляво са паркирани върху тротоар, но доколко той е такъв е друг въпрос, тези в дясно обаче определено са нарушители, смятат потърпевши
15 Ноември 2018, Четвъртък, 20:19 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Над 20 автомобила са осъмнали със стикери, те са само от лявата страна на шосето, а другите, паркирани в дясно не са пипнати, оплаква се Георги И.


Избирателно ли глобяват за неправилно паркиране в бургаския жк „Лазур“? Този въпрос задава чрез емоционален коментар, изпратен до редакцияната на Флагман.БГ един от потърпевшите – Георги И., чието возило е било маркирано със стикер и заради което той трябва да заплати глоба от 50 лв.

Става въпрос за интересен казус на малката уличка „Батак“ в комплекса и по-конкретно – участъкът, който е точно до двора на Руската гимназия в града. Там от години автомобилите паркират от двете страни на шосето, по тротоарите и извън тях, а причината е проста – друго свободно място за тях няма.





Ето какво написа бургазлията Георги И.:

Благодарим за тази успешна акция, с която в рамките на 20 минути успяхте да съберете грубо 1000лв. от вашите данъкоплатци, на ИЗБИРАТЕЛЕН ПРИНЦИП – в ляво може, в дясно - не!

На кратко – паркирани коли на улица „Батак“ в кс. "Лазур" - гр. Бургас, биват украсени с зелено-жълти лепенки, тип фиш, с които се заявява, че собствениците им са нарушили закона и са паркирали на ТРОТОАР.

На жълто-зелената сигнална лепенка съвсем ясно е написано „НЕ ПОДЛЕЖИ НА ОБЖАЛВАНЕ“

Прас – глоба fifty кинта. А аз имам няколко въпроса:

Това наистина ли е тротоар? И какво е това над него, тревни площи? Нима пешеходците няма къде да вървят, от началото до края на самата улица? Ние пречим на майките с колички, да вървят по тази 2-метрова бетонова ивица, спирайки на по-ниското ниво?

ПРИЕМАМ ЧЕ СЪМ НАРУШИЛ ЗАКОНА И ЩЕ СИ ПЛАТЯ ГЛОБАТА!!! НО ПИТАМ ПОСЛЕДНО:

ЗАЩО СПРЕЛИТЕ В ЛЯВО НА УЛИЦАТА СА НАРУШИЛИ ЗАКОНА, А ТЕЗИ В ДЯСНО НЕ? ТОВА В ДЯСНО НЕ Е ТРОТОАР, ОТ НАЧАЛОТО ДО КРАЯ НА УЛИЦАТА ЛИ?

Уважаеми Господин Кмете, в тази част на улицата, пак по мои груби сметки, живеят към момента около 250 семейства и ИМА ОЩЕ ДВЕ НОВОПОСТРОЕНИ СГРАДИ С ОБЩ КАПАЦИТЕТ 150+.

КЪДЕ ТРЯБВА ДА ПАРКИРАМЕ АВТОМОБИЛИТЕ СИ, КОИТО НЕ ПРЕЧАТ НА ДВИЖЕНИЕТО НА ПЕШЕХОДЦИТЕ И КОИТО В МОМЕНТА НА ГЛОБАТА СЕ НАМИРАТ НА ДОСТАТЪЧНО РАЗСТОЯНИЕ ОТ БЛИЗКИТЕ СГРАДИ?

В закона съвсем ясно е определен механизмът за паркиране върху тротоарите, а именно:

„чл. 94 ал. 3 от ЗДвП указва, че се допуска престой и паркиране на моторни превозни средства с допустима максимална маса до 2,5 тона върху тротоарите само на определените от собствениците на пътя или администрацията места, успоредно на оста на пътя, ако откъм страната на сградите остава разстояние най-малко 2 метра за преминаване на пешеходци.“

Драги общинари, автомобилите в дясно на тази улица са паркирани на грубо 50 см от сградата. ТЕ СЪЩО СА В НАРУШЕНИЕ, НО САНКЦИИ ИМА САМО за тези в ЛЯВО, които се намират, забележете, на НАД 2,5 метра от оградата на училището?! Това е отвратително поведение и гнусен непрофесионализъм на вашите служители.

ПС: Как да почистя тази свинщина от прозореца си? Вероятно ще трябва да си купя някой препарат за 10 лева и може би шпатула за още 10 и да се моля да не си повредя собствеността? Значи глобата ми неофициално е около 70 лева минимум, ако всичко по премахването на лепенката мине безаварийно? А ако надера стъклото заради вашите лепенки?

Надявам се, че събраните пари ще бъдат вложени в облагородяването на тези невероятни тротоари, защото няколко коли горяха на тази улица, заради между-съседски кавги за паркиране. А и на майките количките им не са 4х4, щото то това си е направо off-road преживяване.

В категории: Бургас


9
Коментара по темата
9.
Гражданин
24.07.2019 11:41:57
0
1
А от другата страна на ул. Батак кога ще се глобява? Пред Еконта, пред Батак 15 и 17 където спират пред гаражите, а не вътре. Джиповете с 1111 номер, които са върху половината тротоар и вече е разбит от тях или не ви стиска служителчетаа?
8.
ДиянК
15.11.2018 23:56:57
0
5
Това им е целта и на община и държава-хората да се настройват по между си.Само,че принципа минава само при прости хора,които вместо да се обидинят и протестират,се оставят да бъдат манипулирани от "пишман" политици на максимата-разделяй и владей!!!От нас зависи всичко
7.
До 6 Лазур
15.11.2018 23:11:40
1
2
За да можеш да паркираш пред тях.
6.
Лазур
15.11.2018 22:35:28
0
4
Ало, отворко , защо всички си направихте магазини и кръчми от гаражите си.
5.
Шибаняка
15.11.2018 19:05:48
1
2
Шибайте ги тия педали само бой по кратуната мамицата им гнусна
4.
Прост народ
15.11.2018 18:10:00
2
5
Спрели са върху тротоар - цялата редица. Отдясно са на самата улица и се предполага, че не са пречка за пешеходците.
3.
*********
15.11.2018 17:54:15
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
2.
bgman
15.11.2018 17:36:01
6
8
Тъпи български разсъждения - не ме е яд, че ме глобиха мене, яд ме е защо не глобиха и комшията?
Затова казват, че в българския ад нямало пазачи...
1.
ААААланкоулу
15.11.2018 17:33:41
2
8
пречат на СЛЪНЦЕТО , нали се сещате
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори