×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

И новият пътен министър обещава ремонти на „Царево – Малко Търново” - Петър Кънев не вярва, поднася съболезнования


И новият пътен министър обещава ремонти на „Царево – Малко Търново” - Петър Кънев не вярва, поднася съболезнования
Обезлюдяването на Странджа е фантастично, въпросът е геополитически, обяви Петър Кънев
19 Октомври 2018, Петък, 12:19 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов

Другата седмица започва полагане на биндер на 57-километровия участък, догодина ще бъде изпълнена основна реконструкция, заяви Петя Аврамова


Другата седмица започва полагане на биндер на пътя „Царево – Малко Търново” с цел извършване на неосновен ремонт на 57-километровия участък. А догодина ще бъде изпълнен основен ремонт на отсечката. Това заяви новият регионален министър Петя Аврамова. Тя отговори на въпрос на депутата от „БСП за България” Петър Кънев.

„Г-жо министър, искам първо да Ви поздравя и да Ви поднеса съболезнованията, защото поехте едно изключително тежко министерство. Това ще го чувствате непрекъснато отсега нататък”, предупреди Кънев, преди да зададе въпроса си.

Той обясни, че няколко пъти е питал предшествениците на Петя Аврамова за лошото експлоатационно състояние на пътя „Царево – Малко Търново”. За съжаление, обаче, не били предприети сериозни мерки.
Доскорошният регионален министър Николай Нанков обещал отсечката да е в програмата  за ремонти за 2018 г.

Преди година  Нанков обяснил, че основна реконструкция на пътя не била правена от 40 години; че трайно подобрение може да се постигне само с пълна рехабилитация, а не с текущ ремонт и поддръжка; че индикативната стойност от почти 20 млн. лева за основен ремонт е реалистична; както и че през 2017 г. участъкът е бил включен в програмата и че най-накрая, в рамките на 2018 г., ще започне реализацията.

„Вие сте четвъртият министър, на който задавам този въпрос последните пет години. Какво правим оттук нататък”, попита Петър Кънев.

Петя Аврамова отговори, че пътната безопасност е най-важният приоритет на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) и на Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ). Затова ведомството имало грижи и за този участък. До цялостната рехабилитация щели да предприемат реални действия за осигуряване на безопасността.
Аврамова добави, че пътят е включен в програмата на АПИ за проектиране за 2018 г.

„Към момента се подготвя документация за обществена поръчка с предмет изработване на технически проекти за основен ремонт на пътни обекти по четири обособени позиции”, каза министърката.
Първата позиция касае именно 57-те километра от пътя „Царево - Малко Търново”
, стана ясно от думите на Петя Аврамова.

„Предвижда се до края на 2018 г. да бъде обявена обществена поръчка, да бъде избран изпълнител. След изготвяне на проекта - той да мине съответните съгласувателни процедури в максимално кратки срокове и след приемането, одобрението на техническия проект да се пристъпи към процедура, открита процедура за избор на изпълнител за основния ремонт на участък II – 99, но в участъка от Бургас до Царево”, заяви регионалната министърка.

Важно обаче било да информира следното: „Агенция „Пътна инфраструктура” е възложила и от другата седмица започва ремонт на пътя, който ще бъде неосновен ремонт, но ще има цялостно полагане, по цялата дължина на трасето на биндер. Така че целият участък ще бъде асфалтиран преди основния ремонт, за който ще има изготвен технически проект и който ще бъде изпълнен след избор на изпълнител 2019-а година.”

Реакцията на Петър Кънев обаче не бе особено възторжена: „Г-жо министър, звучите много оптимистично. Общо взето това, което чухме от Вас, е пълно „копи-пейст” на министър Нанков, на министър Лиляна Павлова и преди това.  Още повече – хора, които разбират от строителство, разбират, че по-рано от две до три години ние няма да имаме основен ремонт на пътя. Както виждате отговора на предишния министър, преди Вас - казва, че с текущи ремонти това трудно може да се оправи.”

Кънев обясни, че вече не знаел как да мотивира министерството и отговорните фактори, че този участък и Странджа са изключително важни за България.

„И миналия път, преди година, си разреших да разкажа какво чудо е Странджа планина и как се налага по много природни и исторически причини там действително да се отдели един сериозен ресурс. Но не знам и вече как да подходим към поредния министър и към поредното обещание. Знаете, че преди около месец стана едно сериозно събитие и едно голямо свличане на другия път – пътя между Бургас и КПП „Малко Търново”. Тогава малко на шега Вашият кмет на Малко Търново обяви, че единственият път оттук нататък е община Малко Търново да направи един референдум и да премине към Турция. Сега аз разбирам, че това е една шега, но виждате, че на хората вече им е дошло до гуша и не знаят накъде”, обясни бургаският народен представител.

Той коментира още: „Знаете, че за този регион има два пътя – единият е „Царево – Малко Търново”, другият е „Бургас – Малко Търново”. Обезлюдяването на Странджа планина е фантастично. Въпросът даже не бих казал, че е транспортен, той не е регионален – въпросът е политически, въпросът е геополитически в светлината на последните събития в региона. И  аз още един път Ви моля. Разбирам последното Ви обещание, че започват кърпежи, започват укрепвания, започва нещо дребно – дали ще е за 50 или 100 хиляди лева, не е толкова важно. Важното е, че четвърта година задаваме един и същи въпрос. Този път е важен за региона, този път е важен за България, разберете го! Благодаря Ви още един път и разчитам, че този път Вашето обещание ще бъде изпълнено.”

Петя Аврамова обаче отхвърли твърдението, че ще се правят дребни кърпежи.
„Г-н Кънев, няма да се закърпват единични дупки по трасето. Това само исках да уточня. Няма да има кърпежи, няма да се закърпват единични дупки, а от другата седмица започва цялостно полагане на биндер по цялото трасе като превантивен ремонт преди процедурите и преди стартиране на основен ремонт на цялото трасе”
, заключи регионалната министърка.



Ергенът бил смотаняк
Ергенът бил смотаняк 19/05/2024, Неделя 19:16 2
4
Коментара по темата
4.
ВЪПРОС
09.11.2018 10:54:37
0
1
КАКВО СТАНА С ОБХОДНИЯ ПЪТ НА ПОМОРИЕ ???
3.
Кой
19.10.2018 21:06:45
3
0
е Петър Кънев???
2.
*********
19.10.2018 16:13:00
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
1.
Въпрос
19.10.2018 15:29:47
0
4
А "недоволните" депутати на ГЕРБ защо мълчат! Нали бяха много загрижени преди десетина дни, като обикаляха региона?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Стaвa дyмa зa пpoизвoдcтвeнaтa бaзa нa ĸoмпaниятa зa дoгpaми и фacaдни peшeния "Kpyпaл" EOOД Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Цените на имотите у нас растат по няколко причини Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп На място са пристигнали няколко екипа на полицията, пожарната и Бърза помощ Ергенът бил смотаняк Ергенът бил смотаняк В интернет се появиха стари негови снимки, които предизвикаха същински взрив и лавина от коментари, за жалост повечето от които подигравателни Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Червенокосата дама, която бе синоптичка на Нова тв, преди да излезе за втори път в майчинство Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Изтипоса на снимката на жена, която набеди за крадла  Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Жилищата били продадени за 100 хил. лева Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Той е на мнение, че ако трябва в държавата на някого най-много да се увеличават заплатите, това са университетските преподаватели, учителите, лекарите и медицинските работници Ако ще сменяте книжката задължително прочетете тази новина Ако ще сменяте книжката задължително прочетете тази новина Поради надграждане на електронните системи временно са затруднени част от процедурите - ускорена и бърза услуга - за издаване и замяна на свидетелство за управление на моторно превозно средство Мъртво пиян катастрофира с голфа си Мъртво пиян катастрофира с голфа си Полицаите се хванаха за главите 
Топ 5 енергийни места в България Топ 5 енергийни места в България ма земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” По чудо инцидентът се размина без жертви Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Вътрешният министър на Иран Ахмед Вахиди заяви, че ще отнеме време да бъде открит хеликоптера заради гъста мъгла Още един инцидент с кораб в Черно море Още един инцидент с кораб в Черно море Вчера службите в Румъния не коментираха причината за инцидента и не разпространиха информация за вероятен сблъсък С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна Предвижда се и стимули за военнослужещите като парични премии или пари за покупка на жилище или автомобил, които според някои политически наблюдатели Украйна не може да си позволи Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Доскоро красавицата дори не отказваше селфита с феновете си, защо се крие сега обаче? Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Шеф Ангелов ще му е кум на сватбата с Камелия Почина световноизвестна знаменитост Почина световноизвестна знаменитост Той беше звезда в няколко култови ленти  Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори