×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Министър на транспорта Георги Гвоздейков ще посети днес Бургас
  • Днес започна приемът на документи за първокласници в Бургас
  • 27 сигнала за изборна търговия на гласове за ден в Бургас
  • В Окръжния съд стартира процесът срещу Омар Аднан, обвинен в убийството на полицейските служители Атанас Градев и Йордан Илиев, очаквайте подробности
  • Велико Минков ще се опита да докаже днес пред Бургаския окръжен съд, че е баща на едно от децата на убийцата Габриела Славова, очаквайте подробности във Флагман
  • 12 май е Международен ден на медицинските сестри
  • В Атина и Солун протестираха в подкрепа на палестинците в Газа
  • Официално: Байдън забрани вноса на руски обогатен уран
  • Новата помощ от САЩ за Киев вече е на фронтовата линия
  • Вдигат пенсиите с 11% от 1 юли
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Чуждите туристи се оплакват от чревни вируси, лоша инфраструктура, но не и от шума


Чуждите туристи се оплакват от чревни вируси, лоша инфраструктура, но не и от шума
Министерство на туризма налага на хотелите да си подобряват условията в определен срок
Ключови думи: Ангелкова, хотели, туристи
16 Октомври 2018, Вторник, 12:22 ч.
Автор: Антония Чорева, снимка: Авторът

Оплакванията пристигали месеци след почивката им в хотелите

За какво се оплакват туристите, когато са на почивка по Черноморието ни? Не е от лоша храна, мръсно море или непочистена стая, даже и не толкова от шума. По-голяма част от жалбите, които пристигат, са с искане за обезщетения заради  разболяване с чревни вируси.

Това стана ясно след среща на министъра на туризма Николина Ангелкова с представители на туристическия бранш и разговори за миналия сезон 2018 г.,  как да се подобри сезон 2019 г.
Министър Ангелкова уточни, че жалбите се депозират от почивалите в страната ни чужденци доста време, след като са пребивавали в страната.
По думите й това е основа за много голяма спекула, защото не може 2 месеца, след като турист е приключил почивката си, да иска обезщетение по застраховката си.

Само срещу два хотела са постъпили жалби за прекомерен шум, каза още Николина Ангелкова.

Тя каза, че е имало над 800 писма с най-различни претенции и над 400 отговора от министерството.

Друг вид жалби от туристите са за препоръки, свързани с инфраструктурата в страната, както и за подобряване на условията в хотелите.

Министърът на туризма обясни, че вече всички хотели 3 звезди трябва да имат реконструкция и рехабилитация след определен период от време.

Проверки

Тази година са направени над 300 проверки на морските плажове.
Наблюдава се тенденция за намаляване на сигналите от граждани за нарушения по плажовете.
За миналата година сигналите за нередности са били 420, тази година са наполовина.

Имало сигнали и свързани с броя на спасителите и оборудването на постовете и медицинските пунктове, а на някои от плажовете имало заета допълнителна площ извън схемата.
Министърът на туризма отчете още, че концесионерите плащат по-стриктно глобите си и е отбелязан рекорд и от наложени за над 600 000 лв. глоби и неустойки това лято, 350 000 лв. вече са платени.

Николина Ангелкова се похвали, че са стартирани 28 процедури, които са в процес на приключване за отдаване на концесия на плажове.
А неохраняемите плажове са намалели с 25% и тази година са били само 86.
Очаква се следващите две години да се отдадат още 39 плажа, което е заложено в плана за концесииите са заложени.

Основните нарушения

Основните нарушения са липса на специални помещения и уреден достъп на хората с увреждания по местата за настаняване.

Предвиждало се достъпът за инвалиди да стане задължително правило при концесиониране на плаж.

Ново ще е въвеждането и на 50 000 лв, глоба за извършване на нерегламентирана търговска дейност на плажа, което се предвижда с промени в Закона за устройство на територията, се разбра още от думите на министъра на туризма.



Почина известен нотариус
Почина известен нотариус 14/05/2024, Вторник 07:53 1
9
Коментара по темата
9.
*********
17.10.2018 09:14:22
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
8.
restodeliver
17.10.2018 02:46:05
0
0
Ми много ясно че от чревните вируси
7.
Веско налб
16.10.2018 20:37:21
0
5
България е ефтина дестинация и идва най голямата измет от полша ,молдова и беларус какво очкват туристте за тези пари толкоз ,два лв бирата банички по 1,50 кафе автомТи наваякъде кафе по 40 ст ефтино,ефтино кат не харесват да идат в истинската европа където най ефтиния хотел е100евро без ол ин клузив
6.
*********
16.10.2018 19:07:24
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
5.
Стан
16.10.2018 18:45:24
0
4
От 15 години съм в слънчака от край време си повръшат туристите от храната.
4.
Коментатор
16.10.2018 18:41:41
0
6
Значи ако си се осрал до ушите шумът ще ти е най-малкия проблем.
3.
Затваряй!
16.10.2018 18:29:30
0
1
Кое е по-лоши чревни вируси или шум?
2.
Митко Николов
16.10.2018 18:11:58
2
2
За тез пари - толкоз!!
1.
Smith
16.10.2018 17:18:08
0
5
Айде флегман пак са на амбразурата на селяндурите-хотелиери. Като че ли не знаем какво става в кухните и как се приготвят блок масите с храната от вчера, оня ден или миналата година. Патканите са колкото котки големи. Алкохолът пък го наливат директно от бидоните и пълнят марковите бутилки с една и съща гняс.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Този тв водещ е любима мишена на крадците, пет пъти го обират Този тв водещ е любима мишена на крадците, пет пъти го обират Задигнали му джипа, обрали го в супермаркет... Цената за нощувка в този летен курорт е смешна, а бирата е по 3 лева Цената за нощувка в този летен курорт е смешна, а бирата е по 3 лева Опитваме се да запазим цените на същото ниво като миналата година въпреки инфлацията, увери Клаудио Суичила Отглеждаме инфантилни поколения, жадни за низки страсти Отглеждаме инфантилни поколения, жадни за низки страсти о нашите ширини обаче такива младежи обикновено живеят с чувство за безнаказаност Университет „Проф. д-р Асен Златаров” представя архитектурния проект на бъдещия Факултет по фармация Университет „Проф. д-р Асен Златаров” представя архитектурния проект на бъдещия Факултет по фармация Сградата на Факултета по фармация ще се намира между корпус „Mедицински науки” и общежитие N3 Измамници на лов за наивници край Пловдив, плащат им с фалшиво злато Измамници на лов за наивници край Пловдив, плащат им с фалшиво злато „Ужилените“ създадоха работа на златарите в града под тепетата, десетки пръстени с печати за 18 карата се оказаха ментета Опел потегли сам и прегази собственика си в бургаския ж.к. "Изгрев" Опел потегли сам и прегази собственика си в бургаския ж.к. "Изгрев" Мъжът се оказа леко пийнал - с 0,32 промила Природата няма прошка, силни бури връхлитат България тези дни Природата няма прошка, силни бури връхлитат България тези дни Над Източна вероятността за валежи ще намалява, но температурите като цяло ще са ниски за средата на май Явор Божанков проговори за ужаса в Арбанаси и разкри как е простреляна сестрата на жена му Явор Божанков проговори за ужаса в Арбанаси и разкри как е простреляна сестрата на жена му Разминахме се с малкият дявол и не искам да си представям как можеше да завърши всичко това, сподели той Тази чалгаджийка тотално си ремонтира лицето Тази чалгаджийка тотално си ремонтира лицето Диона започна с тунинга още преди години Мистерия с инфекцията в ДГ „Елица“ в Сливен! 48 деца се натровиха, а причината още не е ясна Мистерия с инфекцията в ДГ „Елица“ в Сливен! 48 деца се натровиха, а причината още не е ясна Директорът на РЗИ в града на 100-те войводи д-р Николина Иванова призна, че не е открит причинителя, но намекна, че може и да е в сандвичите
Тя ще съди Слави, защото я нарекъл "луда жена" Тя ще съди Слави, защото я нарекъл "луда жена" Певицата на Дългия била категорична, че иска да изчисти имиджа си, който гологлавия шоумен зацапал Почина известен нотариус Почина известен нотариус Завинаги ни напусна нашият скъп колега и приятел“, заяви председателят на камарата Димитър Танев Целият свят не може да откъсни очи от уникалните тоалети на тази дама Целият свят не може да откъсни очи от уникалните тоалети на тази дама Първата дама на Франция може да напише истински наръчник за елегантност Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Бишимбаев не се призна за виновен и заяви в съдебната зала, че съпругата му е починала от самонараняване 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка Съдействат за разкриване на измами в големи размери Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Актьорът е бил приет в болница 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани Звучи невероятно, но според украински анализатори, руснаците сами са си го взривили, а в същото време Путин уволни военният министър  Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Хороскоп за деня – 13 май 2024, понеделник Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Американското списание „Форбс“ пише, че руската офанзива била фалшива, но шест села паднаха за 24 часа в ръцете на окупаторите Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Поради объркването на жената вече не се изплащали обезщетения, за да се грижи за своя съпруг с увреждания
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Докторе, кажете как съм? Умирам от любопитство.
- Спокойно... не е от любопитство.
Виц на деня Виц на деня Две блондинки си говорят:
- Най-много мразя тайните. Трябва на всеки един поотделно да разказваш.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Какво е жизнен опит?
- Отново настъпваш мотиката, но вече си с каска.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори