×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Кола се преобърна в Шуменско, шофьорката – с 1,91 промила и положителен тест за метамфетамин
  • Митничари откриха контрабандно злато за над 80 бона на "Лесово"
  • Росен Желязков се отказва от европарламента
  • 15-годишно момиче се удави след падане в напоителен канал
  • Vivacom тества първи в България най-новата мобилна технология 5.5G
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Да му помогнем! Иподякон Иван Стоянов остава на улицата с мизерна пенсия от 125 лева


Да му помогнем! Иподякон Иван Стоянов остава на улицата с мизерна пенсия от 125 лева
62-годишният мъж e със 75% трайно нарушена работоспособност
06 Октомври 2018, Събота, 09:20 ч.
Автор: Моника ИЛИЕВА, снимка: социалната мрежа

Има възможност да бъда назначен като човек с множество увреждания по европейски програми.  Научих, че има и длъжност "религиозен работник". Аз все още мога да бъда полезен в православен храм, зове бургазлията

Инвалидизираният иподякон Иван Стоянов от Бургас остава без работа на прага на зимата, защото настоящият му работодател въвел СОТ - система в обекта, в който работел като нощен пазач, алармираха негови близки, които призоваха за подкрепа към иподякон.

Иван Стоянов работи като нощен пазач в кафене в ж.к. „Меден Рудник”, но собственикът променя правилата в търговския си обект и възрастният мъж остава без препитание, с мизерна пенсия, а той е със 75 % нарушена работоспособност и реално не може да работи друго освен пазач.


Ето и цялата история на иподякон Иван Стоянов:

Когато преди време си намерих работа като нощен пазач на открито заведение бях много щастлив! В продължение на една година и четири месеца живеех в безкрайна бедност, никой не искаше да ме наеме и когато ме взеха благодарих на Бог. Но щастието ми беше до днес.

Работодателят е добър и честен човек, плаща редовно. Но за съжаление преминават на СОТ през есенно-зимния период и ще бъда там най-много още две седмици. След това оставам пак само със социалната си пенсия по болест от 125.58 лева.

Продължавам с молитва към Бога да си търся работа. След двадесет дни ще бъда освидетелстван от НЕЛК, а след още един месец ще получа Експертното Решение.  От понеделник започвам да събирам удостоверения за трудовия си стаж, за да ми бъде издаден дубликат на трудовата книжка. И едва тогава мога да се регистрирам в Дирекция "Бюро по труда" за намиране на подходяща работа.

Има възможност да бъда назначен като човек с множество увреждания по европейски програми.  Научих, че има и длъжност "религиозен работник". Аз все още мога да бъда полезен в православен храм в Бургас. Но в манастир не мога, защото ще им бъда в тежест.



В категории: Бургас


6
Коментара
6
Коментара по темата
6.
до 5
07.10.2018 14:49:51
0
2
Прав/а си за децата на демокрацията, но в случай грешиш. Заповядай.
http://pravopisen.onlinerechnik.com/duma/%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%BA%D0%B0
5.
До умника 4
07.10.2018 11:47:05
3
2
Пише се уборка, а не оборка мило дете на "демокрацията" .
4.
БЮРО ПО ТРУДА
07.10.2018 04:13:30
3
1
НАЕМАМЕ БИВШИ ПОПОВЕ ЗА ГРОБАРИ. РАБОТАТА Е ЛЕСНА И ПРИЯТНА. ПО ЦЯЛ ДЕН СЕ ПРАВИ ОБОРКА НА ГРОБИЩЕТО, А КОГАТО ИМА НУЖДА СЕ КОПАЯТ ГРОБОВЕ С ЛОПАТА 9 НОМЕР.
3.
БСП, ГЕРБ, ДПС и патрЕотите
06.10.2018 18:52:34
3
3
Не се оплаквайте ,имате хубави пенсии!
2.
пенсионер
06.10.2018 18:16:29
2
1
Че къде е бил до сега толкова време да няма трудовакнижка и да си докаже трудовии осигурителен стаж .Нека бог да му е на помощ .
1.
Бог каза!
06.10.2018 17:55:50
2
0
Такива неща се споделят във фейсбук с чудотворното "Амин!!!
Щом за болни и гладни върши работа...и за него едно АМИН от мен!
Бог да му помага!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Приморско се превръща във фестивално градче това лято Приморско се превръща във фестивално градче това лято Общината дава силна заявка за Лято 2024 Задължение от 61 хил. лв. остави без вода кв. Инцараки в Свети Влас, хората са бесни Задължение от 61 хил. лв. остави без вода кв. Инцараки в Свети Влас, хората са бесни В момента е летен сезон, няма капка вода, дори да си измиеш ръцете, жалват се жителите Гардове от НСО ранени при стрелба с картечни пистолети Гардове от НСО ранени при стрелба с картечни пистолети Индустриалният парк в Бургас ще получи над 25 милиона по плана за устойчивост и развитие Индустриалният парк в Бургас ще получи над 25 милиона по плана за устойчивост и развитие По процедурата са кандидаствали 20 проекта, но са одобрени 11, сред тях и бургаският Борислав Сарафов поиска промени в Наказателния кодекс Борислав Сарафов поиска промени в Наказателния кодекс Нужна е промяна по отношение на вещите лица - да има база данни, да се помисли и за методите за обучение, каза то Бургаски митничари с пореден удар Бургаски митничари с пореден удар Контрабандни златни накити за над 80 000 лева задържаха на пункт Лесово Пеевски призова Борисов към преговори за правителство с всички евроатлантически лидери Пеевски призова Борисов към преговори за правителство с всички евроатлантически лидери Съпредседателят на ДПС нападна президента Румен Радев Държавата пое нов дълг -защо това е проблем? Държавата пое нов дълг -защо това е проблем? Нашият дълг е най-бързо растящият в ЕС „Хоро край поморийския бряг“ отбелязва своята 15-годишнина с концерти в Поморие и Бургас „Хоро край поморийския бряг“ отбелязва своята 15-годишнина с концерти в Поморие и Бургас Празникът на българската музика и танц ще започне още на 13.06.2024 г. /четвъртък/ от 20:00 ч. в Летен театър – Бургас с тържествен концерт Вижте градушката като орех, която удари сунгурларското село Везенково Вижте градушката като орех, която удари сунгурларското село Везенково Бурята снощни съсипа продукцията на местните жители
Синът на Джо Байдън загази, признаха го за виновен и го грози 25 години затвор Синът на Джо Байдън загази, признаха го за виновен и го грози 25 години затвор Президентът обяви, че няма да го помилва САЩ и Германия дават още ПВО-системи на Украйна САЩ и Германия дават още ПВО-системи на Украйна Западните съюзници обещаха финансова и военна помощ на Володимир Зеленски Този български инфлуенсър си поръча чипс от кокоши крака в Южна Корея Този български инфлуенсър си поръча чипс от кокоши крака в Южна Корея Тук има много интересни неща, кухнята е много различна и вкусна, например предлагат на пазара чипс от кокоши крака, разказа Сашо Кадиев Това е най-редкият зодиакален знак Това е най-редкият зодиакален знак Най-често срещаният е Скорпион  Тя беше секссимвол, а сега вече е фермерка Тя беше секссимвол, а сега вече е фермерка Памела Андерсън продаде къщата си в Малибу и отиде на село Градушка изпочупи носа и прозорците на самолет Градушка изпочупи носа и прозорците на самолет В бурята попаднал полет на австрийските авиолинии от Испания до Австрия Съветът за сигурност на ООН подкрепи предложения от САЩ план за прекратяване на огъня в Газа Съветът за сигурност на ООН подкрепи предложения от САЩ план за прекратяване на огъня в Газа Единствено Русия се въздържа, но не използва правото си на вето Хърватия, Литва и България с най-ниска активност на евровота Хърватия, Литва и България с най-ниска активност на евровота Белгия води, следвана от Люксембург и Малта Kaĸ щe ce oтpaзи нa xopaтa пъpвoтo нaмaлeниe нa лиxвитe нa EЦБ Kaĸ щe ce oтpaзи нa xopaтa пъpвoтo нaмaлeниe нa лиxвитe нa EЦБ Бaнĸaтa нaмaли ocнoвния лиxвeн пpoцeнт нa цeнтpaлнaтa бaнĸa дo 3,75% Тя е драг кралица и се оказа шеф на секция за евровота в Испания Тя е драг кралица и се оказа шеф на секция за евровота в Испания Облечена като травестит, Питита ръководи гласуването в Испания
Румен Радев Румен Радев за партията: Не коментирам паник атаките на лидерите, думата има медицината Виц на деня Виц на деня - Скъпа, на какво мирише така хубаво?
- На парфюма, който вчера ми подари.
- Нищо не съм подарявал.
- Подари ми. Виж си портмонето!
Виц на деня Виц на деня - От 5 месеца се занимавам с бизнес и вече имам 1 милион.
- Как успя така бързо?
- Ами, започнах с 2 милиона.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук "След всяко ядене ставаш все по-самотен."
Стара канибалска поговорка
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори