×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Какви са реалните цени на наемите в Бургас, вижте мнението на експерта


Какви са реалните цени на наемите в Бургас, вижте мнението на експерта
Суперлуксозните тристайни апартаменти се търсят за командировани специалисти, а цените им са между 600 и 1000 лева наем на месец
03 Септември 2018, Понеделник, 12:38 ч.
Автор: Флагман.бг

Най-много се търсят обзаведени едностайни и двустайни жилища на цени от 300 до 500 лева

Какви са реалните цени за наемане на жилища и търговски площи в Бургас? Това се питат и наематели, и наемодатели.

Пазарът изглежда изкривен заради стотиците фалшиви обяви на няколко брокерски къщи. Това от своя страна тотално бърка представата на рентиерите, които се изкушават от бързата печалба и вдигат наемите, без да се съобразяват с реалната пазарна ситуация.


Пред колегите от Инвестор компетентен анализ по темата е направила Донка Павлова.

Последните няколко години пазарът на недвижими имоти в Бургас предостави възможности за добри инвестиции в нови жилища. Това предопредели и характера на отдаваните имоти под наем – нови жилища, в нови сгради с ново и модерно обзавеждане. Тази тенденция ще продължи и за близките 2-3 години.

В момента се търсят обзаведени едностайни и двустайни жилища, цени - 300-500 лева, във всички райони на града.

Тристайните жилища се търсят за по-дълъг срок за наемане. Напълно обзаведените, с нови и модерни мебели се търсят предимно от специалисти, командировани служители и работници, обичайно в центъра и ж.к. "Лазур", в нови сгради с добра инфраструктура. Цени – 600-1000 лева.

Необзаведените тристайни или двустайни жилища се търсят от семейства, избрали Бургас като място за по-добра работа и по-добро заплащане. Търсят се във всички райони на града, цени – до 400 лева.

Старите жилища със стари мебели в стари сгради се търсят все по-малко и се отдават все по-трудно. Такъв тип жилища обикновено се наемат от клиенти с малки и несигурни доходи, което създава проблеми при заплащането.

Складови площи: Все още в Бургас се наблюдава недостиг на големи складови площи от порядъка на 1000-3000 кв.м. Новите складови площи в промишлената зона по посока кв.Лозово и кв.Долно Езерово предоставят възможности, но все още са недостатъчни. Големи инвеститори започват строителство на нови складови бази, с ново и модерно оборудване. Предлагани и очаквани цени – 5-7 лв/кв.м.

Офиси: Търсят се офиси в нови офис сгради, с контролиран достъп и климатизация – цени – 8-10лв/кв.м. Малките офис площи – до 100 кв.м. се търсят предимно в центъра. Големите офис площи до и над 1000 кв.м. се търсят в промишлените зони и до големите търговски вериги. В Бургас все още има недостиг на големи офис площи "OPEN SPACE".

Слабо е търсенето на търговски площи в центъра на града, в пресечки на "Александровска" и "Богориди". И през летния сезон има доста свободни партерни помещения. Търговците търсят магазини на "Александровска" в частта от пл. "Тройката" до хотел България или в МОЛ "Галерия" и МОЛ "Плаза", на цени 40-60 лв./кв.м.

В категории: Бизнес


14
Коментара
14
Коментара по темата
14.
Бургаски
17.09.2018 12:46:42
0
0
Хората били търсили апартаменти Между 300 и 500 лв. Само брокер ви е помогнал да напишете тази публикация. Не може и няма как да се взимат едни и същи пари за наем на едностаен двустаен и тристаен апартамент едно и също строителство и еднаква локация. Повече от година наблюдавам пазара специално на наемите не спирам да се удивлявам. Реалната истина е че голям процент от пазара на наематели в Бургас търси апартаменти под наем между 200 и 250 лв. брокерите това го знаят много добре защото всекидневно им се звъни от такива хора които си казват какво търсят и до какъв бюджет. Но тъй като те (брокерите) са по средата на парата те "определят" Какво ще се случва и на какви пари. Оттам се започва с едно говорене на глупости и промиване на мозъците на рентиерите. А пазарът от наематели си стои и чака. И когато стане чудо два или три пъти в годината да се появи рентиер който нормално си е оценил апартамента на достъпна и приемлива цена се струпва Рояк от наематели. Да не говорим че друга част от наемателите си казват"то по-добре да тегля кредит и да си купя апартамент ако ще плащам 350 400 лв наем" и от там бум растат цените на апартаментите в Бургас. 50 квадрата ново строителство 50 квадрата на панелка стара Всичко си е 50000 евро Стига да не е Меден рудник но и там ги има. А за един нормален българин който работи за едвам 1000 лв заплата и е сам Да се спасява кучето. Руснаците англичаните и горе споменатите специалисти командировани са на почит при наемодаването. Погнусявам се просто. Започвам да се чувствам чужд в родния си град. Иначе искам да Благодаря на всички човечни рентиери за които алчността не ги е докоснала.
13.
SS
04.09.2018 09:14:06
0
1
DO 12 : AI SIA DA NI OBIASNICH S KAKVO ADJABA E PALNA NOVATA INDUSTRIALNA ZONA I OCHTE .....ZACHTO TI E TOLKOVA PRAZNA KRATUNATA ????
12.
поздрав за всички селяци от подтиснати градове и г
03.09.2018 21:16:24
4
1
хаха бургас бил зле.. бургаските инвеститори се изнасяли... отидете да видите новата индустриална зона, която за 2 години е пълна на 90% бе паляци недодялани... БУРГАС НИКОГА НЕ Е БИЛ ПО– ДОБРЕ и вие много добре го знаете само че по една или друга причинка ви е изгодно да плюете обратното
11.
Marinero
03.09.2018 20:12:43
0
10
Ала бала брокерска полюция.
10.
Възраждане
03.09.2018 18:02:28
4
8
Здравейте вие говорите за наемите че били високи а цената за закупуване на имота стана космическа сравнение с други градове в Европа давам пример Испания във Валенсия цената на квадрат е между 500- 800 евро а в горката Гърция върви между 150 - 300 евро така че като се замисля всичко ни е объркано
9.
насакото яката
03.09.2018 17:47:48
1
7
Шизото пак яхна метлата и почна да реди коментар след коментар. Как не му омръзна все едни и същи глупости да пише?
8.
В
03.09.2018 17:42:26
3
3
Защо банките в Бургас крадат пари за теглене на моите ми пари? Докога? Банките в Бургас гонят чуждите инвеститори.
7.
Ф
03.09.2018 17:29:55
3
1
Града няма собствена визия и няма собствена уникална архитектура. Искат се архитекти които да създадат някакво ново чудо и стил който да го има само в Бургас.
6.
Ф
03.09.2018 17:22:34
4
2
Виж ЖП гарат и ще ти стане ясно истината за Бургас.
5.
Джордж Майкъл
03.09.2018 17:21:25
5
3
Единствената надежда на Бургас е да стане град със болници за стари европейци.
4.
A
03.09.2018 17:19:59
6
2
Сега е момента Общината да приеме план за събаряне на панелените блокове и да почне да продава тези местя за едно-фамилни къщи с дворчета.
3.
Д
03.09.2018 17:18:27
5
4
Бургас като град за пране и пращане на пари ще се превърне във град за 30,000 човека какъвто си беше преди напъните на комунизма.
Всичко зад центъра е обречено на неподдържане и разпадане. Всякакви сериозни компании напускат града и като бранд той няма никаква сила.
2.
Истината
03.09.2018 17:16:14
6
6
Всъщност не се търси нищо и 1/3 та от жилищата са празни. Четохте ли също че 30% от циганите вече са изнесени в Германия.

Във Бургас ситуацията ще бъде много драматична.
Града беше изкуствено направен от комунистите във град. Обаче свободния пазар не може да търпи глупости. От Бургас ще остане само центура и като резорт няма да може да се конкурира със по развитите исторически градове Созопол и Несебър.
Няма смисъл да рентвам за 500 лева апартаменти.
Ситуацията ще става още по лоша след като спрат евро фондовете и Бургас трябва да вдигне данъците със 300%.
1.
Не е истина
03.09.2018 16:54:18
3
16
Прочетох "избрали Бургас като място за по-добра работа и по-добро заплащане" и спрях...
В кой свят живеете?
Да не сте пили оцет?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кандидат-депутатът от "Левицата" Севда Димитрова със силно послание от Топчийско Кандидат-депутатът от "Левицата" Севда Димитрова със силно послание от Топчийско Трябва да се обединим за високи цели, те ще ни диктуват и друго поведение, и друг диалог в парламента, посочи тя БСП почете паметта на партизани и ятаци от отряд „Народен юмрук“ БСП почете паметта на партизани и ятаци от отряд „Народен юмрук“ Поднесоха венци и цветя на мемориала в Топчийско Кога най-после ще се оженят тези двамата Кога най-после ще се оженят тези двамата Появата на дъщеря им Амая през 2019 г. даде нов фокус на известните родители и плановете им за сватба минаха на заден план Демони живеят в това българско село Демони живеят в това българско село Става въпрос за родопското Югово  Сливенският митрополит Арсений с първа служба в Бургас (НА ЖИВО) Сливенският митрополит Арсений с първа служба в Бургас (НА ЖИВО) Вижте церемонията по посрещането на главата на Сливенска епархия в морския град Очаквано: ПП-ДБ не можа да събере кворум за извънредно заседание на НС Очаквано: ПП-ДБ не можа да събере кворум за извънредно заседание на НС Заседанието бе свикано от зам.-председателя Росица Кирова 200 частни линейки работят като копърки по Черноморието 200 частни линейки работят като копърки по Черноморието В Бургас и Варна цените за транспортиране на болен с такъв превоз в границите на градовете започват от 40-50 лева и стигат до 120 лева, ако поръчаният превоз е през нощта, тогава е двойно по-скъпо Пепелянка ухапа чистачката Сийка от Резово Пепелянка ухапа чистачката Сийка от Резово Противозмийската ваксина липсва от аптеките ни от поне 10 години Какво се случи с участниците от "Ергенът" след края на шоуто Какво се случи с участниците от "Ергенът" след края на шоуто Към днешна дата Алек се трансформира от милионерски син и бизнесмен в „мамин Алек“ и продължава да е обект на ругатни и подигравки Всички питат каква е тази блондинка до Антон Хекимян Всички питат каква е тази блондинка до Антон Хекимян Това е неговата племенница, която е абитуриентка 
Тя е 46 години, а изглежда на 20 Тя е 46 години, а изглежда на 20 Мария Илиева е в страхотна форма Какво уби ISQ Какво уби ISQ Нacĸopo cтaнa яcнo, чe oĸoнчaтeлнo cпиpa cъщecтвyвaнeтo cи Южна Корея ще прави мисия до Марс Южна Корея ще прави мисия до Марс C oтĸpивaнeтo нa ĸocмичecĸaтa aгeнция влacтитe нa cтpaнaтa възнaмepявaт дa пpoдължaт paбoтaтa нa индycтpиaлнaтa пoлитиĸa пpeз пocлeдния пoлoвин вeĸ Каква зодия са най-жестоките личности Каква зодия са най-жестоките личности Хитлер е Телец Как Отварачката се изложи брутално Как Отварачката се изложи брутално Последната й песен предизвика голям скандал Той е ром и е милиардер, гордее се с произхода си Той е ром и е милиардер, гордее се с произхода си 54-годишният мъж натрупа богатството си, след като основа титана за паркиране на каравани Wyldecrest Parks - който в момента струва около 947 милиона лири Температурите полудяват днес, ще стигнат 32 градуса Температурите полудяват днес, ще стигнат 32 градуса В следобедните часове е възможно да превали  Тези цветове загрозяват дома ви, не ги използвайте Тези цветове загрозяват дома ви, не ги използвайте Сивото и цвят праскова са отвратителни, съветва дизайнер  Русия вкарва една от най-големите шахматни легенди в затвора, бил чужд агент Русия вкарва една от най-големите шахматни легенди в затвора, бил чужд агент Каспаров може да получи до две години затвор Президентът, който пребори мафията, започва втория си мандат Президентът, който пребори мафията, започва втория си мандат Държавният глава на латиноамериканската страна положи клетва снощи в столицата Сан Салвадор на церемония, на която присъстваха испанският крал Фелипе Шести и президентът на Аржентина Хавиер Милей
Владимир ЧУКОВ, анализатор Владимир ЧУКОВ, анализатор В Москва искат идването на Тръмп, в Техеран искат точно обратното Виц на деня Виц на деня Майка при джипи-то:
- Детето се буди в три сутринта... какво да го правя?
- Миии, Фурнаджия или баничар!
Виц на деня Виц на деня - Жена, ако спечеля от тотото, какво ще направиш?
- Взимам половината и те напускам!
- Е, спечелих 10 лв... на ти 5 и айде чупка!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като целувката. Трябва да го споделиш, за да му се насладиш

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори