×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Пътната полиция от днес вече ще глобява водачите с невалидни застраховки от "Олимпик"


22 Август 2018, Четвъртък, 00:02 ч.
Източник: Dnevnik.bg

Предвидената глоба е 250 лв. за физическо лице и 2000 лв. за юридическо или ЕТ
Пътната полиция от днес вече ще глобява шофьорите, които имат невалидни застраховки "Гражданска отговорност" от компанията "Олимпик", но не са сключили нови. От МВР дадоха пет дни гратисен период, за да имат хората време да сключат нови полици.

Санкции ще има само за водачите, които бъдат хванати в нарушение на пътя. Ако автомобилът не се кара, не е нужно да има нова застраховка.

Съгласно Закона за движение по пътищата при липса на застраховка следва взимане на книжката и спиране на колата от движение до представянето на документ за платена полица. Налага се и парична глоба.

За липсата на "Гражданска отговорност" е предвидена и глоба - 250 лв. за физическо лице и 2000 лв. за юридическо лице или за едноличен търговец. При повторно нарушение наказанието е съответно 800 и 4000 лева. Лице, което не е собственик и управлява МПС без валидна застраховка, се наказва с глоба 400 лева. При повторно нарушение наказанието е 800 лева.

След фалита на кипърския застраховател "Олимпик" без валидни застраховки останаха около 200 хил. водачи с полици от техния български клон.

В категории: Пътна обстановка


9
Коментара
9
Коментара по темата
9.
az
23.08.2018 16:10:32
0
3
Ако всеки един от измамените ( защото са такива) хора, заведе съдебен иск - ще го спечели. Ще го спечели и на международна инстанция. Но най-лошото в случая е, че нашите управници знаят този факт и им е през крачола, защото този паричен иск ще бъде платен пак от нас. Този/тази, които са си получавали стабилните заплати на държавна хранилка и имат пряко отношение към това престъпление...ще си подадат оставките и най-вероятно ще бъдат приети. Да, ама това не овъзмездява неудобството на 200 000 собственици на автомобили, не им връща и парите. Едни подобни оставки тип падащ бушон не ни топлят. Този, който е виновен да разпродава собственост, имущество и ако не стигат парите да тегли кредит...Да видим дали следващия държавен еквилибрист ще си позволи същия гьонсурат в следващия мандат ? Дори си мисля, че и желаещи няма да има, защото тук в нашето държавенце отговорните органи не поемат отговорност, не за друго, а защото има плебеи под тях, които безропотно сa плащали, плащат и още ще плащат. Защото на тия плебеи критичната им точка на търпимост вече се припокрива с леталния им край. Е, какво по-хубаво от това в една територия ( вече не използвам държава) управляващите да са случайни хора без спирка и усет, а управляваните да не знаят точката си на търпимост.
8.
Оставка
23.08.2018 13:08:24
0
6
Оставка и затвор за цялото корумпирано правителство
7.
ДПС, ГЕРБ, БСП, птрЕЕЕооотите и Румен Радев
23.08.2018 11:16:21
0
5
От нас Чиституууу
6.
Какво
23.08.2018 11:05:35
0
6
Са виновни хората? Какво? Че да ги глобяват. И защо?
5.
Байчо Байчев братовчед на Бенчо Бенчев
23.08.2018 10:14:49
0
8
Годишната заплата на Ралица Агайн е 350 000 лева.Можеше да не подава оставка ,а да го поеееме цееелия този дълг към застрахованите в ОЛИМПИК.
4.
siso
23.08.2018 09:50:59
0
9
Боко ще ви върне парите ама друг път,а за завеждане на колективен иск срещу държавата,комисията за финансов надзор и всичките там виновни скъпо платени и умишлено нечули и неразбрали чиновници кога ще има съд
3.
az
23.08.2018 09:31:54
0
7
Ние не сме народ. Крадат ни, грабят ни, смучат ни, а ние само...плащаме. Плащаме от мизерните си заплати, от които заделяме за стари родители с жалки пенсии, за деца чието образование не е без пари (учебници, помагала, ремонти на класни стаи). Плащаме си застраховките на колите, а ако имаме късмет ще са...валидни. Хора, питам се. Къде е ролята на държавата тук ? Някой сега ще пише, че държавата не е длъжна, че и ние сме държавата. С последното се съгласявам, но с уговорката, че може да сме държавата, но не сме обществото в нея. За това, че държавата е длъжна...Да, на мен ми е длъжен, защото АЗ съм изряден към нея. Платил съм си данъците за автомобил, жилище, печалба, таксите ( глоби нямам, защото се стремя да съм изряден и съм такъв) здравните ми осигуровки са платени. Зареждам над 200 лв. гориво за автомобилите си, за чието гориво съм платил акциз, употребявам алкохол с акцизен бандерол. Аз и вие плащаме акциз и на тока...Е, ясно е за какво го плащаме, но питам ви ? Когато Държавата липсва, а на нейно място има държавенце абдикирало от своите задължения, за каква справедливост, принадлежност и общество говорим. Държавата е и коректив, тя трябва да пази своите поданици в точно такива ситуации. Може ли да съществува задължителен застрахователен фонд, одобрен, оторизиран и делегиран от Държавата чрез съответния държавен регулатор и впоследствие същата тази държава да няма отговорност към съответното застрахователно дружество ???? Основната роля на държавата е да бъде коректив в такива кризисни моменти. Кажете ми, има ли логика да някой се застрахова имущество, автомобил и живота си някъде, след този случай с Олимпик ? Случай в който се разбра едно - защита от държавата няма, защото става ясно, че държава няма. А ако утре "изгорят" и хората в другите застрахователни дружества, пак ли ще плащаме "глоби" за това, че сме били изрядни и сме се чувствали защитени ??? Хора, ограбиха ни спестяванията, топят ни мижавите заплати чрез някакви странни алогизми, в които най-важното е да си плащане, а за какво, на кой...не било наша работа. Ах, ах, ако бяхме нация, ако бяхме единни и си държим на интересите, цялата шайка представляваща държавния ни апарат днес, трябваш да е зад решетка. Не може да плащаме два пъти за нещо, защото някой не си е свършил работата, или с бездействие е подсигурил фалитът на застраховател събиращ немалко ПАРИ на нашата територия. Та утре, нали може да се случи на всеки. Къде е гаранцията, че платените ми днес 240 лв. за автомобил, утре няма да са нищожни. Хора, разбирате ли абсурда, разбирате ли как ни превръщат в твари, от които само да точат и смучат, докато мърдаме. Не мислите ли, че е дошло време за противопоставяне и твърда гражданска позиция, чрез която държавния чиновник Сульо да разбере, какво представлява и каква е ролята на това, което представлява. Не може ние да плащаме по няколко пъти техните грешки, пък били те и неумишлени.
2.
до 1
23.08.2018 08:58:22
3
8
А може и СИК да ти ги донесе на адрес до дома. Все пак испанският собственик на Олимпия е съдружник с някакви си братя Маргини. Ама случайни бизнес връзки. Спецполицаят Гешев не вижда взаимовръзки в това. СлучаЕност !
1.
7887
23.08.2018 08:53:37
0
13
Щели да връщат парите от Олимпика. В клоновете на КТБ. Справка в кой клон да си получите парите може да намерите в Търговския регистър. хаха
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори