×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Заради надписани сметки и отказани курсове: Общински съветници искат засилен контрол на такситата в Бургас


Заради надписани сметки и отказани курсове: Общински съветници искат засилен контрол на такситата в Бургас
През лятото за бургазлии е изключително трудно да си хванат такси, тъй като повечето шофьори дебнат чужденците на летището
19 Август 2018, Понеделник, 00:01 ч.
Автор: Флагман.бг; снимка: архив Флагман.бг

Съветниците очакват информация и за извършените проверки на жълтите коли от началото на летния сезон



За по-сериозни проверки на таксиметровите коли в Бургас настояват общински съветници. Те са изпратили писмо с това искане до началника на областния отдел на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ Красимир Георгиев.

Мотивът им е, че през летните месеци таксиметровите превози в Бургас се увеличават многократно заради хилядите гости на града.

„Като представители на Общински съвет – Бургас за нас е важно тази услуга да бъде качествена. За да бъдат доволни жителите и туристите не би трябвало да се допускат безнаказани нарушения като надписани сметки, отказани курсове, неуместно поведение на водачите и т.н.“, посочват съветниците от ГЕРБ.

Те обръщат внимание на факта, че контролът над таксиметровите коли е важен за гражданите, които използват услугата, както и за лоялните таксиметрови компании и шофьори.

Съветниците очакват информация и за извършените проверки на жълтите коли от началото на летния сезон.

Припомняме, че през лятото за бургазлии е изключително трудно да си хванат такси, тъй като повечето шофьори дебнат чужденците на летището или на стоянки до автогара Юг и жп гарата. Бакшишите нерядко отказват да качват пътници, които пътуват на по-къси разстояния в града, предпочитайки да возят клиенти предимно до морските курорти.

В категории: Бургас


8
Коментара
8
Коментара по темата
8.
Институт за пазарна икономика
21.08.2018 12:44:41
0
0
Алоуу - вечно недоволните бургазлии ,вие за основни пазарни принципи нещо да сте чували ???Търсене,предлагане и ценообразуване за тези три неща конкретно ??? Не може бате ,не стават така нещата -една услуга без екстри да ти струва по-скъпо от същата услуга с екстри !Визираме градския транспорт -автобуси и таксита.1 -Aвтобусен превоз= ПРИДВИЖВАШ СЕ ПЕША до спирката и там ЗАПОЧВАШ ДА ЧАКАШ автобуса ,след това (от спирката на ,която слезеш)ОТНОВО ПЕША СЕ ПРИДВИЖВАШ до крайната си цел.Цена (за четири човека) = 4х1,5лв общо 6лв !!!Услугата не се предлага денонощно.2 - Tаксиметров превоз -ползваш го от заявени от теб начална и крайна точка =НЕ ВЪРВИШ ПЕШ, без таксуване ,обявена цена за повикване на адрес =0лв (ЕКСТРА първа ,безплатна).Таксито те изчаква на адреса ,докато го наемеш без да пуска брояча,губи работно време(ЕКСТРА втора безплатна) .При цени и разстояния към момента за среден курс =(2,3 или 4 човека ) цена под автобусната.Услугата се предлага денонощно......Отказвали били курсове бакшишите,ами ОСТАВЯЙТЕ БАКШИШ всеки път минимум 50% (по-горе установихме,че цените са ниски за услугата) и НЯМА ДА ИМА ОТКАЗАНИ КУРСОВЕ.Към момента целия пазар(клиенти и таксита ) се въртят в ПАРАГРАФ 22 има търсене, няма предлагане НЕ И ПРИ ТОВА ЦЕНООБРАЗУВАНЕ .За сведение - ОБЩИНА БУРГАС определя минимален и максимален ценови праг.В тази връзка - една компания доста време заобикаляше закона,защо не се разпореди проверка там?p.s.Специално за вечните мрънкалници -услуги насила никой не те задължава да ползваш.
7.
ееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееее
20.08.2018 12:02:28
0
1
Къси курсове отказават т.н."копърки" с които градът е пълен.
6.
Значи
20.08.2018 10:01:44
0
0
Ми пътувайте с автобуси или пеша! То и без това след 22,00 ч. вече нищо не работи! Бизсен няма, туризъм няма, хора няма! Кво сте се размрънкали!
5.
JimmyWolf
20.08.2018 08:47:03
1
5
Много кухи общинари, тези, които дебнат чужденци, са с фирмите сключили договори с летището и моловете. Защо дебели не се замислите преди да им поискате по 650 лв общински данък, върху всички останали данъци, такси и разрешителни? Защо шибаняци прости унищожени стоящите, възможността да се спира до спирките и се чудите с какво още да ги одерете? Приемете факта, че една част напуснаха държавата, други светеха професията, трети осъзнаха, че в умиращия, селяндурски град няма начин да храниш семейство. Вземете се гръмнете, ще е по-добре от всяка валоумиза, която ще ви хрумне.
4.
ММ
20.08.2018 08:21:08
2
3
От миналата година съм си казала, че повече няма да се возя в такси. Не всички таксиметрови шофьори са така, сигурно има и свестни, но ми писна лятото да не мога да си хвана такси когато имам нужда, да се кача в колата и тя да смърди на цигари, зимата когато вече карат и нормалните граждани, не само чужденци, да се опитват да ме въртят през всички малки улички и задръствания за 2 лева отгоре и заради това да закъснявям. Много често като съм се качвала в такси изпитвам ужас от това колата да не се разпадне в движение, защото хлопа и лопа отвсякъде. Затова и вече не се качвам в такси, дори и да закъснея. Да не говорим, че голяма част от колите са с помпи.
3.
Шишо
20.08.2018 08:16:57
1
2
Проблема се решава с услуги от типа на UBER
2.
...
20.08.2018 07:51:13
1
5
Зямазването продължава,а рибките са доволни! Какви таксута бенбратовчеди, на ден се разминавам със сто дилъра, хора,които убиват,карат надрусани,пияни и всички тези на свобода,но явно тва е маловажно пак и има по-наболели въпроси като крави,таксита и колко точно е шумна кварталната кръчма. После не се сърдете,че децата ви бягат!!!
1.
Hh
20.08.2018 07:27:01
4
4
maika im i kucheta gladni da iba,kato myhi na laino debnat ne samo na letishteto navsqkade ,kudeto ima chujdenci,pak te edni chujdenci pari nqmat,ciganqt se za dva leva,po zle sa ot nas
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
За четвърти път "Ден на таланта" в Бургас, нямаше празна седалка в Летния театър! За четвърти път "Ден на таланта" в Бургас, нямаше празна седалка в Летния театър! Скечове, латиноритми и хип-хоп, песни - беше взривяващ спектакъл на самородни таланти от абитуриентите на сериозна гимназия Едночасов инфотур не стигна, за да се покажат на ръководители от ЕК успешните проекти на Бургас Едночасов инфотур не стигна, за да се покажат на ръководители от ЕК успешните проекти на Бургас Градът е емблема на кохезионната политика, каза Йорданка Чобанова, ръководител на представителството на ЕК Арестуваха бургазлията Христо Радев дрогиран, конфискуваха Тойотата му Арестуваха бургазлията Христо Радев дрогиран, конфискуваха Тойотата му 32-годишният мъж е бил спрян при рутинна проверка вчера, около 23 часа на ул."24-ти Черноморски пехотен полк" Направих уникални домашни рогчета, цялата улица ухае на тях Направих уникални домашни рогчета, цялата улица ухае на тях Рецепта-мечта, непременно я опитайте 18 нови български филма ще представи „Златната липа“ 2024 18 нови български филма ще представи „Златната липа“ 2024 В продължение на 5 дни старозагорци и гостите на града ще гледат над 50 заглавия от Европа при вход свободен Камарата на архитектите в България провежда общото си събрание на 16 и 17 май в Поморие Камарата на архитектите в България провежда общото си събрание на 16 и 17 май в Поморие Близо 400 делегати от цялата страна ще се включат в най-големия форум на архитектурния бранш за 2024 година Катастрофиралата кола в Пловдив била пълна с райски газ Катастрофиралата кола в Пловдив била пълна с райски газ Разследващите са иззели от колата голямо количество флакони Служители на АПИ засадиха дървета в района на обходния път на Бургас Служители на АПИ засадиха дървета в района на обходния път на Бургас Дърветата от този вид са известни със своята устойчивост, възможността си да растат в бедни почви и замърсена среда, което го прави изключително подходящи за градско и извънградско озеленяване В Слънчев бряг изпратиха бъдещите кадри в туризма от Випуск 2024 В Слънчев бряг изпратиха бъдещите кадри в туризма от Випуск 2024 Сред тях са бъдещи бармани, хотелиери и представители на туристическия бранш Защо синята зона от ул. „Ген. Гурко“ до бул.“Булаир“ позеленя (ВИДЕО) Защо синята зона от ул. „Ген. Гурко“ до бул.“Булаир“ позеленя (ВИДЕО) Ще трябва ли да плащаме втори път стикери, питат живущите в този район
Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада В последните години гей парадът събира над 300 000 участници Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Смутените шефове на Динамо дори са възнамерявали да подложат играча на ДНК тест Венецуела стана първата държава, която изгуби всичките си ледници Венецуела стана първата държава, която изгуби всичките си ледници Ледникът Хумболт, известен още като Ла Корона, беше последният във Венецуела Арестуван е главният руски военен кадровик Арестуван е главният руски военен кадровик Ген. Юрий Кузнецов е заподозрян за вземане на подкупи, а в дома му са намерени милиони рубли, златни монети и часовници Едва ли ще я познаете, но това е Камелия след основния ремонт на фейса Едва ли ще я познаете, но това е Камелия след основния ремонт на фейса В социалните мрежи подозират, че любимката на няколко поколения българи се е подлагала на естетични и пластични интервенции, с които е прекалила и е заприличала на нищо Тя ще съди Слави, защото я нарекъл "луда жена" Тя ще съди Слави, защото я нарекъл "луда жена" Певицата на Дългия била категорична, че иска да изчисти имиджа си, който гологлавия шоумен зацапал Почина известен нотариус Почина известен нотариус Завинаги ни напусна нашият скъп колега и приятел“, заяви председателят на камарата Димитър Танев Целият свят не може да откъсне очи от уникалните тоалети на тази дама Целият свят не може да откъсне очи от уникалните тоалети на тази дама Първата дама на Франция може да напише истински наръчник за елегантност Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Бишимбаев не се призна за виновен и заяви в съдебната зала, че съпругата му е починала от самонараняване 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка Съдействат за разкриване на измами в големи размери
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Докторе, кажете как съм? Умирам от любопитство.
- Спокойно... не е от любопитство.
Виц на деня Виц на деня Две блондинки си говорят:
- Най-много мразя тайните. Трябва на всеки един поотделно да разказваш.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Какво е жизнен опит?
- Отново настъпваш мотиката, но вече си с каска.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори