×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 1000 евро глоба в Гърция за тормоз на домашни любимци
  • От утре времето се разваля
  • Ford може да възроди Fiesta
  • България е един обран бостан в момента, няма ги парите. ПП-ДБ ни дължат ротация, обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов
  • 4 хиляди японски войници ще участват в американски маневри в Тихия океан
  • В Черна гора протестираха срещу резолюцията за Сребреница
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Пътната полиция глобява за стари аптечки и негодни пожарогасители


06 Август 2018, Понеделник, 22:20 ч.
Източник: бтв

Какво трябва да съдържа един комплект, за да не ни глобят?

Пътната полиция глобява за стари аптечки и негодни пожарогасители. Проверките на така наречените аварийни комплекти в автомобилите зачестяват, твърдят шофьори. Какво трябва да съдържа един комплект, за да не ни глобят?

В пунктовете за годишен технически преглед обикновено не правят проверка на т. нар. авариен комплект. Ако обаче полицията ви хване на пътя без светлоотразителна жилетка, със сигурност ще отнесете глоба. Глоба ще получите и ако не разполагате с едно от изискваните неща, а именно – аптечка, пожарогасител и триъгълник.

Повечето шофьори признават, че аварийните им комплекти си седят забравени в багажника от години, ако изобщо ги имат.

Глоба може да получите, ако пожарогасителят или кислородната вода в аптечката ви са с изтекъл срок на годност.

„Аварийният комплект може да спаси човешки живот. Ако не е в срок на годност – все едно го няма... В обществото се налага мнението, че полицаите се заяждат, не е така”, заяви Росен Рапчев от Пътна полиция.

„Може би затова се избягва тази проверка, за да „не издребняват” контролните органи. Водачите го усещат. Фактът, че много от тях според мен не са оборудвани или някои от нещата са изтекли като срок, говори, че този контрол е периодичен”, каза Алекси Стратиев, бивш началник на Пътна полиция.

В някои от аптечките на пазара липсват част от задължителните консумативи, предупреждават експерти.

„Много видове аптечки шетат по пазара и те се различават по външния вид и по оборудването. Трябва да има например турникет, който е за спиране на кръвта, но той е заместен с някаква връв”, обясни  Любомир Мулетаров.

Глобата за неизряден авариен комплект е 20 лева. Ако обаче на магистрала закъсате и нямате триъглник, ще ви глобят със 150 лева.

Експерти обаче предупреждават, че е важно аварийните комплекти да са налични и пълни, защото на всеки шофьор може да се наложи да ги използва, за да спаси живот.



4
Коментара
4
Коментара по темата
4.
Как да не си струва
06.08.2018 23:42:23
0
2
За 20лв ще си подмениш цялата аптечка.
Иначе след като те глобят пак трябва да я приведеш в ред
3.
АНОНИМЕН
06.08.2018 21:19:48
1
4
То за 20 лева не си струва да се занимаваш с аптечки-маптечки.
2.
БНТ
06.08.2018 20:32:51
0
5
Хехе, във вечерните новини по БНТ имаше репортаж и хоп Флагман си имат новина. Поне напишете източник БНТ
1.
mathur
06.08.2018 19:56:48
2
5
Интересно как УШЕВИТЕ ще проверят и глобят на бойко избирателите с каруците??????/
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Рецепта за вегетарианско чили с боб и царевица Рецепта за вегетарианско чили с боб и царевица с правилните подправки месото изобщо няма да ви липсва Това ли са звездите на випуска в Бургас – двама бъдещи актьори, готови да покорят Холивуд Това ли са звездите на випуска в Бургас – двама бъдещи актьори, готови да покорят Холивуд Възпитаниците на НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ определено са колоритни Зехтинът предпазва от деменция Зехтинът предпазва от деменция Редовните потребители на зехтин са по-малко склонни да развият и диабет Съветът на ЕС с промени в Шенген относно злоупотребите с мигранти Съветът на ЕС с промени в Шенген относно злоупотребите с мигранти Предвижда се процедура за справяне с вторичното движение на бежанци от една държава в друга Бургаски абитуриенти дефилираха с тоалети от модните столици Милано, Истанбул и... Каблешково Бургаски абитуриенти дефилираха с тоалети от модните столици Милано, Истанбул и... Каблешково Вижте ги  Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ поведе колоната от образователни институции на шествието за 24 май Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ поведе колоната от образователни институции на шествието за 24 май Чуждестранните студенти се включиха в редиците на възпитаниците на висшето учебно заведение Парад на младостта и красотата започва в Бургас Парад на младостта и красотата започва в Бургас Красиви, свежи и научили добре своите уроци, те вече гледат към бъдещето и отброяват за последно от 1 до 12  Димитър Найденов навръх 24 май обясни как да се погрижим за народността си с действия, насочени към бъдещето Димитър Найденов навръх 24 май обясни как да се погрижим за народността си с действия, насочени към бъдещето Дали заплата от 1500 лв. отговаря на ролята на учителя в нашето общество (колкото на продавачка в мола, б. а.) – толкова получава един млад педагог, който постъпва на работа, затова решихме да попитаме един политик, който се е доказал като най-работещите и милеещи за каузата Бургас Ето за какво победителите от „Един за друг“ ще дадат парите от наградата Ето за какво победителите от „Един за друг“ ще дадат парите от наградата След раждането на дъщеря им участието в предаването е второто най- хубаво нещо, което им се е случвало Тя си купонясва на яхта в Маями и изобщо не й липсва "Съдебен спор" Тя си купонясва на яхта в Маями и изобщо не й липсва "Съдебен спор" Екс водещата живее живот като на кино
Меган Фокс: Всички в шоубизнеса мислеха само как да правят секс с мен Меган Фокс: Всички в шоубизнеса мислеха само как да правят секс с мен Деца стрелят с автомати в училище Деца стрелят с автомати в училище Отново провеждат военно обучение Жив ли е Евгений Пригожин? (видео) Жив ли е Евгений Пригожин? (видео) Каналите му в Телеграм пуснаха замаскирано видео от тази седмица, на което се вижда човек, приличащ на него Спец части арестуваха известен рапър Спец части арестуваха известен рапър Имението му посиня от полиция, баретите заключиха и майка му Това е най-продаваният автомобил в Европа през април 2024 година Това е най-продаваният автомобил в Европа през април 2024 година Volkswagen остава лидер с дял от 27.8%, докато Ford отбелязва най-голям спад Китай планира да нахлуе в Тайван в началото на юни Китай планира да нахлуе в Тайван в началото на юни На 23 май Пекин започна мащабни военни учения около острова Той зашлеви Нова тв, отива в БНТ Той зашлеви Нова тв, отива в БНТ Ще прави нов формат Маги взе 5 бона за тази снимка, която спаси рейтинга на Ергена Маги взе 5 бона за тази снимка, която спаси рейтинга на Ергена Интригантското риалити се опита да разсее слуховете за финала  Трагедия в Палма де Майорка! Срути се ресторант, има жертви и десетки ранени Трагедия в Палма де Майорка! Срути се ресторант, има жертви и десетки ранени Сградата е била разположена на един от плажовете в курорта   Какви изненади се очакват на изборите в Нидерландия Какви изненади се очакват на изборите в Нидерландия Крайнодясната Партия на свободата набира сила
Бойко БОРИСОВ, лидер на ПП ГЕРБ Бойко БОРИСОВ, лидер на ПП ГЕРБ България е един обран бостан в момента, няма ги парите Виц на деня Виц на деня Двама вървят след една засукана мацка и единия казва на дугия:
- Знаеш ли, че с ей тая съм спал?
Тя се обърнала и отговорила:
- Да си е*ал, да не си спал!
Виц на деня Виц на деня - Колега, вярно ли е, че сте направили издателска къща?
- Да!
- И какво издавате?
- Онзи ден издадохме комшията, че вари ракия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Болшинството българи, считат, че болшинството българи са идиоти!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори